Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord speelt gelijk in topper tegen FC Twente


Tijdstip
29 januari 2023
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Feyenoord speelt gelijk in topper tegen FC Twente; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord speelt gelijk in topper tegen FC Twente

Feyenoord is in de topper tegen FC Twente tegen puntverlies aangelopen. Het duel in Enschede eindigde in een 1-1 gelijkspel. Santiago Gimenez maakte het enige doelpunt voor Feyenoord. De ploeg van Arne Slot mocht zich echter meermaals bestolen voelen door de arbitrage.

Feyenoord had het in de openingsfase nog lastig met FC Twente en kwam maar moeilijk tot kansen. De ploeg van Arne Slot wist echter steeds meer grip te krijgen en de eerste grote kans was na een half uur spelen direct raak. Uit een voorzet van Sebastian Szymański kopte Santiago Gimenez de 0-1 tegen de touwen.

In de eerste helft volgden verder geen kansen meer, zodat Feyenoord met een voorsprong de rust in ging. Wel kreeg Justin Bijlow nog een opmerkelijke gele kaart. De doelman kwam ver uit zijn doel en gleed de bal over de zijlijn om een counter te voorkomen. Hij voorkwam vervolgens dat FC Twente snel kon ingooien door een tweede bal in het veld te gooien en wist daardoor een grote kans op de gelijkmaker om zeep te helpen voor de thuisploeg.

In de tweede helft had Feyenoord weer aanmerkelijk meer moeite met het spel van de Tukkers. Ondanks dat Feyenoord via een vrije trap van Orkun Kökcü zelf ook een grote kans had gekregen, stond het halverwege de tweede helft weer gelijk. Quilindschy Hartman ging te slap het duel aan, zodat Brenet de 1-1 kon binnen koppen.

De frustraties bij Feyenoord namen echter steeds meer de overhand. De onvrede was duidelijk merkbaar omdat overtredingen op Feyenoord onbestraft bleven en andersom voor heel lichte dingen direct een vrije trap aan FC Twente werd gegeven. Dat werd in de slotfase op zeer bizarre wijze opnieuw duidelijk. Aanvoerder Pröpper maakte duidelijk hands in het strafschopgebied. Een penalty werd echter niet gegeven omdat de verdediger zogenaamd in zijn rug werd geduwd.

Feyenoord had daarvoor al enkele mogelijkheden gekregen om te scoren en ontsnapte nog geen minuut na het penaltymoment aan een achterstand. Bijlow wist met twee voortreffelijke reddingen een nieuwe tegentreffer te voorkomen. In het restant volgden er geen kansen meer. Gezien het spelbeeld was het 1-1 resultaat wellicht terecht, maar Feyenoord mocht zich wederom bestolen voelen door beslissingen van de arbitrage.


Orkun Kökcü: '1-1 is denk ik wel een terechte uitslag'

In gesprek met ESPN gaf Orkun Kökcü aan dat Feyenoord een lastige wedstrijd kende tegen FC Twente. "Beide ploegen wilden elkaar hoog onder druk zetten, dus voetballend zag het er niet altijd goed uit", aldus Kökcü. "We kwamen 0-1 voor en dan was het in de tweede helft tegenhouden. We creëren zelf ook nog een grote kans. Het is jammer dat we die tweede niet konden maken, maar 1-1 is denk ik wel een terechte uitslag."

De aanvoerder werd gevraagd of Feyenoord een penalty had moeten krijgen. "Je zag overduidelijk dat hij de bal met de hand raakte. De scheids zei dat hij in zijn rug werd geduwd", zo gaf hij aan. "De scheids gaf het in de wedstrijd soms als er heel licht werd geduwd, terwijl als er vol in de rug werd geduwd deed hij niets. Ik begrijp niet waar zijn lijn ligt."


Justin Bijlow: 'Mijn doel was leeg, dus dan maar geel'

Justin Bijlow werd in gesprek met ESPN direct gevraagd naar zijn gele kaart in de eerste helft. "Ik dacht meteen dat als ik de bal het veld niet ingooide zij zouden scoren, dus dan pak ik maar een gele kaart", aldus Bijlow. "Mijn doel was leeg, dus dan maar geel."

Gevraagd werd hoe de doelman naar het resultaat keek. "Op voorhand wisten we dat het een heel lastige wedstrijd zou worden, maar zoals in iedere wedstrijd hadden we zelf een plan", zo gaf hij aan. "Beide ploegen hebben kansen gehad. Het was meer op details dat het beslist werd."

Bijlow was niet te spreken dat Feyenoord geen penalty had gekregen. "Het is een penalty, maar daar wil ik verder geen woorden meer aan vuil maken", zei hij daarover. "Zeker negentig procent van Nederland zal dit een penalty vinden. Je koopt er nu niets meer voor."


Arne Slot: 'De arbitrage speelt een cruciale rol in topwedstrijden'

In gesprek met ESPN was Arne Slot woedend dat Feyenoord geen strafschop had gekregen. "Het was een onacceptabel moment van de arbitrage", aldus Slot. "Ik heb tegen de spelers in de kleedkamer gezegd dat ik vind dat ze echt een heel goede prestatie hebben geleverd. Het enige waarvan ik vind dat Twente verder is dan ons is dat ze slimmer zijn."

Slot ging verder: "Ergens een duwtje geven, een overtreding maken waar de scheidsrechter dan niet voor fluit. Je verwacht dan dat spelers door gaan hebben wat er allemaal mag. Dan is het heel teleurstellend dat als het zo'n licht duwtje is waarbij de eerste duw ook nog eens door Brenet wordt gegeven. Dit kun je echt niet geloven. Ik herhaal het nog maar eens: de arbitrage speelt een cruciale rol in topwedstrijden en dat is vandaag ook weer. Dit is echt een onacceptabele beslissing. Dit is overduidelijk een strafschop."

Gevraagd werd aan de trainer of hij verschillen zag met het gelijkspel tegen Ajax. "Er zitten wel overeenkomsten in. Ook nu kwamen we voor en ook nu scoorden ze met hun eerste kans. Daarna heb ik ook weer dezelfde reactie gezien van mijn team en had de teleurstelling niet de overhand", zo gaf hij aan. "Ik kan er alleen niet aan voorbij gaan dat na het penaltyincident Twente ook een enorme kans kreeg."

Slot kreeg ook de vraag wat hij volgende week tegen PSV anders wil zien in een topwedstrijd. "Wat dacht je van drie punten?", zei hij gevat. "We moeten een keer recht doen aan wat we verdienen. Vandaag en ook vorige week hebben we gezien wat je allemaal goed moet doen in een topwedstrijd om te kunnen winnen, omdat aan allebei de kanten veel kwaliteit in het veld staat en het heel dicht bij elkaar staat. Een topwedstrijd winnen is niet makkelijk, dat blijkt ook vandaag wel."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Santiago Gimenez ('30)
Goal
1-1 Brenet ('68)
Scheidsrechter
Lindhout
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Justin Bijlow ('38)
Kaart
FC Twente: Pröpper ('66)
Kaart
Feyenoord: Quilindschy Hartman ('75)
Kaart
FC Twente: Zerrouki ('81)

Opstelling Feyenoord

Javairo DilrosunSantiago GimenezAlireza Jahanbakhsh


Orkun KökcüSebastian SzymańskiMats Wieffer


Quilindschy HartmanDávid HanckoLutsharel GeertruidaMarcus Pedersen


Justin Bijlow

Wissels:

'46 Quinten Timber voor Sebastian Szymański
'76 Igor Paixão voor Alireza Jahanbakhsh
'76 Oussama Idrissi voor Javairo Dilrosun
'87 Danilo voor Santiago Gimenez
'92 Marcos López voor Quilindschy Hartman


Opstelling FC Twente

MisidjanVan WolfswinkelCerny


VlapSadilekZerrouki


SmalPröpperHilgersBrenet


Unnerstall

Wissels:

'46 Steijn voor Vlap
'78 Kjølø voor Sadilek
'90 Sampsted voor Cerny


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 1-1 (1-0)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (1-1)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (1-0)
 3 1-2 (0-1)
 3 1-2 (0-1)
10  3 1-2 (0-1)
11  3 1-2 (0-1)
12  3 1-2 (0-1)
13  3 1-2 (0-1)
14  3 1-3 (0-1)
15  3 1-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.47. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Justin Bijlow (35 -> 5,0)
2. Santiago Gimenez (28 -> 4,0)
3. Dávid Hancko (9 -> 3,0)
4. Mats Wieffer (6 -> 2,0)
5. Lutsharel Geertruida (5 -> 1,0)
6. Orkun Kökcü (3 -> 0,0)
6. Sebastian Szymański (3 -> 0,0)
6. Quinten Timber (3 -> 0,0)
9. Quilindschy Hartman (2 -> 0,0)
10. Marcus Pedersen (1 -> 0,0)
10. Javairo Dilrosun (1 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Jacob Rasmussen (0 -> 0,0)
12. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
12. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
12. Danilo (0 -> 0,0)
12. Marcos López (0 -> 0,0)
12. Gernot Trauner (0 -> 0,0)
12. Cole Bassett (0 -> 0,0)
12. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
12. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
12. Mohamed Taabouni (0 -> 0,0)
12. Oussama Idrissi (0 -> 0,0)
12. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
12. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
12. Denzel Hall (0 -> 0,0)
12. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
12. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
12. Karim Dermane (0 -> 0,0)
12. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
12. Tein Troost (0 -> 0,0)
12. Devin Remie (0 -> 0,0)
12. Noah Naujoks (0 -> 0,0)
12. Sem Valk (0 -> 0,0)
12. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
12. Igor Paixão (0 -> 0,0)
12. Timon Wellenreuther (0 -> 0,0)
12. Fredrik Bjørkan (0 -> 0,0)
12. Ezequiel Bullaude (0 -> 0,0)
12. Neraysho Kasanwirjo (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden (gewijzigd)
We kunnen op 13 punten van ajax komen maar goed die kans is klein sowieso eerst zelf winnen. Alhoewel afhankelijk van wedstrijd verloop zijn we achteraf tevreden met gelijkspel denk ik vooraf. Als je vandaag en volgende week thuis tegen psv gelijk speelt sta je zelfs gegarandeerd nog bovenaan na een heel moeilijk programma. En dan heb je alleen ajax uit nog als hele moelijke wedstrijd en een paar lastige potten (az thuis, sparta en hveen uit).
UPDATE na de wedstrijd, 1000 procent penalty waarom kijkt de Var niet?? Licht duwtje en brenet duwt gimi en hands dus.
+1/-0