Europa League
-

Feyenoord niet langs Midtjylland: 2-2; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft vanavond teleurstellend gelijkgespeeld tegen het Deense Midtjylland. De twee clubs staan nu zowel in punten als op onderling resultaat precies gelijk. Wel heeft Feyenoord een beter doelsaldo.

Feyenoord begon de wedstrijd weinig overtuigend en keek na een ruim kwartier al tegen een achterstand aan. Martínez profiteerde van slordig balverlies van Jahanbakhsh en scoorde met een laag schot: 0-1. Daarna nam Feyenoord het heft echter in handen.

Op aangeven van Szymanski zette Timber het overwicht om in de gelijkmaker. Met de gelijke stand werd vervolgens de rust in gegaan.

De tweede helft ging sterk van start. Een corner van Kökcü werd door Hancko bij de tweede paal binnengewerkt tot enorme vreugde van het legioen.

De Denen kregen even later echter een onterechte vrije trap mee, die door Sviatchenko werd binnengekopt: 2-2. In de slotfase kreeg Feyenoord nog diverse goede kansen. Er werd echter niet meer gescoord.

Kökçü: "ik had mezelf niet in de hand"

Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü was niet ontevreden over het spel van zijn team tegen FC Midtjulland donderdagavond. Kökçü vond wel dat er meer in had gezeten, vooral in de slotfase: "Ik had in het veld het gevoel dat hij nog zou gaan vallen, maar het spel lag ook heel veel stil. Dat is niet lekker als je in de laatste fase wil doorpakken", aldus de middenvelder.

Kökçü had zich danig geïrriteerd aan de Sloveense scheidsrechter. Hij pakte een gele kaart toen hij geen vrije trap mee kreeg, terwijl vlaktevoren eenzelfde situatie wel bestraft werd. "Ik ben een jongen met emotie, op dat moment heb ik mezelf niet in de hand. Voortaan moet ik daar slimmer in zijn", aldus de aanvoerder van Feyenoord.

Slot: "wij waren vandaag de betere ploeg"

Feyenoord-trainer Arne Slot keek met een tevreden gevoel terug op de wedstrijd tegen Midtjylland, ondanks de ietwat teleurstellende 2-2 uitslag. "Afgezet tegen wat wij vorige week hebben laten zien, is het voor mij als trainer ontzettend mooi om te zien dat we in een week tijd dingen zoveel beter voor elkaar kunnen hebben dan een week geleden", aldus Slot, die constateerde dat de tegenstander vooral in de tweede helft er alles aan deed om de bal wat minder in het spel te hebben.

Wel constateerde ook de trainer dat de goals tegen te gemakkelijk weggegeven werden. "Als je de tegengoals analyseert, maakt het dat voor ons een beetje vervelend", aldus Slot.

15  1 2-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.33. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.