Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenKökcü leidt Feyenoord naar zege op FC Twente


Tijdstip
9 oktober 2022
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Kökcü leidt Feyenoord naar zege op FC Twente; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Kökcü leidt Feyenoord naar zege op FC Twente

Feyenoord heeft zondagmiddag in een zonnige Kuip met 2-0 gewonnen van FC Twente. Het eerste doelpunt van de Rotterdammers viel vlak voor rust en was afkomstig van Orkun Kökcü. Het tweede doelpunt kon op conto van Dávid Hancko worden bijgeschreven.

Het team van Slot verscheen ietwat gewijzigd aan de aftrap: Gimenez zag zichzelf terugkomen in de basis op de rechtsbackpositie ten koste van Danilo en ook voor Dávid Hancko (linksback) en Rasmussen (centraal) was een basisplaats gereserveerd. De beginfase van de wedstrijd was - ondanks slordigheden aan beide zijden - prima vermakelijk. Feyenoord speelde meerdere goede kansen bij elkaar, te beginnen in de vijfde minuut toen Hancko in de zestien kon aanleggen. Zijn inzet werd echter door Pröpper van de lijn gehaald. Even later kreeg de ontsnapte Timber een grote kans op de openingstreffer, maar oog in oog met Unnerstall bleek die laatste te beschikken over de meeste stalen zenuwen. Ondertussen werd ook Bijlow een aantal maal aan het werk gezet, onder meer door Van Wolfswinkel die in duel met Trauner nog een schotje wist te lossen op het Rotterdamse doel. ZIjn poging bracht Bijlow niet in de problemen.

Pas net voor rust lukte het Feyenoord om een score op het bord te zetten. Een fraaie vrije trap van Orkun Kökcü verdween achter Unnerstall in de Twentse goal, waardoor Feyenoord dan toch de leiding wist te pakken in een tot dan toe redelijk gelijk opgaande strijd. De verhoudingen verschoven daarna nog meer in het voordeel van Feyenoord, nadat Cerny het veld met een rode kaart moest verlaten door een te harde overtreding op Dilrosun. Ook na rust werd Unnerstall een aantal keer stevig getest, maar alleen Hancko was scherp genoeg om de Twente-goalie te passeren. Tegen tien Tukkers kwam het team van Slot niet meer in de problemen, al kan het zich wel verwijten dat het de voorsprong niet nog verder wist uit te breiden.

Aanstaande donderdag staat voor Feyenoord het Europa League-duel tegen Midtjylland op de planning. In de Kuip wordt om 18:45 afgetrapt.


Orkun Kökcü: 'Het is zoeken naar hoe iedereen in zijn kracht komt'

Met een fraaie vrije trap opende Orkun Kökcü de score tegen de bezoekers uit Enschede. Een belangrijke treffer, want tot die tijd waren de beide teams bijzonder aan elkaar gewaagd. Met Aletha Leidelmeijer van ESPN sprak hij na afloop over zijn doelpunt en zijn leidende rol in de overwinning:

"In de jeugd heb ik ze zo wel eens gescoord, maar hier in de Kuip eigenlijk nog niet. Ik train erop, we hebben daar een heel systeem voor met een springende muur, afkomstig van een speciaal bedrijf. Met zo'n muur kun je de acties van een tegenstander nabootsen en precies oefenen hoe je het in de wedstrijd zou doen. Op zo'n moment moet je je hoofd koel houden en focussen op waar je moet schieten."

Feyenoord begon de wedstrijd met een opvallende 5-3-2 opstelling, maar wisselde uiteindelijk toch weer door. Kökcü: "Het is nog steeds zoeken, voor de trainer en voor het team, hoe iedereen het beste in zijn kracht komt. We dachten dat dit zou kunnen werken, maar daarna zijn we snel omgeswitcht naar 4-3-3. Het maakt mij niet uit hoe we spelen, als ik maar belangrijk kan zijn voor het team. Vorig jaar kon ik me met Aursnes achter me meer focussen op het aanvallende spel, maar als ik me breed wil ontwikkelen moet ik ook focus hebben op de verdedigende taken."


Dávid Hancko: 'Wingback positie was even wennen voor me'

Na een aantal wedstrijd als centrale verdediger te hebben gespeeld, mocht David Hancko zondagmiddag weer eens als linksback beginnen. Mede dankzij een kopgoal van de Tsjech won Feyenoord met 2-0 van FC Twente. Na afloop deed hij zijn verhaal voor de camera van ESPN.

"Het was een mooie middag. Na de laatste paar wedstrijden was het fijn om thuis weer te winnen voor onze eigen fans. Het was een beetje wennen in het nieuwe systeem, maar we kregen er wel een aantal kansen uit. We hebben er weinig op getraind maar het was goed om het zo te oefenen. Dit systeem helpt ons om de bal meer te hebben. Het was alleen wel een beetje wennen voor me als wingback. Dat was uit mijn comfort-zone, dus ik moest me daar wel goed op voorbereiden. In de rust wisten we dat wel meer balbezit zouden krijgen, maar we moesten op blijven letten voor de counter. We moesten voorzichtig zijn, maar na onze tweede goal was het gespeeld. Ik zat er goed bij in de scrimmage, maar de eerste goed was natuurlijk mooier."


Arne Slot: 'Zoeken hoe we complementair aan elkaar kunnen zijn'

Na afloop van de wedstrijd tegen FC Twente was trainer Arne Slot gematigd tevreden over zijn ploeg. Hij zag dat het in balbezit vrij aardig ging, maar dat de Rotterdammers erg kwetsbaar waren in de omschakeling. Bij ESPN ging hij hier uitgebreider op in.

"Het spel was wisselend. De manier waarop we op het veld stonden pakte aanvallend vrij aardig uit. We hadden meer mensen dan normaal in de zestien, wat een aantal kansen opleverde. Dat was ook het doel en dat lukte aardig. Daarnaast vond ik dat we veel meer diepgang vanuit het middenveld moeten hebben en ook dat ging wel aardig. Alleen verdedigend was het niet in orde, want daaruit konden ze twee keer gevaarlijk worden. Het is nog steeds zoeken hoe we complementair aan elkaar kunnen zijn en hoe we iedereen in hun kracht kunnen gebruiken. We zijn als groep nog steeds maar kort bij elkaar. Ik vond dit een mooi moment om wat uit te proberen. Met een aangepaste opstelling konden we altijd snel terugschakelen naar het gebruikelijke, voor het geval het niet goed zou lopen. Een aantal dingen werd ik vrolijk van, maar in de omschakeling zagen we er een aantal keer kwetsbaar uit. Mede daarom zijn we teruggeschakeld naar 4-3-3."

De doelpunten waaruit Feyenoord scoorde kwamen voort uit spelhervattingen, zag ook Slot: "Een grote wedstrijd als deze werd wederom beslist op standaardsituaties. Dat heb ik na de wedstrijd tegen PSV ook gezegd. Daarnaast had de tegenstander een prima doelman, al moet ik zeggen dat Justin vandaag ook een paar goede ballen pakte. Het voetbal had alleen wel beter gemoeten, niet alleen aan de bal, maar ook zonder bal. Dat blijft een zoektocht tot aan de winterstop."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 2-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Orkun Kökcü ('43)
Goal
2-0 Dávid Hancko ('64)
Scheidsrechter
Higler
Toeschouwers
47.500 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Orkun Kökcü ('30)
Kaart
FC Twente: Brenet ('41)
Kaart
FC Twente: Cerny ('45)
Kaart
Feyenoord: ('73)

Opstelling Feyenoord

Javairo DilrosunSantiago Gimenez


Sebastian SzymańskiOrkun KökcüQuinten Timber


Lutsharel GeertruidaDávid HanckoJacob RasmussenGernot TraunerMarcus Pedersen


Justin Bijlow


Opstelling FC Twente

MisidjanVan WolfswinkelCerny


KjölöVlapZerrouki


SmalPröpper (C)HilgersBrenet


Unnerstal

Wissels:

'46 Rots voor Vlap
'46 Pleguezuelo voor Hilgers


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 5 2-1 (1-0)
 5 2-1 (1-0)
 5 2-1 (1-0)
 5 2-0 (0-0)
 5 2-1 (1-0)
 5 2-1 (1-0)
10  5 3-0 (1-0)
11  5 2-1 (1-0)
12  5 1-0 (1-0)
13  5 2-1 (1-0)
14  5 2-0 (0-0)
15  5 3-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.74. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Dávid Hancko (49 -> 5,0)
2. Gernot Trauner (25 -> 4,0)
3. Orkun Kökcü (20 -> 3,0)
4. Quinten Timber (12 -> 2,0)
5. Justin Bijlow (5 -> 1,0)
6. Lutsharel Geertruida (1 -> 0,0)
6. Mats Wieffer (1 -> 0,0)
6. Santiago Gimenez (1 -> 0,0)
9. Niemand (0 -> 0,0)
9. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
9. Jacob Rasmussen (0 -> 0,0)
9. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
9. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
9. Danilo (0 -> 0,0)
9. Javairo Dilrosun (0 -> 0,0)
9. Marcos López (0 -> 0,0)
9. Sebastian Szymański (0 -> 0,0)
9. Cole Bassett (0 -> 0,0)
9. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
9. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
9. Mohamed Taabouni (0 -> 0,0)
9. Oussama Idrissi (0 -> 0,0)
9. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
9. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
9. Denzel Hall (0 -> 0,0)
9. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
9. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
9. Quilindschy Hartman (0 -> 0,0)
9. Karim Dermane (0 -> 0,0)
9. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
9. Tein Troost (0 -> 0,0)
9. Devin Remie (0 -> 0,0)
9. Noah Naujoks (0 -> 0,0)
9. Sem Valk (0 -> 0,0)
9. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
9. Igor Paixão (0 -> 0,0)
9. Timon Wellenreuther (0 -> 0,0)
9. Fredrik Bjørkan (0 -> 0,0)
9. Ezequiel Bullaude (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Forums

  • Discussieer mee over deze wedstrijd op de Forums

  • Wat vind jij van de wedstrijd?

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.