Transparent
Inloggen
Sluiten

Goede balans thuis tegen FC Twente

8 oktober 2022 15:06

Met het legioen achter zich wint Feyenoord meestal van FC Twente. De Rotterdammers speelden in de historie 55 keer thuis tegen de club uit Enschede. Maar liefst 32 daarvan werden winnend afgesloten. Verder werd er 13 keer gelijkgespeeld en 10 keer verloren. Wel opvallend is dat Feyenoord momenteel met een slechte reeks bezig is tegen FC Twente. Afgelopen seizoen was de afsluitende wedstrijd FC Twente thuis en toen werd met 1-2 verloren. De keer daarvoor dat beide clubs elkaar troffen was in december, toen Feyenoord werd uitgeschakeld in de beker. De Rotterdammers hebben dus iets om recht te zetten zondag.

De grootste thuiszege dateert van 29 september 2019, toen het 5-1 werd voor de thuisclub. In september 1984 werd het 5-3, de wedstrijd met de meeste doelpunten. Afgelopen seizoen verloor Feyenoord dus met 1-2, maar wellicht zaten de spelers toen met hun hoofd bij iets anders. Een paar dagen later speelden de Rotterdammers de finale van de Conference League. Cyriel Dessers maakte het enige thuisdoelpunt.




Tags

twente conference cyriel dessers enschede historie legioen thuisclub thuisdoelpunt thuiszege

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fitheid gelul jacobs jans joseph kraaij liverpool marquis meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren peeters persie ron slot stengs streuer twente wereldsalaris zeroukki