Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord na schijnvertoning arbitrage gelijk tegen Slavia


Tijdstip
7 april 2022
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Conference League
Televisiezender
Veronica


Feyenoord na schijnvertoning arbitrage gelijk tegen Slavia; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord na schijnvertoning arbitrage gelijk tegen Slavia

Feyenoord is de kwartfinale van de Conference League begonnen met een gelijkspel tegen Slavia Praag. Het heenduel in De Kuip eindigde in 3-3. Luis Sinisterra, Marcos Senesi en Orkun Kökcü maakten de doelpunten. Asssitent-trainer Marino Pusic werd na het rustsignaal met rood weggestuurd.

Feyenoord begon direct sterk aan het duel en nam het initiatief. Dat leidde al snel tot de 1-0 toen vanuit een counter Luis Sinisterra de 1-0 kon binnen tikken.

Ook na deze treffer was Feyenoord heer en meester. Al snel was Orkun Kökcü dicht bij een doelpunt, maar hij schoot tegen de onderkant van de lat. Tyrell Malacia was ook dicht bij een treffer, terwijl Sinisterra een schot gekeerd zag worden door de doelman.

Feyenoord leek uiteindelijk af te stevenen om de rust in te gaan met een voorsprong, maar vlak voor rust werd het vanuit het niets gelijk. Het leek overduidelijk hinderlijk buitenspel, maar het doelpunt werd wel goedgekeurd. Een VAR is er in de Conference League ook niet, dus dat viel ook niet te corrigeren.

Niet veel later had Feyenoord tot twee keer toe een strafschop moeten krijgen. Een voorzet van Marcus Pedersen kwam tegen een arm, waarna Sinisterra onderuit werd gehaald. De Turkse scheidsrechter wilde er echter niet aan en floot niet veel later voor de rust. Dat leidde vervolgens tot een opstootje toen assistent-trainer Marino Pusic verhaal ging halen over de omstreden beslissingen van de leidsman. De aanvoerder van Slavia bemoeide zich daar ook mee, waarop Pusic met rood werd weggestuurd en er ook nog twee gele kaarten werden gegeven.

Na rust was Feyenoord opnieuw de betere ploeg. Guus Til kreeg al snel een goede mogelijkheid, maar zijn inzet ging via de doelman net naast het doel.

Het was echter Slavia Praag dat halverwege de tweede helft op voorsprong wist te komen en opnieuw viel de treffer volledig uit het niets. Een voorzet kreeg een rare stuit, zodat deze vlak voor de doellijn ingetikt kon worden.

Al snel was het echter weer gelijk. Marcos Senesi wist een voorzet van Cyriel Dessers binnen te werken en kon weer hopen op de overwinning, dat gezien het spelbeeld volledig terecht zou zijn.

Vijf minuten voor tijd kwam die voorsprong dan ook. Orkun Kökcü mocht een vrije trap nemen en de doelman van Slavia verslikte zich in het schot. Het maakte de vreugde in De Kuip er echter niet minder om, want het stadion ontplofte weer ouderwets.

Er werden echter nog vier minuten blessuretijd aangegeven en toen deze voorbij waren, floot de scheidsrechter nog niet af. En prompt viel nog de 3-3 toen Sinisterra de bal niet goed wegwerkte en Slavia er dankbaar van profiteerde.

Het zorgde er voor dat Feyenoord over een week in Praag nog vol aan de bak zal moeten om de halve finale te halen.


[video] Samenvatting Feyenoord - Slavia Praag


Orkun Kökcü: 'De teleurstelling overheest toch wel'

In gesprek met ESPN gaf Orkun Kökcü aan dat Feyenoord een moeizame wedstrijd had gehad tegen Slavia Praag. "In de eerste helft speelden we op zich wel goed, maar creëerden we niet echt veel kansen", aldus Kökcü. "In de tweede helft kwamen zij zelfs op voorsprong. Toen draaiden we het nog wel om, maar in de laatste secondes komt toch de gelijkmaker. Dan overheerst toch wel de teleurstelling."

In de eerste helft was de middenvelder zelf dicht bij een doelpunt met een schot op de lat. "Die had er in gemoeten. Het was een vrij schot", zei hij daarover. "Ik probeer eigenlijk altijd wel hard te schieten, maar ik had hem eigenlijk er in moeten schuiven. Daar baalde ik wel van."

Na het rustsignaal volgde er een opstootje. "Het begon al bij hun goal. Naar onze mening was het hinderlijk buitenspel. Omdat het een Turkse scheidsrechter was, heb ik in het Turks gevraagd of ze die regel in Turkije wel gebruiken. Hij zei dat hij de bal niet raakte", zo gaf Kökcu aan. "Daarna ook nog twee penalty momenten... Ik weet niet wat er daarna gebeurde, omdat ik als een van de eerste binnen was. Ik hoorde ze op de tribunes wel te keer gaan, maar heb het verder dus niet meegekregen."

Vlak voor tijd leek Kökcü zelf voor de overwinning te zorgen. "Zo voelde het ook, maar helaas valt in de laatste secondes toch de 3-3", reageerde hij daarop. "Ik zei tegen Tyrell nog dat ik de bal aan hem wilde meegeven, maar dat kwam voor hem niet goed uit omdat hij de bal dan niet op volle snelheid kon meekrijgen. Toen zei ik in een split second dat ik hem zou schieten en gelukkig ging hij er in. Maar uiteindelijk hebben we er niks aan."


[video] ‘Het is zonde, maar we gaan met vertrouwen richting Praag’ | Interview Marcos Senesi na Feyenoord - Slavia Praag


Cyriel Dessers: 'Ik wilde het nu weer laten zien, maar dan moet je wel de kans krijgen'

Cyriel Dessers gaf in gesprek met ESPN aan dat Feyenoord een wedstrijd had gespeeld waar alles in zat. "Dit was een echte cupwedstrijd", aldus Dessers. "Opstootjes, veel goals en veel foutjes. De neutrale toeschouwer zou zeker hebben genoten."

De spits was het niet eens met de opmerking dat Feyenoord de wedstrijd niet onder controle kon krijgen. "In de eerste helft hadden we het zeker onder controle tot aan de 1-1 die uit de lucht kwam vallen", zo gaf hij aan. "In de tweede helft ging het wel veel meer heen en weer. Natuurlijk wil je altijd meer controle, maar in de hele wedstrijd hadden we het grote delen wel."

Dessers was uiteindelijk boos dat hij niet in de basis mocht beginnen. "Ik kreeg eindelijk mijn kans na bijna dertig wedstrijden. Sinds mijn blessure heb ik zes wedstrijden gespeeld met vier goals en twee assists. Een paar goede wedstrijden met een paar belangrijke goals", zei hij daarover. "Natuurlijk wil ik het nog beter doen, nog beter spelen en in mijn topvorm raken, maar ik ben geen Thierry Henry en dat zal ik nooit worden. Maar ik zal wel altijd mijn ding doen en het team kan altijd op mij rekenen als het gaat om belangrijke goals maken. Dat is in Europese wedstrijden al vaker gebleken en dat wilde ik nu weer laten zien, maar dan moet je wel de kans krijgen."


[video] Jens Toornstra baalt, maar houdt de moed erin bij Feyenoord: 'Je hebt aan één goal in Praag genoeg'


Arne Slot: 'De eerste helft was heel erg goed'

In gesprek met ESPN gaf Arne Slot aan dat hij zijn ploeg vooral een compliment had gemaakt voor het spel in de eerste helft. "Het was heel erg goed. We kwamen op 1-0 en het was wachten op de tweede goal", aldus Slot. "We hadden er heel goed druk op en kwamen tot heel goede aanvallen. Ik vond ons echt uitstekend spelen. Alleen is er dan helaas één moment die de dynamiek volledig op zijn kop zet. Helaas voor ons een moment dat geen goal had mogen zijn, maar er wel eentje was."

Slot werd ook gevraagd naar het moment na het rustsignaal waar na een opstootje uiteindelijk rood werd gegeven aan assistent-trainer Marino Pusic. "Ik heb er van een afstandje naar gekeken, omdat ik al bij de tunnel stond", zo gaf hij aan. "Ik zag dat er steeds meer mensen om de scheidsrechter gingen staan en er door verschillende mensen werd geduwd. Het eindresultaat was een rode kaart voor ons. Het is maar net de vraag wat de scheidsrechter ziet en hij vond het blijkbaar noodzaak om Marino een rode kaart te geven."

De trainer snapte dat Cyriel Dessers teleurgesteld was dat hij niet in de basis stond. "Ik snap ook wel dat hij dat niet helemaal zag aankomen. Dat is ook volstrekt logisch voor een speler als je niet speelt, terwijl je de weken daarvoor wel hebt gespeeld", zei hij daarover. "Wat ik des te knapper vind is dat ik die teleurstelling niet heb gezien in die 25 minuten dat hij wel speelde en hij wederom belangrijk was met een assist."


[video] Voor coach Arne Slot voelt het 3-3 gelijkspel bij Feyenoord-Slavia Praag als een nederlaag


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 3-3 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Luis Sinisterra ('10)
Goal
1-1 Olayinka ('42)
Goal
1-2 Sor ('68)
Goal
2-2 Marcos Senesi ('74)
Goal
3-2 Orkun Kökcü ('86)
Goal
3-3 Traore ('90)
Scheidsrechter
Umut Meler (Tur)
Toeschouwers
45.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Gernot Trauner ('19)
Kaart
Feyenoord: Marcus Pedersen ('44)
Kaart
Feyenoord: Ofir Marciano ('45)
Kaart
Slavia Praag: Olayinka ('45)
Kaart
Feyenoord: Marcos Senesi ('53)
Kaart
Slavia Praag: Talovierov ('57)
Kaart
Feyenoord: Luis Sinisterra ('84)
Kaart
Slavia Praag: Schranz ('85)

Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraBryan LinssenReiss Nelson


Orkun KökcüGuus TilFredrik Aursnes


Tyrell MalaciaMarcos SenesiGernot TraunerMarcus Pedersen


Ofir Marciano

Wissels:

'64 Cyriel Dessers voor Bryan Linssen
'64 Jens Toornstra voor Guus Til
'77 Alireza Jahanbakhsh voor Reiss Nelson
'88 Jorrit Hendrix voor Orkun Kökcü


Opstelling Slavia Praag

SorOlayinka


HolesTraoreTalovierovSchranz


OscarKacharabaKudelaBah


Kalor

Wissels:

'67 Lingr voor Talovierov
'83 Tecl voor Olayinka
'90 Madsen voor Holes


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 2-2 (1-1)
 3 3-1 (1-1)
 3 3-1 (1-1)
 3 3-1 (1-1)
 3 3-1 (1-1)
 3 3-1 (1-1)
 3 3-1 (1-1)
 3 3-1 (1-1)
 2 2-1 (1-1)
10  2 1-1 (1-0)
11  1 1-0 (0-0)
12  1 3-1 (1-0)
13  1 3-1 (1-0)
14  1 3-1 (2-0)
15  1 3-1 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.75. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Luis Sinisterra (22 -> 5,0)
2. Marcos Senesi (17 -> 4,0)
3. Fredrik Aursnes (14 -> 3,0)
4. Orkun Kökcü (7 -> 2,0)
5. Cyriel Dessers (4 -> 1,0)
6. Reiss Nelson (3 -> 0,0)
7. Jens Toornstra (2 -> 0,0)
7. Gernot Trauner (2 -> 0,0)
9. Bryan Linssen (1 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Devin Remie (0 -> 0,0)
10. Tein Troost (0 -> 0,0)
10. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
10. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
10. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
10. Wouter Burger (0 -> 0,0)
10. Denzel Hall (0 -> 0,0)
10. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
10. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
10. Guus Til (0 -> 0,0)
10. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
10. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
10. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
10. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
10. Francesco Antonucci (0 -> 0,0)
10. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
10. Aliou Baldé (0 -> 0,0)
10. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
10. Mark Diemers (0 -> 0,0)
10. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
10. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
10. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
10. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
10. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
10. Sem Valk (0 -> 0,0)
10. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
10. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
10. Cole Bassett (0 -> 0,0)
10. Philippe Sandler (0 -> 0,0)
10. Valentin Cojocaru (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden (gewijzigd)
Sini jezus schiet die bal gewoon naar de zijkant weg bij de 3-3 laatste seconde. Gaat je waarschijnlijk halve finale kosten. En bij de 2-2 loopt hij terug maar laat zijn man daarna volledig vrij ook bizar.
+1/-0

2 jaar geleden
Als was de arbitrage niet best, het gelijkspel is volledig aan ons zelf te wijten, bij rust had het al beslist kunnen zijn.
+1/-0