Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord na rust op karakter langs taai PEC Zwolle


Tijdstip
13 maart 2022
Stadion
MAC³PARK stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Feyenoord na rust op karakter langs taai PEC Zwolle; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord na rust op karakter langs taai PEC Zwolle

In het MAC³PARK in Zwolle heeft Feyenoord zondagmiddag een zwaarbevochten zege over de streep getrokken. Na een aantal dubieuze beslissingen van de scheidsrechter en een korte onderbreking halverwege de tweede helft moest het team van Slot alle zeilen bijzetten om een 1-2 op het bord te krijgen. Doelpuntenmakers namens de Rotterdammers waren Luis Sinisterra en Cyriel Dessers.

Feyenoord verscheen aan de aftrap zonder Justin Bijlow en Jens Toornstra. De Rotterdamse goalie ontbrak vanwege een blessure aan zijn voet waardoor Ofir Marciano onder de lat mocht aantreden en Toornstra moest zijn plek weer afstaan aan Guus Til.

Feyenoord en PEC Zwolle zouden er geen spektakel van maken in de eerste helft. Feyenoord kwam na 7 minuten met de schrik vrij, toen Marciano knap redding bracht op een inzet van Darfalou. Namens Feyenoord kwam het eerste gevaar van Reiss Nelson, maar zijn inzet was te slap ingeschoten om Lamprou te verslaan. Verder dan een kansje voor Dessers en een afstandsschot van Kökcü kwam Feyenoord in de eerste helft eigenlijk niet, ondanks aanzienlijk meer balbezit. In de tweede minuut van de blessuretijd kwam het ook nog eens uit het niets op achterstand: Bram van Polen jaagde een afgeslagen bal via de lat achter Marciano. Een flinke domper voor Feyenoord in de laatste seconden voor rust.

De tweede helft begon niet al te goed voor Feyenoord. Voor een lichte overtreding kreeg Kökcü een gele kaart, waardoor de middenvelder De Klassieker volgende week aan zich voorbij moet laten gaan. Met een aantal aanvallende wissels probeerde Arne Slot het tij te keren en halverwege de tweede helft werden deze wissels beloond met de 1-1. Sinisterra bekroonde een fraaie actie met een matig schot, maar via het been van Nakayama verdween deze in de goal. Dat PEC Zwolle niet veel later met 11 man mocht blijven staan, mag een schande worden genoemd. Van der Werff sloeg de bal opzichtig weg voor de doorgebroken Linssen, maar het bleef bij geel. Dat ook de VAR niet ingreep was ongekend en zorgde voor veel onbegrip. Even later werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt doordat er vuurwerk vanuit het thuisvak op het veld werd gegooid.

Vlak na de onderbreking kwam Feyenoord op 1-2 via Cyriel Dessers. Na ongelukkig uitglijden van Mees de Wit kwam de bal voor de voeten van Dessers, die uit de draai de linker bovenhoek wist te vinden. Na de goal mocht hij meteen het veld verlaten, aangezien Slot weer terugschakelde naar 4-3-3. In de slotfase ging PEC Zwolle va banque spelen met vijf aanvallers. Dit zorgde voor een aantal hachelijke situaties voor de goal van Marciano, maar Feyenoord hield het hoofd boven water en trok de 1-2 over de streep.

Aanstaande donderdag speelt Feyenoord om 21:00 uur de return tegen FK Partizan. Na de 2-5 overwinning in Belgrado is het zaak om ongeschonden de kwartfinale te bereiken in de Conference League, zeker met De Klassieker van komende zondag in het achterhoofd.


Cyriel Dessers: ‘Het was een echte spitsengoal’

Opnieuw moest Feyenoord zich zondagmiddag terug zien te knokken van een achterstand. In Belgrado ging dat afgelopen donderdag goed en ook in Zwolle slaagde deze missie via doelpunten van Sinisterra en Dessers. Bij ESPN deed matchwinner Dessers zijn verhaal.

“Ik ben nog een beetje stijfjes van donderdag in Belgrado. Dit is waar je van droomt als voetballer, om beslissende doelpunten te maken. Het was een lastige wedstrijd, maar het voelt goed dat je dan toch nog zo kunt winnen. De eerste helft was frustrerend. We hadden de eerste fase alles onder controle, maar toen zij iets veranderden in hun speelwijze kregen we het moeilijk. We hebben ook te weinig gecreëerd en dat is iets waar we meer op moeten trainen, vind ik.”

In een korte onderbreking wegens vuurwerk kreeg Feyenoord de kans om alles goed te zetten voor de slotfase. Dessers: “We hebben het tactisch goedgezet en we hoopten dat er nog één of twee ballen goed zouden vallen. Dat gebeurde gelukkig. Ik pakte de bal uit de draai zonder precies te weten waar de goal was, maar hij ging er lekker in. Ik vond het wel een echte spitsengoal.”


Orkun Kökcü: ‘We hebben het erg lastig gehad’

Er gebeurde zondagmiddag enorm veel op het veld van het MAC³PARK. Ondanks een achterstand voor rust, wist Feyenoord met 1-2 te winnen van PEC Zwolle. Dubieuze beslissingen, een onderbreking en mooie doelpunten waren allemaal te zien in Zwolle. Bij ESPN gaf Orkun Kökcü zijn mening over de wedstrijd.

“Je bent best dominant in het eerste kwartier en dan moet je eigenlijk al een voorsprong pakken. Dan weet je natuurlijk ook dat hij aan de andere kant een keer goed kan vallen. Dat gebeurde en daardoor werd het extra moeilijk na rust. We hebben het erg lastig gehad, maar ik denk dat we verdiend hebben gewonnen, al is het nu nog erg vers. In de onderbreking bespraken we wat we nog konden doen in de slotfase. Het was natuurlijk wel jammer van dat vuurwerk.”

Door een onnodige en discutabele gele kaart mist Kökcü De Klassieker. Hier ging hij verder op in: “Misschien is het dom van mij. Ik heb alleen wel heel veel van deze overtredingen gezien in deze wedstrijd en daar werd geen geel voor gegeven. Je denkt er eigenlijk niet aan, tot aan die overtreding. Als je hem dan naar zijn broekzak ziet grepen, baal je flink. Gelukkig kan ik me nog opladen voor de wedstrijd van donderdag. Ik heb vertrouwen in de ploeg voor zondag.”


Arne Slot: ‘Het was een ongebruikelijke overwinning voor ons’

In gesprek met ESPN gaf Arne Slot aan dat de overwinning voor Feyenoord ongebruikelijk was. "We speelden slecht en waren toch in staat om te winnen. Meestal zijn we beter dan de tegenstander", aldus Slot. "We speelden heel matig."

Slot ging verder: "Ik was zeer teleurgesteld over het eerste kwartier. Toen lag er zoveel ruimte en kwamen we er een paar keer zo makkelijk doorheen. Na de wedstrijd heb ik ook gezegd dat we het gif wat we de laatste tien minuten hadden om te voorkomen dat de tegenstander de 2-2 zou maken in de eerste tien minuten hadden moeten gebruiken om een goal te maken. Dat kon het eerste kwartier zeker beter."

Met een achterstand al op zak kwam Feyenoord in de tweede helft heel zwak uit de kleedkamer. "Laten we het zo zeggen dat het nodig was om te wisselen", zo gaf de trainer aan. "De dynamiek van de wedstrijd moest veranderen. Dat hebben we gedaan door niet alleen andere spelers in te brengen, maar ook het systeem wat aan te passen. Op een vrij gelukkige manier maakten we de 1-1 en dat hielp ons wel een beetje. Vervolgens maakt Cyriel prachtig de goal en winnen we toch met 1-2."


Martin van den Kerkhof: ‘Te veel twijfel of Linssen wel echt balbezit krijgt’

Ondanks dat zelfs het social media-account van PEC Zwolle aangaf dat er een rode kaart gegeven had moeten worden, bleef scheidsrechter Martin van den Kerkhof in gesprek bij ESPN bij zijn standpunt dat geel voor Van der Werff terecht was. "Ik snap dat sommige mensen liever een rode kaart zien, maar ik geef hem niet omdat ik te veel twijfel of Linssen wel echt balbezit krijgt en hem zo kan meenemen om tot een duidelijke scoringskans te komen", aldus Van den Kerkhof.

De scheidsrechter ging verder: "Het gaat om een duidelijke scoringskans waarbij er een hoge mate van waarschijnlijkheid is dat hij die bal in bezit krijgt. Maar hij had hem zo veel in zijn rug dat ik twijfel had of hij hem mee kon nemen naar de keeper. Ik snap de mensen het kunnen argumenten, maar ik had te veel twijfel. Ook na het zien van de beelden blijf ik daarbij en dat heb ik ook naar de VAR gecommuniceerd."

Volgens Van den Kerkhof had de VAR ook niet mogen ingrijpen. "Dat mag alleen bij een duidelijke fout en daar is naar mijn mening hier geen enkele sprake van", zo gaf hij aan.


Feyenoord loopt uit op AZ

Feyenoord heeft dit weekend in de Eredivisie goede zaken kunnen doen. Nadat het zelf won op bezoek bij PEC Zwolle zag het een paar uur later AZ in eigen huis onderuit gaan tegen FC Twente. De voorsprong op de ranglijst op beide teams is nu vier punten, terwijl de achterstand op nummer twee PSV nog altijd zes punten is.


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-2 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 van Polen ('45)
Goal
1-1 Luis Sinisterra ('67)
Goal
1-2 Cyriel Dessers ('77)
Scheidsrechter
Van den Kerkhof
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PEC Zwolle: Van den Belt ('14)
Kaart
Feyenoord: Orkun Kökcü ('54)
Kaart
PEC Zwolle: Van der Werff ('71)
Kaart
PEC Zwolle: Nakayama ('75)

Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraCyriel DessersReiss Nelson


Guus TilOrkun KökcüFredrik Aursnes


Tyrell MalaciaMarcos SenesiGernot TraunerLutsharel Geertruida


Ofir Marciano

Wissels:

'55 Patrik Wålemark voor Reiss Nelson
'65 Jens Toornstra voor Guus Til
'65 Bryan Linssen voor Lutsharel Geertruida
'79 Marcus Pedersen voor Cyriel Dessers


Opstelling PEC Zwolle

DarfalouRedanSaymak


ClementVan den BeltDe Wit


NakayamaVan der Werffvan PolenAnderson


Lamprou

Wissels:

'31 Paal voor Darfalou
'79 Tedic voor Clement
'79 Kastaneer voor Anderson
'85 Adzic voor Van den Belt
'85 De Waal voor Van der Werff


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 1-2 (0-1)
 5 1-2 (0-1)
 5 1-2 (0-1)
 5 1-2 (1-1)
 5 1-2 (0-1)
 3 0-2 (0-0)
 3 1-4 (0-2)
 3 0-2 (0-1)
 3 1-3 (1-2)
10  3 0-2 (0-1)
11  3 1-4 (0-1)
12  3 1-3 (0-1)
13  3 0-2 (0-1)
14  3 1-3 (1-2)
15  3 0-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.88. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Gernot Trauner (19 -> 5,0)
2. Ofir Marciano (15 -> 3,5)
2. Cyriel Dessers (15 -> 3,5)
4. Luis Sinisterra (11 -> 2,0)
5. Fredrik Aursnes (5 -> 1,0)
6. Marcos Senesi (3 -> 0,0)
7. Tyrell Malacia (2 -> 0,0)
7. Lutsharel Geertruida (2 -> 0,0)
9. Niemand (0 -> 0,0)
9. Devin Remie (0 -> 0,0)
9. Tein Troost (0 -> 0,0)
9. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
9. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
9. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
9. Wouter Burger (0 -> 0,0)
9. Denzel Hall (0 -> 0,0)
9. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
9. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
9. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
9. Guus Til (0 -> 0,0)
9. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
9. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
9. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
9. Francesco Antonucci (0 -> 0,0)
9. Aliou Baldé (0 -> 0,0)
9. Bryan Linssen (0 -> 0,0)
9. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
9. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
9. Mark Diemers (0 -> 0,0)
9. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
9. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
9. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
9. Reiss Nelson (0 -> 0,0)
9. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
9. Sem Valk (0 -> 0,0)
9. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
9. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
9. Cole Bassett (0 -> 0,0)
9. Philippe Sandler (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden (gewijzigd)
Als die handsbal geen rood is stoppen met de var. Zo top dat twente net wint bij az beiden op 4 punten en beter doelsaldo. Dan ziet de wereld er weer stukken beter uit dan na de 1-0 van pec. 3e plek is denk ik direct europa league ivm bekerfinale a-p.
+1/-0

4 maanden geleden
Wat een bizarre uitleg van die scheids, wat een kul, doet helemaal niet ter zake. Kokcu wel geel, maar waarom dan niet 5 seconden later voor die overtreding op Geertruida?

Wat een armoe.
+1/-0

4 maanden geleden
Wat een slechte wedstrijd weer en laten we nou niet doen of die Dessers een wereldspits is, want wat hij slecht ( op die mooie goal na )
Zonde, echt zonde van die 4 miljoen, zelfde niveau als Bozenik en dat niveau streven we niet na mag ik hopen.
Net zoals Nelson, einde seizoen retour sturen.
Scheidsrechterlijke dwalingen weer ruim voldoende dit weekend en de VAR .... afschaffen !!
+1/-0