Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenSterke tweede helft brengt Feyenoord de zege in Nijmegen


Tijdstip
23 januari 2022
Stadion
Het Goffertstadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Sterke tweede helft brengt Feyenoord de zege in Nijmegen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Sterke tweede helft brengt Feyenoord de zege in Nijmegen

Feyenoord heeft zich prima hersteld van de nederlaag tegen Vitesse. Ondanks een achterstand in de eerste helft, wist Feyenoord de vaak lastige uitwedstrijd tegen NEC met 1-4 te winnen. In De Goffert kwamen de Rotterdamse doelpunten van Orkun Kökcü (2), Alireza Jahanbakhsh en Guus Til. Lutsharel Geertruida viel in de tweede helft uit met een blessure.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd en kreeg na drie minuten al een uitgelezen mogelijkheid via Bryan Linssen. De spits won het duel van Marquez, maar zijn schot werd tot corner verwerkt door Branderhorst. Daarna bleef Feyenoord de bovenliggende partij in balbezit, maar toch kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een dik kwartier spelen werd een voorzet niet goed weggewerkt door Geertruida, waarne Schöne Kökcü te snel af was en kiezelhard binnenschoot in de korte hoek.

Via een schot van Tavsan was NEC nog dichtbij een treffer, maar verder waren de kansen in de eerste helft voor Feyenoord. Zo was er een gigantische kopkans voor Geertruida, maar van dichtbij raakte hij de bal volledig verkeerd. Verder werd een scherpe voorzet van Jahanbakhsh ternauwernood uitverdedigd door Marquez en schoot Linssen vlak voor rust iets te wild over na een goede pass van Malacia. Het enige doelpunt van Feyenoord viel uiteindelijk in de 32e minuut, toen Orkun Kökcü een penalty wist te benutten nadat Jahanbakhsh onreglementair werd gevloerd door Mattsson.

Na rust kwam Feyenoord erg sterk uit de startblokken. Het zette NEC continu onder druk en creëerde aardig wat kansen. Al vrij snel kwam het daaruit op voorsprong en net als in de eerste helft was Kökcü de doelpuntenmaker. Een foute breedtepass van Verdonk werd onderschept door Linssen en klaargelegd voor Kökcü, die vanaf 25 meter prachtig binnenschoot met een dwarrelbal. Het was opvallend genoeg pas de eerste keer dat Kökcü meer dan één keer scoorde in een Eredivisieduel.

Feyenoord bleef gas geven en kreeg opnieuw een goede kans via Linssen, die van dichtbij kon scoren toen Branderhorst een voorzet losliet. De goalie herstelde zich echter goed en gooide zich voor de bal. Niet veel later werd het alsnog 1-3 door een doelpunt van Jahanbakhsh. Een lange bal van achteruit kwam via het hoofd van Marquez voor de voeten van Alireza, die Branderhorst met een lage schuiver kon verschalken.

Een tegenvaller was het uitvallen van Geertruida halverwege de tweede helft met een knieblessure die er niet goed uit zag. Hij werd vervangen door Toornstra en ook Sinisterra was al in de ploeg gekomen voor Nelson. De ingevallen Toornstra was een kwartier voor tijd aangever op Til na een mooie aanval, maar Til had zijn vizier niet op scherp staan en schoot naast. Ook Jahanbakhsh en Sinisterra konden de score nog verder opvoeren, maar de Nijmeegse doelman voorkwam groter leed voor zijn ploeg. Dat grotere leed zou er in de slotfase nog wel komen, maar dan in de vorm van een rode kaart. Marquez deelde uit het niets een tik uit aan Dessers en werd daarom met een directe rode kaart van het veld gestuurd. In de 1-3 stand kwam daarna ook nog verandering, want in de blessuretijd kopte Guus Til een afgemeten voorzet van Jens Toornstra hard binnen. Daarmee werd de eindstand bepaald op 1-4.

Na de interlandbreak hervat Feyenoord op zondag 6 februari de competitie met de Rotterdamse derby tegen Sparta. In De Kuip wordt er om 12:15 uur afgetrapt.


[video] Highlights | N.E.C. - Feyenoord


Justin Bijlow: 'Dit was belangrijk om weer omhoog te kijken'

Met een aantal prima reddingen in de eerste helft was Justin Bijlow weer eens van grote waarde voor zijn ploeg. De doelman verscheen na afloop van de 1-4 overwinning op NEC bij Aletha en Mario, om zijn kijk op de wedstrijd te geven.

“De uitslag was lekker. Ik denk dat ik weer een klein beetje mezelf was, vandaag. Het is lekker als je je team kan helpen, maar daar sta ik ook voor natuurlijk. Het lekkerste is dat we met 1-4 hebben gewonnen. Het was een belangrijke wedstrijd om weer omhoog te kunnen kijken en achter je komen de ploegen ook dichterbij. Het was fijn om mijn taak een paar keer te kunnen doen met wat reddingen. In de eerste helft waren we slordig en kwam NEC er een paar keer gevaarlijk uit. Na de rust deden we het heel goed qua druk zetten en in balbezit.”

Tot slot ging Bijlow nog kort in op de treffer van Schöne in de korte hoek: “Hij nam de bal snel mee en ik denk dat ik misschien iets te lang stil stond. Dat is iets om te bespreken met de keeperstrainer.”


[video] Orkun Kökcü na wereldgoal vs N.E.C.: ‘Die zat er lekker in!’


Arne Slot: 'Heel tevreden over ons aanvalsspel'

Feyenoord heeft zondagmiddag goede zaken gedaan door een 1-4 overwinning te boeken bij NEC. In de eerste helft had Feyenoord nog moeite met NEC, dat via Schöne zelfs op voorsprong kwam. Voor rust kwam Feyenoord op gelijke hoogte en na de pauze waren de Rotterdammers oppermachtig, vond ook trainer Arne Slot bij ESPN.

“Ik heb in de rust gezegd dat ik het een hele slechte eerste helft vond. Ik was wel blij met het aantal kansen dat we kregen, maar ik was ontevreden over hoeveel we weg gaven. Dat hebben we de tweede helft beter gedaan. We gingen te vaak voor de moeilijke combinaties door het midden. Toen we daar de bal verloren, was NEC steeds snel weg. Omdat het zo druk was in het midden doken ze er toen vol bovenop. Die paar mindere keuzes die we maakten leverden dan ook wat kansjes op voor NEC.”

“De tweede helft was compleet anders. Daarin hebben we niets weggegeven en legio kansen gecreëerd. Alleen wederom hebben we er lang over gedaan om het in de score tot uitdrukking te brengen. Ik was erg blij met ons aanvalsspel en dat we in staat waren om zoveel kansen te creëren. Dat is ons lang niet altijd gelukt tegen een defensieve tegenstander. Daarnaast was het druk zetten over de hele wedstrijd gezien uitstekend. Daar hebben we ook de 1-2 uit gemaakt.”

Slot ging ook nog in op de blessure van Geertruida en Jahanbakhsh: “Ik weet niet hoe ernstig het is, maar het is wel een domper dat hij is uitgevallen. Zeker omdat onze andere rechtsback ziek was. Gelukkig heef Jens dat goed in kunnen vullen, want die heeft bijna overal gespeeld inmiddels. Daarnaast vond ik dat Alireza gedaan heeft waar hij goed in is. Hij heeft zijn man vaak opgezocht en veel voorzetten afgeleverd. Dat deed hij tegen FC Twente en Heerenveen ook al, alleen toen viel de bal steeds net verkeerd. Al met al een prima weekend, ook gezien het puntenverlies van andere ploegen.”


[video] Denzel Hall na zijn debuut: ‘Het voelt goed, zeker na een zware blessure’


Orkun Kökcü: ‘Ik moet vaker van afstand gaan schieten’

Met een 1-4 overwinning op NEC heeft Feyenoord zich goed hersteld van de nederlaag tegen Vitesse. Mede dankzij twee doelpunten van Orkun Kökcü werd een 1-0 achterstand omgebogen, waarbij het voor het eerst was dat de middenvelder twee doelpunten maakte in één duel. Na afloop verscheen Kökcü voor de camera’s van ESPN.

“Het is leuk dat ik twee keer in één wedstrijd heb gescoord, maar ik ben vooral blij met de overwinning. Ik vierde mijn tweede goal niet echt, maar dat had te maken met de tegengoal. Daarin ging ik niet helemaal vrijuit, denk ik. Ik kom vaak in posities als deze, maar als ik te vaak schiet lijkt het misschien dat ik geen overzicht heb. Misschien moet ik vaker schieten. Op trainingen doe ik het wel vaak, want dan doet de stand er minder toe. Maar ik heb het in me en moet het vaker doen, dat klopt. Af en toe sla ik misschien te veel door in het creëren van iets.”

Ook de penalty in de eerste helft schoot Kökcü goed in: “Vorig jaar had ik bij een penalty nog wel eens twijfels en wilde ik vaak niet nemen, maar nu is dat anders. Ik moet gewoon schijt hebben en vertrouwen op mijn traptechniek. Al met al is het is jammer dat we vorige week hebben verloren, want dan stonden we een stuk dichter bij de kopposities en verder weg van de nummer vier.”


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-4 (1-1)

Scheidsrechter
Van Boekel
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling Feyenoord

Reiss NelsonBryan LinssenAlireza Jahanbakhsh


Orkun KökcüGuus TilFredrik Aursnes


Tyrell MalaciaMarcos SenesiGernot TraunerLutsharel Geertruida


Justin Bijlow

Wissels:

'67 Luis Sinisterra voor Reiss Nelson
'71 Jens Toornstra voor Lutsharel Geertruida
'84 Cyriel Dessers voor Alireza Jahanbakhsh
'84 Denzel Hall voor Bryan Linssen


Opstelling NEC

MattssonAkmanTavsan


ProperSchöneVerdonk


OdenthalMarquezGuthVan Rooij


Branderhorst

Wissels:

'67 Bruijn voor Proper
'67 Romeny voor Akman
'75 Duelund voor Guth
'83 Bronkhorst voor Verdonk


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-4 (1-1)
 5 1-2 (1-1)
 5 1-3 (1-1)
 5 1-2 (1-1)
 5 1-4 (0-2)
 5 1-2 (1-1)
 5 1-3 (1-1)
 4 1-2 (0-0)
 4 1-2 (0-0)
10  3 1-3 (0-2)
11  3 1-3 (0-2)
12  3 1-2 (0-1)
13  3 0-1 (0-0)
14  3 0-4 (0-2)
15  3 1-3 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.21. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Orkun Kökcü (32 -> 5,0)
2. Fredrik Aursnes (15 -> 4,0)
3. Gernot Trauner (10 -> 3,0)
4. Alireza Jahanbakhsh (6 -> 2,0)
5. Marcos Senesi (5 -> 1,0)
6. Tyrell Malacia (4 -> 0,0)
7. Jens Toornstra (2 -> 0,0)
7. Lutsharel Geertruida (2 -> 0,0)
9. Guus Til (1 -> 0,0)
9. Justin Bijlow (1 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Devin Remie (0 -> 0,0)
11. Tein Troost (0 -> 0,0)
11. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
11. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
11. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
11. Wouter Burger (0 -> 0,0)
11. Denzel Hall (0 -> 0,0)
11. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
11. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
11. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
11. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
11. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
11. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
11. Francesco Antonucci (0 -> 0,0)
11. Aliou Baldé (0 -> 0,0)
11. Bryan Linssen (0 -> 0,0)
11. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
11. Mark Diemers (0 -> 0,0)
11. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
11. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
11. Reiss Nelson (0 -> 0,0)
11. Cyriel Dessers (0 -> 0,0)
11. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
11. Sem Valk (0 -> 0,0)
11. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
11. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
11. Cole Bassett (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Redelijk tot goeie wedstrijd voor Feyenoord, vooral de 2e helft.
Het druk zetten ging weer goed zoals in de eerste 15 wedstrijden, jammer alleen dat sommige spelers maar niet uit de verf willen komen. ( Jareza, Nelson, maar vooral Geertruida viel me zwaar tegen, hij loopt overal, maar op het moment dat hij rechtsback moet spelen is hij ver te zoeken. Hij speelt zo onnauwkeurig, altijd weer die verkeerde pass waardoor de tegenstander een kans krijgt. In mijn ogen niet goed genoeg voor Feyenoord, althans ik zou hem niet opstellen, maar ik ben geen Slot en die werkt elke dag met hem.
Op een houdbare bal na keepte Bijlow weer goed en speelde vooral Aursness zeer goed.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Persoonlijk vind ik Geertruida als centrale verdediger steeds beter worden,getuige de wedstrijden hiervoor bij afwezigheid van Senesi.Als rechtervleugelverdediger vind ik hem wat minder.
+1/-0