Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord vergeet te winnen in Groningen


Tijdstip
12 december 2021
Stadion
MHC Mobility Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Feyenoord vergeet te winnen in Groningen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord vergeet te winnen in Groningen

Voor Feyenoord is de uitwedstrijd tegen FC Groningen teleurstellend afgelopen. Ondanks meer dan 25 schoten, wist Feyenoord slechts één keer te scoren via Senesi. Helaas scoorde FC Groningen ook één maal, waardoor het 1-1 werd. Het was een onnodig puntenverlies voor de equipe van Arne Slot.

In de eerste helft was er weinig te genieten in de Euroborg. Feyenoord was qua balbezit oppermachtig, maar kon geen vuist maken tegen het defensieve FC Groningen. Verder dan een schotje van Malacia kwam de ploeg van Arne Slot eigenlijk niet, waardoor de rust met een teleurstellende 0-0 stand werd bereikt.

Na rust bleef Feyenoord het meeste balbezit houden en kreeg het in de 58e minuut een goede kans om op voorsprong te komen. Een afgemeten voorzet van Jens Toornstra werd echter op de paal gekopt door Luis Sinisterra. Het was uitstel van executie voor FC Groningen, want twee minuten later kwam Feyenoord alsnog op 0-1. Een corner die bleef hangen in de doelmond, werd door Trauner richting de tweede paal geschoten. Via het been van Marcos Senesi viel de bal binnen achter Leeuwenburgh.

Lang kon Feyenoord niet genieten van de voorsprong, want uit een simpele lange bal liet Senesi Strand Larsen lopen, die de bal over Bijlow in het lege doel wipte. Daarmee was het harde werk van Feyenoord meteen weer teniet gedaan. Linssen probeerde gelijk daarna om met een afstandsschot voor de 1-2 te zorgen, maar dit keer kon doelman Leeuwenburgh redding brengen.

Hierna greep Slot in en bracht hij Dessers, Jahanbakhsh en Geertruida in de ploeg voor Linssen, Toornstra en Pedersen. Niet veel later was Trauner dichtbij, maar uit een corner schoot hij de afvallende bal rakelings voorlangs. Hetzelfde lot viel Sinisterra ten deel, die de bal vanaf randje zestienmeter een half metertje naast schoot. Zo bleef Feyenoord in het laatste kwartier op zoek naar de 1-2. Hier was opnieuw Trauner dicht bij, maar zijn kopbal werd van de doellijn gehaald door Van Hintum. Aan de andere kant bracht Bijlow knap redding op een schot van Postema, uit een spaarzame uitbraak van FC Groningen. Vlak voor tijd mocht ook Reiss Nelson nog invallen, als vervanger van Luis Sinisterra. Het mocht allemaal echter niet meer baten, want de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Aanstaande woensdag speelt Feyenoord om 18:00 uur de bekerwedstrijd in Enschede, tegen FC Twente.


[video] Highlights FC Groningen - Feyenoord


Justin Bijlow: 'We waren iets te gehaast'

Met het 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen heeft Feyenoord de koppositie in de Eredivisie laten liggen. In de Euroborg kwam Feyenoord op voorsprong via Senesi, maar de verdediger was later ook degene die de 1-1 te gemakkelijk toeliet. Bij ESPN gaf Justin Bijlow zijn mening over de wedstrijd.

“Het was een heel frustrerende wedstrijd. Je geeft bijna niets weg en je domineert, zeker in de tweede helft. We probeerden na de 1-1 nog wat te forceren, maar dat lukte helaas niet. Ik denk dat we iets te gehaast waren voor de goal. Gelukkig kon ik de bal van Postema nog pakken, anders verlies je hem ook nog. Maar ik had hier liever met drie punten gestaan vandaag. Woensdag spelen we nu tegen FC Twente en vanaf donderdag gaan we ons pas richten op zondag.”


[video] ‘We hebben niets aan kansen als we ze niet afmaken’ | Orkun Köcü na Groningen-uit


Guus Til: 'Nagelaten om voorsprong uit te breiden'

Ondanks meer dan 25 schoten richting het vijandelijk doel, wist Feyenoord zondagmiddag slechts één keer te scoren tegen FC Groningen. Dit doelpunt kwam tot stand via het been van Marcos Senesi, die zich een paar minuten later liet kennen bij de tegengoal. Guus Til gaf bij ESPN aan dat het een extreem zuur resultaat was.

“Helemaal als je 0-1 voor komt en er niets aan de hand is, is het zuur als je hem via één lange bal tegen krijgt. Ik denk dat we heel veel kansen hebben gehad om onze voorsprong uit te breiden, maar dat hebben we nagelaten. Daardoor kan ie altijd vallen aan de andere kant. Zo zie je maar dat je niet veel hoeft te creëren om hem goed te laten vallen. De factor geluk speelt ook een rol in voetbal.”


[video] Arne Slot na FC Groningen-Feyenoord (1-1): 'De golf van gemiste kansen begint langer te worden'


Arne Slot: 'Speelden een hele goede tweede helft'

Feyenoord is in de uitwedstrijd tegen FC Groningen niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. In het Hoge Noorden had Feyenoord een stuk meer kansen dan de thuisploeg, maar kon het de overwinning niet binnen slepen. Arne Slot gaf zijn lezing over de wedstrijd na afloop bij ESPN.

“We hadden vandaag recht op meer. Na een matige eerste helft, vind ik dat we een hele goede tweede helft gespeeld hebben. De tegenstander zat er in de eerste helft bovenop, dat deden ze goed. Na rust deden wij het goed en hebben we denk ik voldoende kansen gehad. Het is zuur dat de tegenstander uit een van de weinige kansen wel scoort. We hadden voor rust wat meer moeite om druk op hun te krijgen. We waren de bal veel te snel kwijt in de opbouw, waardoor het lastig was. Ze hebben daar veel energie in gestoken en dan ontstaat zoń eerste helft als deze.”

Opnieuw scoorde de tegenstander van Feyenoord uit één van de spaarzame kansen: “Het is wel een patroon van 16 wedstrijden al, dat we elke wedstrijd vele malen meer kansen krijgen dan de tegenstander. Incidenteel gaan die kansen er dan helaas in. Dat is helaas onze huidige situatie, maar het vervelende voor ons is dat tegenstanders tegen ons over het algemeen vrij makkelijk scoren. Meestal hebben we nog genoeg kansen om tot de overwinning te komen, maar vandaag is dat niet gelukt. Dat is frustrerend. We speelden de tweede helft goed en hebben veel kansen gekregen. Dat was op zich prima tegen een ploeg van FC Groningen, maar helaas hebben we niet kunnen winnen.”

Tenslotte: “Na 17 wedstrijden weet je vrij goed waar je staat. Als je voor de winterstop FC Groningen uit en Ajax thuis krijgt, weet je dat het lastig wordt in die laatste wedstrijden. We gaan volgende week zien waar we staan.”


[video] Trauner na FC Groningen-Feyenoord: 'We deden het 89 minuten goed, één moment kost ons de zege'


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Marcos Senesi ('60)
Goal
1-1 Strand Larsen ('65)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Groningen: Kasanwirjo ('9)
Kaart
FC Groningen: Suslov ('33)
Kaart
Feyenoord: Fredrik Aursnes ('54)
Kaart
FC Groningen: Leeuwenburgh ('80)
Kaart
FC Groningen: Postema ('82)

Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraBryan LinssenJens Toornstra


Orkun KökcüGuus TilFredrik Aursnes


Tyrell MalaciaMarcos SenesiGernot TraunerMarcus Pedersen


Justin Bijlow

Wissels:

'69 Cyriel Dessers voor Bryan Linssen
'69 Lutsharel Geertruida voor Marcus Pedersen
'69 Alireza Jahanbakhsh voor Jens Toornstra
'87 Reiss Nelson voor Luis Sinisterra


Opstelling FC Groningen

Strand LarsenNgongeDe Leeuw


El Hankouri (C)SuslovDuarte


Van HintumSverkoTe WierikKasanwirjo


Leeuwenburgh

Wissels:

'72 Dammers voor Ngonge
'72 Postema voor De Leeuw
'89 Van Kaam voor Duarte


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 1-1 (0-1)
 3 1-2 (0-0)
 3 0-1 (0-0)
 3 0-1 (0-0)
 3 0-1 (0-0)
 3 0-1 (0-0)
 3 1-3 (0-0)
 2 1-2 (1-1)
 2 1-3 (1-1)
10  2 1-3 (1-1)
11  2 1-3 (1-1)
12  2 1-2 (1-1)
13  2 1-2 (1-1)
14  2 0-2 (0-0)
15  2 1-3 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.46. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Gernot Trauner (22 -> 5,0)
2. Justin Bijlow (16 -> 4,0)
3. Fredrik Aursnes (13 -> 3,0)
4. Niemand (6 -> 2,0)
5. Orkun Kökcü (5 -> 1,0)
6. Francesco Antonucci (4 -> 0,0)
7. Luis Sinisterra (3 -> 0,0)
7. Marcos Senesi (3 -> 0,0)
9. Marcus Pedersen (1 -> 0,0)
9. Reiss Nelson (1 -> 0,0)
11. Devin Remie (0 -> 0,0)
11. Tein Troost (0 -> 0,0)
11. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
11. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
11. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
11. Wouter Burger (0 -> 0,0)
11. Denzel Hall (0 -> 0,0)
11. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
11. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
11. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
11. Guus Til (0 -> 0,0)
11. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
11. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
11. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
11. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
11. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
11. Aliou Baldé (0 -> 0,0)
11. Bryan Linssen (0 -> 0,0)
11. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
11. Mark Diemers (0 -> 0,0)
11. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
11. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
11. Cyriel Dessers (0 -> 0,0)
11. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
11. Sem Valk (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Gooi die moeizame kutwedstrijd in een drukke periode dan op slot na de lucky 0-1 gvd. Nee hoor we gaan voor de 0-2 pffff waarom?? We stonden bij de gelijkmaker gvd 1-op-1 te verdedigen bijna op de middenlijn met die slome slak senesi die gaat trekken of duwen als zijn tegenstander al dichterbij ons doel staat jezus probeer naast hem te komen en/of je lichaam er tussen te krijgen. Bijlow komt ook weer te snel uit omdat hij totaal geen vertrouwen in de snelheid van senesi heeft, enigszins terecht maar wel alleen bij een sprintduel doen niet bij een gewoon duel als nu. Je had gewoon 5-4-1 of 4-4-2 of zo moeten gaan spelen na de 0-1 die gasten hadden nooit gescoord zijn 1x voor het doel geweest. De waarde van senesi is inmiddels na meerdere dramatische fouten an ca 15 mln naar de helft gegaan richting het aankoopbedrag.... Sinistera ook compleet uit vorm en een slotoffensief moet ook eens zijn ballen voor de pot gooien ipv doorcombineren tot het 5 meter gebied telkens. En je had dus 2 punten los gestaan van najax.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Wat is er mooier na een draw van Feyenoord er daarna het rapalje uit de hoofdstad zien onderuit te zien gaan in hun welbekende Aarena?Fijne avond allen,en tot de volgende zege in de Kuip!!!
+1/-0