Transparent
Inloggen
Sluiten

Uitduels in Groningen zorgen vaak voor problemen bij Feyenoord

11 december 2021 11:16

Zondagmiddag wacht voor Feyenoord de uitwedstrijd tegen FC Groningen. De Trots van het Noorden kent een zeer moeizaam seizoen en staat op een twaalfde plek in de Eredivisie. Wel wist het de laatste vier wedstrijden ongeslagen te blijven met twee zeges en twee gelijke spelen.

Historisch gezien heeft Feyenoord het vaak lastig in Groningen voor de Eredivisie. Na 42 wedstrijden is de balans perfect in balans met 14 zeges, 14 gelijke spelen en 14 nederlagen. De grootzete zege is 0-5 en dat lukte in de seizoenen 1992/1993 en 2016/2017. De laatste zege van Feyenoord was een seizoen later.

De selectie van FC Groningen kent met Wessel Dammers en Mo El Hankouri twee spelers die in de jeugdopleiding van Feyenoord speelden. Trainer Danny Buijs kwam als speler bovendien ook in actie in het rood-wit-zwart. Orkun Kökcü speelde juist in de jeugdopleiding van FC Groningen.




Tags

groningen eredivisie uitduels dammers danny grootzete hankouri historisch kokcu twaalfde wessel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane alonso arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game geertruida gimenez hancko kloese krabbendam lien liverpool middenveldert nha slot tai thao timber tin wieffer yoda