Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord sluit poule af met winst op Maccabi Haifa


Tijdstip
9 december 2021
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Conference League
Televisiezender
Veronica


Feyenoord sluit poule af met winst op Maccabi Haifa; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord sluit poule af met winst op Maccabi Haifa

Feyenoord heeft de laatste groepswedstrijd in de Conference League met 2-1 gewonnen van Maccabi Haifa. In een wedstrijd waar voor beide partijen niets meer op het spel stond, wonnen de Rotterdammers dankzij doelpunten van Cyriel Dessers en Reiss Nelson. In de tweede helft kregen veel jongelingen speeltijd van trainer Arne Slot en in de blessuretijd kwam de uitploeg nog op 2-1.

Vanaf het eerste moment had Feyenoord het initiatief in de wedstrijd te pakken. Dat deed het in een opstelling waarbij veel spelers rust kregen. Trainer Arne Slot speelde met de volgende elf man: Bijlow - Pedersen, Geertruida, Senesi, Hendriks - Aursnes, Diemers, Teixeira - Bannis, Dessers en Nelson. Daarbij was Cyriel Dessers de meest opvallende man aan Feyenoord zijde. De spits kreeg een aantal goede kansen, waarbij doelman Mishpati drie keer de strijd wist te winnen. Met name zijn redding op een tegendraadse kopbal was knap te noemen. Toch was Dessers voor rust de enige die wist te scoren. Na een slim balletje van Diemers draaide Dessers eenvoudig weg bij zijn man, waarna hij in de korte hoek binnen schoot. Daarmee werd de ruststand op 1-0 bepaald.

Na rust kwam Maccabi Haifa goed uit de startblokken. Feyenoord, dat met Benita de eerste invaller bracht, moest twee grote kansen weggeven aan de Israëliërs. In de 56e minuut had Ashkenazi vrij doortocht richting Bijlow, maar de middenvelder schoot rakelings naast. Even later redde de Feyenoord-goalie knap op een gevaarlijk schot van Haziza. Nadat Hartjes en Valk ook in de ploeg waren gekomen, nam Feyenoord het heft weer in handen. Al snel volgde dan ook de 2-0 via Reiss Nelson. De winger maakte een mooi dribbel van de linkerflank naar binnen, en rondde dit af met een strak schot in de rechteronderhoek.

In de 70e minuut bracht Slot ook Milambo in het veld, ter vervanging van Teixeira. Aliou Baldé maakte de wissels compleet in de 78e minuut. Tegen die tijd was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Beide ploegen vonden de tussenstand wel prima en dat zorgde voor een geenszins spannende slotfase. Hierin liet Baldé zich nog wel even gelden: met een mooie dribbel omspeelde hij twee man, maar zijn schot spatte uiteen op de vuisten van de doelman. De stand bleef echter niet op 2-0 staan, want in de blessuretijd kwam Maccabi Haifa nog terug tot 2-1. Hierbij ging Bijlow aardig in de fout; hij dacht de bal over de achterlijn te laten lopen, maar David tikte de bal zowaar over de doellijn. Desondanks wist Feyenoord ook zijn zesde Europese thuiswedstrijd van dit seizoen te winnen.

Het Europese avontuur van Feyenoord gaat verder op 10 maart 2022. Door de eerste plaats in de poule is het vrijgesteld van de tussenronde die in februari wordt afgewerkt. De loting voor de achtste finale vindt plaats op 25 februari 2022.

Zondag speelt Feyenoord om 14:30 uur in het Hoge Noorden de uitwedstrijd tegen FC Groningen.


[video] Samenvatting Feyenoord - Maccabi Haifa


Arne Slot: 'We hebben het prima ingevuld'

Feyenoord heeft ook zijn laatste thuiswedstrijd in de groepsfase van de Conference League weten te winnen. In een lege Kuip was het met 2-1 te sterk voor Maccabi Haifa. De doelpunten aan Feyenoord-zijde kwamen van Dessers en Nelson. Na afloop gaf trainer Arne Slot tegenover ESPN zijn korte visie op de wedstrijd.

“Het was een mooie avond. Ik vond Haifa uit een prima ploeg, toen ze met hun basiself speelden. Vandaag hadden ze dat niet, maar desondanks hebben onze jongens dat prima ingevuld.”

Verder had Slot het over de gewijzigde opstelling: “Jongens die dicht tegen de basis aan zitten hebben het goed gedaan en ook gescoord. Daarnaast hebben we 8 jeugdspelers in het veld gehad, wat een heel mooi teken is voor de club. Dat is niet alleen leuk voor de spelers, maar zeker ook voor iedereen die binnen de jeugdopleiding werkt.”


[video] ‘Een heel speciaal moment’ | Sem Valk na officieel debuut


Justin Bijlow: 'Voelde bijna als een oefenwedstrijd'

Net als tegen Slavia Praag en Union Berlin, heeft Feyenoord ook de thuiswedstrijd tegen Maccabi Haifa in winst omgezet. Tegen de Israëliërs was het over de hele wedstrijd de betere partij, wat in de score werd uitgedrukt met doelpunten van Dessers en Nelson. Bij ESPN ging Justin Bijlow verder in op de tegengoal, waarbij hij er niet goed uit zag.

“De tegengoal was zeker een smetje. Dat mag niet gebeuren. Ik dacht er te makkelijk over en als dit bij een 1-0 stand gebeurt benadeel je het team. Dan ben je verder van huis. Het is gewoon niet lekker dat het gebeurt, omdat er een tegengoal uit komt.”

Bijlow was terug zijn afwezigheid in verband met een positieve coronatest: “Het voelde wel als een lange afwezigheid. Fortuna was daarin nog net te vroeg, maar vandaag kon ik gelukkig spelen. Het is verschrikkelijk om zonder supporters te spelen, dan voelt het bijna als een oefenwedstrijd. Het is heel positief dat we vandaag met veel andere jongens hebben kunnen spelen. We zijn heel goed onderweg dit jaar, dus ook de complimenten aan de jongens die dit mogelijk hebben gemaakt.”


[video] ‘My first goal, I’m over the moon!’ | Interview Reiss Nelson


Sem Valk: 'Ik leer veel van Gernot Trauner'

Verdediger Sem Valk heeft donderdagavond zijn Europese debuut gemaakt voor Feyenoord. Na rust kwam de jongeling in het veld voor Senesi en speelde een prima wedstrijd. Na afloop vertelde Valk bij ESPN hoe hij de avond heeft ervaren.

“Jammer dat het zonder publiek was, dat had het helemaal af gemaakt. Verder ging het best goed. Vorig jaar heb ik twee keer bij de selectie gezeten en dit seizoen heb ik in de voorbereiding een paar keer meegedaan. Deze week heb ik mee mogen trainen en nu heb ik gelukkig mijn debuut mogen maken. Ik leer elke dag nieuwe dingen op de trainingen. Ik leer op dit moment erg veel van Trauner, zeker in de duels en in balbezit. Mijn vader vertelt vaak over John de Wolf, wat voor verdediger hij was. Ook van John kan ik veel leren. Ik ben een verdediger die goed aan de bal is. Van origine ben ik een middenvelder, maar in verband met mijn lengte ben ik naar achter geschoven. Het vooruit verdedigen is het voornaamste aandachtspunt voor me.”

Tenslotte ging Valk ook nog kort in over het screenshot-incident rondom het vertrek van Berghuis van afgelopen seizoen: “Dat is iets was vorig seizoen is gebeurd. Ik heb daar spijt van en de groep heeft dat geaccepteerd. Ik wil dat graag achter me laten. Nu gaan jullie me leren kennen als voetballer.”


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 2-1 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Cyriel Dessers ('39)
Goal
2-0 Reiss Nelson ('65)
Goal
2-1 David D ('91)
Scheidsrechter
Balakin (Oek)
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Maccabi Haifa: Abu Fani ('30)
Kaart
Feyenoord: Mark Diemers ('42)
Kaart
Feyenoord: João Carlos Teixeira ('51)
Kaart
Maccabi Haifa: Levi ('73)
Kaart
Feyenoord: Mimeirhel Benita ('90)

Opstelling Feyenoord

Reiss NelsonCyriel DessersNaoufal Bannis


João Carlos TeixeiraMark DiemersFredrik Aursnes


Ramon HendriksMarcos SenesiLutsharel GeertruidaMarcus Pedersen


Justin Bijlow

Wissels:

'46 Mimeirhel Benita voor Marcus Pedersen
'56 Lennard Hartjes voor Fredrik Aursnes
'71 Antoni Milambo voor João Carlos Teixeira
'79 Aliou Baldé voor Reiss Nelson
'56 Sem Valk voor Marcos Senesi


Opstelling Maccabi Haifa

LeviSaharHaziza


Abu FaniJosé RodriguezAshkenazi


TawathaAradGershonMeir


Mishpati

Wissels:

'46 Goldberg voor Tawatha
'46 Mohamed A voor Abu Fani
'59 Azruel voor Meir
'59 David D voor José Rodriguez
'72 Donyoh voor Sahar


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 2-1 (1-0)
 7 2-1 (1-0)
 7 2-1 (1-0)
 7 2-1 (1-0)
 7 2-1 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
10  5 3-1 (1-0)
11  5 2-0 (1-0)
12  5 3-1 (1-0)
13  5 3-1 (1-0)
14  5 3-1 (1-0)
15  5 3-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.58. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Fredrik Aursnes (22 -> 5,0)
2. Cyriel Dessers (17 -> 4,0)
3. Mark Diemers (13 -> 3,0)
4. Reiss Nelson (9 -> 2,0)
5. Lutsharel Geertruida (7 -> 1,0)
6. Ramon Hendriks (5 -> 0,0)
7. Lennard Hartjes (4 -> 0,0)
8. Marcos Senesi (3 -> 0,0)
8. Sem Valk (3 -> 0,0)
10. Luis Sinisterra (2 -> 0,0)
11. Antoni Milambo (1 -> 0,0)
11. Mimeirhel Benita (1 -> 0,0)
13. Niemand (0 -> 0,0)
13. Devin Remie (0 -> 0,0)
13. Tein Troost (0 -> 0,0)
13. Wouter Burger (0 -> 0,0)
13. Denzel Hall (0 -> 0,0)
13. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
13. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
13. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
13. Guus Til (0 -> 0,0)
13. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
13. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
13. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
13. Gernot Trauner (0 -> 0,0)
13. Francesco Antonucci (0 -> 0,0)
13. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
13. Aliou Baldé (0 -> 0,0)
13. Bryan Linssen (0 -> 0,0)
13. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
13. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
13. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
13. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
13. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
13. Mike Kleijn (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Matige wedstrijd om naar te kijken, maar een wedstrijd waarin veel duidelijk is geworden lijkt mij. Bannis, Texeira b.v. komen duidelijk tekort voor het beoogde niveau en Dessers is een goeie sub, maar geen 90 minuten. Ook Geertruide is een redelijke sub, meer niet. Die Valk beviel me wel, maar Hendriks minder.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Wat 'n hele matige post hierboven zeg .... Gewoon 'n goede pot voetbal gezien waarbij ik 'n Feyenoord "B" heb gezien die exact dezelfde spelintensiteit, spelprincipes, kwaliteit aan de bal en loop-/drukacties heeft als het "A"-team!!! Een matig acterende tegenstander dan? Ja dat zeker ook maar die waren toch vooral bang om in 'het mes' van Feyenoord te lopen via de omschakelmomenten. In de eerste helft toch zeker 5 100% kansen gezien na mooie goedlopende aanvallen, met weer 'n mooie technische goal van Dessers. Ook na rust bleef Feyenoord de aanval zoeken met o.a. 'n goed binnengeschoten goal van Nelson. Kortom uitstekende avond voor Feyenoord waarbij we bij het laatste fluitsignaal met maar liefst 8!!! Academy spelers op het veld stonden.

Slot is 'n Tovenaar! Zijn visie werkt dus nu al bij Feyenoord A+B, Feyenoord Vrouwen, Feyenoord -18 en ook de -21 begint het nu onder de knie te krijgen. Al deze teams winnen zeer veel van hun wedstrijden en doen in hun competities mee om de bovenste plaatsen!

Maar de beste man op het veld vandaag was toch echt Geertruida! Sterk in de duels en met vaak goede opbouw en passing naar 1 vd spitsen. Verdient ook zeker 'n basisplaats deze NL -21 speler. Hendriks speelde juist wel sterk en overtuigend en beschikt over 'n flink stevige tackle en kan opbouwend ook gewoon mee. Texeira en Bannis daar zijn we het wel over eens, die hadden niet hun beste dag. Diemers ook 'n ruime voldoende en kan je gerust als betrouwbare sub erbij houden. Met Nelson, Diemers, Geertruida, Hendriks en Dessers heeft Slot dus echt wel opties om te wisselen. We worden dus nu ook beter/sterker in de breedte ;-) Ik ben benieuwd waar dit allemaal toe gaat leiden maar dat het 'n mooi jaar wordt/is lijkt mij wel duidelijk.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Mee eens! Behalve mbt Bannis twijfel. Hij maakt zich wel 3x super goed vrij alleen voor de keeper als buitenspeler voor 3x een 100 procent kans op een paar meter voor het doel en 1 keer naast nelson ter hoogte van de penaltiestip. Maar hij krijgt de bal dus 3x niet (goed) 2x van dessers en 1x van nelson.
+1/-0

2 jaar geleden
Nou goede partij nee maar dat mag je denk ik ook niet verwachten met 5 invallers..wel kan je zien dat een aantal door het ijs zijn gezakt bv Bannis en jammer genoeg tot mijn spijt ook Texara daar had ik echt meer van verwacht.. Hartjes is een jongen die gaat het redde wellicht niet bij Feyenoord maar zo vast aan de bal redt je het wel in de eredivisie..De rest mag hoe lullig dat ook klinkt doorselecteren . Komt mijn inziens tekort waarbij ik bij Hendriks slag om de arm neem vanwege zijn fysieke houding ..
+1/-0