Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenCyriel Dessers slaat weer toe in blessuretijd


Tijdstip
7 november 2021
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Cyriel Dessers slaat weer toe in blessuretijd; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Cyriel Dessers slaat weer toe in blessuretijd

Net als vorige week bij Sparta Rotterdam heeft Feyenoord ook de thuiswedstrijd met AZ 1-0 gewonnen, dankzij een doelpunt in blessuretijd van Cyriel Dessers. Feyenoord had het overgrote deel van de wedstrijd het initiatief tegen een defensief ingesteld AZ, maar kon dat pas vlak voor tijd in de score tot uitdrukking brengen.

Feyenoord speelde een goede eerste helft waarin het oppermachtig was. Het was aan AZ-goalie Vindahl te danken dat de rust met 0-0 werd bereikt. De Deen pakte al vroeg een bal van Linssen die vrij voor hem opdook, en ook een schot van Sinisterra. De Colombiaan trof niet veel later snoeihard de paal en vlak voor rust belandde zijn omhaal in de handen van Vindahl. Ook Kökcü kon niet scoren uit een vrije trap, en een doelpunt van Til werd terecht afgekeurd. AZ stelde daar bizar weinig tegenover, maar hield het doel schoon voor rust.

Vlak na rust leek Linssen Feyenoord op voorsprong te schieten, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. Na het uur kroop AZ wat meer uit zijn schulp en dook het zowaar een aantal keer voor de goal van Bijlow op via Reijnders en Karlsson. Bijlow behoedde zijn ploeg hier op knappe wijze voor een achterstand.

Toen de ingevallen Cyriel Dessers vlak voor tijd een grote kans op de 1-0 miste, leek het uit te draaien op een doelpuntloos gelijkspel. Daar dacht Dessers echter anders over, want bij zijn tweede kans was het wel raak. Zoals zo vaak dit seizoen sloeg de spits toe in de blessuretijd. Na een zorgvuldig en rap opgezette counter kwam de bal via Reiss Nelson bij Dessers, die de bal achter Vindahl schoof. De ontlading was gigantisch en De Kuip schudde op zijn grondvesten. De overwinning was bij het scheiden van de markt alsnog binnen voor de mannen van Arne Slot. Een meer dan terechte overwinning.

Na de interlandbreak speelt Feyenoord op zondag 21 november opnieuw een thuiswedstrijd, om 14:30 uur tegen hekkensluiter PEC Zwolle.


[video] 90+2: Dessers doet het weer! | Highlights Feyenoord - AZ


Justin Bijlow: 'Geloof in een goed seizoen is er'

Feyenoord wist zondagmiddag in de slotseconde met 1-0 van AZ te winnen. Matchwinner bij de Rotterdammers was net als vorige week Cyriel Dessers. Na afloop van de wedstrijd gaf Justin Bijlow bij ESPN aan dat de afgelopen week voor veel positivisme hebben gezorgd.

“We hebben vandaag weer gewonnen in de laatste minuut. Ik denk dat het een aaneenschakeling is van positivisme. Alles wordt bij elkaar gevoegd en we hebben geloof in een goed seizoen. We zijn denk ik heel fit. Union Berlin was zwaar, maar toch weten we nu weer te winnen, dit moeten we volhouden. We probeerden wel druk te zetten en hebben zelf het spel willen maken. Veel kansen gingen er niet in jammer genoeg. Ik ben wel blij dat ik die bal gepakt heb, en dat Gernot voor me stond.”

Tenslotte ging de doelman nog kort in op zijn situatie bij het Nederlands Elftal: “Ik laat me op het veld zien in de wedstrijden die ik mag spelen. Ik denk dat de bondscoach iedereen scherp wil houden.”


[video] 'Geen woorden voor' | Dessers na alweer een winnende goal


Bryan Linssen: 'Cyriel heeft een gouden pik op het moment'

Bryan Linssen werd na 82 minuten gewisseld in de wedstrijd tegen AZ. Zijn vervanger, Cyriel Dessers, schoot zijn ploeg in de 92e minuut naar de overwinning. Na afloop gaf Linssen bij ESPN aan dat hij dolgelukkig was met het doelpunt van Dessers, die ditmaal opnieuw het goudhaantje was.

Over het tactische aspect zei Linssen het volgende: “We hadden afgesproken om of heel hoog druk zetten, of helemaal terugzakken, maar niks daar tussenin. Want als je er tussenin gaat druk zetten dan speel je met ruimte in de rug en de linies komen dan vaak vrij. Het is het een of het ander, niet er tussenin.”

Al vrij snel had de aanvaller doelman Vindahl kunnen passeren, maar de Deen pareerde de inzet van Linssen: “De keeper kwam redelijk snel uit. Hij komt precies op zijn voet. Je verwacht niet dat je de bal zo in je voeten krijgt. Ik voelde dat ik geen tijd had en de keeper kwam heel snel uit. Die gooit zich er gewoon voor. Dan is het hopen dat ie er langs gaat, maar dit keer helaas niet. Na rust had ik helemaal niet het gevoel dat ik buitenspel stond, dus ik dacht echt dat hij telde. Ik hoorde net dat het nipt buitenspel was, dus dan is het jammer dat hij niet telde. Zonde, het was een mooie goal.”

Om verder te gaan over Dessers en het team: “Alle goals die hij tot nu toe heeft gemaakt zijn ontzettend belangrijk. We zijn echt een team en gaan voor elkaar door het vuur. Als je dan bovenin mee wilt doen heb je meer dan elf man nodig. Dat zie je ook doordat Reiss Nelson de assist geeft op Cyriel. Die heeft echt een gouden pik de laatste weken. Ik denk dat we op dit moment een heel goed team hebben en dat we het goed doen, deze week was Cyriel de gelukkige. Daar ben ik natuurlijk heel erg blij mee.”


[video] Dessers wéér goudhaantje voor Feyenoord: 'Momenten die je in je carrière geen tien keer meemaakt'


Arne Slot: 'Geweldig om het team zo te zien'

Cyriel Dessers was de matchwinner bij Feyenoord - AZ. De oefenmeester van Feyenoord was erg blij met de late overwinning op zijn oude club. Maar van rancune was geen sprake, aldus Arne Slot voor de camera’s van ESPN.

De trainer begon over de matchwinner: “Dat hij scoort is geen toeval, dat doet hij altijd. We hebben geprobeerd aanvallend te wisselen om de overwinning te forceren. Dat hij dan uiteindelijk valt, kun je geen toeval meer noemen bij Cyriel. In zijn algemeenheid vond ik ons de eerste helft een stuk beter dan AZ, maar na rust was het gelijk opgaand. We hadden vlak voor tijd nog een grote kans met Cyriel, voordat hij hem alsnog maakte. Het lukte ons in de eindfase om alsnog een keer aan te zetten. Maar je zou het team er tekort mee doen om alleen Cyriel te noemen. Ik vond Marcos Senesi en Orkun Kökcü ook goed spelen. En vergeet Justin niet, want die pakt ook twee hele belangrijke ballen.”

Om vervolgens verder te gaan over de situatie van de wisselspelers in het team: “Ik denk dat ik hem heel goed kan uitleggen waarom de keuzes maak die ik maak. Als ik zie hoe ze met zijn allen staan te juichen, waarbij de hele bank het veld over vloog, dat was geweldig. Uiteraard heeft dat te maken met een winnend team, maar wij moeten een aantal jongens inbrengen die gefrustreerd zouden kunnen zijn omdat ze op de bank beginnen, maar dat zijn ze niet. De winnende goal kwam tot stand via Alireza, Reiss en Cyriel.”

Overigens gaf Slot aan dat hij zeker geen rancune heeft jegens zijn oude werkgever: “Ik heb 3,5 mooie jaren gehad bij AZ en de club had het goed recht om mij te ontslaan. Het was nog nooit gebeurd in de voetballerij, maar het was hun recht. We zijn daar bijna kampioen geworden en Europees overwintert, dus er zit voor mij geen rancune. Maar ik zou natuurlijk liegen als ik zeg dat ik niet blij ben met deze overwinning.”


[video] Arne Slot na Feyenoord-AZ (1-0): 'Om meerdere redenen lekker dat je nu wint'


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-0 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Cyriel Dessers ('90)
Scheidsrechter
Lindhout
Toeschouwers
47.500 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
AZ: Wijndal (C) ('45)
Kaart
AZ: Pavlidis ('86)

Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraBryan LinssenJens Toornstra


Orkun KökcüGuus TilFredrik Aursnes


Tyrell MalaciaMarcos SenesiGernot TraunerMarcus Pedersen


Justin Bijlow

Wissels:

'76 Alireza Jahanbakhsh voor Jens Toornstra
'76 Reiss Nelson voor Luis Sinisterra
'82 Cyriel Dessers voor Bryan Linssen


Opstelling AZ

KarlssonPavlidisGudmundsson


de WitClasieMidtsjö


Wijndal (C)Martins IndieHatzidiakosSuguwara


Vindahl

Wissels:

'70 Reijnders voor Vindahl
'76 Aboukhlal voor Midtsjö


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-0 (0-0)
 7 1-0 (0-0)
 7 1-0 (0-0)
 7 1-0 (0-0)
 5 2-0 (0-0)
 4 2-1 (0-0)
 4 2-1 (0-0)
 3 3-2 (1-1)
 3 3-2 (1-1)
10  3 2-1 (1-1)
11  3 3-1 (1-1)
12  3 2-0 (1-0)
13  3 3-0 (2-0)
14  3 3-1 (1-1)
15  3 2-1 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.45. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Justin Bijlow (50 -> 5,0)
2. Cyriel Dessers (29 -> 4,0)
3. Gernot Trauner (17 -> 3,0)
4. Orkun Kökcü (15 -> 2,0)
5. Fredrik Aursnes (9 -> 1,0)
6. Tyrell Malacia (3 -> 0,0)
6. Luis Sinisterra (3 -> 0,0)
8. Bryan Linssen (1 -> 0,0)
8. Marcos Senesi (1 -> 0,0)
8. Marcus Pedersen (1 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Devin Remie (0 -> 0,0)
11. Tein Troost (0 -> 0,0)
11. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
11. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
11. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
11. Wouter Burger (0 -> 0,0)
11. Denzel Hall (0 -> 0,0)
11. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
11. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
11. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
11. Guus Til (0 -> 0,0)
11. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
11. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
11. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
11. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
11. Francesco Antonucci (0 -> 0,0)
11. Aliou Baldé (0 -> 0,0)
11. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
11. Mark Diemers (0 -> 0,0)
11. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
11. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
11. Reiss Nelson (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Dessers is wel een baas hoor 💪💪
+1/-0