Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord na knotsgekke wedstrijd te sterk voor NEC


Tijdstip
25 september 2021
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN 2


Feyenoord na knotsgekke wedstrijd te sterk voor NEC; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord na knotsgekke wedstrijd te sterk voor NEC

Feyenoord heeft zaterdagavond na een kraker weten te winnen van NEC. Na een knotsgekke wedstrijd eindigde het duel in een 5-3 overwinning. Guus Til maakte twee treffers, terwijl ook Orkun Kökcü, Luis Sinisterra en Cyriel Dessers tot scoren kwamen.

Feyenoord leek af te stevenen op een vrij eenvoudige overwinning. Na een klein kwartier werd de score al geopend toen Orkun Kökcü een strafschop benutten en enkele minuten later zorgde Luis Sinisterra al voor de 2-0. Feyenoord kreeg alle ruimte om aan te vallen en het leek dan ook een kwestie van tijd tot er meer doelpunten zouden vallen.

Na ruim een half uur werd er ook weer gescoord, het was echter NEC dat volledig uit het niets de aansluitingstreffer wist te maken met de eerste kans die het kreeg. Feyenoord was het na die treffer even kwijt en nadat Tyrell Malacia knullig de bal verspeelde, kwamen de Nijmegenaren een minuut voor rust zelfs op gelijke hoogte. Gezien de kansen en het veldspel was het absoluut onverdiend, maar desondanks gingen beide ploegen met een gelijke stand richting de kleedkamers.

In de tweede helft maakte de ploeg van Arne Slot een vrij slordige indruk. Het probeerde nog steeds aan te vallen, maar was niet zorgvuldig genoeg en creëerde daarmee nauwelijks gevaar. NEC werd geen moment gevaarlijk, maar kwam een kwartier voor tijd plotseling op voorsprong. Oud-Feyenoorder Calvin Verdonk was net ingevallen en enkele seconden later scoorde hij pardoes de 2-3. Scheidsrechter Kooij zag daarbij overigens een duidelijke overtreding op Kökcü over het hoofd en ook de VAR greep niet in

Onder aanvoering van het legioen ging Feyenoord op jacht naar het doelpunt en enkele minuten later stond het alweer gelijk. Guus Til kopte uit een hoekschop uitstekend binnen. Voor Feyenoord was het zeker niet genoeg en de ploeg ging daarom vol op jacht naar de overwinning. Een minuut voor tijd viel die treffer dan ook toen Til zijn tweede van de avond maakte door op heerlijke wijze de bal in het doel te rammen en het zorgde dat het stadion ontplofte. De VAR greep echter in en wilde het doelpunt afkeuren. Onduidelijk was waarom en na het zien van de beelden keurde scheidsrechter Kooij het doelpunt dan ook gewoon goed.

Het was daarmee nog zeker niet gedaan. In blessuretijd zorgde Cyriel Dessers met een heerlijke goal voor de definitieve beslissing en de 5-3 eindstand. Feyenoord stijgt daardoor naar de derde plek op de ranglijst, terwijl het bovendien een wedstrijd minder heeft gespeeld.


[video] Highlights Feyenoord - N.E.C.


Guus Til: 'Ik weet niet waar we het vandaan halen, echt ongelofelijk'

In gesprek met ESPN gaf Guus Til aan opgelucht te zijn. "Dit moest van heel ver komen. In de rust zeiden we nog dat we nog 45 minuten hadden in eigen huis en dat moest in principe genoeg zijn. Dan krijg je nog die derde om je oren...", aldus Til. "Ik had het bij wijze van al bijna opgegeven. Ik weet niet waar we het vandaan halen, echt ongelofelijk."

Feyenoord kwam al vroeg op een 2-0 voorsprong, maar gaf die weg. "Dat vond ik ook zo bizar", zo gaf hij aan. "Met alle respect, maar als je als Feyenoord zijnde met 2-0 voor komt, mag je nooit meer met 2-3 achter komen. Misschien is het gemakzucht. Twee standaardsituaties en daar moeten wij altijd opletten. Die spelhervattingen zijn bij ons nog geen succes."

Uiteindelijk was het Til die het besliste in het voordeel van Feyenoord. "Hij valt ook twee keer gewoon goed", zei hij daarover. "Het is lekker dat ik nu deze week vier keer gescoord heb, maar ik ben eerder geïrriteerd dat we hier nog 5-3 gewonnen hebben. Ik vind dat echt niet kunnen. Het is ontzettend positief dat we nog hebben gewonnen, maar 5-3 als je met 2-0 voor staat. Kom op hé."


[video] Cyriel Dessers: ‘Scoren in een volle Kuip… onbeschrijfelijk gevoel’


Orkun Kökcü: 'We hebben als team echt karakter getoond'

Orkun Kökcü gaf in gesprek met ESPN aan dat Feyenoord een moeizame avond kende. "We beginnen op zich wel goed en komen goed op 2-0 voor. Daarna verzakken we eigenlijk en staan we met rust 2-2. Dat is een baalmoment", aldus Kökcü. "In de kleedkamer zeiden we nog dat we onze rug moesten rechten. Er was nog niets aan de hand en we moesten gewoon door denderen. Maar dan wordt het ook nog 2-3 en dan wordt het lastig. Maar we hebben als team echt karakter getoond."

De middenvelder was na die derde tegentreffer niet direct bang dat het niet meer goed zou komen. "We hadden toen wel het overwicht, maar het was echt breien. Maar je weet dat de kansen nog gingen komen en die maken we dan ook af. Dan is het 5-3", zo gaf hij aan.

Zelf opende Kökcü vanaf de strafschopstip de score. "In de voorbereiding had ik tegen Werder Bremen al een penalty genomen en sinds die tijd hebben we geen penalty meer gehad. Maar al die tijd stond ik wel op één", zei hij daarover. "Er is wel een lijstje, maar we hebben geen penalty meer gehad."


[video] Trefzekere Til over bizarre slotfase Feyenoord-NEC: 'Het stadion helpt ons ontzettend'


Cyriel Dessers: 'Scoren in De Kuip is wel een mooi gevoel'

In gesprek met ESPN gaf Cyriel Dessers aan blij te zijn met zijn eerste treffer in De Kuip. "Dit is wel een mooi gevoel. Dat kan ik wel zeggen", aldus Dessers. "Het is ook fijner om zo'n goal te maken als dat je achter staat. Van dit moment kon ik wel genieten."

Het was voor de spits niet helemaal een opluchting. "Het is sowieso fijn om te scoren. Het is niet per se een opluchting", zo gaf hij aan. "Ik wist wel dat ik een keer zou gaan scoren in De Kuip, maar dat het al zo snel is, is wel fijn. Op zo'n moment kun je zeker wel jouw moment pakken en er van genieten."

Dessers begreep het gevoel van Guus Til wel, die na de wedstrijd ook geïrriteerd was. "Maar als je een ploeg bent die bovenin wil meedraaien, moet je gewoon blij zijn met deze drie punten", zei hij daarover. "Het kan niet altijd 4-0 zijn of met fantastisch voetbal van de eerste tot de negentigste minuut. Het is niet goed dat je drie goals tegen krijgt in eigen huis, maar als je er zelf vijf maakt, moet je gewoon blij zijn en die punten in de tas pakken."


[video] Slot na Feyenoord-NEC: 'Door supporters en karakter van het team hebben we nog gewonnen'


Arne Slot: 'Nog niet eerder meegemaakt dat supporters je over een dood punt kunnen heen helpen'

Arne Slot gaf in gesprek met ESPN aan uiteindelijk blij te zijn met de winst tegen NEC. "Toen die 2-3 viel, dacht ik wel even of het nog wel goed zou komen. Ik had toen alleen geen rekening gehouden met onze supporters en met het karakter van mijn elftal", aldus Slot. "Tyrell speelde vandaag zijn 100ste wedstrijd en heeft dit dus al vaker mee gemaakt. Maar om te merken dat supporters je echt over een dood punt kunnen heen helpen had ik als trainer van Feyenoord nog niet eerder mee gemaakt. Maar ik zou mijn spelers tekort doen als ik het alleen op de supporters te schuiven, want de jongens zijn ook echt vol door gegaan en werden uiteindelijk beloond voor het karakter wat ze getoond hebben."

De trainer was het eens met de opmerkingen van Guus Til dat hij niet alleen blij was, maar ook boos over hoe Feyenoord de voorsprong in eerste instantie weggaf. "Wij moeten beide zijn, want je moet ook kritisch kijken", zo gaf hij aan. "Als je 2-0 voor komt, is het niet goed dat je voor rust nog op 2-2 komt en zelfs nog 2-3 achter. Maar een seizoen kan niet alleen maar in een stijgende lijn gaan. Je gaat ook momenten krijgen waarop het op een andere manier moet en vandaag was zo'n moment. Daarin hebben ze antwoord gegeven door ook op die manier te winnen."

Toen de scheidsrechter door de VAR naar de zijkant werd geroepen was Slot wel bang dat de treffer afgekeurd zou worden. "Ik dacht eigenlijk dat hij ging kijken voor een strafschop aan de andere kant. Dat zou helemaal lekker zijn. Denk je 4-3 te maken en krijg je een strafschop tegen", zei hij daarover. "Toen hoorde ik dat het om een overtreding ging, dacht ik dat er in die aanval wel vijftien overtredingen waren gemaakt. Dan is het wel heel bijzonder om er één uit te lichten. Maar ik dacht ook dat de kans heel groot was dat hij hem af zou keuren. De opluchting was dus heel groot, dat mag wel duidelijk zijn."


[video] Analyse Feyenoord-NEC: 'Ploeg van Arne Slot laat vanaf dag één al zien dat er zoveel energie in zit'


Joey Kooij: 'Ik vond het geen duidelijke overtreding van Bryan Linssen'

In gesprek met ESPN werd scheidsrechter Joey Kooij gevraagd naar de 4-3 van Feyenoord. De VAR riep hem naar de zijkant, maar de scheidsrechter besloot om het doelpunt toch goed te keuren. "De VAR keek of er een mogelijke overtreding werd gemaakt en zag een overtreding. Hij gaf aan dat hij gezien de stand wilde dat ik ging kijken", aldus Kooij. "Het was best een bepalend moment. Hij zag er zelf een overtreding in."

Kooij ging zelf kijken en was er al vrij snel uit. "Ik zag wat ik op het veld ook zag. Het was schouder tegen schouder, geen duidelijke overtreding en dus geen ingreep. Dus ook een terecht doelpunt", zei hij daarover.


[audio] Zo klonk het krankzinnige duel tussen Feyenoord en NEC (5-3) op Radio Rijnmond


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 5-3 (2-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Orkun Kökcü ('14, penalty)
Goal
2-0 Luis Sinisterra ('17)
Goal
2-1 Mattson ('32)
Goal
2-2 Odenthal ('44)
Goal
2-3 Verdonk ('75)
Goal
3-3 Guus Til ('80)
Goal
4-3 Guus Til ('89)
Goal
5-3 Cyriel Dessers ('90)
Scheidsrechter
Kooij
Toeschouwers
46.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
NEC: Branderhorst ('13)
Kaart
Feyenoord: Orkun Kökcü ('55)
Kaart
NEC: Marquez ('79)
Kaart
Feyenoord: Lutsharel Geertruida ('90)

Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraBryan LinssenAlireza Jahanbakhsh


Orkun KökcüGuus TilJens Toornstra


Tyrell MalaciaMarcos SenesiGernot TraunerLutsharel Geertruida


Justin Bijlow

Wissels:

'67 Fredrik Aursnes voor Jens Toornstra
'67 Cyriel Dessers voor Alireza Jahanbakhsh


Opstelling NEC

TavsanOkita


MattsonBruijnSchöne


El KarouaniOdenthalBarreto (C)Marquezvan Rooij


Branderhorst

Wissels:

'68 Vet voor Bruijn
'68 Romeny voor Tavsan
'74 Verdonk voor Mattson
'85 Bronkhorst voor Okita
'85 Rodrigo Guth voor Barreto (C)


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 5-0 (3-0)
 3 5-0 (2-0)
 3 5-0 (3-0)
 3 5-0 (2-0)
 3 5-0 (2-0)
 3 2-0 (0-0)
 3 5-0 (2-0)
 3 5-0 (2-0)
 3 5-0 (3-0)
10  3 1-0 (0-0)
11  2 3-1 (2-0)
12  2 3-1 (1-0)
13  2 4-0 (2-0)
14  2 4-0 (1-0)
15  2 4-2 (2-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.20. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Guus Til (51 -> 5,0)
2. Marcos Senesi (16 -> 4,0)
3. Gernot Trauner (11 -> 2,5)
3. Cyriel Dessers (11 -> 2,5)
5. Bryan Linssen (8 -> 0,5)
5. Orkun Kökcü (8 -> 0,5)
7. Fredrik Aursnes (6 -> 0,0)
8. Jens Toornstra (5 -> 0,0)
9. Luis Sinisterra (2 -> 0,0)
10. Niemand (1 -> 0,0)
10. Mark Diemers (1 -> 0,0)
12. Devin Remie (0 -> 0,0)
12. Tein Troost (0 -> 0,0)
12. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
12. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
12. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
12. Wouter Burger (0 -> 0,0)
12. Denzel Hall (0 -> 0,0)
12. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
12. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
12. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
12. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
12. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
12. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
12. Francesco Antonucci (0 -> 0,0)
12. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
12. Aliou Baldé (0 -> 0,0)
12. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
12. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
12. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
12. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
12. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
12. Reiss Nelson (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.