Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord begint groepsfase Conference League met gelijkspel in Israël


Tijdstip
14 september 2021
Stadion
Sammy Ofer Stadium
Gelegenheid
Conference League
Televisiezender
ESPN


Feyenoord begint groepsfase Conference League met gelijkspel in Israël; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord begint groepsfase Conference League met gelijkspel in Israël

Feyenoord heeft dinsdagavond het eerste duel in de groepsfase van de Conference League niet weten te winnen. In het Sammy Oferstadion in de Israëlische havenstad Haifa werd doelpuntloos gelijkgespeeld tegen opponent Maccabi Haifa.

Bij Feyenoord begon Fredrik Aursnes op het middenveld, omdat Jens Toornstra de plek van Alireza Jahanbakhsh op de rechterflank moest innemen. De Iraniër mag van zijn overheid niet uitkomen tegen Israëlische ploegen en moest daarom in Rotterdam achterblijven. Verder kon de van een blessure herstelde Marcos Senesi ook weer aan de aftrap verschijnen.

De wedstrijd begon redelijk gelijkopgaand, waarbij het spel zich aanvankelijk vooral afspeelde op de helft van Maccabi Haifa. Na een kleine mogelijkheid in de eerste paar minuten, waarbij Linssen vergat om zijn voet tegen een voorzet van Toornstra aan te zetten, viel de eerste grote kans na twintig minuten te noteren. Een prachtige steekpass van Toornstra werd richting doel verlengd door Linssen, maar met een uiterste krachtsinspanning verwerkte Haifa-doelman Josh Cohen de bal tot corner. Niet veel later liet ook Maccabi Haifa van zich horen: een vlammend schot van oude bekende Tjaronn Chery spatte op de bovenkant van Bijlow’s lat uiteen.

Verder viel er voor de rust weinig te genieten qua kansen. Feyenoord kwam niet verder dan een inzet van Guus Til en Maccabi Haifa kon in de blessuretijd nog gevaarlijk worden over de rechterflank. Gernot Trauner lette echter goed op en verwerkte de voorzet voordat deze kon worden binnengelopen. De ruststand bleef zo steken op 0-0.

Met dezelfde elf als voor de rust trotseerde Feyenoord de tweede helft. In de kleedkamer hervonden energie zorgde voor eenrichtingsverkeer richting het Israëlische doel, waarbij de Rotterdammers in de 57e minuut een enorme kans kregen op de openingstreffer. Na een daadkrachtige actie van Sinisterra over links belandde de bal via Malacia voor de voeten van Linssen, die ter hoogte van de eerste paal alleen nog maar één van zijn voeten hoefde uit te steken om de score te kunnen openen. De onfortuinlijke spits wist de bal echter niet goed te raken, waardoor een Rotterdamse voorsprong uitbleef.

Een kwartier voor tijd mocht Cyriel Dessers zijn Feyenoord-debuut maken: hij werd gebracht als vervanger van Bryan Linssen. Even later maakte Lutsharel Geertruida zijn rentree ter vervanging van aanvoerder Jens Toornstra. Ondanks de verse krachten in het veld kon Feyenoord geen vuist meer maken in de slotfase van de wedstrijd. Hoewel het team van Arne Slot in de 84e minuut nog even wakker werd geschud door een kopbal van Haziza - die in het zijnet verdween - wist ook Maccabi Haifa de wedstrijd niet meer naar zich toe te trekken. De wedstrijd eindigde daarom dan ook in een doelpuntloos gelijkspel.

Aanstaande zondag speelt Feyenoord de topper in de Eredivisie. Om 14:30 uur wordt er in het Philips Stadion afgetrapt tegen koploper PSV.


[video] Debutant Dessers: 'Als wij niet winnen, mogen zij ook niet winnen'


Bryan Linssen: 'We hadden hier zeker kunnen winnen'

Feyenoord is de groepsfase van de Conference League begonnen met een 0-0 gelijkspel tegen Maccabi Haifa. Met name Bryan Linssen kreeg wat kansen om te scoren, maar de aanvaller was telkens te onrustig aan de bal. Omdat ook Maccabi Haifa niet scherp was, bleef de score onveranderd. Bij ESPN gaf Linssen aan dat het een evenwichtige wedstrijd was, die beide kanten op had kunnen vallen.

“Het was geen makkelijke avond. In de eerste helft speelden we niet goed, maar kwamen we niet in de problemen. Er moest alleen meer energie in de ploeg komen, en dat gebeurde na rust. Uiteindelijk hadden we nog kunnen winnen, ik had wat kansen, maar zij hadden er ook een aantal. Zo is het nou eenmaal in de poule.”

Over de tactiek zei Linssen dat er wel een gedachte achter zat: “Het veld was niet heel goed, dus soms moet je dan kiezen om de bal achter de verdediging te spelen. Dan ben je in ieder geval wat verder op hun helft om kansen te creëren, maar dat mocht wel wat beter bij ons. We hebben in ieder geval niet verloren, maar we hadden hier zeker kunnen winnen.”

Linssen kreeg een aantal kansen om de score te openen. Daar ging de aanvaller nog op in: “De eerste twee in de eerste helft waren niet zo makkelijk als jullie zeggen, denk ik. Het waren harde voorzetten, waardoor het lastig werd. Die kans in de tweede helft had er zeker in gemoeten. Daarom baal je ook dat je gewisseld wordt, al had ik ook wat last van mijn knie. Maar daar hoeven we ons absoluut geen zorgen om te maken. Al met al is het een moeilijke uitwedstrijd, maar zij hebben toch wel goede spelers.”


[video] Til na doelpuntloos gelijkspel Feyenoord: 'Een punt is acceptabel, maar we hoopten op meer'


Arne Slot: 'Het resultaat is oké, maar we hadden graag meer gewild'

Feyenoord is dinsdagmiddag met een 0-0 gelijkspel begonnen aan de groepsfase van de Conference League. In Israël ging de wedstrijd tegen Maccabi Haifa min of meer gelijk op, waarbij er aan beide kanten weinig kansen te noteren waren. Na afloop gaf trainer Arne Slot zijn lezing over de wedstrijd bij ESPN.

“We hebben ervoor gezorgd dat de tegenstander weinig kansen heeft gehad. We hebben gecontroleerd, maar in de eerste helft niet goed gespeeld. Toch hebben we kansen gecreëerd en in principe had dat voor een uitwedstrijd genoeg moeten zijn. Behoudens de extra tijd hebben we echt weinig weggegeven.”

Zeker in de eerste helft was het spel van de Rotterdammers ondermaats. Dat lag met name aan de tactische insteek van de thuisploeg: “In de eerste helft waren we te slordig en brachten we de bal te snel naar de zijkanten. Zij speelden 4-3-2-1 en daardoor lag de ruimte bij de backs. We hadden de bal langer in het midden moeten houden om hun te laten kiezen. In de tweede helft deden we dat goed en werden we steeds dominanter. De tweede helft legde ook Sinisterra wat meer energie in de wedstrijd en hij was er een aantal keer heel dichtbij. In de eerste helft deed hij niet voldoende, vond ik. Met name aan de bal is hij ontzettend belangrijk voor ons en daarvoor moet hij agressief spelen. Dat zag je na rust gelukkig weer terug.”

Tenslotte ging Slot ook nog in op de smalle selectie die Feyenoord parten kan gaan spelen: “De jongens in het veld leverden een prima prestatie, al zag je dat de vermoeidheid er wel in sloop richting het einde. Ik vond het goed om wat nieuw elan te brengen, maar er was niet heel veel aanleiding om andere jongens in te brengen. Wat dat betreft was de smalle selectie vandaag geen probleem. We hadden vandaag kunnen winnen, maar wat het exacte nut van dit resultaat is zullen we later pas zien. Voor Feyenoord is dit resultaat denk ik oké, maar we hadden graag meer gewild.”


[video] Slot na Maccabi Haifa-Feyenoord: 'Lukt het niet te winnen, dan moet je zorgen dat je niet verliest'


Cyriel Dessers: 'Als de trainer me nodig heeft, sta ik er'

Een gelijkspel in een Europese uitwedstrijd is normaal gesproken een goed resultaat. Toch zal men bij Feyenoord gemengde gevoelens hebben na de 0-0 in Haifa. Ondanks vrij veel slordigheden aan de bal, voetbalde het een aantal kansjes bij elkaar om de winst te kunnen grijpen. Desondanks was debutant Dessers niet ontevreden met het gelijkspel en was hij blij dat hij mocht debuteren, zo gaf hij aan bij ESPN.

“Het was een moeilijke wedstrijd, voor de hele ploeg. Dan mag je er eindelijk in, een moment waar je op zit te wachten. De eerste dagen waren pittig. Ik ben goed ontvangen door de staf en spelers, dus ik ben nu zeker geacclimatiseerd. Er wordt hard getraind, maar dat vind ik ook wel fijn. Je kan thuis genoeg uitrusten natuurlijk, dat is wel fijn.”

Vervolgens ging de spits verder over zijn huidige fitheid: “Het is even geleden dat ik minuten heb gemaakt, maar ik voel met goed en ik ben er klaar voor. Als de trainer me nodig heeft, ben ik er. Ik ben een andere speler dan een paar jaar geleden, ik ben een veel betere voetballer geworden en ik kan niet wachten om dat aan iedereen te laten zien. Ik was er klaar voor geweest om vandaag te kunnen starten, maar helaas mocht het niet zo zijn.”


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 0-0 (0-0)

Scheidsrechter
Maresca (Ita)
Toeschouwers
16.364 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Guus Til ('44)
Kaart
Maccabi Haifa: Menachem ('45)
Kaart
Maccabi Haifa: Rodriguez ('77)
Kaart
Maccabi Haifa: Godsway ('90)
Kaart
Maccabi Haifa: Chery ('90)

Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraBryan LinssenJens Toornstra


Orkun KökcüGuus TilFredrik Aursnes


Tyrell MalaciaMarcos SenesiGernot TraunerMarcus Pedersen


Justin Bijlow

Wissels:

'76 Cyriel Dessers voor Bryan Linssen
'82 Lutsharel Geertruida voor Jens Toornstra


Opstelling Maccabi Haifa

Abu FaniDavidChery


JaberRodriguezMohamed


MenachemAradPlanicMeir


Cohen

Wissels:

'59 Godsway voor David
'60 Haziza voor Abu Fani
'63 Dahan voor Arad
'82 Lavi voor Jaber


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-0 (0-0)
 7 0-0 (0-0)
 4 1-1 (0-0)
 4 1-1 (0-0)
 4 1-1 (0-0)
 4 1-1 (0-0)
 3 1-1 (1-1)
 3 2-2 (1-1)
 3 1-1 (1-1)
10  3 0-1 (0-0)
11  3 0-1 (0-0)
12  3 0-1 (0-0)
13  3 0-1 (0-0)
14  3 0-1 (0-0)
15  2 0-2 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.80. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Gernot Trauner (24 -> 5,0)
2. Marcos Senesi (13 -> 4,0)
3. Justin Bijlow (9 -> 3,0)
4. Marcus Pedersen (3 -> 1,5)
4. Cyriel Dessers (3 -> 1,5)
6. Niemand (2 -> 0,0)
6. Luis Sinisterra (2 -> 0,0)
8. Tyrell Malacia (1 -> 0,0)
8. Bryan Linssen (1 -> 0,0)
8. Orkun Kökcü (1 -> 0,0)
11. Devin Remie (0 -> 0,0)
11. Tein Troost (0 -> 0,0)
11. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
11. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
11. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
11. Wouter Burger (0 -> 0,0)
11. Denzel Hall (0 -> 0,0)
11. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
11. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
11. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
11. Guus Til (0 -> 0,0)
11. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
11. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
11. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
11. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
11. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
11. Francesco Antonucci (0 -> 0,0)
11. Aliou Baldé (0 -> 0,0)
11. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
11. Mark Diemers (0 -> 0,0)
11. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
11. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
11. Reiss Nelson (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.