Transparent
Inloggen
Sluiten

'Alireza Jahanbakhsh buiten de selectie voor duel in Israël'

12 september 2021 11:56

Feyenoord kan tegen Maccabi Haifa niet beschikken over Alireza Jahanbakhsh. Volgens het Israëlische One staat de aanvaller niet op de lijst die Feyenoord heeft aangeleverd bij het Israëlische ministerie van Volksgezondheid. Vanwege de corona-maatregelen in dat land moet iedereen die naar Israël wil afreizen vooraf al worden aangemeld en dat is met Jahanbakhsh niet gebeurd.

Al langer waren er geruchten dat de aanvaller niet zou spelen tegen Maccabi Haifa. Dit vanwege de spanningen tussen zijn thuisland Iran en Israël. Iran erkent Israël niet als land en verbiedt sporters dan ook om uit te komen tegen sporters of teams afkomstig uit Israël. Indien Jahanbakhsh zou afreizen naar Israël en een stempel in zijn paspoort zou krijgen, zou hij problemen kunnen krijgen als hij naar Iran zou willen afreizen. Masoud Schojaei en Ehsan Hajsafi mogen niet meer uitkomen voor Iran sinds ze in 2017 met hun club Panionios uitkwamen tegen Maccabi Tel Aviv. Hun families zouden sinds die tijd bovendien ook ondergedoken zijn.

In 2016 moest Jahanbakhsh ook al een streep zetten door een reis naar Israël. Als speler van AZ kon hij niet uitkomen tegen Maccabi Tel Aviv. Ook in de wedstrijd in Alkmaar ontbrak hij destijds vanwege de veiligheid van de speler zelf en zijn familie.
Discussieer mee op de forums


Tags

israel jahanbakhsh iran maccabi alireza aviv haifa sporters aangeleverd aangemeld alkmaar corona ehsan families hajsafi masoud ondergedoken panionios paspoort schojaei stempel thuisland uitkwamen volksgezondheid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.742 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane bae biden dahl democraten dest fight hadj hancko heerenveen jansen kennedy kraaij kuip middenveldert moussa nadje nomination primary priske sebaoui smal socrates transferroom traore trump vance walemark wieffer willykment