Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord dankzij treffers Bryan Linssen aan kop van Eredivisie


Tijdstip
22 augustus 2021
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Feyenoord dankzij treffers Bryan Linssen aan kop van Eredivisie; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord dankzij treffers Bryan Linssen aan kop van Eredivisie

Feyenoord heeft de koppositie in de Eredivisie te pakken. Dankzij twee treffers van Bryan Linssen werd Go Ahead Eagles met 2-0 verslagen. Feyenoord speelde geen grootse wedstrijd, maar het was ruim voldoende om met de zege aan de haal te gaan.

Het duel begon voor Feyenoord met een domper, want in de openingsfase viel Marcos Senesi al uit. Bij een terugspeelbal op Justin Bijlow leek het in zijn hamstring te schieten en na een paar minuten kwam daarom Wouter Burger al binnen de lijnen.

Feyenoord probeerde wel aan te zetten, maar kwam maar lastig tot grote kansen tegen het stugge Go Ahead Eagles. De ploeg van Arne Slot streed voor iedere meter, maar dat gold ook voor de opponent uit Deventer. Het zorgde voor een wedstrijd die voor de neutrale kijker wellicht niet de leukste was. De beste kans in de eerste helft viel vlak voor rust toen een schot van Guus Til geblokt werd door een verdediger.

In de tweede helft leek Feyenoord het tempo iets op te schroeven en kwam er ook meer gevaar. De afwerking was echter net te slordig, waardoor de 0-0 tussenstand maar op het scorebord bleef staan. Heel af en toe kwam Go Ahead er ook uit, maar zij vonden iedere keer Bijlow op hun weg.

Ondanks dat Feyenoord duidelijk de betere ploeg was, viel de openingstreffer na een uur spelen uit het niets. Doelman Hahn verkeek zich op een afstandsschot van Luis Sinisterra, waarna Bryan Linssen eenvoudig de 1-0 kon binnen tikken.

Het spelbeeld veranderde door de openingstreffer niet echt. Feyenoord bleef de betere ploeg, kreeg ook wel kansjes, maar doelpunten bleven uit. Het moest daarom oppassen voor de tegenaanval van Go Ahead, maar zij werden geen moment meer gevaarlijk.

De definitieve beslissing viel vervolgens vlak voor tijd. Met een heerlijke knal van net buiten de zestien schoot Linssen zijn tweede doelpunt van de middag binnen en was de zege veilig gesteld. In blessuretijd kon de aanvaller zelfs nog een hattrick maken, maar zijn kopbal belandde op de paal.

De overwinning betekende voor Feyenoord bovendien de koppositie omdat de vrienden uit Amsterdam ondanks de traditionele hulp van Zeist niet wisten te winnen in Enschede.


[video] Highlights Feyenoord - Go Ahead Eagles


Bryan Linssen: 'De energie was een beetje zoek vandaag'

In gesprek met ESPN was Bryan Linssen het eens met de opmerking dat het zeker niet sprankelend was. "We hadden best wel wat moeite en de energie kregen we er ook niet in. Normaal kunnen we hem met het druk zetten al heel snel veroveren, maar de energie was een beetje zoek vandaag", aldus Linssen. "We hebben wel veel kansen gehad, maar Hahn stond heel goed te keepen."

De vermoeidheid speelde bij Feyenoord zeker een rol. "Als je gelijk de 1-0 maakt zit je er meteen goed in. Dan komt alles vanzelf", zo gaf hij aan. "Vandaag moest het van een stuk verder komen. We kregen niet gelijk de grip er op. Dan moet je een beetje opnieuw beginnen in de wedstrijd en dat is best zwaar."

Linssen reageerde ook op de opmerking dat de roep om een nieuwe spits nu minder zal worden. "Ik heb wel vaker gezegd dat iedere keer als ik een kans mis als spits zijnde de verhalen over een spits naar boven komen. Nu zal dat wel wat minder worden", zei hij daarover.


[video] Linssen na Feyenoord-Go Ahead Eagles: 'Eerste goal was misschien wel de lekkerste voor een spits'


Justin Bijlow: 'Ook dit soort wedstrijden moet je winnen'

Justin Bijlow was na de winst tegen Go Ahead Eagles redelijk tevreden over de wedstrijd. "Ons spel kan zeker een stuk beter, maar ondanks dat ons spel een stuk minder was dan afgelopen wedstrijden creëer je wel een hoop kansen", aldus Bijlow. "Ook dit soort wedstrijden moet je winnen."

De doelman is zeer te spreken over Gernot Trauner die vlak voor hem staat op het veld. "Hij heeft zich snel aangepast. We zijn heel blij dat hij er is", zo gaf hij aan. "Hij heeft goede kwaliteiten en dat laat hij elke wedstrijd weer zien. We zijn blij dat hij bij ons speelt."

Bijlow werd ook nog gevraagd naar zijn rode kaart tegen IF Elfsborg. "Dat is een leermomentje", zei hij daarover. "Gelukkig was het al 5-0 en de 80ste minuut. Gelukkig is het ook maar één wedstrijd."


[video] Slot kijkt met goed gevoel terug op Feyenoord-Go Ahead Eagles: 'Een heel knappe overwinning'


Arne Slot: 'Marcos Senesi zegt zelf dat het wel meevalt en het niet ernstig is'

In gesprek met ESPN werd Arne Slot direct gevraagd naar de blessure van Marcos Senesi. "Hij zei zelf net dat het wel meevalt en het niet ernstig is, maar dat zeggen spelers altijd gelijk na een wedstrijd. We zullen het morgen moeten zien. Zo snel eruit is niet een goed teken vaak", aldus Slot. "Een geblesseerde speler kun je niet gebruiken, laat staan een belangrijke speler als Marcos. Vorig jaar heeft hij alles gespeeld en we hadden een beetje getekend dat hij dat dit jaar weer zou gaan doen. Maar het kan nog steeds."

Wouter Burger en Ramon Hendriks vulden het echter ook goed in. "De keuze voor Wouter was niet zo moeilijk, omdat Ramon gisteren 90 minuten heeft gespeeld met Onder 21. Daarom kozen we voor Wouter", zo gaf hij aan. "Hij moest er uiteindelijk met kramp af, waardoor we toch nog voor Ramon moesten kiezen."

Slot vond niet helemaal dat zijn ploeg een vermoeide indruk maakte. "Dat zou je wel kunnen zeggen, maar als je ziet hoeveel ze nog gelopen hebben en geprobeerd hebben in de tweede helft...", zei hij daarover. "We hebben vrij veel kansen gehad, daarom vond ik de overwinning van vandaag ook wel mooi. De afgelopen weken was steeds de eerste, tweede of derde kans al raak. Nu hadden we er zes of zeven nodig voordat we de eerste maakten. Het is mooi om te zien dat na afgelopen weken waarin ze zoveel hebben gegeven nog zoveel kunnen pushen."


[video] Analyse Feyenoord-Go Ahead Eagles: 'Gewoon een zakelijke overwinning, die mogen ook wel eens'


Reinold Wiedemeijer: 'Feyenoord had een strafschop kunnen krijgen'

Volgens Reinold Wiedemeijer had Feyenoord begin tweede helft een strafschop kunnen krijgen. Dat gaf hij aan in Dit was het Weekend op ESPN. "De VAR heeft er naar gekeken en vond het te licht voor een strafschop", aldus Wiedemeijer. "Maar je ziet dat die speler geen enkele kans heeft om de bal te spelen en vol op de voet van de tegenstander landt. Wij vinden het een overtreding."

Helemaal honderd procent overtuigd van een penalty was hij niet. "Het is de vraag of de bal nog in het spel was toen het contact plaats vond. Als de bal uit het spel is, kun je de strafschop niet geven. Dan kun je alleen maar een persoonlijke straf geven."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 2-0 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Bryan Linssen ('60)
Goal
2-0 Bryan Linssen ('88)
Scheidsrechter
Dieperink
Toeschouwers
34.384 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Go Ahead Eagles: Kuipers ('78)
Kaart
Feyenoord: Wouter Burger ('83)

Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraBryan LinssenAlireza Jahanbakhsh


Orkun KökcüGuus TilJens Toornstra


Tyrell MalaciaMarcos SenesiGernot TraunerMarcus Pedersen


Justin Bijlow

Wissels:

'8 Wouter Burger voor Marcos Senesi
'67 Fredrik Aursnes voor Alireza Jahanbakhsh
'84 Ramon Hendriks voor Wouter Burger


Opstelling Go Ahead Eagles

LidbergOratmangoenBrouwers


RommensLucassenBerden


KuipersJ. BakkerNauberDeijl


Hahn

Wissels:

'57 Botos voor Oratmangoen
'70 Heil voor Deijl
'70 Mulenga voor Berden
'70 Cardona voor Lidberg
'81 Bourhane voor Brouwers


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 2-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 4 2-1 (1-1)
 3 4-0 (2-0)
 3 3-0 (1-0)
 3 6-0 (3-0)
 3 4-0 (2-0)
10  3 4-0 (2-0)
11  3 4-0 (2-0)
12  3 3-0 (1-0)
13  3 5-0 (2-0)
14  3 5-0 (3-0)
15  3 6-0 (3-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.70. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Bryan Linssen (62 -> 5,0)
2. Gernot Trauner (29 -> 4,0)
3. Justin Bijlow (10 -> 3,0)
4. Jens Toornstra (9 -> 2,0)
5. Marcus Pedersen (7 -> 1,0)
6. Orkun Kökcü (4 -> 0,0)
7. Luis Sinisterra (3 -> 0,0)
8. Tyrell Malacia (2 -> 0,0)
8. Guus Til (2 -> 0,0)
8. Wouter Burger (2 -> 0,0)
11. Alireza Jahanbakhsh (1 -> 0,0)
11. Ramon Hendriks (1 -> 0,0)
13. Niemand (0 -> 0,0)
13. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
13. Dylan Vente (0 -> 0,0)
13. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
13. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
13. Denzel Hall (0 -> 0,0)
13. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
13. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
13. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
13. Ramón Ten Hove (0 -> 0,0)
13. Christian Conteh (0 -> 0,0)
13. Uroš Spajić (0 -> 0,0)
13. Lucas Pratto (0 -> 0,0)
13. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
13. Nick Marsman (0 -> 0,0)
13. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
13. Róbert Boženík (0 -> 0,0)
13. George Johnston (0 -> 0,0)
13. Steven Berghuis (0 -> 0,0)
13. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
13. Leroy Fer (0 -> 0,0)
13. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
13. Mark Diemers (0 -> 0,0)
13. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
13. Marcos Senesi (0 -> 0,0)
13. Sven van Beek (0 -> 0,0)
13. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
13. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
13. Renato Tapia (0 -> 0,0)
13. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
13. Edgar Miguel Ié (0 -> 0,0)
13. Wouter Burger (0 -> 0,0)
13. Cheick Touré (0 -> 0,0)
13. Oğuzhan Özyakup (0 -> 0,0)
13. Dylan Vente (0 -> 0,0)
13. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
13. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
13. Liam Kelly (0 -> 0,0)
13. Sam Larsson (0 -> 0,0)
13. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
13. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
13. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
13. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
13. Aliou Baldé (0 -> 0,0)
13. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
13. Keyennu Lont (0 -> 0,0)
13. Sem Valk (0 -> 0,0)
13. Francesco Antonucci (0 -> 0,0)
13. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
13. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
13. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
13. Dylan Vente (0 -> 0,0)
13. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
13. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
13. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
13. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
13. Devin Remie (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Wat een goal die 2e waanzinnig. Beter schot met links dan Berghius .... 😁. Met een goede spits erbij en Linssen als basis en/of ultieme backup voor de hele voorhoede wordt je 2e achter psv hahaha.
+1/-0