Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord gaat zondag voor een nieuwe voetbalshow

21 augustus 2021 00:35

Drie dagen na de galavoorstelling tegen IF Elfsborg komt Feyenoord opnieuw in actie in De Kuip. Zondagmiddag komt promovendus Go Ahead Eagles voor de competitie naar Rotterdam. Na een spectaculair slot eindigden de Deventenaren vorig seizoen op de tweede plek van de Keuken Kampioen Divisie met promotie als gevolg. Daarin begon het vorige week met een 0-1 nederlaag tegen sc Heerenveen.

Feyenoord speelde voor de Eredivisie 31 keer eerder in De Kuip tegen Go Ahead Eagles. Daarin kan het uitstekende cijfers overleggen, aangezien 21 ontmoetingen gewonnen werden. Het duel eindigde 9 keer in een gelijkspel, terwijl maar 1 keer verloren werd. De grootste overwinning vond plaats in het seizoen 2016/2017, toen werd met 8-0 gewonnen. Jens Toornstra maakte toen drie doelpunten.

De selectie van Go Ahead Eagles kent met Warner Hahn ook een speler met een verleden bij Feyenoord. De in Rotterdam geboren doelman stond van 2014 tot 2017 onder contract in De Kuip, maar speelde uiteindelijk geen officiële wedstrijd voor Feyenoord. Dat deed hoofdtrainer Kees van Wonderen wel. Hij speelde uiteindelijk acht seizoenen in het rood-wit en kwam tot 259 officiële wedstrijden. Hij won in Feyenoord de landstitel en de Johan Cruijff Schaal, maar het absolute hoogtepunt was de winst van de UEFA Cup in 2002.




Tags

eagles kuip voetbalshow elfsborg eredivisie galavoorstelling hahn heerenveen landstitel promotie promovendus slot toornstra uefa warner wonderen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau geeneen gelul jacobs joseph kasperk kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren persie slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda