Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenEnergiek Feyenoord eenvoudig langs Willem II in openingswedstrijd


Tijdstip
15 augustus 2021
Stadion
Koning Willem II Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Energiek Feyenoord eenvoudig langs Willem II in openingswedstrijd; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Energiek Feyenoord eenvoudig langs Willem II in openingswedstrijd

Feyenoord heeft zondagmiddag de eerste wedstrijd in de Eredivisie uit tegen Willem II met ruime cijfers gewonnen. In het Koning Willem II-stadion werd de eindstand 0-4 door doelpunten van Linssen, Sinisterra, Til en Bannis.

Feyenoord begon de opening van de Eredivisie met een licht gewijzigde opstelling ten opzichte van de Europese wedstrijd afgelopen donderdag tegen FC Luzern. Alireza Jahanbakhsh bleek nog niet hersteld te zijn van de liesblessure die hij in dat duel opliep. Op zijn plek speelde daarom Jens Toornstra, wiens positie op het middenveld werd opgevuld door de debuterende Fredrik Aursnes.

Het eerste speelkwartier van de wedstrijd werd gekenmerkt door veelbelovende aanvallen over en weer. Zo wist Toornstra zich in de 5e minuut op snelheid te onttrekken aan de Tilburgse verdediging, maar zijn pass op de meegesprinte Sinisterra belandde net achter de Colombiaan. Met moeite kon Sinisterra de bal nog afleggen aan Til, maar de Tilburgse defensie had zich ondertussen gehergroepeerd en zo stuitte de inzet van Til op een van de Willem II-verdedigers. De rebound die Linssen daarna voor de voeten kreeg trof vervolgens hetzelfde lot.

Een paar minuten later was het bijna raak aan de andere kant van het veld. De verdediging van Feyenoord leek even niet bij de les te zijn want Bergström kon geheel vrij richting het Rotterdamse doel koppen. De Zweedse verdediger kon de laatste Rotterdammer niet van de les brengen en zag zijn kopbal in de handen van Bijlow eindigen. Ook in de 12e minuut was Bijlow scherp: ditmaal stopte hij een kopbal van aanvaller Wriedt. De aanval erna was het Feyenoord weer dat stevig oprukte naar het Willem II-doel. Het stiftje van Til stevende echter recht op doelman Ruiter af, waardoor deze zijn doel nog even schoon kon houden.

Net na het eerste kwartier spelen was het Feyenoord dat een van zijn veelbelovende aanvallen als eerste wist te verzilveren. Een lange bal van Senesi werd weggekopt door een Willem II verdediger, die vervolgens werd opgevangen door Linssen. Na één keer goed klaarleggen waagde de spits het erop en schoot - van ver - de 1-0 binnen in de rechteronderhoek. Daarop barstte het feest los in het uitvak en op het veld, waarbij Linssen zijn goal vierde met een vrolijke vogeltjesdans. Het was dan ook een prachtig schot van Linssen, al ging doelman Ruiter niet helemaal vrijuit.

In de 25e minuut was het wederom raak voor Feyenoord. Sinisterra, die net de bal had weten te veroveren op het middenveld, stormde fanatiek af op het doel van Ruiter. De razende Colombiaan kon afleggen aan Til, maar vertrouwde op zijn eigen kunnen en tikte de bal pardoes naast de doelman in de linkerhoek. In het restant van de eerste helft leken beide teams het wel even te geloven, waardoor de rust in werd gegaan met een 0-2 tussenstand in het voordeel van Feyenoord.

De Rotterdammers wendden de energie die ze in de kleedkamers hadden opgedaan al vroeg in de tweede helft aan om de voorsprong nog eens te vergroten. Een oplettende Til onderschepte in de 48e minuut een te zacht balletje-breed van verdediger Jenssen en schoof de bal - met een beetje geluk - in het getergde doel van de keeper. Een aantal minuten later kregen de Rotterdammers de kans om nóg verder uit te lopen na een heerlijke voorzet van Toornstra op Til, maar de inmiddels warmgedraaide Ruiter wist de inzet van de nieuwe goalgetter van Feyenoord op het nippertje tot een corner te verwerken. Ondertussen leek Willem II steeds minder zin te hebben in de wedstrijd. Verdediger Bergström gooide als eerst de handdoek in de ring: de Zweed vloog in de 57e minuut hoog met gestrekt been tegen de benen van Sinisterra aan en mocht het veld met een directe rode kaart verlaten.

Waar bij Willem II alles fout leek te gaan wat fout kon gaan, creëerde het energieke Feyenoord de ene na de andere kans. Zo werd Til in de 65e minuut in de gelegenheid gesteld om het eens te proberen met een omhaal en schoot Sinisterra de bal een minuut later rakelings voorlangs het Tilburgse doel. Feyenoord moest in het resterende kwartier weliswaar waken voor gemakzucht, maar kwam nooit meer echt in de problemen. In de slotfase maakte Ramon Hendriks zijn Eredivisiedebuut en veranderde Bannis een schot van Haps van richting en bepaalde daarmee de eindstand op 0-4. De competitieouverture werd zo - eenvoudig - winnend afgesloten door Feyenoord.

Aanstaande donderdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Om 20:00 uur wordt in De Kuip afgetrapt tegen het Zweedse IF Elfsborg, in de play-off ronde van de Europa Conference League.


[video] Highlights Willem II - Feyenoord


Guus Til: 'Ik had er vandaag ook weer drie kunnen maken'

De openingswedstrijd van de Eredivisie is vandaag door Feyenoord met 0-4 gewonnen. Uit tegen Willem II maakten de Rotterdammers eenvoudig korte metten met de Tilburgers. De doelpunten waren afkomstig van Linssen, Sinisterra, Til en Bannis. Goalgetter Guus Til stond na afloop van de wedstrijd klaar voor de camera’s van ESPN om terug te blikken op de voorbereiding en de eerste Eredivisie-overwinning:

“In het begin van de voorbereiding was het allemaal stroperig, maar je ziet hoe snel het kan omslaan. Bij Drita-uit was iedereen nog sceptisch en nu zijn we ineens super volgens iedereen. We moeten de verwachtingen wel een beetje temperen.” Getemperde verwachtingen of niet, Feyenoord speelde vandaag prima beaamt ook Til: “Willem II heeft een goede kans gekregen in het begin met die kopbal die net naast ging. Ik denk dat we het daarna helemaal onder controle hebben gehad.”

Til is ook blij met Fredrik Aursnes, de nieuwe aanwinst die achter hem speelt: “De nieuwe man is lekker rustig aan de bal, hij verliest ‘m niet en dat is essentieel bij het spel dat we spelen.”
Ook werd de middenvelder nog gevraagd naar zijn productiviteit dit seizoen: “Hoeveel goals ik ga maken dit seizoen? Pfff, ik weet het niet. Ik had er vandaag ook weer drie kunnen maken!”


[video] 'Simpele Vogeltjesdans vonden we wel gepast' | Guus Til na seizoensstart


Bryan Linssen: 'Ik wil belangrijk zijn voor het team'

Feyenoord won zondag de openingswedstrijd van de Eredivisie met 0-4 van Willem II. In het Koning Willem II-stadion tekende onder meer spits Bryan Linssen voor een doelpunt. Met ESPN blikt hij terug op zijn bijdrage als spits van Feyenoord:

“Ik hoop dat ik het hele seizoen in de spits als nummer 9 kan spelen, maar het belangrijkste vind ik dat ik speel en dat ik belangrijk kan zijn voor het team. En dat was ik vandaag wel, denk ik. Het is nu wat fijner als spits, omdat ik iets dichter bij de goal van de tegenstander sta. Je zet meer druk, maar daar hadden we vandaag af en toe wel wat meer moeite mee. Maar uiteindelijk kom je makkelijker en sneller bij de goal.”

De goal van Linssen was een knappe pegel van ruim buiten het strafschopgebied. Een goal zoals de spits ze nog niet vaak heeft gemaakt: “Nee, dat is lang geleden inderdaad. Bij Feyenoord weet ik niet of ik dat al eens heb gedaan zelfs, maar het was een mooi en belangrijk doelpunt. Vanaf dat moment gingen we ook wat beter voetballen.”

Linssen was ook te spreken over de nieuwe aanwinst van de ploeg, de verdedigende middenvelder Fredrik Aursnes: “Fredrik paste zich moeiteloos aan en speelde echt een hele goede wedstrijd. Achterin hebben we met onze Kale Klets (Aursnes, red.) een echte topper. Hij wint alle duels en kan ook nog eens goed voetballen. Dat is wel lekker om die achterin te hebben staan.”

Over de toekomst is Linssen duidelijk: “We hebben veel plezier in het team en moeten zo door blijven gaan.”


[video] Arne Slot na Willem II-Feyenoord (0-4): 'Uitwedstrijd winnen in deze omstandigheden is extra knap'


Fredrik Aursnes: 'Ik hou het spel graag simpel'

Zondagavond won Feyenoord de eerste wedstrijd van de Eredivisie met 0-4. In het Koning Willem II-stadion bleken de Rotterdammers een maatje te groot voor tegenstander Willem II. De nieuwe aanwinst op het middenveld Fredrik Aursnes maakte zijn debuut en sprak daarover met ESPN:

“We hebben gewonnen en een goed resultaat neergezet. Nadat we 0-1 voor kwamen, begonnen we steeds beter en beter te spelen. In het begin zette Willem II hoog druk en kregen we over en weer kansen. Daarna trokken wij de wedstrijd naar ons toe en wisten we de bal meer vast te houden.”

Gevraagd naar zijn speelstijl vertelt de Noorse prof: “Ik hou ervan om simpel te spelen en te winnen. Er komen veel wedstrijden aan dus ik moet scherp blijven.”


[video] Bryan Linssen licht de Vogeltjesdans toe bij Willem II-Feyenoord (0-4)


Arne Slot: 'Na de 1-0 hadden we alles onder controle'

Met een overtuigende 0-4 overwinning op Willem II heeft Feyenoord ook in de Eredivisie zijn visitekaartje afgegeven. Toen Guus Til kort na rust de 0-3 liet aantekenen, was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. De overige doelpunten kwamen van Bryan Linssen, Luis Sinisterra en Naoufal Bannis. Hoofdtrainer Arne Slot gaf bij ESPN aan dat hij over het algemeen tevreden was, al speelde het tegen een ploeg die een halve voorbereiding heeft gehad.

“Willem II had natuurlijk een moeilijke aanloop gehad naar dit duel. De eerste 25 minuten waren zij misschien ook wel het meest dreigend, maar op het moment dat wij de 0-1 maakten kantelde het. Vanaf dat moment vond ik dat we steeds beter gingen spelen. We hadden ook wel verwacht dat het begin strijdlustig zou zijn in verband met het publiek dat er weer mocht zijn.”

Vervolgens vroeg Kraaij Jr. naar Slot zijn mening over debutant Fredrik Aursnes: “Hij vloog al goed over het veld heen. Soms leverden we in de beginfase iets te snel de bal in, maar daar kwam steeds meer zekerheid in. De 0-1 hielp daarbij zeker. Volgens mij heeft Fredrik een prima wedstrijd gespeeld. Hij is vaardig aan de bal, heeft loopvermogen en speelt simpel.”

Het verhaal kreeg een wending richting de Europese voorrondes, wat Feyenoord een druk programma oplevert. Feyenoord wil daarom graag de uitwedstrijd tegen FC Utrecht later laten spelen: “Alle clubs die Europees spelen op donderdag, vragen aan om zondag later te spelen, zeker als ze donderdag uit spelen, aldus Slot. Wij zouden dat graag ook zien tegen FC Utrecht. Hopelijk wordt dat verzoek gehonoreerd. Ik denk wel dat er behoefte is aan een extra aanvaller. Vandaag stel ik bijvoorbeeld ook Toornstra op in de aanval, omdat Alireza niet mee kon doen. We hebben dus nog wel behoefte aan een aanvaller, al moet ik ook zeggen dat Bryan Linssen vandaag opnieuw goed heeft gespeeld. Een buitenspeler zou ook nog welkom zijn.”

Tenslotte werd Slot ook nog gevraagd naar de situatie rondom Lutsharel Geertruida: “Het is bekend dat hij dat graag wilt blijven en dat willen wij ook. Ik hoop dat dat gaat lukken. Als beide partijen eruit willen komen, is de kans aanwezig dat dat gaat lukken. Al zijn we al wel maandenlang bezig, dus dan is er nog wel wat nodig. En dat heeft vaak met geld te maken.”


[video] Analyse Willem II-Feyenoord (0-4): 'Behoorlijk indrukwekkend voor een team in opbouw'


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 0-4 (0-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Bryan Linssen ('17)
Goal
0-2 Luis Sinisterra ('25)
Goal
0-3 Guus Til ('48)
Goal
0-4 Naoufal Bannis ('90)
Scheidsrechter
Gözübüyük
Toeschouwers
9.700 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Willem II: Bergstrøm ('59)
Kaart
Willem II: Köhlert ('76)

Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraBryan LinssenJens Toornstra


Orkun KökcüGuus TilFredrik Aursnes


Tyrell MalaciaMarcos SenesiGernot TraunerMarcus Pedersen


Justin Bijlow

Wissels:

'72 Ridgeciano Haps voor Luis Sinisterra
'72 Róbert Boženík voor Bryan Linssen
'84 Naoufal Bannis voor Orkun Kökcü
'84 Leroy Fer voor Guus Til
'88 Ramon Hendriks voor Tyrell Malacia


Opstelling Willem II

KöhlertWriedtNunnely


SpieringhsSaglamSaddiki


KöhnJenssenBergstrømOwusu


Ruiter

Wissels:

'61 Heerkens voor Wriedt
'67 Zuiderwijk voor Spieringhs
'67 Svensson voor Nunnely
'67 Kabangu voor Saglam
'73 Michelis voor Jenssen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-4 (0-2)
 7 0-4 (0-2)
 7 0-4 (0-2)
 7 0-4 (0-2)
 6 0-4 (0-1)
 5 0-2 (0-2)
 5 0-3 (0-2)
 5 1-4 (0-2)
 5 1-4 (0-2)
10  4 0-2 (0-1)
11  4 1-3 (0-2)
12  4 0-3 (0-1)
13  4 1-3 (0-2)
14  4 0-3 (0-1)
15  4 0-3 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.66. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Gernot Trauner (29 -> 5,0)
2. Luis Sinisterra (26 -> 3,5)
2. Justin Bijlow (26 -> 3,5)
4. Bryan Linssen (20 -> 2,0)
5. Fredrik Aursnes (8 -> 1,0)
6. Tyrell Malacia (5 -> 0,0)
7. Orkun Kökcü (3 -> 0,0)
8. Jens Toornstra (1 -> 0,0)
8. Marcos Senesi (1 -> 0,0)
8. Guus Til (1 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
11. Dylan Vente (0 -> 0,0)
11. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
11. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
11. Denzel Hall (0 -> 0,0)
11. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
11. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
11. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
11. Ramón Ten Hove (0 -> 0,0)
11. Christian Conteh (0 -> 0,0)
11. Uroš Spajić (0 -> 0,0)
11. Lucas Pratto (0 -> 0,0)
11. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
11. Nick Marsman (0 -> 0,0)
11. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
11. Róbert Boženík (0 -> 0,0)
11. George Johnston (0 -> 0,0)
11. Steven Berghuis (0 -> 0,0)
11. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
11. Leroy Fer (0 -> 0,0)
11. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
11. Mark Diemers (0 -> 0,0)
11. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
11. Sven van Beek (0 -> 0,0)
11. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
11. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
11. Renato Tapia (0 -> 0,0)
11. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
11. Edgar Miguel Ié (0 -> 0,0)
11. Wouter Burger (0 -> 0,0)
11. Cheick Touré (0 -> 0,0)
11. Oğuzhan Özyakup (0 -> 0,0)
11. Dylan Vente (0 -> 0,0)
11. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
11. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
11. Liam Kelly (0 -> 0,0)
11. Sam Larsson (0 -> 0,0)
11. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
11. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
11. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
11. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
11. Aliou Baldé (0 -> 0,0)
11. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
11. Keyennu Lont (0 -> 0,0)
11. Sem Valk (0 -> 0,0)
11. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
11. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
11. Francesco Antonucci (0 -> 0,0)
11. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
11. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
11. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
11. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
11. Dylan Vente (0 -> 0,0)
11. Wouter Burger (0 -> 0,0)
11. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
11. Antoni Milambo (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Als het ad dit denkt ..........
+1/-0

 
11 maanden geleden
Nou wat zei ik? Jahanbahksh er niet bij. Stop met het AD zou ik zeggen.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Het AD heeft het per definitie fout. Het heeft geen enkele zin om hier de vermoedelijke opstelling volgens het AD te plaatsen.
+2/-0

11 maanden geleden
Waarom altijd het AD als bron? Die hebben het nog nooit goed gehad.
+1/-0

11 maanden geleden
Eindelijk eens ontspannen naar een eredivisie wedstrijd van Feyenoord gekeken, wat een weelde.
Slot heeft het in korte tijd aardig voor elkaar, al kan er nog veel beter, maar dat komt hopelijk nog wel.
Toornstra had in het eerste kwartier een paar zeer onnauwkeurig ballen en dat levert dan meteen een probleem op. Verder, na een stroeve 10 minuten, een uitstekende Aursnes en een betrouwbare Bijlow (klasse keeper)

Bijlow 8, Pedersen 6,5 - Trauner 7,5 - Senesi 7,5 - Malcia 7,5
Kokcu 7 - Toornstra 6,5 - Aursnes 7 - Til 7,5
Linssen 7,5 en Sinisterra een 7,5
Ook Ramon Hendriks een compliment, een dik verdiende 7 (wordt er eentje !!)
+1/-0