Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord begint de Eredivisie dit seizoen in Tilburg

13 augustus 2021 15:50

Na vier wedstrijden in de Conference League begint voor Feyenoord zondag de Eredivisie. In Tilburg neemt de ploeg van Arne Slot het op tegen Willem II, dat vorig seizoen na een teleurstellend seizoen uiteindelijk op een 14de plaats eindigde en tot het einde van de competitie tegen degradatie moest vechten.

Feyenoord speelde voor de Eredivisie 45 keer eerder in Tilburg voor de Eredivisie tegen Willem II. Dat leverde tot nu toe 26 zeges, 10 gelijke spelen en 9 nederlagen op. In het seizoen 1983/1984 werd de grootste overwinning in Tilburg behaald. Feyenoord wist toen met 0-5 te winnen.

Vorig seizoen had Willem II de nodige oud-Feyenoorders in de selectie en de technische staf. Daar is alleen linksback Miquel Nelom nog van over. Hij speelde uiteindelijk 157 officiële wedstrijden voor Feyenoord. Nieuw in Tilburg is assistent-trainer Denny Landzaat. Hij was eerder anderhalf jaar assistent-trainer van Feyenoord en vertrok uit De Kuip toen Jaap Stam opstapte. Eerder droeg hij als speler ook twee seizoenen het shirt van Feyenoord.




Tags

tilburg eredivisie arne conference degradatie kuip landzaat miquel nelom opstapte slot stam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geertruida gimenez hancko intensiteit jong kompas kraaij kroes middenveldert minteh praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda wieffer willykment woerts yoda zerrouki