Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFris Feyenoord boekt overtuigende overwinning in Zwitserland


Tijdstip
5 augustus 2021
Stadion
Luzern Arena
Gelegenheid
Conference League
Televisiezender
ESPN


Fris Feyenoord boekt overtuigende overwinning in Zwitserland; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Fris Feyenoord boekt overtuigende overwinning in Zwitserland

Feyenoord heeft de sceptici pas op de plaats laten maken door de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Conference League overtuigend te winnen van FC Luzern. In Zwitserland werd met 0-3 korte metten gemaakt met het team van Fabio Celestini, waardoor de Rotterdammers nu een stap dichterbij de play-offs van de Conference League zijn.

In het knusse Zwitserse stadje Luzern mocht Feyenoord donderdagavond aantreden tegen de plaatselijke FC, dat vorig seizoen op de vijfde plaats eindigde in de Raiffeisen Super League. Een opvallende doch verwachte afwezige op het veld van de Swissporarena was Leroy Fer, die in de vorige Europese wedstrijd beslist niet in vorm was. Zijn plaats achterin werd ingenomen door nieuwkomer Gernot Trauner.

Voor het overige was de opstelling gelijk aan die van de voorgaande wedstrijd tegen FC Drita: het moeizame duel dat vooral door het sterke optreden van Guus Til uiteindelijk in het voordeel van de Rotterdammers werd beslist. De frisse middenvelder maakte in de beslissende thuiswedstrijd maar liefst drie doelpunten en trok daarmee zijn ploeg over de streep naar de volgende ronde. Ook in Zwitserland leek Til vastberaden zijn stempel op de wedstrijd te drukken: nog voor er tien minuten gespeeld waren schoot de huurling van Spartak Moskou alweer zijn vierde Europese goal binnen. Senesi zag zijn kans schoon om een lange bal op Sinisterra te geven, die daarmee in de uitstekende positie kwam om vanaf links een voorzet te geven. Van een meter of elf wist Til de bal vervolgens feilloos in het doel te schieten.

Met alleen een stempel leek Til echter geen genoegen te nemen. In de 39e minuut kreeg de nieuwe goaltjesdief van Feyenoord de rebound afkomstig van een schot van Jahanbakhsh voor de voeten. De 31-jarige keeper Vaso Vasic kon niet opboksen tegen de soepele stift van Til en zag de 0-2 achter hem in het net verdwijnen. Kort na het Rotterdamse doelpunt leek de Servische doelman gelijk nog een draai om de oren te krijgen toen hij werd omspeeld door Sinisterra. De inzet van de Colombiaan miste echter kracht en werd uit de doelmond gehaald door een Luzern-verdediger.

Snelheid, gretigheid en een onstilbare drang naar voren kenmerkten Feyenoord niet alleen voor de rust, maar zeker ook daarna. De mannen in het rood-wit speelden overwegend op de Zwitserse helft van het veld, in en om het Luzernse strafschopgebied. Steeds ontbrak echter de laatste schakel in de aanval, waardoor menig kans al in de kiem werd gesmoord. Wist Feyenoord de laatste schakel wél te vinden, dan ontbrak het aan scherpte: zo kreeg Linssen in de 70e minuut een uitgelezen kans op de 3-0, maar hij schoof zijn bal net naast het Zwitserse doel. Ook de cornervariant - in vorige wedstrijden nog succesvol - kon het verschil van twee doelpunten niet groter maken.

Om het tij te doen keren werd er bij beide teams nog wat geschoven in de opstelling. Voor FC Luzern betekende dat speeltijd voor onder meer oud-Feyenoorder Jordy Wehrmann. Bij Feyenoord verving Bozeník de ongelukkig spelende Jahanbakhsh en kreeg Fer de kans om zich te revancheren ten koste van Kökcü. Een ongelooflijke fout van keeper Vasic - die een terugspeelbal recht in de voeten van de vers ingebrachte Bozeník speelde - werd richting het einde van de wedstrijd genadeloos afgestraft door Luis Sinisterra. De eindstand in de Swissporarena werd daarmee bepaald op 0-3 en gaat daarmee de boeken in als de eerste Europese uitoverwinning sinds 29 augustus 2019.

Zondag om 17:00 uur speelt Feyenoord de traditionele openingswedstrijd in de Kuip tegen Atlético Madrid, alvorens het enkele dagen later op donderdag de return tegen FC Luzern op het programma heeft staan.


[video] Highlights FC Luzern - Feyenoord


Guus Til: 'Het waren twee prima goals, toch?'

Met twee doelpunten in de eerste helft had Guus Til opnieuw een groot aandeel in een overwinning van Feyenoord. Op bezoek bij FC Luzern werd er met 0-3 gewonnen, waardoor de play-off ronde van de Conference League een stuk dichterbij is gekomen. Tegenover ESPN was de Feyenoorder enthousiast over de prestatie van zijn ploeg.

“Ik denk dat we ontzettend veel kansen hebben gehad en niet veel hebben weggegeven. We hebben het heel goed gedaan. Soms kwamen ze er wel doorheen, maar toen waren we snel genoeg terug om te verdedigen.”

Over zijn twee doelpunten had de middenvelder ook wat te zeggen: “Wel prima, toch? Bryan wilde er ook eentje maken, maar bij die kans zat er net een voetje tussen. Vooral de eerste deed ik wel goed. Je moest snel handelen, want de voorzet was niet makkelijk. Die was puur op gevoel. Bij de tweede was een stift de enige optie denk ik. In eerste instantie wilde ik hard schieten en dat zag de keeper, dus op het laatste moment besloot ik te stiften”

Als afsluiter gaf Til aan dat het belangrijkste was dat Feyenoord eindelijk fris en agressief speelde: “Het is voor het team lekker om te zien dat we goed voetbal kunnen spelen op deze manier. Dat geeft een lekker gevoel.”


[video] 'Het ging precies zoals we besproken hadden' | Goudhaantje Guus na FC Luzern - Feyenoord


Gernot Trauner: ‘Dit moet de nieuwe standaard worden’

In het Zwitserse Luzern won Feyenoord donderdagavond met overtuigende cijfers én overtuigend spel van de plaatselijke FC. In de strijd om de play-offs van de Conference League versloeg het team van Arne Slot de Zwitsers met 0-3. Een goede uitgangspositie voor de returnwedstrijd in de Kuip over een week, beaamt ook een van de uitblinkers, Gernot Trauner, tegenover ESPN:

“Het was een leuke wedstrijd om te spelen. We hebben als team goed gespeeld en hebben een aantal keren goed druk gezet. Luzern heeft eigenlijk geen kansen gehad en dat is aan ons te danken. Ik ben heel blij met dit resultaat, wat ook erg belangrijk is voor ons zelfvertrouwen. De afgelopen weken ging het niet super, dus dit was heel belangrijk. Er zijn nog steeds dingen die beter kunnen, maar het teamwork van vandaag was top.”

Met de meeste balonderscheppingen was de Oostenrijker een van de uitblinkers bij Feyenoord: “Ik hoop dat dit de standaard wordt. Het belangrijkste is om elkaar te helpen, dat maakt het allemaal wat makkelijker. Ook de verdedigende middenvelders hebben de verdediging vandaag goed geholpen. Dat moet het nieuwe Feyenoord worden. Ik kan zelf nog beter, maar voor nu ben ik vooral bij met het eindresultaat. Ik voel me goed hier.”


[video] Jens Toornstra na Luzern - Feyenoord (0-3): 'Mooi dat het er nu uit komt'


Arne Slot: ‘We oogden fit en maakten minder fouten’

Feyenoord heeft zichzelf in de heenwedstrijd tegen FC Luzern een goede uitgangspositie verschaft voor de return. In het Zwitserse stadje werd na een 0-2 ruststand met 0-3 gewonnen. De doelpunten werden gemaakt door Guus Til (2) en Luis Sinisterra. Na afloop van de wedstrijd gaf trainer Arne Slot bij ESPN aan dat hij blij was, maar dat men niet té veel moet overdrijven.

“Het spel was vandaag een stuk beter dan de vorige weken. We hoeven niet gelijk de polonaise te lopen, maar we hebben ongelooflijk veel energie gelegd in het druk zetten. Luzern wilde ook iets meer opbouwen, waardoor we beter konden drukken. Maar we verloren ook een stuk minder onnodige ballen. We oogden fit en maakten minder technische fouten. Dat helpt natuurlijk ook in zo’n wedstrijd. Daarnaast hadden we meer diepte zonder bal, waar onder andere de 0-1 uit viel.”

Slot werd ook gevraagd naar de prestatie van de nieuwe aanwinsten, waaronder verdediger Gernot Trauner: “Hij is rustig en comfortabel aan de bal. Dat is een echte opsteker voor hem in zijn eerste officiële wedstrijd. Het is sowieso fijn dat de aanwinsten weer een stuk fitter aan het worden zijn, waaronder Alireza. Die kunnen we steeds meer gaan opstellen. De wedstrijd van vandaag geeft ons een mooie uitgangspositie voor volgende week. Vorige week wonnen we door te vechten en vandaag wat meer door goed spel. Ik weet dat ze dat kunnen, maar ik zag het nog te vaak op de training in plaats van tijdens de wedstrijden. Het is goed om te zien dat we hiertoe in staat zijn. Over het algemeen een prima prestatie waar we mee verder kunnen.”


[video] Arne Slot na FC Luzern-Feyenoord: 'Deze overwinning was een magere afspiegeling van de kansen'


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 0-3 (0-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Guus Til ('9)
Goal
0-2 Guus Til ('39)
Goal
0-3 Luis Sinisterra ('84)
Scheidsrechter
Hernandez (Spa)
Toeschouwers
5.069 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Luzern: Farkas ('41)
Kaart
Feyenoord: Orkun Kökcü ('44)
Kaart
FC Luzern: Burch ('45)

Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraBryan LinssenAlireza Jahanbakhsh


Guus TilOrkun KökcüJens Toornstra


Tyrell MalaciaMarcos SenesiGernot TraunerMarcus Pedersen


Justin Bijlow

Wissels:

'74 Róbert Boženík voor Alireza Jahanbakhsh
'78 Leroy Fer voor Orkun Kökcü
'87 Ridgeciano Haps voor Luis Sinisterra


Opstelling FC Luzern

TasarSorgic


UgrinicSchulzGentnerNdiaye


FrydekBurchBadstuberFarkas


Vasic

Wissels:

'63 Wehrmann voor Tasar
'63 Domgjoni voor Farkas
'78 Emini voor Schulz


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 0-2 (0-1)
 4 0-2 (0-1)
 3 0-1 (0-0)
 3 1-2 (0-1)
 3 1-2 (0-1)
 3 0-1 (0-0)
 3 1-2 (0-1)
 3 0-1 (0-0)
 2 1-2 (1-0)
10  2 1-2 (0-0)
11  2 1-2 (1-1)
12  2 1-2 (1-1)
13  1 1-1 (0-1)
14  0 2-2 (1-0)
15  0 2-1 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.67. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Gernot Trauner (31 -> 5,0)
2. Guus Til (18 -> 4,0)
3. Tyrell Malacia (5 -> 3,0)
4. Marcus Pedersen (3 -> 2,0)
5. Orkun Kökcü (2 -> 0,5)
5. Bryan Linssen (2 -> 0,5)
7. Jens Toornstra (1 -> 0,0)
7. Luis Sinisterra (1 -> 0,0)
7. Marcos Senesi (1 -> 0,0)
7. Justin Bijlow (1 -> 0,0)
7. Alireza Jahanbakhsh (1 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
12. Dylan Vente (0 -> 0,0)
12. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
12. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
12. Denzel Hall (0 -> 0,0)
12. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
12. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
12. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
12. Ramón Ten Hove (0 -> 0,0)
12. Christian Conteh (0 -> 0,0)
12. Uroš Spajić (0 -> 0,0)
12. Lucas Pratto (0 -> 0,0)
12. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
12. Nick Marsman (0 -> 0,0)
12. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
12. Róbert Boženík (0 -> 0,0)
12. George Johnston (0 -> 0,0)
12. Steven Berghuis (0 -> 0,0)
12. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
12. Leroy Fer (0 -> 0,0)
12. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
12. Mark Diemers (0 -> 0,0)
12. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
12. Sven van Beek (0 -> 0,0)
12. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
12. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
12. Renato Tapia (0 -> 0,0)
12. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
12. Edgar Miguel Ié (0 -> 0,0)
12. Wouter Burger (0 -> 0,0)
12. Cheick Touré (0 -> 0,0)
12. Oğuzhan Özyakup (0 -> 0,0)
12. Dylan Vente (0 -> 0,0)
12. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
12. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
12. Liam Kelly (0 -> 0,0)
12. Sam Larsson (0 -> 0,0)
12. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
12. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
12. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
12. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
12. Aliou Baldé (0 -> 0,0)
12. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
12. Keyennu Lont (0 -> 0,0)
12. Sem Valk (0 -> 0,0)
12. Francesco Antonucci (0 -> 0,0)
12. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
12. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
12. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
12. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
12. Dylan Vente (0 -> 0,0)
12. Wouter Burger (0 -> 0,0)
12. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
12. Antoni Milambo (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden (gewijzigd)
Einde oefening vrees ik.

Edit: Een verademing dit Feyenoord. Heerlijk!
+1/-0

2 jaar geleden
In vergelijking met de wedstrijd tegen Trita was dit al een heel stuk beter. Verdedigend zag het er redelijk uit met een uitblinkende Trauner, maar ook Pedersen speelde bij vlagen leuk.
De spitspositie blijft een dingetje, een echte afmaker en Feyenoord wint met 6-0
Bijlow 7
Pedersen 7, Trauner 8,5, Senesi 8, Malacia 8
Toornstra 6, Kokcu 7,5 en Til 7
Sinisteraa 7,5, Linssen 7 en Alireza een 7,5 (vooral voor zijn inzet verdedigend)
+1/-0

2 jaar geleden
Een zwaluw maakt nog geen zomer maar dit was wel een verademing om te kijken..en als janhanbax sterker word kan het nog gevarieerder in de aanval. Leuk om te kijken mensen die voetballen leuk vinden ...pff tot slot alle lof voor Dickie maar dit was gewoon leuk om te zien..
+1/-0