Transparent
Inloggen
Sluiten

Ploeg van Jordy Wehrmann is de volgende tegenstander van Feyenoord

3 augustus 2021 11:18

Voor Feyenoord gaat het Europese toernooi donderdag verder in Zwitserland. De ploeg van Arne Slot moet het opnemen tegen FC Luzern, dat afgelopen seizoen de Zwitserse beker wist te winnen. In tegenstelling tot Feyenoord heeft FC Luzern nog geen Europees duel hoeven te spelen. Wel zijn ze al begonnen aan de competitie. Na twee wedstrijden hebben ze één punt.

In het seizoen 1992/1993 was FC Luzern ook al eens de tegenstander van Feyenoord. In de achtste finale van de Europacup 2 kwamen beide ploegen elkaar tegen. Het duel in Zwitserland ging nog met 1-0 verloren, maar het duel in De Kuip werd vervolgens met 4-1 gewonnen.

In totaal speelde Feyenoord zeven keer eerder in Zwitserland en overlegt daarin zeer wisselvallige cijfers. Tot nu toe werd er twee keer gewonnen, twee keer gelijk gespeeld en drie keer verloren. In het seizoen 2019/2020 was Young Boys de laatste tegenstander en toen werd met 2-0 verloren.

Feyenoord komt donderdag een zeer bekende speler tegen, aangezien Jordy Wehrmann vorige maand een contract tekende bij de Zwitserse ploeg. De middenvelder speelde vorig seizoen al een half jaar op huurbasis voor FC Luzern en maakte uiteindelijk definitief de stap naar Zwitserland.




Tags

luzern zwitserland wehrmann arne europacup kuip overlegt slot wisselvallige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.310 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot derksen eredivisie fries geertruida gimenez hancko heerenveen intensiteit iran israel kampioensjaar kraaij kroes middenveldert minteh praag rvc stengs sterkhouders sugawara timber vertekent volkslied wehave wieffer willykment yoda zerrouki