Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenZoekend Feyenoord boekt moeizame overwinning op Fortuna


Tijdstip
4 april 2021
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN 2


Zoekend Feyenoord boekt moeizame overwinning op Fortuna; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Zoekend Feyenoord boekt moeizame overwinning op Fortuna

Feyenoord heeft op de vroege zondagmiddag een 2-0 overwinning behaald op Fortuna Sittard. De ploeg van Dick Advocaat was de hele wedstrijd zoekende naar de goede vorm, wat tot een matige wedstrijd leidde. Fortuna Sittard kon hier echter weinig tegenin brengen en daardoor werd alsnog een prima 2-0 overwinning behaald. De beide doelpunten aan Rotterdamse zijde werden na rust gemaakt door Bryan Linssen en Steven Berghuis.

Eerste Paasdag stond in het teken van de eerste wedstrijd in april en daarmee de eerste na de interlandbreak. Wie dacht dat Feyenoord na de break weer fris en fruitig aan de hervatting van de Eredivisie zou beginnen, kwam bedrogen uit. Door blessures en corona-besmettingen ontbraken de nodige spelers, waaronder Senesi, Sinisterra, Kökcü en de immer geblesseerde Jørgensen.

Het spel in de eerste helft was - al dan niet door de vele afwezigen - ondermaats. Feyenoord speelde in een te laag tempo om het Fortuna lastig te maken en creëerde dus ook nauwelijks kansen. Pas in de 25e minuut was daar de eerste kans, voor Robert Boženík, die weer eens in de basis mocht beginnen van Advocaat. Na een opbouwende fout van Angha werd Boženík in stelling gebracht door Berghuis, maar zijn knal ging rakelings voorlangs. Een minuut later leek de Slowaak wél de 1-0 te maken, maar bij zijn rebound - na een schot van Diemers - stond hij buitenspel.

In het restant van de eerste helft kreeg Berghuis nog een mooie kans op de openingstreffer, toen opnieuw Angha in de fout ging bij Fortuna. Ook ditmaal werd het cadeautje echter niet uitgepakt door Feyenoord. Voor Fortuna kon alleen Polter voor wat gevaar zorgen, maar zijn kopbal ging ruim over. Na een teleurstellende eerste helft was de ruststand dan ook 0-0.

Vlak na rust opende Feyenoord de score. Met een prachtige lange voorzet richting de tweede paal stelde Steven Berghuis Bryan Linssen in staat om de 1-0 binnen te koppen. De geboren Limburger deed dit en zette de andere Limburgers daarmee op achterstand. Na de 1-0 werd Fortuna voor het eerst gevaarlijk via Tekie in de 53e minuut. Bijlow bracht knap redding op zijn schot in de verre hoek. Hierna was Feyenoord weer aan zet, dat gevaarlijk werd via Boženík en Malacia. Het schot van Boženík werd echter geblokt door Angha, en de inzet van Malacia was te zacht om doelman Van Osch te verschalken.

Twintig minuten voor tijd bracht Advocaat de eerste verse krachten in het veld. Aliou Baldé en João Teixeira vervingen Robert Boženík en Mark Diemers. In de 73e minuut was Baldé meteen dicht bij de 2-0. Uit een voorzet van de jarige Jens Toornstra kon de Senegalees bij de tweede paal inschieten, maar vanuit een moeilijke hoek raakte hij de buitenkant van de paal. Niet veel later kwam Achraf el Bouchataoui in het veld voor Leroy Fer. Meteen na de wissel probeerde Teixeira het van afstand, maar zijn schot spatte uiteen op de vuisten van Van Osch.

In de 83e minuut werd de wedstrijd dan toch in het slot gegooid. Baldé stuurde aanvoerder Berghuis de diepte in en die faalde oog in oog met Van Osch niet. Hij plaatste de bal rustig in de verre hoek en gaf daarmee een mooi vervolg aan zijn doelpuntrijke fase. Het restant van de wedstrijd werd rustig uitgespeeld en daardoor kwam de overwinning niet meer in gevaar.

Volgende week speelt Feyenoord opnieuw een vroege zondagmiddag wedstrijd. Om 12:15 uur spelen de Rotterdammers in en tegen FC Utrecht.


[video] Een vrolijk Pasen met drie punten! | Highlights Feyenoord - Fortuna Sittard


Steven Berghuis: 'Het was een redelijke wedstrijd vandaag'

Na twee doelpunten in het Nederlands Elftal te hebben gemaakt, was Steven Berghuis zondagmiddag weer trefzeker voor Feyenoord. Mede dankzij zijn treffer werd er met 2-0 gewonnen van Fortuna Sittard. De aanvoerder van de Rotterdammers gaf na afloop bij ESPN aan dat hij, ondanks zijn drukke schema, geen last had van oververmoeidheid.

“Ik ben altijd wel moe aan het einde van de wedstrijd. Het was nu wel een drukke week, maar dat moet kunnen. We hebben goede fases afgewisseld met slechte fases. De openingstreffer in de tweede helft was heel belangrijk. Bryan is iemand die op zulke ballen loert, dus dat moet je benutten. Al met al was het een redelijke wedstrijd.”

Ook blikte de aanvoerder nog even terug op de vorige wedstrijd, toen de Rotterdammers niet verder kwamen dan een gelijkspel: “We hadden geen verval zoals tegen FC Emmen, al werden de ruimtes soms toch wel groot. Fortuna kon ons daarin gelukkig geen pijn doen. We verloren af en toe wat te snel de bal, ik denk dat dat het voornaamste probleem was. Maar ondanks dat was het een redelijke pot.”


[video] Achraf El Bouchataoui over debuut, trots zijn op het shirt en zijn grootste fan


Dick Advocaat: 'We deden het goed tegen een lastige ploeg'

Feyenoord wist zondagmiddag een 2-0 overwinning te boeken op Fortuna Sittard. De Limburgers hadden in De Kuip niets in te brengen en moesten vooral hopen dat Feyenoord het net niet zou vinden. Dat deden de Rotterdammers na rust echter twee keer, waardoor het een prima overwinning behaalde. Na afloop gaf Dick Advocaat bij ESPN zijn mening over de wedstrijd.

“We waren goed genoeg om te winnen en het was een terechte overwinning. Qua veldspel deden we het goed tegen een moeilijk te verslane ploeg. We hadden een groot deel van de wedstrijd de dominantie. Fortuna heeft bewezen om goed te kunnen wachten, met wat snelle jongens voorin. Ze hebben een aardig elftal, maar dat hebben we goed opgepakt.”

De oefenmeester gaf verder aan dat de wedstrijd beter was dan tegen FC Emmen. Ook ging hij in op de prestaties van een aantal jongelingen: “We zijn niet door gaan schuiven met het druk zetten. Daar vielen uiteindelijk ook beide goals uit. We hadden zelfs nog wat meer goals kunnen maken, als Baldé nog wat ballen had afgelegd. Hij is achttien jaar met veel snelheid en een goed schot, dus dat is een jongen met heel veel mogelijkheden. Dat zeg ik niet zo snel. Als hij zo kan invallen dan is dat een mooi wapen om te kunnen brengen. Verder denk ik ook dat we positief moeten zijn over Bozenik. Hij had een goal moeten maken, maar ik denk dat hij dingen goed heeft opgepakt. Er zat vandaag strijd in het team en ze hadden de echte wil om te winnen. We moeten nu goed gaan kijken of we iedereen fit kunnen houden voor aanstaande zondag tegen FC Utrecht.”


[video] Justin Bijlow keepte weer voor Feyenoord: 'Het voelde lekker ouderwets'


Bryan Linssen: ‘Zulke doelpunten kunnen we veel vaker maken’

Na het teleurstellende gelijkspel van twee weken geleden tegen FC Emmen wist Feyenoord vandaag wél een overwinning te behalen in De Kuip. Fortuna Sittard werd met 2-0 terug naar huis gestuurd. Bryan Linssen en Steven Berghuis waren trefzeker namens de Rotterdammers en Linssen deed dat opnieuw uit een kopbal. Het was alweer zijn 14e kopgoal sinds de zomer van 2018. Tegenover ESPN ging hij in op deze statistiek.

“In één jaar bij Vitesse had ik er 8 geloof ik, dat tikt wel lekker aan. Toen lette niemand nog op me bij corners, maar nu krijg ik vaak wel een centrale verdediger tegen me aan. De voorzet van vandaag was echt heel lekker. Ik kon achter de verdediger langs kruipen, en met zo’n voorzet hoef je eigenlijk bijna niets meer te doen. Dit kan vaker en dat moeten we ook vaker gaan doen, zeker met de traptechniek van Steven (Berghuis, red.).”

De Feyenoord stond vandaag opnieuw in de spits, wat niet echt zijn favoriete positie is. Hij ging hier verder op in: “Ik probeer op elke positie mijn ding te doen. Dat is een cliché, dat weet ik ook wel, maar het is wel zo. Ik wil altijd alles geven voor het team en daar kan niemand me op pakken. Als ik een beetje in de bal kan spelen en tussen de linies kan komen, is dat wel lekker. Als spits is dat weer wat lastiger. Maar het was een belangrijke wedstrijd en het is heel lekker dat we deze hebben kunnen winnen, zeker gezien de corona ellende van de afgelopen dagen.”


[video] Advocaat over Feyenoord-Fortuna (2-0): 'Tweede helft vond ik het wel echt goed'


Justin Bijlow: ‘Het was een hele lastige periode voor mij’

Afgelopen week bereikte hij met Jong Oranje de kwartfinale van het EK in Slovenië en Hongarije. Keepen deed hij echter niet, wat bondscoach Erwin van de Looij gaf verrassend de voorkeur aan Kjell Scherpen. Vandaag stond Justin Bijlow wel weer onder de lat in De Kuip en hij wist een clean-sheet te houden tegen Fortuna Sittard. Tegenover ESPN erkende de doelman dat het een lastige periode is geweest.

“Na een lange tijd op de bank te hebben gezeten was het fijn om weer op het veld te staan. Ik had met de trainer gesproken bij zowel Feyenoord als Jong Oranje, dus ik wist waar ik aan toe was. Nu moet ik weer wedstrijd voor wedstrijd gaan spelen. Advocaat had verwacht dat ik bij Jong Oranje zou spelen, maar dat was niet het geval. Ik was daar wel op voorbereid, want ik had al met de bondscoach gesproken. Gisteren hoorde ik van hem dat ik vandaag zou gaan spelen.”

Vooruit kijken naar het EK wilt de doelman logischerwijs niet doen: “Het was een zure periode toen ik na mijn eerste blessure meteen weer geblesseerd raakte tegen Willem II. Hopelijk speel ik nu de rest van het seizoen uit en ga ik goed presteren. Ik ga niet verder vooruit kijken naar het EK. We blijven gewoon verstandig en bekijken het van week tot week. Dan zien we wel verder.”


[video] Analyse Feyenoord-Fortuna (2-0): 'Het was niet sprankelend'


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 2-0 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Bryan Linssen ('50)
Goal
2-0 Steven Berghuis ('83)
Scheidsrechter
Lindhout
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling Feyenoord

Bryan LinssenRóbert BoženíkSteven Berghuis


Mark DiemersJens ToornstraLeroy Fer


Tyrell MalaciaEric BotteghinUroš SpajićLutsharel Geertruida


Justin Bijlow

Wissels:

'69 Aliou Baldé voor Róbert Boženík
'69 João Carlos Teixeira voor Mark Diemers
'78 Achraf El Bouchataoui voor Leroy Fer


Opstelling Fortuna Sittard

SeuntjensPolterHansson


RienstraFlemmingTekie


CoxJanssenAnghaTirpan


Van Osch

Wissels:

'58 Semedo voor Hansson
'78 Verlinden voor Cox
'78 Moutoussamy voor Tekie
'85 Van den Buijs voor Tirpan


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 2-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 1-0 (0-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 1-0 (0-0)
 5 1-0 (0-0)
 4 2-1 (1-1)
 3 3-0 (1-0)
10  3 4-0 (2-0)
11  3 2-1 (1-0)
12  3 4-0 (2-0)
13  3 3-0 (1-0)
14  3 3-0 (1-0)
15  3 3-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.65. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Steven Berghuis (28 -> 5,0)
2. Justin Bijlow (12 -> 4,0)
3. Bryan Linssen (5 -> 3,0)
4. Aliou Baldé (4 -> 2,0)
5. Uroš Spajić (3 -> 0,5)
5. Lutsharel Geertruida (3 -> 0,5)
7. Eric Botteghin (2 -> 0,0)
7. Jens Toornstra (2 -> 0,0)
9. João Carlos Teixeira (1 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
10. Dylan Vente (0 -> 0,0)
10. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
10. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
10. Denzel Hall (0 -> 0,0)
10. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
10. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
10. Ramón Ten Hove (0 -> 0,0)
10. Christian Conteh (0 -> 0,0)
10. Lucas Pratto (0 -> 0,0)
10. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
10. Nick Marsman (0 -> 0,0)
10. Róbert Boženík (0 -> 0,0)
10. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
10. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
10. George Johnston (0 -> 0,0)
10. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
10. Leroy Fer (0 -> 0,0)
10. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
10. Mark Diemers (0 -> 0,0)
10. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
10. Marcos Senesi (0 -> 0,0)
10. Sven van Beek (0 -> 0,0)
10. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
10. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
10. Renato Tapia (0 -> 0,0)
10. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
10. Edgar Miguel Ié (0 -> 0,0)
10. Wouter Burger (0 -> 0,0)
10. Cheick Touré (0 -> 0,0)
10. Oğuzhan Özyakup (0 -> 0,0)
10. Dylan Vente (0 -> 0,0)
10. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
10. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
10. Liam Kelly (0 -> 0,0)
10. Sam Larsson (0 -> 0,0)
10. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
10. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
10. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
10. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
10. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
10. Keyennu Lont (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Wordt een keer tijd dat die Nicolai een keer ga opzouten,man! man! wat een drama weer,laat hem gewoon weg lopen er is geen enkele club die hem durft over te nemen,scheelt weer een vermogen aan loon.
+1/-0

 
Kuijt007 (geschorst)
3 jaar geleden
Wat heeft dat met dit bericht te maken?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik had dit bericht geplaats toen bekend werd gemaakt dat Nicolai maar weer eens geblesseerd was als je kijkt was dat twee dagen geleden.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Kuyt nico voor de tigste keer geblesseerd uit het niets precies als we hem wel kunnen gebruiken ivm tig afwezigen dat bedoelt ie denk ik. Jezus totaal totaal geen Pingel vitesse laatste seconde ongelofelijk. Var/scheids kom op nou, scheids werd volgens mij ook niet naar het scherm geroepen?? Duidelijk geval nou laatste seconde ik ga maar liggen je weet nooit ga weg man. Dat kost ons de 4e plek en plee off is meestal drama bij ons zo enorm balen dit.
+1/-0

3 jaar geleden
Een matige wedstrijd met dit keer niet zo'n groot verval in de 2e helft.
Maar Vitesse inhalen .... tenzij Tannane en Bazoer wegvallen.
Bijlow 7,5
Geertruida 5, Botthegin 7,5, Spajic 6,5, Malacia 6,5
Fer 6, Toornstra 6,5 en Diemers 5
Berghuis 7, Bozenik 4, Linssen 6,5
+1/-0