Transparent
Inloggen
Sluiten

Tegenstander van zondag Fortuna Sittard heeft weg naar boven laatste maanden flink ingezet

2 april 2021 11:41

Zondagmiddag komt Feyenoord weer in actie als een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma staat. De Limburgers leken hard op weg naar degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie, maar hebben sinds het aanstellen van Sjors Ultee als trainer de weg naar boven flink ingezet. Fortuna Sittard staat op de elfde plaats en is niet ver verwijderd van een plek die recht geeft op play-offs voor Europees voetbal.

Feyenoord speelde voor de Eredivisie 21 keer eerder tegen Fortuna Sittard in De Kuip. Tot nu toe werd er 14 keer gewonnen, 3 keer gelijk gespeeld en 4 keer werd er verloren. De eerste editie in het seizoen 1968/1969 leverde met 5-0 direct de grootste zege op, terwijl vorig seizoen met 2-1 werd gewonnen. Eerder dit seizoen werd in Sittard nog met 1-3 gewonnen.

Fortuna-aanvaller Emil Hansson heeft een verleden bij Feyenoord. De in Noorwegen geboren Zweedse jeugd international speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord en kwam uiteindelijk tot vier officiële wedstrijden in het eerste elftal. Sinds dit seizoen speelt hij voor Fortuna Sittard.




Tags

fortuna degradatie editie emil eredivisie hansson kuip noorwegen sjors ultee

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting poor reds schreuder slot soap stengs there think timber trend what will willykment year yoda zerrouki