Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Dramatisch Feyenoord in eigen huis gelijk tegen FC Emmen


Tijdstip
20 maart 2021
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN 1


Dramatisch Feyenoord in eigen huis gelijk tegen FC Emmen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Dramatisch Feyenoord in eigen huis gelijk tegen FC Emmen

Feyenoord is zaterdagavond tegen zeer slordig puntverlies aangelopen. In eigen huis kwam de ploeg van Dick Advocaat niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen nummer laatst FC Emmen. Orkun Kökcü had voor rust nog ietwat gelukkig gezorgd voor de voorsprong, maar dat bleek in de tweede helft niet genoeg voor de winst.

Alle voortekenen waren gunstig voor Feyenoord. In De Kuip won het tot nu toe twee keer eenvoudig van de Drenthenaren. Sterker nog: FC Emmen had nog nooit het net weten te vinden op bezoek bij Feyenoord. Daarnaast was FC Emmen als nummer laatst ook de zwakst presterende ploeg in uitwedstrijden dit seizoen. Op papier dus een pot voor Feyenoord die geen enkel probleem zou mogen geven.

Het duel kwam echter moeizaam op gang. Beide ploegen probeerden wel aan te zetten, maar kwamen niet tot echte kansen. Wel kwam de ploeg van Dick Advocaat steeds beter in de wedstrijd en kwamen er daarom ook steeds meer mogelijkheden. Pas na ruim een half uur spelen kwam echter pas de eerste grote kans van de wedstrijd toen een schot van Orkun Kökcü knap uit de kruising werd getikt. Enkele minuten later zorgde de international van Turkije alsnog voor de voorsprong. Een schot van Kökcü werd van richting veranderd, zodat de keeper geen kans meer had om deze te keren. Gezien het spelbeeld was het uiteindelijk wel een verdiende voorsprong en dat bleek ook de uiteindelijke ruststand.

Na rust leek de ploeg het duel al snel te willen beslissen en ging het op jacht naar een tweede treffer. Al snel ontsnapte Feyenoord echter aan de gelijkmaker toen FC Emmen vanuit het niets een enorme kans kreeg. Een op het oog eenvoudige kopbal werd echter naast gekopt. Met de minuut die verstreek kwam de uitploeg beter in de wedstrijd en kwam steeds vaker in de buurt van het doel van Nick Marsman. Al was Luis Sinisterra halverwege de tweede helft dicht bij een tweede treffer, maar zijn kopbal werd nog net van de lijn gehaald.

Een kwartier voor tijd leek FC Emmen recht te hebben op een strafschop na een overtreding van Lutsharel Geertruida. Scheidsrechter Blom vond het niets, maar hij werd uiteindelijk door de VAR naar de zijkant geroepen. Ruim vijf minuten na de overtreding ging de bal op de stip en was de 1-1 uiteindelijk een feit.

In de resterende minuten gingen beide ploegen op zoek naar de winst, maar tot echt grote kansen kwamen ze niet meer. Het zorgde er voor dat Feyenoord met het schaamrood op de kaken van het veld moest stappen. De tweede plaats lijkt het nu definitief moeten te vergeten, terwijl het zelfs moet hopen op bekerwinst van Ajax om met de huidige vijfde plaats geen play-offs voor Europees voetbal te hoeven spelen.


[video] Highlights | Feyenoord - FC Emmen


Steven Berghuis: 'We wisselden goede fases af met heel slechte fases'

In gesprek met ESPN gaf Steven Berghuis aan dat het resultaat tegen FC Emmen teleurstellend was. "We wisselden goede fases af met heel slechte fases", aldus Berghuis. "Uiteindelijk kwamen we wel in de eindfase, maar kwamen we niet tot echt grote kansen. We hielden Emmen in leven en dan één moment, die penalty. Het staat dan 1-1 en dan wordt het moeilijk."

Berghuis was het eens met de opmerking dat Feyenoord het over zichzelf had afgeroepen. "De eerste helft was wel oké. We speelden veel op de helft van de tegenstander en waren veel in beweging. In de tweede helft viel dat wel wat weg", zo gaf hij aan. "Één moment brengt hun terug in de wedstrijd en dan voetbal je tegen de tijd. We kregen het niet voor elkaar om die tweede te maken."


[video] Feyenoord-trainer Advocaat over haalbaarheid Europees voetbal: 'Niet iedereen lijkt ervan doordrongen'


Orkun Kökcü: 'In de tweede helft werden de ruimtes te groot'

Orkun Kökcü vond in gesprek met ESPN dat hij zelf kon terugkijken op een goede wedstrijd. "Ik heb bij vlagen wel goed gespeeld ja. Ik heb leuke dingen laten zien", aldus Kökcü. "Ik kon goed vooruit spelen en scoor ook weer een keer. Dat is ook belangrijk. Het ging wel goed denk ik."

De middenvelder vond dat Feyenoord het duel onder controle had. "Dat idee had ik bijna de hele wedstrijd wel", zo gaf hij aan. "In de tweede helft werden de ruimtes alleen te groot en geef je Emmen hoop omdat het 1-0 blijft. Dan kunnen zij er van profiteren."


[video] Eric Botteghin na Feyenoord-FC Emmen: 'We leden te vaak dom balverlies'


Dick Advocaat: 'Ik heb toch wel het idee dat er wat dwars zit in het team'

In gesprek met ESPN baalde Dick Advocaat van het resultaat tegen FC Emmen. "De eerste helft was redelijk voldoende. Genoeg kansen en eigenlijk geen kans weggegeven. We hadden geen grote kansen, maar wel genoeg mogelijkheden. We geven het eigenlijk uit handen uit niks en dat begrijp ik niet", aldus Advocaat. "We bleven maar druk zetten. Dat kost zo veel kracht. Ik vind dan dat je bij elkaar moet zakken en moet wachten op de momenten. Dat ging in de eerste helft alleen goed en dan gaan ze er toch door mee. Het is moeilijk om het dan om te draaien. We hebben zo veel mogelijkheden gehad om het duel te beslissen. We moeten naar onszelf kijken en niet te veel naar de tegenstander."

Advocaat zag in de tweede helft uiteindelijk een paar spelers die niet meer meededen aan het tactisch plan wat was afgesproken. Namen wilde hij echter niet noemen. "Ik zal dat volgende week tegen die spelers zelf zeggen", zo gaf hij aan. Desgevraagd bevestigde de trainer wel dat Luis Sinisterra en Steven Berghuis twee van die spelers waren. "Ik zou wel eens willen weten wat daar de reden van is. Onwil zit er niet in het team, maar ze moeten toch eens wat gaan zeggen wat er dwars zit. Ik heb toch wel het idee dat er wat dwars zit in het team. Je hebt het als team gewoon niet goed gedaan als je zo'n wedstrijd gelijk speelt."

De trainer kreeg vervolgens de vraag of zijn ploeg in staat is om te herkennen wanneer ze moeten terugzakken of wanneer ze juist de druk moeten opvoeren. "Waarschijnlijk dus niet. Waarschijnlijk herkennen ze dat niet", reageerde hij daarop. "Als je zelf al voelt dat niet iedereen mee doet, kan je sowieso niet vast gaan zetten. Je moet dan sowieso terug. We hebben dat wel geroepen, maar dat gebeurde niet. Ik wil wel eens weten wat daar de reden van is."


[video] Analyse na Feyenoord-FC Emmen (1-1): 'Plek twee en drie zijn eigenlijk uit zicht'


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Orkun Kökcü ('37)
Goal
1-1 De Leeuw ('79, penalty)
Scheidsrechter
Blom
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Luis Sinisterra ('24)
Kaart
FC Emmen: Bakker ('39)

Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraBryan LinssenSteven Berghuis


João Carlos TeixeiraOrkun KökcüJens Toornstra


Tyrell MalaciaMarcos SenesiEric BotteghinLutsharel Geertruida


Nick Marsman

Wissels:

'66 Nicolai Jørgensen voor João Carlos Teixeira
'81 Róbert Boženík voor Bryan Linssen
'81 Aliou Baldé voor Luis Sinisterra


Opstelling FC Emmen

De LeeuwAdzicPena


FreiVlakBernadou


CavlanBakkerAraujoBijl


Verrips

Wissels:

'58 Laursen voor Adzic
'82 De Vos voor Vlak
'87 Gladon voor Pena


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 2-1 (1-0)
 3 3-1 (1-0)
 3 3-1 (1-0)
 3 3-1 (1-0)
 3 1-0 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 3-1 (1-0)
 2 3-1 (2-0)
 2 3-1 (2-0)
10  2 3-1 (2-0)
11  2 3-0 (1-0)
12  2 2-0 (1-0)
13  2 4-0 (1-0)
14  2 3-0 (1-0)
15  2 4-1 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.28. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Nick Marsman (14 -> 5,0)
2. Niemand (11 -> 4,0)
3. Jens Toornstra (10 -> 3,0)
4. Marcos Senesi (4 -> 2,0)
5. Orkun Kökcü (3 -> 0,3)
5. Tyrell Malacia (3 -> 0,3)
5. Aliou Baldé (3 -> 0,3)
8. João Carlos Teixeira (2 -> 0,0)
9. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
9. Dylan Vente (0 -> 0,0)
9. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
9. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
9. Denzel Hall (0 -> 0,0)
9. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
9. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
9. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
9. Ramón Ten Hove (0 -> 0,0)
9. Christian Conteh (0 -> 0,0)
9. Uroš Spajić (0 -> 0,0)
9. Lucas Pratto (0 -> 0,0)
9. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
9. Róbert Boženík (0 -> 0,0)
9. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
9. George Johnston (0 -> 0,0)
9. Bryan Linssen (0 -> 0,0)
9. Steven Berghuis (0 -> 0,0)
9. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
9. Leroy Fer (0 -> 0,0)
9. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
9. Mark Diemers (0 -> 0,0)
9. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
9. Sven van Beek (0 -> 0,0)
9. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
9. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
9. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
9. Renato Tapia (0 -> 0,0)
9. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
9. Edgar Miguel Ié (0 -> 0,0)
9. Wouter Burger (0 -> 0,0)
9. Cheick Touré (0 -> 0,0)
9. Oğuzhan Özyakup (0 -> 0,0)
9. Dylan Vente (0 -> 0,0)
9. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
9. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
9. Liam Kelly (0 -> 0,0)
9. Sam Larsson (0 -> 0,0)
9. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
9. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
9. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
9. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Moeizaam hoor, Emmen goed georganiseerd en veel druk een lucky goal helpt je. Texeira drama zeg pffff. Gooi Jorgensen maar op 10 2e helft of in de spits en linssen (krijgt geen bal en dan zeuren over 5 balcontacten bij espn) op 10 of berghuis.
+1/-0

5 maanden geleden
Zeer teleurstellend resultaat en dramatisch spelend Feyenoord, ergste is dat men gewoon niet veel beter kan.
Seizoen zal uitgaan als een nachtkaars, financiële situatie lijkt zodanig dat men genoodzaakt is om de beste spelers,Berghuis,Kocku en Senesi, te verkopen. Wat overblijft is kwaliteit middenmoot eredivisie welke trainer je er ook voor zet.
Er zal echt iets wezenlijks moeten veranderen in beleid en visie anders blijft er van de mooiste club in Nederland niet veel over.
+2/-0

5 maanden geleden
Feyenoord speelt de laatste tijd vrij constant, maar dan wel constant zeer matig. Na een redelijke eerste helft met niet echt heel veel kansen laten ze het in de 2e helft weer volledig lopen, Berghuis en Sinisterra voorop. Wat is toch aan de hand ? Misschien moet Advocaat toch maar de eer aan zichzelf houden, want de PO's winnen lukt natuurlijk nooit in deze vorm. Koevermans had er 25 miljoen in willen stoppen, nou als stoppen ze er 125 miljoen in, er is iets loos met de mentaliteit daar in Zuid, en om van kwaliteit maar niet te spreken.
Marsman 7,5 - Geertruida 4, Botthegin 4, Senesi 5,5 , Malacia 6
Toornstra 6. Kockzu 4, Texeira 5 / Berghuis 5, Linssen 4, Sinisterra 4.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Wat er aan de hand is : pakweg 4-tal spelers die kwalitaief boven het gemiddelde zit, dan een heel stel spelers die mee kunnen met de staart van de eredivisie of lager, vervolgens een aantal aanwervingen die zich best laat omschrijven met " Onbegrijpelijk ".
Hiervan maakt echt niemand een constant spelend team, laat staan een overtuigend geheel. Ook de opvolger van Advicaat gaat het hiermee niet lukken. Ik heb de indruk dat al een hele poos de hand boven het hoofd van Arnesen wordt gehouden. Je kunt mij niet wijsmaken dat een man met zijn ervaring globaal de zware tekorten bij driekwart van de selectie niet ziet.
+2/-0

5 maanden geleden
Er zit nu eenmaal weinig slimheid in dit elftal.
+1/-0

5 maanden geleden
Ik denk echt niet dat het alleen aan de kwaliteit van de spelergroep ligt. We zien en horen toch ook dat Advocaat en zijn staf niet instaat zijn om trainingsvormen aan te dragen die zorgen voor het huidige moderne voetbal. Daardoor raakt de selectie verdeeld en ontstaan div kampen en groepjes die weinig communicatie schijnen te hebben onderling en dat zie je terug op het veld. Is iedereen in goede doen en staan ze op de juiste plek dan is deze selectie echt niks minder dan die van PSV of Az.

Nu de play offs vrijwel zeker zijn lijkt het mij beter dat de directie nu ingrijpt. Zeker ook gezien de interlandperiode. Jammer voor Advocaat maar de club gaat voor en die staan straks met lege handen. Kortom laat Slot nu alvast beginne met volgend jaar en zet hem op de groep voor de komende 11 wedstrijden (comp+PO's]. Hij kan dan daarna goed inschatten wie hij bij de selectie wil houden en wie niet. Er is geen tijd meer te verliezen wel europees voetbal ...
+1/-0