Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Feyenoord met het grootste gemak voorbij tam VVV-Venlo


Tijdstip
6 maart 2021
Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Feyenoord met het grootste gemak voorbij tam VVV-Venlo; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord met het grootste gemak voorbij tam VVV-Venlo

Na twee gelijke spelen en een nederlaag heeft Feyenoord eindelijk weer eens het zoet van een overwinning mogen proeven. Op eigen veld werd VVV-Venlo met overtuigende cijfers verslagen: 6-0. De doelpunten aan Rotterdamse zijde kwamen van Jens Toornstra (2), Lutsharel Geertruida, Bryan Linssen, Steven Berghuis en Eric Botteghin.

Het eerste kwartier was van beide kanten aftastend. Feyenoord speelde te slordig om tot kansen te komen en VVV-Venlo was niet bij machte om de aanval te zoeken. Na een klein kwartier spelen kwam Feyenoord dan ook op voorsprong na een verdedigende fout van Pachonik. Sinisterra kon de bal eenvoudig afsnoepen van de rechtsback om vervolgens Toornstra in stelling te brengen, die op zijn kenmerkende beheerste wijze de 1-0 binnen kon schieten.

Na de 1-0 kwam de wedstrijd in een stroomversnelling terecht. In de gehele eerste helft speelde Feyenoord nog zo’n zeven open kansen bij elkaar, waarvan er twee doeltreffend werden afgerond. De 2-0 werd na 20 minuten spelen tegen de touwen gekopt door Lutsharel Geertruida, die geheel vrij stond bij de corner van Steven Berghuis. Bij de daarop volgende corner stond Sinisterra compleet vrij, maar dit keer verdween de bal niet in de goal. Het was uitstel van executie voor VVV-Venlo, want vijf minuten later werd het alsnog 3-0 dankzij een doelpunt van Bryan Linssen. De organisatie bij VVV-Venlo was ver te zoeken, waar Orkun Kökcü met een afgemeten dieptepass van profiteerde. Linssen rondde oog-in-oog met doelman Kirschbaum met een beheerst lobje af. De score had voor rust nog verder op kunnen lopen, maar een veelbelovend schot van Malacia ging ruim voorlangs en een kopbal van de (opnieuw) compleet vrijstaande Fer ging over het doel van Kirschbaum.

Het eerste kwartier na rust was een kopie van die in de eerste helft. Het was een rommelige fase, waarin weinig tot geen opwindende momenten plaatsvonden. Toch viel uit het niets de 4-0 na een aanval over de rechterflank. Linssen kwam net te kort om een lage voorzet van Berghuis binnen te tikken, maar na matig uitverdedigen kwam de afvallende bal voor de voeten van Toornstra. Met een harde knal in de korte hoek schoot hij alweer zijn vierde treffer tegen VVV-Venlo dit seizoen binnen. Een paar minuten later verdween een indraaiend schot van Berghuis rakelings over.

Twintig minuten voor tijd kwamen drie verse krachten in het veld: Haps, Diemers en Bozenik vervingen Malacia, Fer en Linssen. Vlak na deze wissels breidde Feyenoord de voorsprong uit naar 5-0 via een typische Steven Berghuis-goal. De rechtsbuiten krulde de bal met zijn linker prachtig in de verre hoek, buiten bereik van Kirschbaum. Even later mochten ook Jørgensen en de weer herstelde Teixeira nog opdraven, ter vervanging van Kökcü en Sinisterra. Het slotakkoord kwam op naam van Eric Botteghin, die een corner van Berghuis heel simpel tegendraads kon inkoppen. De VVV-defensie legde opnieuw geen strobreed in de weg. De eindstand werd daarmee bepaald op 6-0.

Volgende week speelt Feyenoord de extreem belangrijke topper in Eindhoven tegen PSV. In het Philips Stadion wordt er om 14:30 uur afgetrapt.


Steven Berghuis: 'Dit hadden we echt even nodig'

Met een mooi indraaiend schot in de verre hoek droeg Steven Berghuis zaterdagmiddag zijn steentje bij aan de 6-0 overwinning van zijn ploeg op VVV-Venlo. De 5-0 was van grote schoonheid, al was de aanvoerder in de rest van de wedstrijd vrij onzichtbaar. Tegenover Hans Kraaij Jr. van ESPN gaf de aanvaller aan dat hij vooral tevreden was met het eindresultaat.

“We dwingen de eindstand uiteindelijk zelf af. We hebben goed tot redelijk gespeeld en veel kansen afgemaakt. VVV was niet zo goed vandaag, maar we hebben een goede uitslag neergezet. We komen uit een slechte fase waarin onze persoonlijke fouten zijn afgestraft. Dat was pijnlijk, maar je moet toch door en voor het hoogst haalbare gaan. Volgende week wordt het weer lastig bij PSV, maar dit is goed voor het vertrouwen. Zes doelpunten maken en de nul gehouden, dat is prima.”

Ook ging de aanvaller in op zijn typerende doelpunt en zijn contact met de hoofdtrainer van volgend seizoen, Arne Slot: “Veel oefenen, dat wordt uitbetaald. Ik heb nog een contract voor een jaar en hij heeft gezegd dat hij me er graag bij heeft. Ik wil al mijn energie in de prestaties van nu stoppen, daar hebben we het al druk genoeg mee. Ik wil het seizoen goed afsluiten en daarna naar het EK gaan.”


Dick Advocaat: 'Het trainersvak is mooier als je wint'

Feyenoord wist zaterdagmiddag eindelijk weer eens een overwinning te boeken. Op het ongebruikelijke tijdstip van 16:30 uur had het een kwartier nodig om in zijn spel te komen, maar daarna liep het eenvoudig over VVV-Venlo heen. Door drie doelpunten in beide speelhelften werd de eindstand bepaald op 6-0. Trainer Dick Advocaat was na afloop uiteraard positief gestemd bij ESPN.

“Ik had al vrij snel in de gaten dat het wel goed zou komen. Als je zes goals maakt moet dat een goed gevoel zijn voor de ploeg. Het trainersvak is mooi als je wint, maar heel vervelend als je verliest. Ik had het dus ook wel even nodig, ja. Ik heb gelukkig veel gewonnen, dus dan weet ik hoe dat gaat. Anders had ik het misschien niet volgehouden.”

Om vervolgens de mindere periode snel af te sluiten: “Mensen moeten niet denken dat je zomaar wint bij een Twente of Groningen. Wij kregen er vier achter elkaar en daar halen we maar twee punten. Dat kan gebeuren, alleen de tegengoals waren te slordig. Maar ik ben zonder meer opgelucht met de overwinning van vandaag. Ik vond dat iedereen druk bezig was vandaag. Dat zag er goed uit vanaf de zijkant. Ook Geertruida zag er vrij uit op het veld, ondanks dat hij het soms moeilijk heeft met de media. Het is een oprechte jongen en hij is echt stappen aan het maken.”


Orkün Kökcü: 'Je moet in jezelf blijven vertrouwen'

Een hele simpele 6-0 overwinning op VVV-Venlo. Dat was het eindresultaat van een zaterdagmiddag waarop Feyenoord geen kind had aan de Venlonaren. In gesprek met Hans Kraay jr. van ESPN blikt de van een blessure teruggekomen middenvelder terug op zijn ontwikkeling en de verwachtingen die hij en anderen van hem hebben:

“Ik begin er weer goed in te komen na twee maanden geblesseerd te zijn geweest. Er waren hoge verwachtingen en dat doet wel iets met je. Je moet in jezelf blijven vertrouwen en wedstrijden blijven spelen om in je ritme te komen. Dat begint nu weer te komen allemaal. Ik had bepaalde verwachtingen bij mezelf, maar misschien ging ik er te vaak zelf in mee en legde ik de druk te hoog voor mezelf. Nu probeer ik de wedstrijden gewoon met een vrij koppie te spelen en dan zie je dat het beter gaat. Je ziet dat er nu bij Ihattaren een beetje hetzelfde gebeurt. Ik vind dat de media in zulke gevallen wat meer geduld mogen hebben”

Toen Kraaij Jr. een opmerking maakte over het soms slordig ogende outfit van de middenvelder, reageerde Kökcü scherp: “Ik heb gewoon hoge kousen nu hoor, heb je dat niet gezien? Ik heb met Advocaat een trainer die me veel vertrouwen geeft en die het ook zegt als het niet goed gaat. Dit moet ik nu door gaan trekken.”


Jens Toornstra: 'Deze vorm wil ik vasthouden'

Met twee treffers was Jens Toornstra zaterdagmiddag opnieuw belangrijk voor zijn ploeg. Zeker zijn tweede doelpunt was overtuigend te noemen. Bij ESPN kon hij zijn doelpunt bondig samenvatten tegenover Hans Kraaij jr.: “Het net bolde mooi, hè.”

Over zijn goede vorm was de middenvelder duidelijk: “Ik zit er goed in, de afgelopen weken. Iedereen is aan vorm onderhevig, maar ik hou het op dit moment goed vast. Ik hoop dat ik dit vast kan houden tot het einde van het seizoen. Voor nu ben ik tevreden met mijn spel. Ik heb nog een contract voor één jaar en zit goed op mijn plek. Ik ben gelukkig bij deze club en met het leven. Dus mocht de club contact opnemen, ga ik zeker goed nadenken over contractverlenging.”


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 6-0 (3-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Jens Toornstra ('14)
Goal
2-0 Lutsharel Geertruida ('19)
Goal
3-0 Bryan Linssen ('31)
Goal
4-0 Jens Toornstra ('62)
Goal
5-0 Steven Berghuis ('73)
Goal
6-0 Eric Botteghin ('85)
Scheidsrechter
Van de Graaf
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraBryan LinssenSteven Berghuis


Orkun KökcüLeroy FerJens Toornstra


Tyrell MalaciaMarcos SenesiEric BotteghinLutsharel Geertruida


Nick Marsman

Wissels:

'70 Ridgeciano Haps voor Tyrell Malacia
'70 Mark Diemers voor Leroy Fer
'77 João Carlos Teixeira voor Orkun Kökcü
'77 Róbert Boženík voor Bryan Linssen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 5-0 (3-0)
 4 5-0 (2-0)
 4 3-0 (2-0)
 4 1-0 (1-0)
 4 2-0 (1-0)
 4 4-0 (2-0)
 4 3-0 (1-0)
 4 3-0 (1-0)
 4 3-0 (1-0)
10  4 5-0 (2-0)
11  4 2-0 (1-0)
12  4 3-0 (1-0)
13  4 5-1 (3-0)
14  4 4-0 (2-0)
15  4 3-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.06. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Jens Toornstra (21 -> 5,0)
2. Lutsharel Geertruida (13 -> 4,0)
3. Steven Berghuis (7 -> 3,0)
4. Orkun Kökcü (3 -> 2,0)
5. Nick Marsman (2 -> 1,0)
6. Bryan Linssen (1 -> 0,0)
6. Leroy Fer (1 -> 0,0)
8. Niemand (0 -> 0,0)
8. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
8. Dylan Vente (0 -> 0,0)
8. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
8. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
8. Denzel Hall (0 -> 0,0)
8. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
8. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
8. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
8. Ramón Ten Hove (0 -> 0,0)
8. Christian Conteh (0 -> 0,0)
8. Uroš Spajić (0 -> 0,0)
8. Lucas Pratto (0 -> 0,0)
8. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
8. Róbert Boženík (0 -> 0,0)
8. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
8. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
8. George Johnston (0 -> 0,0)
8. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
8. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
8. Mark Diemers (0 -> 0,0)
8. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
8. Marcos Senesi (0 -> 0,0)
8. Sven van Beek (0 -> 0,0)
8. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
8. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
8. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
8. Renato Tapia (0 -> 0,0)
8. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
8. Edgar Miguel Ié (0 -> 0,0)
8. Wouter Burger (0 -> 0,0)
8. Cheick Touré (0 -> 0,0)
8. Oğuzhan Özyakup (0 -> 0,0)
8. Dylan Vente (0 -> 0,0)
8. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
8. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
8. Liam Kelly (0 -> 0,0)
8. Sam Larsson (0 -> 0,0)
8. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
8. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
8. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
8. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden (gewijzigd)
Lekker Jens! Wat is Fer weer dramatisch aan de bal.... Jens hoort naar het EK te gaan ipv bijv vdbeek die nooit speelt, gravenberch te snel/jong en dip. Weer geert goeie kopbal zeg!
+1/-0