Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord met 10 man te sterk voor Fortuna, wereldgoal van Marcos Senesi


Tijdstip
22 november 2020
Stadion
Fortuna Sittard Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Feyenoord met 10 man te sterk voor Fortuna, wereldgoal van Marcos Senesi; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord met 10 man te sterk voor Fortuna, wereldgoal van Marcos Senesi

Feyenoord heeft zondag een moeizame overwinning weten te behalen op bezoek bij Fortuna Sittard. Ondanks een zeer vroege achterstand en rode kaart was de ploeg van Dick Advocaat met 1-3 te sterk. Steven Berghuis benutte twee strafschoppen, terwijl Marcos Senesi met een absolute wereldgoal zorgde voor het hoogtepunt van het weekend.

De wedstrijd kon voor Feyenoord niet slechter beginnen. Binnen 30 seconden kwam de ploeg al op achterstand en nadat enkele goede mogelijkheden gemist werden om al vroeg weer gelijk te komen, kwam Feyenoord met 10 man te staan vanwege een rode kaart voor Orkun Kökcü. De middenvelder was te laat en kwam met zijn noppen op het been van de tegenstander. De beslissing van scheidsrechter Dennis Higler leek dan ook terecht te zijn.

Vanaf dat moment had de ploeg van Dick Advocaat het erg zwaar in Sittard. Het werd constant teruggedrongen door de thuisploeg en met een schot op de lat was een tweede tegentreffer ook dicht bij. Een beetje uit het niets viel dan na ruim een half uur spelen de gelijkmaker. Marcos Senesi had eerder tegen ADO al met een absolute wereldgoal gescoord en deed nu een nieuwe nominatie voor het doelpunt van het jaar. Met zijn linker schoot hij van zo'n 25 meter snoeihard in de verre kruising en liet doelman Van Osch volslagen kansloos.

Het duel kantelde door die prachtgoal volkomen. Feyenoord dicteerde het spel en het leek dan ook wachten op de voorsprong. Die kwam dan ook in de blessuretijd van de eerste helft. De ploeg kreeg een penalty na een overtreding van Bryan Linssen. Heel veel leek er niet aan de hand te zijn, maar de beslissing van Higler bleef ook na beoordeling van de VAR staan. Steven Berghuis maakte er dankbaar gebruik van en schoot de 1-2 binnen.

In de tweede helft ontstond een heel andere wedstrijd. Feyenoord trok zich massaal terug en liet het spel over aan Fortuna. De Limburgers hadden nog geen enkele wedstrijd in de competitie gewonnen dit seizoen en dat was ook wel te zien in de buurt van het doel. Fortuna kreeg enkele goede mogelijkheden, maar was in de afwerking zeer zwak. Feyenoord kon daar aanvallend helemaal niets tegenover stellen, zodat het tot het einde spannend bleef.

Bij het ingaan van de blessuretijd ging de bal echter opnieuw op de stip. Waar er in de eerste helft nog gediscussieerd kon worden over die beslissing was daar nu geen enkele sprake van. Dit keer werd de overtreding op Berghuis gemaakt en de aanvoerder schoot zelf de 1-3 tegen de touwen. In de resterende minuten gebeurde niets meer, zodat Feyenoord op karakter de drie punten terug wist te nemen richting Rotterdam.


[video] Heerlijke comeback met tien man! | Highlights Fortuna Sittard - Feyenoord


Steven Berghuis: 'Dit was op karakter'

In gesprek met Fox Sports was Steven Berghuis het niet eens met de opmerking dat Feyenoord een degelijke overwinning had behaald. "Dit was op karakter. Je krijgt twee tegenslagen met een slechte eerste goal en een rode kaart", aldus Berghuis. "Je moet dan lijden. Je moet er dan voor gaan en je weet dat je achteruit wordt gedrongen. Je moet strijden voor elkaar en je hebt een man minder. Die fantastische goal van Marcos brengt ons dan helemaal terug in de wedstrijd."

Na de tegengoal en rode kaart dacht de aanvaller zeker niet dat het een lastige middag zou worden. "Je denkt dan in het negatieve en wij dachten in het positieve", zei hij daarover. "We moesten heel hard werken voor elkaar om hier iets weg te halen en de ploeg heeft dat fantastisch gedaan. Geholpen ook door die 1-1 van Marcos."

De aanvoerder was vol lof over de treffer van Senesi. "Geweldig, echt geweldig. Dit is ook wat je nodig hebt op zo'n moment. Het kantelt de hele wedstrijd. Gewoon een supergoal", zo gaf hij aan. "Hier ben je ook voetballer voor voor zulke momenten. Dit blijft altijd mooi om mee te maken."


[video] Feyenoord-trainer Advocaat over vroege goal Fortuna: 'Kan niet gebeuren op dit niveau'


Dick Advocaat: 'De ploeg heeft een prachtige prestatie geleverd'

Dick Advocaat gaf in gesprek met Fox Sports aan erg trots te zijn op zijn team. "We kwamen al snel met 1-0 achter en kwamen met tien man. De laatste 20, 25 minuten in de eerste helft spelen we met tien man al heel erg goed voetbal", aldus Advocaat. "Als je dan met 1-3 weet te winnen tegen de ploeg die onderaan staat en je weet dat zij moeten, dan hebben ze een prachtige prestatie geleverd."

De trainer zag dat zijn ploeg in de tweede helft alles onder controle had. "In de rust hebben we gezegd dat ze moesten laten zien dat ze elkaar wilden steunen en voor elkaar wilden vechten", zo gaf hij aan. "Het was niet mooi, maar als je ziet wat voor strijd ze geleverd hebben... Ze zijn kapot."

Het spel van de tweede helft toonde volgens Advocaat aan dat de ploeg karakter heeft. "Maar dat hebben ze al meerdere keren laten zien. Van een achterstand toch goed komen. Qua karakter en mentaliteit zit het wel aardig", zei hij daarover.


[video] Mark Diemers ziet Feyenoord vaker niet goed beginnen: 'Dat wordt langzamerhand vervelend'


Nicolai Jørgensen: 'Het was een heel goede teamprestatie'

In gesprek met Fox Sports gaf Nicolai Jørgensen aan erg blij te zijn dat hij weer kon spelen. "Ik heb erg genoten van de wedstrijd vandaag. Het was een moeilijke en we moesten veel rennen. Het was een heel goede teamprestatie", aldus Jørgensen. "De start was niet zoals gepland. Ik heb geen idee wat er gebeurde. Het ging veel te makkelijk allemaal. Na die rode kaart hebben we gevochten als team en gedaan wat we moesten doen om te winnen. Ik ben erg trots op de jongens."

De Deen vond het niet lastig om in de tweede helft alleen te moeten verdedigen. "Ik was gewoon blij dat ik weer op het veld stond. Alles was mooi", zo gaf hij aan. "Zelfs op momenten als ik moest rennen. Soms moest ik 40 of 50 meter rennen naar de keeper om de bal te veroveren. Je weet dat je die bal nooit gaat krijgen, maar je moet het toch doen voor de ploeg en daarna moet je ook weer terug rennen. Dat hoort allemaal bij het spel. Je weet dat je met tien man je verstand in de kleedkamer moet laten en gewoon voor het team moet rennen. Dat hebben we vandaag gedaan."

Het hoogtepunt voor de spits vond enkele dagen geleden al plaats toen supporters een steunbetuiging uitbrachten. "Ik was al erg vroeg wakker om te trainen. Ik lag gewoon op de bank en had niets verwacht", zei hij daarover. "Opeens zei mijn vrouw dat ik naar buiten moest kijken. Ik was compleet in shock. Ik had helemaal niets verwacht. Ik werd ook erg emotioneel en had tranen in de ogen. Ik weet niet eens wat ik er over moet zeggen, het was zo speciaal. Ik kan ze niet eens terug betalen voor dat. Ik kan alleen maar alles geven in iedere wedstrijd. Het was zeker een van de mooiste momenten uit mijn leven."


[video] Analyse Fortuna-Feyenoord (1-3): 'Eind goed, al goed'


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-3 (1-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Flemming ('1)
Goal
1-1 Marcos Senesi ('35)
Goal
1-2 Steven Berghuis ('45, penalty)
Goal
1-3 Steven Berghuis ('90, penalty)
Scheidsrechter
Higler
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Fortuna Sittard: Flemming ('12)
Kaart
Feyenoord: Orkun Kökcü ('13)
Kaart
Fortuna Sittard: Seuntjens ('44)

Opstelling Feyenoord

Bryan LinssenNicolai JørgensenSteven Berghuis


Orkun KökcüMark DiemersJens Toornstra


Lutsharel GeertruidaMarcos SenesiEric BotteghinBart Nieuwkoop


Nick Marsman

Wissels:

'74 João Carlos Teixeira voor Nicolai Jørgensen
'86 George Johnston voor Bryan Linssen


Opstelling Fortuna Sittard

PolterSeuntjensSmeets


FlemmingHanssonTekie


CoxRienstraAnghaJanssen


Van Osch

Wissels:

'62 Semedo voor Hansson
'72 Moutoussamy voor Semedo
'81 Dianessy voor Tekie


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-3 (1-2)
 7 1-3 (1-2)
 6 1-3 (0-1)
 6 1-3 (0-1)
 6 1-3 (0-2)
 6 1-3 (0-1)
 6 1-3 (0-1)
 6 1-3 (0-1)
 6 1-3 (0-1)
10  6 1-3 (0-1)
11  6 1-3 (0-1)
12  6 1-3 (0-1)
13  6 1-3 (0-2)
14  5 1-3 (1-1)
15  5 1-3 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.08. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Marcos Senesi (29 -> 5,0)
2. Jens Toornstra (17 -> 4,0)
3. Steven Berghuis (14 -> 3,0)
4. Bart Nieuwkoop (5 -> 2,0)
5. Lutsharel Geertruida (2 -> 0,5)
5. Bryan Linssen (2 -> 0,5)
7. Nick Marsman (1 -> 0,0)
7. Justin Bijlow (1 -> 0,0)
7. Mark Diemers (1 -> 0,0)
10. Dylan Vente (0 -> 0,0)
10. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
10. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
10. Sven van Beek (0 -> 0,0)
10. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
10. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
10. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
10. Liam Kelly (0 -> 0,0)
10. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
10. Sam Larsson (0 -> 0,0)
10. George Johnston (0 -> 0,0)
10. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
10. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
10. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
10. Leroy Fer (0 -> 0,0)
10. Renato Tapia (0 -> 0,0)
10. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
10. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
10. Edgar Miguel Ié (0 -> 0,0)
10. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
10. Wouter Burger (0 -> 0,0)
10. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
10. Cheick Touré (0 -> 0,0)
10. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
10. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
10. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
10. Denzel Hall (0 -> 0,0)
10. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Róbert Boženík (0 -> 0,0)
10. Oğuzhan Özyakup (0 -> 0,0)
10. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
10. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
10. Uroš Spajić (0 -> 0,0)
10. Christian Conteh (0 -> 0,0)
10. Ramón Ten Hove (0 -> 0,0)
10. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
nummer laatst!!....ik hoop geen cadeautje voor fortuna maar Feyenoord kennende geven ze graag de puntjes aan degradatie ploegen,laat ik aub ongelijk krijgen.
+1/-0

3 jaar geleden
Opstelling:
Feyenoord: Marsman; Nieuwkoop, Botteghin, Senesi, Geertruida; Toornstra, Diemers, Kökcü; Berghuis, Jørgensen, Linssen

Reserves:
Feyenoord: Ten Hove, Jansen; Johnston, Wehrmann, Teixeira, Narsingh, Vente, Bannis
+1/-0

3 jaar geleden
Zeer knap hoor! Complimenten. Enige vreemde dat Narsingh er niet in kwam ivm snelheid en eventuele counter door ruimte die er uiteraard kwam. We hadden nu met dit makkelijke programma eigenlijk gewoon op 27 uit 9 moeten staan met misschien 1x puntverlies uit ipv 3x gelijk thuis tegen kleine clubs, maar goed dit geeft moed en we staan er nog bij voor de 2e plek.
+1/-0

3 jaar geleden
Aanvulling op de gespeelde wedstrijd:
Feyenoord: Marsman; Nieuwkoop, Botteghin, Senesi, Geertruida; Toornstra(Wehrmann/90), Diemers, Kökcü; Berghuis, Jørgensen(Teixeira/74), Linssen(Johnston/87)

Reserves:
Feyenoord: Ten Hove, Jansen; Narsingh, Vente, Bannis
+1/-0

3 jaar geleden
Ondanks de zege behaald,heb ik toch bepaalde zorgen om het voetbalgogme dat er bij sommige spelers ontbreekt.Na een erg snelle achterstand,en met vele afwezigen,presteert ene Kökcü het om een directe rode kaart te pakken door een smerige overtreding op zijn opponent.Gelukkig zal hij de a.s. weken afwezig zijn in de competitie,ik zal er niet veel aan gaan missen.Megatalent,tja....
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ja, Kokcu is niet de speler die Feyenoord beter gaat maken.
+1/-0