Transparent
Inloggen
Sluiten

Nummer laatst Fortuna Sittard wacht nog op eerste zege in competitie

20 november 2020 11:39

Zondag zal Feyenoord richting Limburg afreizen voor de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard, de huidige nummer laatst van de Eredivisie. Fortuna wacht nog altijd op de eerste zege van het seizoen en heeft met 22 tegendoelpunten vooral veel problemen achterin. Het is vooral erg onrustig in Sittard. Zo werd voormalig Feyenoord-speler Kevin Hofland al ontslagen als hoofdtrainer.

Feyenoord speelde tot nu toe 21 keer eerder in Sittard voor de competitie en kent daarin veel wisselende resultaten. 11 keer wist Feyenoord te winnen, vier keer eindigde het duel gelijk en zes keer bleek Fortuna te sterk. De grootste zege werd in het seizoen 1983/1984 behaald toen Feyenoord met 0-4 wist te winnen.

Vorig jaar leverde Feyenoord een regelrechte wanvertoning en ging het met 4-2 onderuit in Limburg. In het bekertoernooi werd daarvoor al enigszins revanche genomen. In een wedstrijd die over twee avonden werd gespeeld vanwege de mist was Feyenoord in de verlenging te sterk. Onder Dick Advocaat werd uiteindelijk de finale gehaald, maar vanwege het coronavirus werd het duel tegen FC Utrecht niet gespeeld.

De selectie van Fortuna Sittard kent ook een speler met een verleden bij Feyenoord. Emil Hansson speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord en kwam uiteindelijk tot drie officiële wedstrijden in het eerste elftal. Sinds deze zomer is hij in Limburg actief.
Tags

fortuna advocaat coronavirus emil eredivisie hansson hofland revanche tegendoelpunten utrecht verlenging wanvertoning wisselende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

aanspeelbaar aanvoer acardipane advocaat argentinie arnesen berghuis bestlander blinkt dalibor danall ego feyenoordtm geertruida hanegem haps hongaar jorgensen kokcu kristensen linssen makelaars narsingh nieuwkoop pratto ramesoe scouten senesi timmer troost