Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden



Feyenoord behaalt moeizame eerste zege in Zwolle


Tijdstip
12 september 2020
Stadion
MAC³PARK stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


Feyenoord behaalt moeizame eerste zege in Zwolle; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord behaalt moeizame eerste zege in Zwolle

Het seizoen 2020-2021 is goed begonnen voor Feyenoord. De traditioneel lastige uitwedstrijd tegen PEC Zwolle werd met 0-2 gewonnen, dankzij twee doelpunten van Steven Berghuis. Met een knap afstandsschot en een penalty maakte de aanvoerder het verschil voor de Rotterdammers, die bij vlagen veel moeite hadden met het fris ogende PEC.

In het MAC³PARK, voor het eerst sinds seizoen 2006-2007 weer gesierd door natuurgras, verscheen Feyenoord zonder Eric Botteghin en Jens Toornstra aan de aftrap. Botteghin - oud-speler van PEC Zwolle - moest door een schorsing aan de kant blijven en Jens Toornstra zag zich gepasseerd worden door aanwinst Mark Diemers. Bart Nieuwkoop speelde op de rechtsbackpositie omdat Lutsharel Geertruida de plek van de geschorste Botteghin overnam, in het centrum naast Marcos Senesi.

Ruim zes maanden na het laatste competitieduel (2-0 overwinning op Willem II) begon Feyenoord daadkrachtig aan de wedstrijd: al binnen vijf minuten hadden de Rotterdammers een voorsprong te pakken. Een vlammend afstandsschot van aanvoerder Steven Berghuis, die dankzij een stuit op het natte veld alleen maar harder leek te gaan, bleek onhoudbaar voor doelman Zetterer.

Ondanks de aardige eerste tien minuten wist Feyenoord het initiatief niet vast te houden. De ploeg van trainer Dick Advocaat zakte steeds verder in, waardoor PEC meer aan voetballen toekwam. De eerste kans die hieruit voortvloeide was in de 23e minuut, toen Reza Ghoochannejhad een teenlengte tekortkwam om een voorzet van Van Wermeskerken binnen te glijden. Nog geen minuut later verdween een afstandsschot van Lam rakelings langs de goal van Bijlow. In het restant van de eerste helft kwam PEC gevoelsmatig steeds dichter bij de gelijkmaker, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet meer. Aan de overzijde van het veld moest doelman Zetterer éénmaal optreden bij een schot van Jørgensen. De ruststand bleef zodoende steken op 0-1.

De eerste mogelijkheid na rust was in de 54e minuut voor de thuisploeg. Na een uitgespeelde aanval over links schoot Drost de bal een metertje naast. Voor Feyenoord kreeg Bryan Linssen een opgelegde mogelijkheid om de Rotterdammers naar 0-2 te schieten, maar de van Vitesse overgekomen aanvaller wachtte in kansrijke positie te lang met het overhalen van de trekker.

Halverwege de tweede helft kreeg Feyenoord, na goed doorzetten van Orkun Kökcü, een vrij goedkope strafschop van arbiter Bas Nijhuis. Dit cadeautje werd met alle liefde uitgepakt door Steven Berghuis, die de Rotterdammers vanaf elf meter op 0-2 bracht.

Tien minuten voor tijd stuurde Advocaat twee nieuwe spelers het veld in. De licht geblesseerde Bart Nieuwkoop werd vervangen door George Johnston en Robert Bozenik, matchwinner bij de vorige PEC Zwolle - Feyenoord, verving Nicolai Jørgensen. Niet veel later kwam ook Jens Toornstra nog in het veld. Hij verving de moegestreden Orkun Kökcü. In het slotoffensief dat volgde kwam PEC Zwolle niet verder dan wat ongevaarlijke schoten, waardoor de overwinning niet meer in gevaar kwam. Hiermee boekte Feyenoord een moeizame maar knappe zege.


[video] Highlights PEC Zwolle - Feyenoord | Eredivisie 2020-2021


Steven Berghuis: 'Het gevoel is goed, maar het moet beter'

Feyenoord heeft de eerste competitiewedstrijd zaterdagavond met 0-2 gewonnen van PEC Zwolle. Matchwinner Steven Berghuis was verantwoordelijk voor beide doelpunten. De aanvoerder was, ondanks een goed gevoel, niet geheel tevreden over het spel van de Rotterdammers.

In gesprek met FoxSports vertelde Berghuis over de wedstrijd: “Het begon natuurlijk heerlijk, met een doelpunt na vier minuten. Persoonlijk is het heel goed als het eerste schot meteen raak is. Ik raakte hem lekker op de wreef. Ik voel me ook goed, zeker op de trainingen. Jammer dat we het daarna uit handen lieten glippen. In de tweede helft kregen we het gelukkig meer onder controle. Na die 0-2 voelde je wel dat we het onder controle hadden."

Opvallend was de klik die de aanvaller met nieuwkomer Diemers leek te hebben. “Ja, we hebben een goede klik. We staan dicht bij elkaar en zijn allebei voetballers die vooruit willen kijken. We hebben veel korte combinaties, maar nu moeten we eigenlijk nog meer lopende mensen hebben. Zo zorgen we ook dat Nico (Jørgensen, red.) niet op een eiland komt te staan.”

Over de transfergeruchten is Berghuis overigens duidelijk: “Op dit moment speelt er niets. De supporters en mensen binnen de club weten hoe het zit. De deur voor een transfer is niet dicht, maar ik ga alleen nadenken als er iets héél moois komt. Ik heb het bij Feyenoord echt goed naar mijn zin.”


[video] Dick Advocaat over PEC Zwolle-Feyenoord (0-2), Mark Diemers en Uros Spajic


Dick Advocaat: 'Te veel spelers nog onder hun niveau'

Ondanks de degelijke 0-2 overwinning op PEC Zwolle, was trainer Dick Advocaat niet heel tevreden over het spel van Feyenoord. Tegenover Hans Kraay jr. van Fox Sports blikte hij terug op de wedstrijd: “We begonnen goed en maakten een mooie goal. Daarna hadden we wat compacter moeten gaan spelen. Nu gingen alleen de aanvallers jagen, waardoor er te veel ruimte kwam op het middenveld. In de tweede helft hebben we dat beter gedaan.”

Verder zag de oefenmeester te veel spelers onder hun niveau spelen. “Diemers vond ik goed spelen, evenals Stevie (Berghuis, red.) en Geertruida. Maar de backs speelden vrij behoudend en andere jongens zaten niet goed in de wedstrijd. Dan kan je blijven schreeuwen, maar dat helpt natuurlijk niets.”

Ook werd Advocaat gevraagd naar de transfergeruchten rondom Berghuis en eventuele nieuwkomer Spajic. “Van Berghuis weten we dat hij alleen gaat nadenken als er iets moois voorbij komt. Die ruimte hebben we gegeven. Achteraf is dat jammer, aangezien het een geweldige speler is. Spajic komt maandag naar Rotterdam voor een gesprek. Er is nog niets rond, maar de kans is groot dat hij komt.”


[video] Diemers over officiële basisdebuut bij Feyenoord: 'Zag het aan begin van de week aankomen'


Mark Diemers: 'Hopelijk kan ik beslissend worden'

In zijn eerste officiële wedstrijd voor Feyenoord wist Mark Diemers een prima indruk achter te laten. De middenvelder liet zien dat hij zich goed heeft aangepast aan het niveau van de Rotterdammers. In gesprek met Hans Kraay jr. van Fox Sports vertelde hij over zijn officiële debuut: “Ik heb het vanaf het eerste moment goed naar mijn zin. Vandaag heb ik een mooie kans gekregen en daar ben ik heel blij mee. Ik ben natuurlijk extra tevreden met de winst.”

Op de vraag of hij zijn basisplaats zag aankomen, antwoordde Diemers gedecideerd: “Ja, ik zag het wel aankomen deze week. De trainer heeft met mij en Jens genoeg keuze en deze keer viel die keuze op mij. Jens is ook gewoon een goede speler die hier al zes jaar presteert. Het is aan mij om het goed te doen en een plek in de basis af te dwingen.”

Overigens speelt Diemers in een andere rol dan hij bij Fortuna Sittard gewend was: “Ja, het is harder werken op deze positie. Bij Fortuna mocht ik overal lopen en had ik een hele vrije rol. Nu is het niveau vele malen hoger en moet ik ook rekening houden met andere jongens die diep gaan, zoals Kökcü. Ik zal wat vaker moeten bikkelen en slidings moeten maken, maar het liefst laat ik de bal lekker lopen. Het gaat naar behoren, maar het kan nog veel beter. Ik wil echt beslissend gaan worden voor dit Feyenoord. Al met al heb ik wel een aardige pot gespeeld.”


[video] Analyse PEC Zwolle-Feyenoord (0-2): 'Goed gedaan, alleen niet overtuigend'


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 0-2 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Steven Berghuis ('5)
Goal
0-2 Steven Berghuis ('68, penalty)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
2.993 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PEC Zwolle: Kersten ('50)
Kaart
PEC Zwolle: Huiberts ('16)
Kaart
PEC Zwolle: van Polen ('78)
Kaart
Feyenoord: Jens Toornstra ('90)

Opstelling Feyenoord

Bryan LinssenNicolai JørgensenSteven Berghuis


Orkun KökcüLeroy FerMark Diemers


Ridgeciano HapsMarcos SenesiLutsharel GeertruidaBart Nieuwkoop


Justin Bijlow

Wissels:

'81 George Johnston voor Bart Nieuwkoop
'81 Róbert Boženík voor Nicolai Jørgensen
'85 Jens Toornstra voor Orkun Kökcü


Opstelling PEC Zwolle

Van DuinenGhoochannejhadDrost


LamHuibertsLeemans


PaalKerstenvan Polenvan Wermeskerken


Zetterer

Wissels:

'61 Saymak voor Leemans
'74 Reinders voor Van Duinen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 5 0-3 (0-1)
 5 0-2 (0-0)
 5 0-2 (0-0)
 5 0-3 (0-1)
 5 0-3 (0-1)
10  5 0-3 (0-1)
11  5 1-2 (0-1)
12  5 1-2 (0-1)
13  5 0-3 (0-1)
14  4 1-3 (0-1)
15  4 1-3 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.30. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Steven Berghuis (51 -> 5,0)
2. Justin Bijlow (21 -> 4,0)
3. Lutsharel Geertruida (19 -> 3,0)
4. Mark Diemers (18 -> 2,0)
5. Marcos Senesi (8 -> 1,0)
6. Orkun Kökcü (6 -> 0,0)
7. Ridgeciano Haps (1 -> 0,0)
7. Leroy Fer (1 -> 0,0)
7. Bryan Linssen (1 -> 0,0)
10. Dylan Vente (0 -> 0,0)
10. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
10. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
10. Sven van Beek (0 -> 0,0)
10. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
10. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
10. Liam Kelly (0 -> 0,0)
10. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
10. Sam Larsson (0 -> 0,0)
10. George Johnston (0 -> 0,0)
10. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
10. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
10. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
10. Renato Tapia (0 -> 0,0)
10. Nick Marsman (0 -> 0,0)
10. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
10. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
10. Edgar Miguel Ié (0 -> 0,0)
10. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
10. Wouter Burger (0 -> 0,0)
10. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
10. Cheick Touré (0 -> 0,0)
10. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
10. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
10. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
10. Denzel Hall (0 -> 0,0)
10. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Róbert Boženík (0 -> 0,0)
10. Oğuzhan Özyakup (0 -> 0,0)
10. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
10. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
10. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
10. Uroš Spajić (0 -> 0,0)
10. Christian Conteh (0 -> 0,0)
10. Ramón Ten Hove (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden (gewijzigd)
Wat 'n matige samenvatting is dit !!! De penalty was volkomen terecht en zeker geen cadeautje. Kokcu werd in balbezit aan zijn schouders naar achteren getrokken, 100% strafschop dus. Wat dit matig stukje ook niet verteld is dat Berghuis tot 2x toe 'n 100% kans had om zijn hattrick te maken in de slotfase van de match. Eerst 'n kopbal en later werd hij nog 'n keer door Diemers volledig vrij voor de keeper gezet. Moeizaam was het niet want verdedigend gaven we niks weg, op wat afstandsschoten na. Ik zou het eerder stroef noemen.

En tegen alle Jorgensen fans zou ik willen zeggen: ga naar de dichts bijzijnde opticien. Dat geroemde meevoetballen doet hij waarschijnlijk alleen op de training want dat aspect was bij hem weer huilen met de pet op vandaag. Misschien dat hem in 2 van de 10 keer dat hij werd aangespeeld het lukte om de bal vervolgens bij de juiste kleur te krijgen. Zou 'n conclusie kunnen zijn dat ook Jorgensen geen spits is om met de punt naar achteren te spelen?

Geertruida speelde trouwens 'n goed pot, foutloos. Haal maar 'n rb want we raden het al ... Nieuwkoop viel weer eens uit ...
+1/-0

 
3 jaar geleden
Inderdaad niets weggegeven, als ik op doel had gestaan was het ook 0-2 geworden
+1/-0

 
3 jaar geleden
LOL ja tuurlijk, wie niet?! Bijlow had wel alles klemvast he! Toppertje die jongen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dat was niet om negatief over Bijlow te zijn hoor, geweldige keeper!!
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
@F-N-W-A

Tja we gaven het hier al eerder aan... Er is geen centrale verdediger nodig maar een rechts back.

Een speler die kan spelen op de rechts back positie en ook centraal uit de voeten kan zou helemaal mooi zijn en nee aub geen Ie.

Ik begrijp niet wat de eigenwijzigheid is van Advocaat om maar te blijven miepen om een centrale verdediger. Met zijn ervaring zou hij ook moeten zien dat je een rechts back nodig hebt.

Test Narsingh of diemers als rechts back! Narsingh heeft de snelheid en de voorzet voor die positie en Diemers had toch een behoorlijke klik met berghuis en een goeie voorzet en pass in de benen dus zou daar best kunnen renderen.

Waar ik voor dit seizoen al bang voor was, was ook duidelijk te zien. Met berghuis op de rechter flank moet je snelheid en diepgang hebben op de andere flank. En linssen heeft daar de snelheid niet voor...

Kokcu word gewoon overschat heeft mss wel potentieel maar is niet gevaarlijk genoeg.

Ik wil wel zien wat die teixeira kan... Een middenveld Fer (slot op de deur), linssen (bij sluiten bij de spits), Teixera (creativiteit) zou mss kunnen werken.

En als Jorgensen zo blijft schutteren is linssen dadelijk als valse 9 nog efficiënter.

Maar hopen dat Sinisterra snel terug komt of Conthe wat blijkt te zijn voor de linker vleugel... Ik blijf het olie dom vinden dat we Elia niet hebben gehaald... Enkel halen Lens (als die transfervrij weg mag) of het transfervrij halen van Assaidi (kost je ook amper salaris dus kan je halen als je summerville verkoopt en mss vente verhuurt of verkoopt, wehrmann kan je nog verhuren en conthe ook want komen toch amper aan spelen toe). Kan je assaidi op trainen en kan het manco op de linker vleugel worden verholpen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Met je eens over de wedstrijd.
En ik vond jorgensen ook zeker niet geweldig.
Maar hij staat gewoon op een eiland .
Krijgt zo weinig steun .
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Klopt maar dat komt omdat je als team compact moet spelen dat was de kracht vorig seizoen.

Nu staan de linies weer te ver uit elkaar.

Maar de kracht was ook dat er snelheid en diepgang was op de linker flank. Dan heb je ook iemand die verdedigers bij je weg trekt. Als spits krijg je dan meer ruimte. Het maakt haast niet uit wie er speelt als de speler maar die kwaliteiten heeft. Sinisterra kon dat maar met haps lukte het ook. Met larsson was het niks omdat hij de snelheid miste en niet die loopacties maakte in de diepte zonder bal.

Maar als spits werd je ook niet gevoerd vanuit het middenveld. Kokcu moet meer assists geven maar deed hij vorig jaar al niet genoeg... Diemers doet zijn best en heeft een goeie trap maar brengt ook niet wat daar nodig is hij is mss wel productiever dan kokcu. Toornsta tja... Hij doet wel zijn best maar is het niet op het middenveld. Speelde zijn beste potjes eigenlijk als valse rechts buiten onder rutte. Ik hoop maar dat Teixeira wel kan brengen wat het middenveld mist.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Is alleen maar mooi dat Geertruida er ook kan spelen ook op de plaats van Fer, maar toch is een CV erbij wel logisch die positie is belangrijker als RB daar heb je Geertruida en Nieuwkoop.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Geertruida speelde goed ,maar advocaat en arnesen willen gewoon een ervaren cv.
Die weten ook dat een goeie wedstrijd niet alles zegt.
Ze zien in geertruida gewoon meer een rb .
+1/-0

3 jaar geleden
Het was niet geweldig ,maar wel degelijk .
Maar we moeten niet vergeten dat het de 1e serieuze wedstrijd is sinds maart.
Geertruida was idd prima als cv ,maar dit was wel pec .
Advocaat wil gewoon zekerheid centraal achterin .
Ik vond nieuwkoop het gewoon goed doen ,en dan heb je dus geertruida ook nog.
Dus koop je een ervaren cv en geen rb.
Haps en berghuis waren duidelijk nog niet wedstrijd fit .
Kokcu is gewoon wel een goeie speler ,maar was gewoon minder .
Misschien te maken met voor het eerst spelen voor zijn land .
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Centrale verdedigers moet je zelf kunnen opleiden want zijn vaak niet de beste voetballers. Als Advocaat had je geertruida al in de voorbereiding als centrale verdediger moeten testen. Maar is niet gebeurt!

In het nederlandse voetbal worden de backs onderschat. We werden ook kampioen met 2 goeie backs Kongolo en Karsdorp. En hadden toen een matig centum van der heijden botteghin. Nieuwkoop viel door de mand in de champions league waar malacia wel overeind bleef. Nieuwkoop laat verdedigend veel te veel belangrijke steken vallen die de tegenstander doelpunten opleveren wat cruciaal kan zijn voor winst of verlies of een positie op de rang lijst. En levert aanvallend niet genoeg om dat te compenseren. Het is echt meer een middenvelder daar is hij in de jeugd ook voor opgeleid. Ik begrijp niet dat als je bedenkingen hebt bij de rechts back positie niet rond kijkt binnen je selectie bij niet basis spelers of er spelers zijn die daar beter uit de voeten kunnen op die rechts back positie dan wat er nu loopt. Zo kwamen karsdorp, st. Juste en Nieuwkoop namelijk ook op die plek te spelen.

Kokcu moet gaan leveren assists en doelpunten op die positie. Doet hij dat niet... tijd om een ander een kans te geven.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Fonr1 je bent je ideetjes door aan het drammen hier .
Geertruida heeft het prima gedaan tegen pec als nood oplossing .
Maar advocaat en arnesen zien in hem gewoon meer een rb dus dan kun je lappen tekst blijven typen en herhalen, maar dat is zinloos .
De gemiddelde mens hecht trouwens meer waarde aan de mening van deze mensen, als die van jouw.
We weten je 'visie' nu wel .
Je doet of je mening zaligmakend is en de manier.
Maar je hebt nog nooit een functie bekleed in het voetbal .
+2/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ja maar hebben Arnesen en Advocaat en zijn staf gelijk?

In de top gaat het om kleine verschillen...

Hier ene foute beslissing nemen kan je het kampioenschap kosten...

Het lijkt nu meer op eigenwijzigheid dan op een verstandige keuze...

Ik denk namelijk dat ze het fout zien... Ik denk dat ze Geertruida vorig seizoen als back hebben gebruikt redelijk tevreden waren en hem daar nu gewoon laten staan. Ze zijn TE conservatief. Niemand is perfect... Dat is hun verbeter puntje. Jonge spelers maken ook stappen. Zie burger en dat moet je ook in acht nemen en je plannen op bij stellen.

Geheid een rede waarom Advocaat liever met gearriveerde spelers werkt... Want hij kan moeilijker spelers op op waarde schatten als ze jong zijn of op een andere positie spelen dan waar hij ze gewent is. Advocaat neemt liever het risico niet om een speler op een andere positie te laten spelen dan waar hij hem heeft zien spelen. Of maakt liever geen gebruik van jonge spelers omdat die vaak te maken krijgen met vorm dips of jonge spelers moeilijker op waarde te schatten zijn omdat ze nog groeien in kwaliteit en per wedstrijd te maken krijgt met fluctuerende prestaties. Burger verraste hem ook al. Advocaat is daarin te behoudend en dat is altijd al Advocaat zijn kracht maar tegelijkertijd zijn manco geweest.

Een TD zou daar boven moeten staan. Kijken naar het materiaal en denken je doet het er maar mee trainer ik zie in dit team een zwakkere plek en daar krijg je een versterking. (Zwakke plekken nu rechts back en links op de vleugel).

Maakt me geen fluit uit of men meer waarde hecht aan wie dan ook zijn mening. Het gaat er om wie er gelijk heeft in belang van Feyenoord. Je moet kijken naar de kwaliteiten in Feyenoord 1. Een onafhankelijke analyse maken (en dat is vaak al lastig genoeg voor mensen) en dan kijken wat er aan ontbreekt. Dat moet je versterken. Als Advocaat en Arnesen nu gaan voor een centrale verdediger is dat een verkeerde inschatting en daar word het team zwakker door. Waardoor je mindere resultaten kan behalen. En waardoor je mss net dat beetje mist om echt goed te presteren. Bij ons laatste kampioenschap ging het ook maar om 1 punt verschil...
+1/-0

 
3 jaar geleden
Fonr1 jij kan lappen tekst blijven schrijven om net als een kleuter gelijk te krijgen .
Maar dat is totaal zinloos .
Luister naar advocaat bij rondo en dan weet je wat hij van geertruida vind ,en hoe hij het ziet .
En dat veranderd niet als jij hier lappen tekst blijft typen .
Ik zou zeggen ga een club zoeken of solliciteer bij Feyenoord dan mag je het laten zien.
Voor nu ben je gewoon een betwetertje op een voetbalsite
+2/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Zinloos.. Kritiek is nooit zinloos als het goed is zet het je aan het denken... We zullen in het seizoen zien wie er gelijk krijgt...

Lol mss leest dick wel mee op het forum ;) Je weet dat hij altijd alles leest.

Verder niks dan lof voor Advocaat. Lijkt me een prima kerel en ervaren degelijke coach met veel capaciteiten. Maar hij heeft natuurlijk niet altijd gelijk ;) En moet ook gewoons scherp blijven om het onderste uit de kan te halen met dit materiaal.

Soms is Advocaat wat te conservatief. Je kan best wel eens wat spelers al is het in oefen potjes in de training testen op bepaalde posities waar je nog niet helemaal tevreden bent met het niveau of vind dat het beter moet en kan. En daar spelers die nu niet in aanmerking komen voor een basis plaats testen en de concurrentie laten aan gaan met de huidige spelers voor die positie. Dat zal het niveau enkel doen stijgen als spelers hun best moeten doen om hun basis plaats te behouden.

Ik zal Rondo eens terug kijken ;)
+1/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Fonr1 je hebt jouw riedeltje nu al 100000x vertelt.
Wij weten het nu wel, en advocaat of wie dan ook bij feyenoord luisteren niet naar je .
Dus zijn jouw lappen tekst zinloos.
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ow heb die illusie ook niet... Enkel meer mensen hoeven te denken goed idee! Mss gaat er bij Advocaat dan ook een lampje branden. Zoals Advocaat burger centraal als verdediger testte.

Als je kijkt bij Feyenoord zijn er al heel wat zaken veranderd van zaken die ik op het forum aan gaf veranderd moesten worden en dat zijn prima ontwikkelingen geweest. Daar plukt de club in de toekomst zijn vruchten van.

We missen in de selectie snelheid voorin (zie analyse van Hooijdonk bij nos studio voetbal) dus een linker vleugel speler met snelheid is wat er gemist word.
En de rechts back positie is kwalitatief niet goed genoeg bezet. Daar moet wat aan gebeuren of je verliest teveel punten om voor het kampioenschap of de 2de plaats te gaan die de mogelijkheden geven om Champions league te spelen.
+1/-0

3 jaar geleden
Volgens mij was Geertruida als rb al 'n noodoplossing omdat Karsdorp geblesseerd was. Ik denk net als FONT1 dat hij 'n toekomstige rcv is achter Bottehgin. Je ziet aan alles dat hij niet echt over aanvallende kwaliteiten beschikt. Als hij de kans krijgt als mandekker die na het veroveren van de bal meteen inlevert bij 'n medespeler dan zal hij heel nuttig worden. Hij is snel, fysiek sterk. Met hem heb je wel snelheid in het centrum he?!

Verder ben ik van mening dat als je 'n selectie hebt die op 5-7 plaatsen op goed niveau dubbel is ingevuld, dat Feyenoord dan die andere plaatsen zou moeten opvullen met de 2e keus voor andere posities. Idealiter speel je met de allerbeste spelers dus als die voor het team op 'n andere positie uitkomen moet niet mogen uitmaken. Je speelt waar de trainer dat wil.

Mijn tip aan Dick ;-) wissel Jorgensen en Linssen van plaats. Linssen zou met zijn sluwheid en techniek de juiste schakel in de aanval kunnen zijn. Jorgensen dan in de 'Berghuis'-rol op links met alleen 'n rb tegenover zich ipv de vervelende schoppende cv's ....
+1/-0

 
3 jaar geleden
Bijlow heeft een goeie trap .
Zetten we die in de spits joh .
Senesi is lang dus hij in de goal .
En zo gooien we alles om .
Gelukkig ben jij samen met fonr1 geen trainer of td
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden
We zeggen hier geen vreemde dingen.

Spelers zijn vaak genoeg op andere posities geplaatst. En bleken daar te renderen.

Bij Feyenoord dus karsdorp die rechst back werd (opgeleid als middenvelder).
st. Juste die rechts back werd (daar nog nooit gespeeld en was centrale verdediger).
Nieuwkoop is opgeleid als middenvelder en speelt rechts back.
Burger die prima lijkt te functioneren als centrale verdediger terwijl het een middenvelder is.

Advocaat is een prima gozer met veel ervaring en goeie degelijke coach. Maar wil niet zeggen dat hij altijd gelijk heeft.

Waarom zou je bij posities waar je vind dat het beter kan geen andere spelers testen
die niet direct voor ene basis plaats in aanmerking komen? In ieder geval op trainingen? Wellicht vind je een oplossing waarvan je niet eens wist dat die in je selectie rond liep.
+1/-1

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
@F-N-W-A

Leuk dat we redelijk hetzelfde denken over bepaalde zaken ;)

Met Geertruida zijn we het eens.

Wat Jorgensen betreft poste ik hier op het forum om jorgensen niet op de vleugel te zetten maar op het middenveld en linssen in de spits als valse 9.

Denk dat jorgensen met zijn lengte en kracht best een aanspeelpunt kan vormen op het middenveld meer naar voren en wellicht ook de diepte in zijn spel heeft om bij te sluiten bij de spits. Hij speelde bij Kopenhagen ook wel eens als 10. En dan komt hij weer aan voetballen toe zonder de druk steeds te moeten scoren. Je gaat vooral in europa meer aan Jorgensen op het middenveld hebben dan aan Kokcu die het hogere niveau fysiek niet aan kan.

Met Fer, Jorgensen, Teixeira (als het een speler met creativiteit blijkt te zijn) heb je ene prima middenveld.

We hebben vorig seizoen ook bijna de gehele competitie zonder spits gespeeld dus wellicht past een valse 9 als linssen prima in Dick zijn systeem.

Mag azarkan van mij een kans krijgen als links buiten. (heeft tenminste snelheid en een actie en diepgang). En zet je narsingh in de eerste helft in als rechts back om de tegenstander moe te rennen. Dan zet je er diemers voor neer in de 2de helft die met pasjes kan strooien tegen een directe tegenstander die moe is.
+1/-1

 
reactie verwijderd

3 jaar geleden
Het was geen beste wedstrijd. Alle begin is moeilijk.
Het belangrijkste is, dat de eerste 3 punten binnen zijn.
+1/-0