Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord was in februari nog in knotsgek duel te sterk voor PEC Zwolle

10 september 2020 18:50

Zaterdagavond begint voor Feyenoord het nieuwe seizoen in de Eredivisie. Voor de ploeg van Dick Advocaat staat een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma, dat in het vorige afgebroken seizoen op een vijftiende plaats is geëindigd.

De wedstrijd van zaterdag zal de 21ste keer worden dat Feyenoord in competitieverband afreist naar Zwolle. De resultaten tot nu toe zijn echter zeer wisselend. Negen keer werd tot nu toe gewonnen, vijf keer eindigde het duel gelijk en zes keer wist PEC Zwolle met de winst aan de haal te gaan.

De grootste zege ooit werd behaald op 22 september 1984. Die avond werd afgetekend met 1-5 gewonnen. Vorig seizoen was de meest doelpuntrijke wedstrijd ooit. In een knotsgek duel werd uiteindelijk met 3-4 gewonnen. Datzelfde resultaat werd ook in het seizoen 2017/2018 behaald.

Voor Eric Botteghin zal het weer een weerzien worden met zijn oude club. De Braziliaanse verdediger kwam in 2007 in Zwolle terecht en begon daar aan zijn loopbaan in Nederland.




Tags

pec knotsgek advocaat afgetekend afreist botteghin doelpuntrijke eredivisie nederland weerzien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.145 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer