Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord dankzij prachttreffers te sterk voor FC Utrecht


Tijdstip
22 december 2019
Stadion
Stadion Galgenwaard
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


Feyenoord dankzij prachttreffers te sterk voor FC Utrecht; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord dankzij prachttreffers te sterk voor FC Utrecht

Feyenoord heeft zondagmiddag weten te winnen op bezoek bij FC Utrecht. In een vooral zeer spannende wedstrijd bleek de ploeg van Dick Advocaat met 1-2 te sterk. Via prachtige treffers van Orkun Kökcü en Jens Toornstra gingen de drie punten mee naar Rotterdam en steeg Feyenoord bovendien naar de vijfde plek op de ranglijst.

Dick Advocaat gaf dezelfde elf spelers het vertrouwen die een week geleden PSV wisten te verslaan met 3-1. Direct vanaf het begin leek de ploeg echter totaal niet op het team die wel te sterk was voor PSV. Het was vooral FC Utrecht dat de bal had en dacht aan aanvallen. De eerste keer dat Feyenoord in de buurt van het vijandelijke doel kwam, was het echter direct raak. Met een schitterend schot van zo'n 25 meter schoot Orkun Kökcü toch redelijk uit het niets Feyenoord op voorsprong.

Feyenoord kon echter niet heel lang van die voorsprong genieten. Twee minuten later stond het alweer gelijk toen Hoogma wist binnen te koppen uit een hoekschop. Vooral Leroy Fer maakte daarbij een zwakke indruk. Ook daarna bleef FC Utrecht de gevaarlijkste ploeg. Feyenoord ontsnapte bovendien na een half uur spelen toen de thuisploeg recht leek te hebben op een penalty, maar zowel scheidsrechter Kuipers als VAR Dieperink wuifden het weg. Ondanks het vele balbezit kwam FC Utrecht niet verder dan een schot van Kerk dat voorlangs ging. Feyenoord kon daar aanvallend helemaal niets tegenover stellen, waardoor beide ploegen met 1-1 de rust in gingen.

In de tweede helft kwam Feyenoord een stuk beter uit de kleedkamer. Dat leidde al snel tot een nieuwe voorsprong. Na een uitstekende combinatie tussen Tyrell Malacia en Luis Sinisterra kwam de bal voor de voeten van Jens Toornstra. Vanaf rand zestien schoot hij de bal hard in het doel. Na de treffer golfde het spel op en neer. Na een uur spelen was FC Utrecht het dichts in de buurt van een doelpunt toen een afstandschot van Klaiber op de paal ging. Enkele minuten later verkeek Kenneth Vermeer zich op een schot en kon hij de bal nog net voor de doellijn redden.

Na een fase waarin FC Utrecht de beste kansen had, was het daarna weer Feyenoord met het meeste gevaar. Zo raakte Sinisterra de pass en leek hij niet veel later diepgestuurd te worden door Kökcü. De international werd echter afgevlagd vanwege buitenspel.

Tien minuten voor tijd leek het duel te worden beslist. Sinisterra werd onderuit gehaald door doelpuntenmaker Hoogma. Omdat de bal al lang weg was, was een rode kaart voor de verdediger van FC Utrecht het gevolg. Uit de vrije trap die volgde kopte bovendien Eric Botteghin de bal in het doel, maar deze werd vanwege buitenspel afgekeurd. In de resterende minuten probeerde FC Utrecht nog wel aan te zetten in de jacht op de gelijkmaker, maar het werd nauwelijks nog gevaarlijk. Feyenoord speelde het duel professioneel uit en sloot daarmee 2019 af met een 1-2 zege. Door de winst is de ploeg bovendien naar de vijfde plek gestegen.


[video] Feyenoord gaat knallend 2019 uit! | Highlights FC Utrecht - Feyenoord | 2019-2020


Steven Berghuis: 'Er was veel beleving en veel passie'

Steven Berghuis was het in gesprek met Fox Sports eens met de opmerking dat het de week is van de wondergoals. "Het veld was nat, de bal was glad, maar dit is wel echt Jens", als Berghuis na het zien van de treffer van Jens Toornstra. "Hij raakt dit soort ballen altijd echt goed. Op de trainingen ook, in de wedstrijden heeft hij het ook laten zien. Dit is echt Jens."

De aanvoerder keek met een gemengd gevoel terug op de wedstrijd. "Er was veel beleving en veel passie. In de eerste helft laten we ons weer veel te makkelijk te ver naar achteren drukken", zo gaf hij aan. "We hebben toch wel een ploeg die het van hard werken en instelling moet hebben. Aan de bal hebben we het toch wel moeilijk om de juiste oplossingen te vinden om naar voren te spelen. Nicolai biedt zich echt wel aan, maar dan wachten we twee of drie seconden te lang en spelen we toch weer breed. Daar zit veel winst in te halen, maar dat is ook wel een beetje onze ploeg."

Berghuis heeft er alle vertrouwen in dat Nicolai Jørgensen zijn vorm weer terug zal vinden. "Hij heeft hard gewerkt vandaag. Daar begint het allemaal mee. Wij blijven hem steunen. Dat is niet weg", zei hij daarover. "Hij wil doelpunten maken, maar daar ben ik niet bang voor na de winter. Laat hem even uitrusten en dan komt het goed."


[video] 'Hij zat er lekker in, hè?' | Matchwinner Jens Toornstra na FC Utrecht-uit


Dick Advocaat: 'Het was een strijd tussen twee ploegen die ontzettend graag wilden winnen'

In gesprek met Fox Sports was Dick Advocaat blij met de winst tegen FC Utrecht. "Het was een strijd tussen twee ploegen die ontzettend graag wilden winnen", aldus Advocaat. "Utrecht was in de eerste helft wat dominanter, terwijl wij in de tweede helft wel aardig hebben gespeeld. We kwamen er goed onderuit en hebben drie, vier, vijf goede kansen gehad. We maken natuurlijk ook een prachtige tweede goal."

Volgens Advocaat was het voor de neutrale toeschouwer een heerlijke wedstrijd. "Het veld, de strijd van beide ploegen en wij winnen", zo gaf hij aan.

De trainer was het niet eens met de opmerking dat zijn ploeg er in de eerste helft niet aan te pas kwam. "Zij waren wel dominanter, maar wij kwamen er in bepaalde momenten goed uit", zei hij daarover. "Ook de manier hoe wij er uit kwamen vond ik wel aardig. Zij hebben een goede ploeg. Ze hebben fantastisch ingekocht. Dat moeten we niet onderschatten."


[video] Jens Toornsta over goal bij FC Utrecht-Feyenoord: 'Viel goed voor mijn voeten'


Orkun Kökcü: 'De trainer daagt me de laatste tijd veel uit'

Orkun Kökcü gaf in gesprek met Fox Sports aan blij te zijn met het vertrouwen van Dick Advocaat. "De trainer daagt me de laatste tijd veel uit dat ik niet veel scoor. Ik dacht dat het wel een keer moest komen en dan doe ik het maar tegen zijn oude club, aldus Kökcü. "Ik dacht gelijk dat ik naar de trainer moest. Elke training hoor ik van hem dat ik moet schieten. In de jeugd heb ik vaker gescoord. Ik ben blij dat ik het nu ook op het hoogste niveau heb kunnen laten zien."

De middenvelder kreeg de vraag of het aan hem knaagde dat hij niet scoorde. "In het begin wel, maar toen de nieuwe trainer kwam wist ik dat ik gewoon moest gaan voetballen", zo gaf hij aan. "Niet te veel denken aan doelpunten, die komen vanzelf wel. Ik heb een hoop kansen gekregen. Dat ging wel knagen, maar hij zou sowieso gaan vallen. Ik hoop dat er nog velen gaan vollen."

Door het vertrouwen van Advocaat is Kökcü ook meer gemotiveerd aan de aftrap. "Ik weet dat ik gewoon een foutje mag maken. Als ik maar gewoon hard werk en mijn dingen blijf doen in het veld", zei hij daarover. "Ik denk dat de trainer iets heeft aangezet in mijn hersenen. Ik weet het niet. Hij kan de relatie met spelers goed managen. Ik voel dat hij me goed kan triggeren voor de wedstrijden. Dat heb ik nodig."


[video] Orkun Kökcü over wondergoal: 'Wist dat ik het kon, maar kwam er nog niet uit'


John Rep: 'Ik ben verkocht en heb van Orkun Kökcü genoten'

John Rep was als rapporteur van De Telegraaf aanwezig bij FC Utrecht - Feyenoord. De oud-international van het Nederlands elftal is vol lof over de wedstrijd van Orkun Kökcü. "Kökcü was in balbezit heel goed, maakte weinig fouten en werkte ontzettend hard. Ja, ik ben verkocht en heb van hem genoten. Wát een prachtige speler", aldus Rep.

Volgens Rep is het duidelijk te zien dat de middenvelder opbloeit door het vertrouwen dat hij krijgt van Dick Advocaat. "Hij speelt frank en vrij. En voor de supporters is het natuurlijk mooi dat hij ook bij Feyenoord is opgeleid", zo geeft hij aan. "Dit soort jongens past bij de filosofie van de club, zoals je bij Ajax nu spelers als Noa Lang, Ryan Gravenberch en Jurgen Ekkelenkamp stap voor stap ziet doorbreken. Tegen FC Utrecht vond ik Kökcü de grote uitblinker."

Ook Jens Toornstra kon volgens Rep terugkijken op een goede wedstrijd. "Poeh, die maakte óók een lekker doelpunt, hoor. Veel kansen kreeg Feyenoord niet. Maar Toornstra staat dan toch weer op wanneer het wordt gevraagd en leidt zijn ploeg daarmee naar een heel belangrijke overwinning, zo voor de winterstop", zegt hij daarover. "Het was jammer dat hij daarna een tikkie kreeg, waardoor hij wat duizelig werd en uiteindelijk het veld moest verlaten. Maar verder staat het middenveld van Feyenoord wel aardig. Ze mogen niet klagen."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-2 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Orkun Kökcü ('15)
Goal
1-1 Hoogma ('17)
Goal
1-2 Jens Toornstra ('50)
Scheidsrechter
Kuipers
Toeschouwers
21.103 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Utrecht: Abass ('54)
Kaart
Feyenoord: Leroy Fer ('61)
Kaart
FC Utrecht: van Overeem ('62)
Kaart
FC Utrecht: Hoogma ('79)
Kaart
FC Utrecht: Janssen ('86)

Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraNicolai JørgensenSteven Berghuis


Jens ToornstraOrkun KökcüLeroy Fer


Tyrell MalaciaMarcos SenesiEric BotteghinLutsharel Geertruida


Kenneth Vermeer

Wissels:

'63 Sam Larsson voor Nicolai Jørgensen
'73 Renato Tapia voor Jens Toornstra


Opstelling FC Utrecht

AbassKerkGustafson


Van de Streekvan OvereemMaher


van der MaarelHoogmaJanssenKlaiber


Paes

Wissels:

'69 Dalmau voor van Overeem
'73 Guwara voor van der Maarel
'78 Cerny voor Abass


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 11 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-2 (1-1)
 7 1-2 (1-1)
 7 1-2 (1-1)
 7 1-2 (1-1)
 7 1-2 (1-1)
 7 1-2 (1-1)
 7 1-2 (1-1)
 7 1-2 (1-1)
 7 1-2 (1-1)
10  7 1-2 (1-1)
11  7 1-2 (1-1)
12  6 1-2 (0-0)
13  6 1-2 (0-0)
14  5 1-2 (0-1)
15  5 1-3 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.38. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Orkun Kökcü (37 -> 5,0)
2. Luis Sinisterra (32 -> 4,0)
3. Tyrell Malacia (26 -> 3,0)
4. Jens Toornstra (20 -> 2,0)
5. Marcos Senesi (18 -> 1,0)
6. Eric Botteghin (7 -> 0,0)
7. Kenneth Vermeer (3 -> 0,0)
8. Steven Berghuis (1 -> 0,0)
9. Dylan Vente (0 -> 0,0)
9. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
9. Sven van Beek (0 -> 0,0)
9. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
9. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
9. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
9. Liam Kelly (0 -> 0,0)
9. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
9. Sam Larsson (0 -> 0,0)
9. George Johnston (0 -> 0,0)
9. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
9. Leroy Fer (0 -> 0,0)
9. Renato Tapia (0 -> 0,0)
9. Nick Marsman (0 -> 0,0)
9. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
9. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
9. Edgar Miguel Ié (0 -> 0,0)
9. Wouter Burger (0 -> 0,0)
9. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
9. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
9. Cheick Touré (0 -> 0,0)
9. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
9. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
9. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
9. Denzel Hall (0 -> 0,0)
9. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
9. Niemand (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Getuige de weinige postings hier,bewijst het weer eens dat een lang uitstel van het weer in de lucht komen van deze site,geen goed heeft gedaan.Alles moet zogenaamd politiek correct worden geformuleerd,in tegenstelling tot de vorige waarin het er soms aardig kon knallen.Mis ik oprecht,het is een saaie bedoening geworden hier,op andere sites is de beleving groter,met name de reacties.Het forum wordt zowat monddood gemaakt,mijn mening,hoeft niet door iedereen gedeeld te worden.Toch maar good luck in Utrecht....
+2/-0

 
3 jaar geleden
Welke sites bedoel jij dan? Vond het eerder ook altijd veel leuker hier maar kijk eigenlijk ook niet echt verder.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Bedoel hiermee de sites van de clubs onderop deze pagina.....
+1/-0

3 jaar geleden
Goal Utrecht had afgekeurd moeten worden, Fer werd vastgehouden en kon daarom dus niet mee verdedigen. Helaas grijpt de VAR weer niet in. Is al de zoveelste keer dit seizoen bij Feyenoord.
+1/-0

3 jaar geleden
Prachtige goal verder afschuwelijk slecht. Ongelofelijk veel balverlies, niet kort genoeg dekken, continue een utrechter vrij vaak klaiber op rechts. Totaal geen diepgang op rechts bij ons. Berghuis, malacia, fer, geertruida, jorgensen en senesi (ivm slechte opbouw) allemaal onvoldoende. Ik teken voor gelijkspel. Utrecht beter veel goede kansen. Gooi berghuis een keer op links en sinisterra rechts. Dan kan jorgensen misschien gevaarlijk worden. Sowieso zou ik met berghuis op 10 en larsson en sinisterra aan de buitenkant spelen je moet veel meer goals maken. Fer eruit, Javdh dan op het middenveld of 2 man kokcu en toornstra naast elkaar die allebei taakbewust en slim zijn, veel meters maken, hard werken en ook aanvallende/creatieve impulsen kunnen geven.
+1/-0

3 jaar geleden
Mooie overwinning, Dickie heeft het eigenlijk weer goed voor elkaar gekregen.
Sinistere wordt met de week beter👍
+1/-0

3 jaar geleden
Leuke spannende pot waarin Feyenoord het moeilijk had. Maar de winst is weer binnen.
Nou wachten op de uitslag van de pool alhier. Duurt beetje lang. 😅
+1/-0

3 jaar geleden
Het was beter dan tegen cambuur maar dat kon ook moeilijk anders. Eerste helft was toch wel matig... het moet voetballend allemaal stuk beter. Het was vroeger op de site inderdaad leuker. Het is redelijk braaf en saai nu.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Het gaat onder Advocaat zonder meer de goede kant op. Paar versterkingen erbij en enige spelers die niets toevoegen er af. Advocaat brengt lijn en bezieling. Voorheen liepen er 22 maar wat te doen.
Deze site heeft door politieke correctheid zich jammer genoeg overbodig en oubollig gemaakt. Zo braaf dat het buitengewoon saai is. Wie weet een betere èn echte Feyenoord-site ?
+1/-0