Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord zondag voor 50ste keer richting Utrecht voor de competitie

21 december 2019 10:46

Zondagmiddag zal Feyenoord het kalenderjaar gaan afsluiten met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht, de huidige nummer vijf van de Eredivisie. Halverwege de competitie heeft FC Utrecht één punt meer dan Feyenoord, dus een bij een overwinning zondag zal de ploeg van Dick Advocaat het jaar afsluiten in de top-vijf van de Eredivisie.

De wedstrijd van zondag zal de 50ste keer worden dat Feyenoord naar Utrecht afreist voor de competitie. Tot nu toe werden er vrij wisselende resultaten behaald. 21 keer wist Feyenoord te winnen, 16 keer eindigde het duel in een gelijkspel, terwijl 12 keer FC Utrecht de winnaar was.

De grootste overwinning die Feyenoord wist te halen in Utrecht is 0-4. Dat lukte drie keer: in de seizoenen 1972/1973, 1973/1974 en in 2010/2011. Vorig seizoen wist FC Utrecht met 3-2 te winnen. De winnende treffer werd toen diep in blessuretijd gemaakt.

FC Utrecht-middenvelder Simon Gustafson zal zondag tegenover zijn oude club staan. De Zweed stond van 2015 tot en met 2018 onder contract bij Feyenoord en kwam uiteindelijk tot 21 officiële wedstrijden. De selectie van Feyenoord kent drie spelers met een verleden bij FC Utrecht. Jens Toornstra, Yassin Ayoub en Nick Marsman maakten bovendien ook allemaal de directe overstap van Utrecht naar Rotterdam. Dick Advocaat was vorig seizoen nog hoofdtrainer in Utrecht.




Tags

utrecht advocaat eredivisie afreist ayoub gustafson marsman simon toornstra zweed

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot derksen eredivisie fries geertruida gimenez hancko heerenveen intensiteit iran israel kampioensjaar kraaij kroes middenveldert minteh praag rvc stengs sterkhouders sugawara timber vertekent volkslied wehave wieffer willykment yoda zerrouki