Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord onder aanvoering van Steven Berghuis veel te sterk voor PSV


Tijdstip
15 december 2019
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


Feyenoord onder aanvoering van Steven Berghuis veel te sterk voor PSV; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord onder aanvoering van Steven Berghuis veel te sterk voor PSV

Feyenoord heeft zondagmiddag vrij overtuigend weten te winnen van PSV. In De Kuip eindigde het duel in een 3-1 zege voor de ploeg van Dick Advocaat, waarbij aanvoerder Steven Berghuis voor de drie treffers zorgde.

Feyenoord leek zoals vanouds te beginnen met een storm richting het doel van PSV. Al snel kreeg Steven Berghuis de eerste kans van de wedstrijd, maar zijn poging ging net over het doel. De corner die daarop volgde kon met veel moeite weggewerkt worden door PSV. In korte tijd kregen de Eindhovenaren daarna echter goede kansen om de score te openen, omdat de defensie van Feyenoord nauwelijks grip kreeg op de bewegelijke aanvallers van PSV.

Na ruim een kwartier was het toch Feyenoord dat de voorsprong wist te pakken. De ploeg van Dick Advocaat sloeg genadeloos toe op de counter en uiteindelijk was het Steven Berghuis die met een schitterende kopbal de bal in het doel wist te krijgen.

Omdat achterin het nodige misging bij Feyenoord in balbezit bleef het nog even spannend in De Kuip. PSV zette echter veel druk, waardoor er veel ruimte op de counter lag voor Feyenoord. Na een half uur kreeg de ploeg daardoor via Berghuis opnieuw een grote kans na een schitterende actie, maar zijn schot werd gekeerd door Unnerstall.

Niet veel later was het alsnog raak. Luis Sinisterra ging met een mooie actie voorbij Dumfries. De aanvoerder van PSV trok vervolgens aan het shirt van de Colombiaan voor het oog van scheidsrechter Nijhuis. Een penalty was het gevolg en Berghuis zorgde daarmee alsnog voor de 2-0.

Het leek het kantelpunt in de wedstrijd te zijn, omdat Feyenoord vanaf dat moment het duel volledig in handen had. De voorsprong van twee doelpunten gaf de ploeg duidelijk veel vertrouwen, waardoor het alle ruimte had om te denken aan een nog grotere voorsprong. Doelpunten vielen er in de eerste helft echter niet meer.

Feyenoord begon erg zwak aan de tweede helft. Wederom werden er achterin veel fouten gemaakt, waardoor PSV in korte tijd twee keer op doel kon schieten. Met dank aan Kenneth Vermeer bleef het doel echter schoon. Omdat PSV veel risico nam in de zoektocht naar de aansluitingstreffer lag er veel ruimte voor Feyenoord om op de counter toe te slaan. Dat werd echter niet goed uitgespeeld, maar omdat de ploeg defensief wel uitstekend stond, volgden er ook voor PSV amper kansen.

Na ruim een uur spelen volgde de definitieve beslissing toen Feyenoord opnieuw een strafschop kreeg, dit keer vanwege hands van Viergever. De penalty leek weliswaar makkelijk gegeven te worden, maar Berghuis pakte het cadeautje dankbaar uit en zorgde voor zijn derde treffer van de middag.

Feyenoord mocht het daarna vooral zichzelf verwijten dat het niet uitliep naar een recordoverwinning, omdat het kans op kans kreeg op veel meer treffers. Het was vooral Nicolai Jørgensen die het vizier niet op scherp had, waardoor het op 3-0 bleef.

Feyenoord kreeg daarvoor vlak voor tijd de deksel op de neus toen invaller Pereiro op overigens zeer knappe wijze de aansluitingstreffer wist te maken. In de resterende minuten was het echter weer Feyenoord dat aan aanvallen dacht, maar treffers vielen niet meer. De 3-1 zege was daardoor een feit.


Steven Berghuis: 'Dit kan niet beter natuurlijk'

Steven Berghuis was uitzinnig van vreugde na de winst tegen PSV. "Dit kan niet beter natuurlijk", aldus Berghuis in gesprek met Fox Sports. "Het was een redelijk gelijkopgaande wedstrijd waarin beide teams goede fases hadden. Alleen wij scoorden op de goede momenten. Kenneth hield ons ook een paar keer in de race op goede momenten. Ik denk dat wij vandaag de gelukkige waren."

De aanvoerder opende de score door een duel aan te gaan en vervolgens schitterend binnen te koppen. "Ik zag hem aankomen en wist dat ik er voor moest komen. Dat is de gretigheid die je nodig hebt om een goal te kunnen maken", zo gaf hij aan. "Sowieso ben ik altijd als de bal op links is de loopacties aan het maken in de box. Daar heb ik het veel over gehad met Van Persie. Hij wees mij er op dat als je doelpunten wil maken je in die gebieden moet komen en die les neem ik iedere keer mee."

Volgens Berghuis ligt het in voetbal vaak heel dicht bij elkaar. "Het is gewoon een dunne lijn. Dat heb ik al vaker gezegd. We hebben het vandaag wel verdiend, maar het kon beide kanten op", zei hij daarover. "Maar ik teken hier wel voor. Ik ben blij."


Nicolai Jørgensen: 'Ik ben erg blij voor het team en vooral voor onze aanvoerder'

In gesprek met Fox Sports gaf Nicolai Jørgensen aan dat het een cruciale zege was tegen PSV. "We starten een beetje langzaam. PSV had een paar goede kansen. Zeker in het eerste kwartier", aldus Jørgensen. "Daarna zorgden Steven en Luis voor een goede goal. Daarna ging het een beetje op en neer en in de tweede helft creëerden we zo ontzettend veel kansen. Het was mooi. Ik ben erg blij voor het team en vooral voor onze aanvoerder."

De spits baalde wel een beetje alleen wel dat hij zelf niet scoorde. "Ik heb er voor gevochten. Ik raakte de paal, de keeper had een goede redding", gaf hij aan. "Maar het maakt niet uit. Vandaag was het belangrijkst dat we zouden winnen. Het kunnen vieren met de fans en de club. Daarvoor speel je voetbal. Ik ben blij ondanks dat ik niet gescoord heb. Ik blijf gewoon mijn best doen. Soms gaan ze er in, soms niet. Ik heb vertrouwen genoeg dat ze vanzelf wel weer gaan vallen als ik hard blijf werken."

De Deen staat op het punt om vader te worden van een zoon, maar nieuws daarover had hij nog niet. "Ik hoop dat hij vanavond geboren wordt, zodat ik donderdag weer kan spelen. We wachten nu al twee weken, maar hij zal nog niet willen omdat het zo koud is", zei hij daar lachend over.


Dick Advocaat: 'Ik moet de ploeg een compliment geven'

Dick Advocaat was in gesprek met Fox Sports blij met de overwinning tegen PSV. "Het spel kan beter, maar dat weten wij ook wel", aldus Advocaat. "De laatste wedstrijden was het spel juist goed, maar werden wij niet beloond. Je zag het in het begin ook dat in een fase waarin PSV het spel dicteerde wij twee keer scoorden. PSV deed het toen goed zonder echt tot uitgespeelde kansen te komen, maar zij dicteerden het spel wel. Uit de tegenaanval scoren wij dan twee keer."

De gretigheid waarmee Steven Berghuis het duel inging en daardoor de 1-0 maakte, was wat Feyenoord nodig had volgens de trainer van Feyenoord. "Steven zat op dat moment ook nog niet in de wedstrijd", gaf hij aan. "Maar ik moet de ploeg een compliment geven. Ze hebben allemaal keihard gewerkt voor een resultaat tegen een ploeg die voetballend iets meer heeft dan wij. Dan zie je dat je ook met 3-1 kan winnen."

De doelstelling voor Feyenoord is nog altijd om Europees voetbal te halen na dit seizoen. "Dat hebben we afgesproken. Hoe maakt niet uit, als we het maar halen. Dat is het belangrijkste. Wat dat betreft zijn we nu goed bezig", zei hij daarover. "We zijn nu pas zes weken bezig en met daarin veel wedstrijden. Vanaf vorige week moeten we vijf wedstrijden spelen in twee weken. Als je dan ziet hoe de jongens na donderdag vandaag gewerkt hebben... Daar kan ik alleen maar complimenten voor geven. Dat spel wordt alleen maar beter."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 3-1 (2-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Steven Berghuis ('19)
Goal
2-0 Steven Berghuis ('34)
Goal
3-0 Steven Berghuis ('64)
Goal
3-1 Pereiro ('84)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
47.625 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Lutsharel Geertruida ('23)
Kaart
PSV: Bergwijn ('28)
Kaart
PSV: Dumfries ('63)
Kaart
PSV: Schwaab ('64)
Kaart
PSV: Viergever ('63)
Kaart
Feyenoord: Orkun Kökcü ('68)
Kaart
Feyenoord: Tyrell Malacia ('74)

Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraNicolai JørgensenSteven Berghuis


Leroy FerOrkun KökcüJens Toornstra


Tyrell MalaciaMarcos SenesiEric BotteghinLutsharel Geertruida


Kenneth Vermeer

Wissels:

'82 Renato Tapia voor Orkun Kökcü
'85 Sam Larsson voor Luis Sinisterra


Opstelling PSV

MalenBergwijnIhataren


DoanGutiRosario


BoscagliViergeverSchwaabDumfries


Unnerstal

Wissels:

'52 Gakpo voor Malen
'79 Pereiro voor Doan


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 3-1 (2-0)
 7 3-1 (2-0)
 6 3-1 (1-0)
 6 3-1 (1-0)
 6 3-1 (1-0)
 5 3-1 (1-1)
 5 3-1 (1-1)
 4 2-1 (1-0)
 4 2-1 (1-0)
10  4 2-1 (1-0)
11  4 2-1 (1-0)
12  4 2-1 (1-0)
13  4 2-1 (1-0)
14  4 2-1 (1-0)
15  4 2-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.58. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Steven Berghuis (67 -> 5,0)
2. Luis Sinisterra (35 -> 4,0)
3. Kenneth Vermeer (25 -> 3,0)
4. Marcos Senesi (14 -> 2,0)
5. Eric Botteghin (6 -> 1,0)
6. Leroy Fer (4 -> 0,0)
6. Orkun Kökcü (4 -> 0,0)
8. Lutsharel Geertruida (1 -> 0,0)
9. Dylan Vente (0 -> 0,0)
9. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
9. Sven van Beek (0 -> 0,0)
9. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
9. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
9. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
9. Liam Kelly (0 -> 0,0)
9. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
9. Sam Larsson (0 -> 0,0)
9. George Johnston (0 -> 0,0)
9. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
9. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
9. Renato Tapia (0 -> 0,0)
9. Nick Marsman (0 -> 0,0)
9. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
9. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
9. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
9. Edgar Miguel Ié (0 -> 0,0)
9. Wouter Burger (0 -> 0,0)
9. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
9. Cheick Touré (0 -> 0,0)
9. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
9. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
9. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
9. Denzel Hall (0 -> 0,0)
9. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
9. Niemand (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden
kokcu zit niet in de wedstrijd wisselen voor ayoub.
Geertruida speelt op randje rood wisselen voor narsingh. Kan op snelheid mee tegen bergwijn en kan als back daar gewoon in de weg lopen en aanvallend meer brengen.
+1/-0

4 jaar geleden
3 punten zijn binnen maar het was weer niet geweldig.
+1/-0

4 jaar geleden
3 punten binnen voetbal komt later wel zal Dick denken...word een mooie 2helft van het seizoen. Nu een partij doelpunten kopen ...
+1/-0

4 jaar geleden
"Feyenoord onder aanvoering van Steven Berghuis veel te sterk voor PSV"

Ik weet niet wie deze titel verzonnen heeft, maar ik ga twijfelen of ik wel naar dezelfde wedstrijd heb gekeken
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik twijfel volledig met je mee, PSV was sterkere en gevaarlijker Feyenoord heeft 2 goede momenten en komt op 2-0.

Het derde doelpunt was een cadeautje van de arbitrage, nog dank daar voor, maar tot aan het laatste eindsignaal was ik bang dat het nog gelijk zou worden.
+1/-0

4 jaar geleden
Toch zit er iets van groei in. Er wordt meer gevoetbald. Onder Sam was het absolute stilstand, negentig minuten lang.
Maar belangrijk punt van discussie is natuurlijk wel dat Feyenoord draait rond paar spelers die kunnen flitsen ( Berghuis, Sinisterra ), die weliswaar de rest meetrekken, maar het is vrees ik te dun om er van uit te gaan dat de weg omhoog gevonden is.
+1/-0