Transparent
Inloggen
Sluiten

Historie en vorm van PSV zal voor zondag veel vertrouwen bieden

13 december 2019 23:32

Zondag staat voor Feyenoord een competitietopper op het programma. In de eigen Kuip is PSV dan de tegenstander. De Eindhovenaren begonnen nog goed aan het seizoen en stonden gedeeld aan kop van de Eredivisie. Sinds oktober is PSV echter ver terug gevallen en heeft het al meer dan twee maanden niet meer buitenshuis weten te winnen. Ondanks dat PSV op de ranglijst nog wel boven Feyenoord staat, zal het vertrouwen om die reden zeker niet groot zijn.

Een blik op de statistieken zal Feyenoord ook veel vertrouwen bieden voor zondag. Tot nu toe stond het duel al 72 keer eerder in Rotterdam op het programma in competitieverband. 37 keer wist Feyenoord te winnen, 22 keer eindigde het duel in een gelijkspel en slechts 13 keer werd er verloren.

De grootste zege ooit werd al behaald in het seizoen 1931/1932. In de kampioenscompetitie was Feyenoord met 6-0 veel te sterk. De grootste overwinning sinds de oprichting van het betaald voetbal werd behaald in het seizoen 1989/1990. Toen werd met 4-0 gewonnen van PSV. Vorig seizoen werd nog met 2-1 gewonnen door treffers van Nicolai Jørgensen en Sam Larsson.

De selectie van PSV kent één speler met een verleden bij Feyenoord. Middenvelder Pablo Rosario speelde enkele maanden in de jeugdopleiding van Feyenoord. Luciano Narsingh kwam als speler weer tot meer dan 100 competitiewedstrijden voor PSV, terwijl Dick Advocaat over twee periodes hoofdtrainer was in Eindhoven.




Tags

historie advocaat eredivisie kuip larsson narsingh oprichting rosario

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship hancko kloese kraaij liverpool middenveldert milambo nederland oosting poor reds schreuder slot soap there think trend what will willykment year yoda zerrouki