Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord door defensief gestuntel uitgeschakeld in Europa League


Tijdstip
12 december 2019
Stadion
Estádio do Dragão
Gelegenheid
Europa League
Televisiezender
RTL 7


Feyenoord door defensief gestuntel uitgeschakeld in Europa League; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord door defensief gestuntel uitgeschakeld in Europa League

Voor Feyenoord zit het Europese seizoen er op. De ploeg van Dick Advocaat verloor op bezoek bij FC Porto met 3-2, terwijl het een overwinning nodig had om nog kans te maken. Al was Feyenoord achteraf gezien bij een overwinning ook uitgeschakeld vanwege het resultaat tussen Rangers FC en Young Boys. Eric Botteghin en Sam Larsson zorgden voor de treffers van Feyenoord.

Feyenoord begon goed aan het duel en was ook veelvuldig aan bal. Via een vrije trap van Steven Berghuis kreeg het ook de eerste kans, maar die kon door de doelman worden gekeerd. Aan de andere kant was het bij de eerste poging wel meteen raak. Nick Marsman ging flink in de fout bij een op het oog makkelijk te stoppen bal, waarna Porto op voorsprong kwam. Ruim een minuut later was het opnieuw raak. Dit keer ging Tyrell Malacia flink in de fout en werkte de bal knullig in eigen doel.

Na ruim een kwartier spelen leek de uitschakeling voor Feyenoord al een feit. De ploeg wist zich echter knap te herstellen. Eric Botteghin maakte enkele minuten later al de aansluitingstreffer door de bal na een hoekschop binnen te komen. Sam Larsson zorgde niet veel later voor de gelijkmaker met een knap schot in de verre hoek.

Het spel bleef maar op en neer golven. Halverwege de eerste helft leek Feyenoord te ontsnappen na een vrij merkwaarde handsbal van Luis Sinisterra in het eigen strafschopgebied. De scheidsrechter miste het echter en Feyenoord had geluk dat er in de groepsfase van de Europa League nog geen VAR aanwezig is. Daarbij mochten Botteghin en Berghuis ook nog blij zijn dat ze voor hun overtredingen slechts de gele kaart kregen. Porto was tussendoor wel alsnog op voorsprong gekomen. Opnieuw werd er geprofiteerd van een fout van Marsman.

Na rust was het vooral de thuisploeg die aandrong. Het eerste gevaar van Feyenoord volgde na ruim een uur toen een afstandsschot van Orkun Kökcü net naas het doel ging. Het leek voor Feyenoord wel het teken te zijn om vol te vechten voor de laatste kans. Enkele minuten later was het Jens Toornstra die dicht bij de gelijkmaker was toen hij de paal raakte. Daarna was het invaller Luciano Narsingh die de 3-3 op zijn schoen had, maar zijn inzet kon door de doelman worden gekeerd.

In de wetenschap dat het nog twee goals nodig had om kans te maken op overwinteren in de Europa League leek het geloof langzaam weg te ebben bij de ploeg. Er werd nauwelijks nog gevaar gecreëerd en toen Young Boys in de laatste minuut op bezoek bij Rangers FC op gelijke hoogte wist te komen was de uitschakeling definitief. Het is inmiddels al vijf jaar geleden dat Feyenoord Europees gezien wel wist te overwinteren.


[video] 'De groep is beslist op details' | Steven Berghuis na FC Porto-uit


Eric Botteghin: 'We stonden verdedigend niet goed bij de drie tegendoelpunten'

In gesprek met RTL 7 gaf Eric Botteghin aan dat de 3-2 nooit goed gekeurd had mogen worden. "Ik moet de beelden nog terug zien. Maar ik probeer de bal weg te werken en hij kwam met twee voeten tegen mij aan. Ik denk dat het een overtreding is", aldus Botteghin.

De verdediger kreeg de vraag wat Feyenoord mee kan nemen uit Porto. "We zullen door moeten gaan", gaf hij daarop aan. "Zondag krijgen we een heel mooie wedstrijd. Onze laatste thuiswedstrijd van dit jaar. Wij willen tegen PSV winnen."

Volgens Botteghin zal het achterin dan wel beter moeten. "We stonden verdedigend niet goed bij de drie tegendoelpunten", zei hij daarover. "In balbezit hebben we het wel goed gedaan, maar verdedigend moet het wel beter."


[video] Dick Advocaat na FC Porto-Feyenoord (3-2): 'Strijd ziet er aardig uit'


Nick Marsman: 'Overall hebben we een goede wedstrijd gespeeld'

Nick Marsman gaf in gesprek met RTL 7 aan dat Feyenoord een goede wedstrijd had gespeeld tegen Porto. "We creëerden kansen. Op bepaalde momenten domineerden ook en voetballend speelden we er goed onderuit", aldus Marsman. "Alleen in de counter werden we geslacht."

De doelman kreeg de vraag of Feyenoord in de fout ging bij de drie tegentreffers. "Bij alle doelpunten gaan er fouten vooraf", gaf hij daarover aan. "We verliezen de bal op het middenveld en zij komen er snel uit. De bal wordt teruggelegd en wordt ingeschoten. Ik zat er bij de eerste goed bij, maar ik had heel veel pech. Ook de omstandigheden waren lastig."

Marsman was het niet eens met de opmerking dat het een wonder was geweest als het Feyenoord nog was gelukt om te overwinteren. "Als we konden winnen was het vandaag wel", zei hij daarover. "Dit komt heel hard aan."


[video] Leroy Fer na FC Porto-Feyenoord (3-2): 'Goals te makkelijk weggegeven'


Dick Advocaat: 'Ik vond dat we het minimaal verdienden om hier een punt te halen'

Dick Advocaat vond de nederlaag tegen FC Porto onnodig. Dat gaf hij aan in gesprek met RTL 7. "Er zat veel meer in. We hebben kansen gekregen om minimaal gelijk te spelen", aldus Advocaat. "Vooral de manier waarop we gespeeld hebben en de intentie waarop wij wilden zag er tegen zo'n ploeg toch wel heel aardig uit."

Volgens de trainer van Feyenoord werden de goals wel heel makkelijk weggegeven. "Dat was onnodig. We komen dan goed terug tot 2-2 en dan maken zij weer 3-2", gaf hij aan. "In de tweede helft zijn wij toch de ploeg met de beste kansen. Die moet je op dit niveau maken. Maar de instelling en bereidheid vond ik tegen zo'n ploeg wel aardig."

Advocaat had al verwacht dat er voor de aanvallers veel ruimte zou liggen. "Dat hadden we al vooraf aangegeven. Beide backs willen lopen, maar op een gegeven moment durfden ze dat niet meer", zei hij daarover. "Wij creëerden de kansen en de mogelijkheden. Het waren er niet veel, maar wel genoeg om minimaal gelijk te spelen."

Het voelde voor hem dan ook als een domper dat Feyenoord verloor. "Ik vond dat we het minimaal verdienden om hier een punt te halen", aldus Advocaat. "Dit geeft alleen maar goede moed voor de toekomst. Je ziet ook wat meer van de jongens die er nu inkomen. Maar als je toch ziet dat je tot de laatste minuut probeert om een gelijkspel te halen, vind ik dat toch positief."


[video] Sam Larsson: 'Twee goals bij FC Porto zouden genoeg moeten zijn'


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 3-2 (3-2)

Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten: -


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 3-1 (2-0)
 4 3-0 (1-0)
 4 3-1 (1-0)
 4 3-1 (2-0)
 4 3-0 (1-0)
 4 3-1 (2-0)
 4 3-0 (1-0)
 4 3-0 (2-0)
 4 3-1 (2-0)
10  4 3-1 (1-0)
11  4 3-0 (2-0)
12  4 3-1 (1-0)
13  4 3-0 (1-0)
14  3 2-0 (1-0)
15  3 2-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.14. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Marcos Senesi (21 -> 4,5)
1. Eric Botteghin (21 -> 4,5)
3. Tyrell Malacia (14 -> 3,0)
4. Orkun Kökcü (12 -> 2,0)
5. Sam Larsson (11 -> 1,0)
6. Steven Berghuis (6 -> 0,0)
7. Luis Sinisterra (5 -> 0,0)
8. Lutsharel Geertruida (4 -> 0,0)
9. Leroy Fer (3 -> 0,0)
9. Niemand (3 -> 0,0)
11. Yassin Ayoub (1 -> 0,0)
11. Jens Toornstra (1 -> 0,0)
13. Dylan Vente (0 -> 0,0)
13. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
13. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
13. Sven van Beek (0 -> 0,0)
13. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
13. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
13. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
13. Liam Kelly (0 -> 0,0)
13. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
13. George Johnston (0 -> 0,0)
13. Renato Tapia (0 -> 0,0)
13. Nick Marsman (0 -> 0,0)
13. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
13. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
13. Edgar Miguel Ié (0 -> 0,0)
13. Wouter Burger (0 -> 0,0)
13. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
13. Cheick Touré (0 -> 0,0)
13. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
13. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
13. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
13. Denzel Hall (0 -> 0,0)
13. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden (gewijzigd)
Zoals een echte supporter betaamd ben ik optimistisch van aard ... Heb er zin in... alleen weet ik het niet hoor met een spits die thuis blijft voor een geboorte van een kind. Een directeur die eigenlijk geen directeur wil zijn... een tussen paus als trainer ...en een keepers carrousel dat blijft maar rouleren maar ja je blijft Feyenoord supporter he dom geboren en inderdaad
+2/-0

4 jaar geleden
Sorry, we zijn volstrekt kansloos. Ik merk dat ik er zelfs nu al chagrijnig van ben omdat ik er een klotegevoel over heb. Had gvd die Rangers nou gewoon 2x bij de strot gepakt, maar ja, de kwaliteit van ons elftal is kennelijk zo droevig (ondanks dat alle namen op papier een heel redelijke selectie vormen...) dat er niets meer inzit.
+1/-0

4 jaar geleden
Idd ook ik word steeds chagrijniger, terwijl ik voorheen door dik en dun de club steunde, de spelers, en genoot van het Wij-gevoel. Ook dat laatste is vrijwel weg. Feyenoord is verschraald tot een weinig zeggend door de weeks elftal en als ik zie dat Sinisterra in de spits staat, och arme jongen, dan word ik nog weemoedig ook.
Ik zie maar een remedie : zet de jonge spelers in, vrijwel het volledige jeugdteam, oké verliezen we maar met 20-0 of zo, maar dan heb je in elk geval een daad gesteld.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Logisch het chagrijn maar conclusie is dat dit het niveau is van de selectie.

Bij vlagen leuk combinatievoetbal maar dat valt volledig weg tegen defensieve persoonlijke fouten en aanvallende missers, Narsing.

Mij viel het spel niet eens tegen moet ik eerlijk zeggen, als ze dit kunnen volhouden dan kan het nog spannend worden achter de nr. 1 positie in Nederland.
+1/-0

4 jaar geleden
Die derde goal kun je wegstrepen tegen die pingel die een VAR had gegeven tegen Sinisterra.
+1/-0