Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord strijdt donderdag voor laatste kans op Europese overwintering

11 december 2019 09:18

Voor Feyenoord wacht donderdag de laatste kans om dit seizoen Europees te kunnen overwinteren. Op bezoek bij FC Porto moet de ploeg van Dick Advocaat zelf zien te winnen en moet bovendien Rangers FC in eigen huis weten te winnen van Young Boys. In iedere andere situatie houdt het Europese avontuur voor Feyenoord dit seizoen in Portugal op.

In de eigen competitie staat FC Porto op de tweede plek op vier punten achterstand van koploper Benfica. Vooral in thuiswedstrijden presteren de Portugezen geweldig in de competitie. Tot nu toe werden al die wedstrijden gewonnen en kregen ze bovendien geen enkel tegendoelpunt. Europees gezien ligt dat totaal anders. In de voorronde van de Champions League werd met 2-3 verloren van FC Krasnodar, met onder meer een doelpunt van Tonny Vilhena. Rangers FC speelde met 1-1 gelijk in Porto, terwijl Young Boys met 2-1 wel net werd verslagen. Om helemaal zeker te zijn van Europese overwintering zal ook FC Porto moeten winnen. Winst van Feyenoord betekent uitschakeling, terwijl ze bij een gelijkspel afhankelijk zijn van het resultaat tussen Rangers en Young Boys.

Voor Feyenoord wordt het de zevende keer dat het naar Portugal afreist voor een Europese wedstrijd en gezien de historie zal dat weinig vertrouwen bieden. Nog nooit werd er namelijk gewonnen. Vijf keer eindigde het duel in een nederlaag, terwijl Feyenoord één keer gelijk wist te spelen. Het eveneens in Porto spelende Boavista FC werd in de groepsfase van de Champions League in 1999/2000 op 1-1 gehouden. In het seizoen 1993/1993 trof Feyenoord FC Porto voor de Europa Cup 1. Porto wist met 1-0 te winnen en ging door naar de volgende ronde omdat het duel in De Kuip in 0-0 eindigde.




Tags

porto rangers portugal advocaat afreist benfica boavista historie krasnodar kuip tegendoelpunt vilhena voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.152 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg