Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord naar zevende plaats na winst tegen PEC Zwolle


Tijdstip
1 december 2019
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


Feyenoord naar zevende plaats na winst tegen PEC Zwolle; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord naar zevende plaats na winst tegen PEC Zwolle

Feyenoord heeft zondagmiddag weten te winnen van PEC Zwolle. Het duel in De Kuip eindigde in een 1-0 overwinning. Aanvoerder Steven Berghuis maakte voor rust de enige treffer. Door de winst is Feyenoord nu gestegen naar de zevende plek op de ranglijst. Nummer vier Willem II heeft slechts twee punten meer.

Na een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van Pim Verbeek begon Feyenoord uitstekend aan het duel. Het kreeg al snel enkele goede kansen, waarbij de grootste voor Nicolai Jørgensen was. De Deense spits schoot echter voor open doel hoog over het doel. Ondanks de gemiste kansen leek het echter een kwestie van tijd tot Feyenoord op voorsprong zou gaan komen en dat gebeurde uiteindelijk halverwege de eerste helft. De aanvoerder schoot een voorzet van Tyrell Malacia binnen.

Feyenoord liet het er niet bij zitten en ging op jacht naar meer doelpunten. Via onder meer Orkun Kökcü, Jens Toornstra en opnieuw Jørgensen waren er meer dan genoeg kansen, maar de bal wilde niet meer in het doel. Gefloten werd er dan ook voor de rust met een 1-0 voorsprong waar de stand al 3-0 of 4-0 had kunnen zijn.

Na rust kwam PEC Zwolle opeens veel beter voor de dag. Het kreeg al snel enkele mogelijkheden, maar dankzij goede reddingen van Nick Marsman bleef de nul op het scorebord staan. Het niveau van Feyenoord ging echter steeds verder omlaag en de fouten namen steeds meer toe. Nadat Leroy Fer de bal probeerde terug te koppen, maar dit in de voeten van een speler van PEC deed, leek de gelijkmaker alsnog op het scorebord te komen, maar dankzij opnieuw een uitstekende redding van Marsman bleef de voorsprong bij Feyenoord.

Het verschil tussen beide helften waren via een statistiek halverwege de tweede helft uitstekend te zien. Waar Feyenoord voor rust zes keer op doel had geschotten en PEC Zwolle geen enkele keer, was dit na rust precies andersom. Het leek steeds meer vrezen voor puntverlies, omdat Zwolle maar aan bleef zetten. Keer op keer was het echter Marsman die reddend wist op te treden.

Vlak voor tijd leek invaller Sam Larsson het duel toch te kunnen beslissen toen Feyenoord via een counter goed wist op te rukken. Hij had echter net te veel tijd nodig om de pass van Luis Sinisterra onder controle te kunnen krijgen, waardoor zijn schot nog net op de lijn kon worden gekeerd.

Ondanks de druk die PEC Zwolle bleef uitvoeren waren er in de resterende minuten geen kansen meer voor beide ploegen, waardoor Feyenoord alsnog de zege wist te behalen. Een uitstekende eerste helft werd afgewisseld met een heel zwakke, maar het was uiteindelijk toch genoeg voor de winst.


[video] Highlights | Feyenoord - PEC Zwolle | 2019-2020


Steven Berghuis: 'Ik vond de tweede helft wel echt slecht'

In gesprek met Fox Sports was Steven Berghuis het gedeeltelijk eens met de opmerking dat voor nu de drie punten het belangrijkst zijn. "Want je mag nog wel kritisch zijn over met name de tweede helft", aldus Berghuis. "Ik weet niet wat er was. De veldbezetting was zo zwak in de tweede helft. Ik denk persoonlijk omdat we achterin twee man over hadden. Maar daar zijn beelden voor om er van te leren en er beter van te worden, maar ik vond de tweede helft wel echt slecht."

Feyenoord speelde in de eerste helft nog uitstekend. "We hebben toen veel kansen gecreëerd. We hadden ook veel lopende mensen. Alleen één goal is te weinig", zo gaf hij aan.

De aanvoerder kreeg de vraag of de conclusie is dat Feyenoord nog een lange weg te gaan heeft om stabiel te blijven. "Dat lijkt me wel duidelijk", zei hij daarover. "We hebben het daar gewoon moeilijk mee. We hebben fases in de wedstrijd waarin het best goed is, maar over de hele wedstrijd is dat niet genoeg. Wel genoeg om met 1-0 van Zwolle te kunnen winnen, maar als je met Feyenoord naar toe wil waar Feyenoord hoort moet dat veel beter."


[video] 'Ben nog niet klaar hier' | Yassin Ayoub na Feyenoord - PEC


Dick Advocaat: 'Onze keeper redt de wedstrijd'

Dick Advocaat had een dubbel gevoel over gehouden aan het duel met PEC Zwolle "De eerste helft was duidelijk voor ons. We hadden alleen meer kansen af moeten maken, maar dat deden we dan niet", aldus Advocaat in gesprek met Fox Sports. "Je merkt het dan toch aan het elftal. We krijgen dan nog wel een paar kansen, maar onze keeper redt de wedstrijd."

De trainer kreeg de vraag waar het verschil vandaan kwam in beide helften. "We hadden in de eerste helft al meer kansen moeten maken. We hadden prachtige aanvallen en controleerden de wedstrijd, maar konden dat in de tweede helft niet vol houden", zo gaf hij aan. "Ze blijven dan zoeken naar de goal, wat ik begrijpelijk vind, maar je kan op sommige momenten ook het tempo eruit halen en echt naar de momenten gaan zoeken. Ik vond dat we veel te snel balverlies hadden. Dan moet je er achteraan lopen. In de tweede helft zijn we daar goed mee weg gekomen."

Advocaat gaf desgevraagd meer uitleg wat hij bedoelde met het tempo eruit halen. "Je moet gewoon de bal in de ploeg houden. Waarom moet je altijd naar voren?", zei hij daarover. "We proberen het tempo bij de tegenstander eruit te halen. Je kan dan via een counter gevaarlijk worden. Maar er zaten er een paar redelijk doorheen. Dat is geen schande, omdat we donderdag ook alles hebben moeten geven om er bij te blijven."


[video] 'De trainer geeft vertrouwen en daagt mij uit' | Kökcü na Feyenoord - PEC


Nick Marsman: 'Voor mij is het wel fijn dat ik wat te doen had'

In gesprek met Fox Sports gaf Nick Marsman aan blij te zijn dat hij tegen PEC Zwolle weer in het het veld mocht staan. "Je wil gewoon graag spelen. Als je dan een wedstrijd mag spelen, is dat fantastisch", aldus Marsman. "In de eerste helft dat ik daar gaan we weer, niets te doen krijgen en dan zal er opeens eentje in vliegen. Voor mij is het wel fijn dat ik wat te doen had en zo het team had kunnen hebben."

Marsman ging verder: "Op papier ben ik derde keeper en dan krijg je niet vaak de kans om er in te komen. Als je dan de kans krijgt, wil je je wel kunnen laten zien. Je bent als keeper dan wel afhankelijk van de ballen die je krijgt. In de tweede helft was ik wel blij met de ballen die ik gekregen heb."

De doelman gaf aan van afgelopen week genoten te hebben. "Hier doe je het voor natuurlijk, voetballen", zei hij daarop. "Ik heb er lang opgewacht. Je beleeft het dan in een roes. Ik hoop dat dat nog even aanhoudt."


[video] Matchwinner Berghuis kritisch na Feyenoord-PEC: 'Tweede helft blijft weer hangen'


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Steven Berghuis ('23)
Scheidsrechter
Lindhout
Toeschouwers
44.513 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraNicolai JørgensenSteven Berghuis


Orkun KökcüLeroy FerJens Toornstra


Tyrell MalaciaMarcos SenesiEric BotteghinLutsharel Geertruida


Nick Marsman

Wissels:

'69 Sam Larsson voor Nicolai Jørgensen
'76 Yassin Ayoub voor Jens Toornstra
'83 Renato Tapia voor Steven Berghuis


Opstelling PEC Zwolle

JohnsenThyVan Crooij


Bel HassaniClementDekker


van WermeskerkenLamLachmanHamer


Zetterer

Wissels:

'19 Huiberts voor Bel Hassani
'85 van Duinen voor Clement


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 3-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
10  5 3-0 (1-0)
11  5 4-0 (1-0)
12  5 1-0 (0-0)
13  5 3-0 (1-0)
14  5 2-0 (1-0)
15  4 2-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.25. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Nick Marsman (58 -> 5,0)
2. Steven Berghuis (22 -> 4,0)
3. Tyrell Malacia (10 -> 2,0)
3. Orkun Kökcü (10 -> 2,0)
3. Lutsharel Geertruida (10 -> 2,0)
6. Marcos Senesi (4 -> 0,0)
7. Luis Sinisterra (3 -> 0,0)
7. Niemand (3 -> 0,0)
9. Dylan Vente (0 -> 0,0)
9. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
9. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
9. Sven van Beek (0 -> 0,0)
9. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
9. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
9. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
9. Liam Kelly (0 -> 0,0)
9. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
9. Sam Larsson (0 -> 0,0)
9. George Johnston (0 -> 0,0)
9. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
9. Leroy Fer (0 -> 0,0)
9. Renato Tapia (0 -> 0,0)
9. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
9. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
9. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
9. Edgar Miguel Ié (0 -> 0,0)
9. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
9. Wouter Burger (0 -> 0,0)
9. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
9. Cheick Touré (0 -> 0,0)
9. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
9. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
9. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
9. Denzel Hall (0 -> 0,0)
9. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Weer een angstgegner verslagen.
(de laatste jaren zijn alle clubs uit het rechterrijtje angsgegner.
Kritiek op Advocaat alsof het gemakkelijk zou zijn om drie maal van zo'n club te winnen daarom niet helemaal terecht.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Play off plek! Pffff. Prima 1e helft en drama 2e hoe is dat mogelijk. Er wordt veeeeel te weinig gescoord. En niet weer zeiken op kokcu die deed het uitstekend. Haal een spits of linssen met nog een half jaar contract en huur vlap dat helpt denk ik iets. Veel meer geld hebben we niet of tapia moet nu wel weg willen. Zo balen dat hij niet naar spartak moskou wilde daarom konden we geen spits halen begin dit seizoen.
+1/-0

3 jaar geleden
Twee, twéé ? reacties op deze wedstrijd ? Volgens mij is de aanhang en de club al lang geleden gestorven ...
+1/-0

 
3 jaar geleden
Maar met deze erbij zitten we al op 4. Meet jij echt de levensvatbaarheid van Feyenoord aan de hand van het aantal reacties op een niet levensvatbare site?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Nee, maar mager is 't wel ...
Over het spel : ook te mager, we glippen telkens net wel of net niet door het oog van de naald.
Dit soort spel,- noem het Factor Geluk -, is niet vol te houden.
Ontbreken er straks nog een paar spelers dan zal het heel moeilijk worden voor een trainer na Advocaat iets op te bouwen. Dat tegen PEC sommige spelers beter presteerden dan bij vorige wedstrijden heeft meer te maken met momentopnamen. Lichtpunt is Marsman die ondanks zijn leeftijd fitter oogt, leniger en alerter dan Vermeer.
+1/-0