Transparent
Inloggen
Sluiten

Weg naar boven moet tegen PEC Zwolle verder hervat gaan worden

30 november 2019 10:12

Zondagmiddag neemt Feyenoord het in eigen huis op nemen PEC Zwolle, de nummer veertien van de Eredivisie. De Zwollenaren zijn bezig met een zwak seizoen en lijken vooralsnog te moeten strijden om degradatie te gaan voorkomen. Ze staan nu slechts twee punten verwijderd van een directe degradatieplaats, omdat vanaf dit seizoen twee clubs direct zullen degraderen.

Het duel van zondag zal de 20ste keer worden dat beide ploegen in de competitie tegenover elkaar staan in De Kuip. Feyenoord kent doorgaans weinig problemen met de Zwollenaren. Tot nu toe werd 14 keer gewonnen, 4 keer gelijk gespeeld en slechts 1 keer ging het duel verloren.

In het seizoen 2003/2004 wist Feyenoord met 7-1 te winnen, terwijl het duel in 1985 in een 6-0 overwinning eindigde. De meeste doelpunten vielen echter in het seizoen 1981/1982. Het duel eindigde namelijk in een 5-5 gelijkspel, terwijl Feyenoord twintig minuten voor tijd nog een 4-1 voorsprong had.

Voor Gustavo Hamer zal het zondag een weerzien worden met zijn oude club. Hij doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte vorig jaar zomer de overstap naar Zwolle. Eric Botteghin speelde in het verleden juist 140 competitiewedstrijden in het blauw-wit van Zwolle. Voor de Braziliaan was FC Zwolle zijn eerste club in Nederland.


Discussieer mee op de forums


Tags

pec zwollenaren blauw botteghin braziliaan degradatie degradatieplaats eredivisie gustavo hamer kuip nederland weerzien

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat aflossingen arnesen arrow backs berghuis bodegom dirkteur fer gebouwd hanegem hns jorien koevermans kuip marsman narsingh porto rangers realist rente socrates teduur toornstra topper trillen verbouwing vertraging yoda