Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord ondanks veel strijd niet verder dan gelijkspel tegen Rangers FC


Tijdstip
28 november 2019
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Europa League
Televisiezender
RTL 7


Feyenoord ondanks veel strijd niet verder dan gelijkspel tegen Rangers FC; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord ondanks veel strijd niet verder dan gelijkspel tegen Rangers FC

Feyenoord zal het nog lastig krijgen om te kunnen overwinteren in de Europa League. De ploeg van Dick Advocaat kwam donderdag in eigen huis niet verder dan 2-2 tegen Rangers FC en kan daardoor niet meer bij de eerste twee ploegen in de groep eindigen. Jens Toornstra en Luis Sinisterra zorgden voor de treffers, maar dat was uiteindelijk niet voldoende voor de winst.

In de vertrouwde heksenketel die De Kuip kan zijn ging Feyenoord uitstekend van start. Het had veelvuldig de bal en kreeg uiteindelijk ook de eerste grote kans van de wedstrijd. Een kopbal van Eric Botteghin werd echter uitstekend gered, terwijl de rebound van Leroy Fer tegen de lat belandde.

Het was wel het startschot voor een regen aan kansen van Feyenoord. Schoten van onder meer Sam Larsson en Luis Sinisterra belandden niet in het doel, maar na een half uur spelen was het Jens Toornstra die de score wist te openen. Het schot van de middenvelder werd licht van richting veranderd, waardoor doelman McGregor kansloos was.

Feyenoord liet direct merken dat het veel meer wilde dan 1-0. Een schot van Steven Berghuis kon nog net gekeerd worden, Marcos Senesi miste net de bal, terwijl Sinisterra over het doel schoot. Met een beetje meer geluk had Feyenoord met rust al op 3-0 of 4-0 voorsprong kunnen staan. De voorsprong was echter wel een feit toen beide ploegen richting de kleedkamers gingen.

Ook na rust leek Feyenoord de beste ploeg op het veld te zijn, maar de eerste kans die Rangers kreeg, zorgde echter direct voor een tegendoelpunt. Senesi leek niet goed te timen bij een hoge voorzet en die werd vervolgens buiten bereik van Nick Marsman in het doel gekopt.

Feyenoord leek het helemaal kwijt te zijn na die tegentreffer en het waren dan ook vooral de Schotten die aanval zochten. Ruim tien minuten na gelijkmaker viel op bijna identieke wijze ook de 1-2. Een hoge voorzet, Sinesi zat mis en de Colombiaan Morelos kopte zijn tweede van de avond binnen.

Rangers leek het duel vervolgens snel te willen beslissen en ging vol voor de derde treffer. Het was echter al snel Sinisterra die vanuit de counter genadeloos toesloeg. Na een heerlijke individuele actie zorgde hij voor de 2-2 en bracht Feyenoord weer helemaal terug in de wedstrijd.

Wat volgde waren twee ploegen die vol voor de winst gingen. Feyenoord had een overwinning nodig om nog kans te houden op overwintering in de Europa League, terwijl Rangers bij een zege al zeker zou zijn van Europees voetbal na de winterstop. Met ontzettend veel strijd en een zeer fanatiek Legioen achter de ploeg bleef Feyenoord veel druk zetten.

De ploeg was echter veel te slordig om nog echt gevaarlijk te worden. In de laatste minuut was invaller Luciano Narsingh nog het dichts bij een treffer, maar hij kon zijn voet niet vol achter de bal zetten. Het duel eindigde daardoor in een 2-2 gelijkspel. De enige mogelijkheid die Feyenoord nog heeft om te overwinteren is door over twee weken zelf te winnen op bezoek bij FC Porto, terwijl Rangers in eigen huis moet winnen van Young Boys.


[video] Highlights | Feyenoord - Rangers FC | 2019-2020


Steven Berghuis: 'Het is zo balen dit'

In gesprek met RTL 7 gaf Steven Berghuis aan erg te balen van het resultaat tegen Rangers FC. "We hebben er echt met z'n allen voor gevochten", aldus Berghuis. "In de tweede helft duurde het alleen zo lang met keuzes maken, waardoor je niet tussen de linies kon spelen. Het is zo balen dit."

Feyenoord kreeg in de eerste helft voldoende mogelijkheden om het duel al te beslissen. "Je bent er. Je bent dan wel afhankelijk van de paal en de keeper, maar we creëerden ze wel in ieder geval", zo gaf hij aan. "De eerste helft was gewoon goed, maar de tweede helft duurde zo lang qua keuzes. Je helpt ze daarmee gewoon in de wedstrijd."

De aanvoerder werd gevraagd of er ondanks de wedstrijd nog wel vertrouwen was in overwintering. "Op dit moment niet. Ik ben er nu goed ziek van. We hadden gewoon moeten winnen hier", zei hij daarover.


[video] Leroy Fer: 'Het is een klein kansje, maar we blijven geloven'


Dick Advocaat: 'Het elftal heeft het gewoon goed gedaan'

Dick Advocaat keek ondanks het resultaat met een goed gevoel terug op de wedstrijd. "De jongens hebben het uitstekend gedaan. We hadden onszelf alleen moeten belonen en dat hebben we niet gedaan", aldus Advocaat. "Als je dit kan laten zien tegen een ploeg als Rangers, de strijdlust en het afjagen. Ze zijn heel weinig momenten in hun spel geweest en dat was onze verdienste."

De trainer van Feyenoord zag wel een flink verval na rust. "Wat wij doen kost natuurlijk veel meer kracht dan wat Rangers doet. Wij probeerden het ze vanaf het begin heel erg moeilijk te maken en onder druk te zetten. We kregen drie, vier, vijf open mogelijkheden om meer goals te maken", zo gaf hij aan. "Dat vergeten wij dan en dan zie je toch de kwaliteiten van hun spits. Ik heb hem niet gezien, maar hij krijgt twee ballen en legt twee ballen in het kruis. Dat is het verschil."

Advocaat kreeg de vraag of Rangers speelde zoals hij had verwacht. "Dat is voor mij op dit moment niet belangrijk. Ik ben vooral heel tevreden over mijn eigen elftal", zei hij daarover. "We weten dat we beter kunnen. We weten dat we het bij de afrondingsfase makkelijker moeten maken. Als je die kansen krijgt tegen zo'n goede club, moeten het er meer zijn dan twee. Dat is niet gebeurd. Je kan er nu wel allerlei negatieve punten uit gaan halen, maar het elftal heeft het gewoon goed gedaan."


[video] Dick Advocaat: 'Deze manier van spelen vond ik geweldig om te zien'


Nick Marsman: 'Het is een mooi moment om Europees te spelen in een volle Kuip'

Nick Marsman kreeg in gesprek met RTL 7 de vraag wanneer hij hoorde dat hij zou gaan keepen. "Kenneth gaf gisteren aan dat hij het niet zou gaan redden. Dat was voor mij goed natuurlijk", aldus Marsman, die voor rust niets te doen had. "We deden het heel goed. Dat is een compliment naar de ploeg natuurlijk dat je niet veel te doen krijgt. Helaas maken we er dan ook maar één. In de tweede helft denk je dat je op dezelfde manier zo verder gaat, maar helaas vallen er twee zo binnen."

De doelman vond niet dat hem iets te verwijten viel bij de tegendoelpunten. "Nee, hij kopt ze fantastisch binnen. Bij de voorzetten kon je niet komen", zo gaf hij aan. "Het is extra zuur dat je jezelf wil onderscheiden en je de kans krijgt, maar je er dan weinig aan kan doen."

Uiteindelijk hield Marsman een dubbel gevoel over aan het duel. "Aan de ene kant heb je een trots gevoel. Het is een mooi moment om Europees te spelen in een volle Kuip", zei hij daarover. "Aan de andere kant wil je winnen en wil je jezelf onderscheiden. Dat is beiden niet echt gelukt."


[video] Tyrell Malacia: 'We hebben genoeg kansen gecreëerd'


Jens Toornstra: 'We hadden die kansen gewoon moeten killen'

In gesprek met RTL 7 gaf Jens Toornstra aan zwaar teleurgesteld te zijn over het resultaat. "In de eerste helft hebben we erg goed gespeeld en hebben we veel kansen gecreëerd. Het enige puntje van kritiek daar is dat je 2-0 of 3-0 voor moet staan bij rust", aldus Toornstra, die een beetje gelukkig voor de openingstreffer zorgde. "Die momenten heb je ook soms nodig. Ik vond ons daarvoor ook goed spelen, maar na die goal zag je dat er nog meer energie vrij kwam. Dan zie je wat wij als team kunnen en wat wij te weinig laten zien dit seizoen."

De middenvelder kreeg de vraag of hij dit niveau had verwacht omdat Feyenoord vier basisspelers moest missen. "Je weet dat het in avondwedstrijden in De Kuip in Europees verband iets extra's los maakt. Dat zag je vandaag ook", zei hij daarover. "We hebben zeker goed gespeeld, maar in de tweede helft krijg je een halve voorzet die er in vliegt en dan zie je dat de energie een beetje wegebt."

Toornstra ging verder: "Het is denk ik iets mentaal. Je moet proberen om de energie die we voor de goal hadden weer terug te vinden en dat hebben we niet gedaan. Je krijgt dan ook nog de 1-2. Daarna hebben we het nog redelijk gedaan, maar we hadden het in de eerste helft al dood moeten maken en die kansen gewoon moeten killen."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Jens Toornstra ('33)
Goal
1-1 Morelos ('53)
Goal
1-2 Morelos ('65)
Goal
2-2 Luis Sinisterra ('68)
Scheidsrechter
Skomina (Slo)
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Rangers FC: Kamara ('16)
Kaart
Rangers FC: Jack ('70)

Opstelling Feyenoord

Sam LarssonLuis SinisterraSteven Berghuis


Orkun KökcüLeroy FerJens Toornstra


Tyrell MalaciaMarcos SenesiEric BotteghinLutsharel Geertruida


Nick Marsman

Wissels:

'69 Luciano Narsingh voor Sam Larsson
'85 Yassin Ayoub voor Jens Toornstra


Opstelling Rangers FC

KentMorelosOjo


JackDavisKamara


BarisicHelanderGoldsonTavernier


McGregor

Wissels:

'76 Arfield voor Ojo


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 2-2 (1-1)
 5 2-2 (1-1)
 5 2-2 (0-2)
 4 1-1 (1-0)
 4 1-1 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 2-0 (1-0)
10  3 2-1 (1-0)
11  3 2-1 (1-0)
12  3 2-1 (1-0)
13  3 2-1 (1-0)
14  3 2-0 (1-0)
15  3 2-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.42. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Luis Sinisterra (25 -> 5,0)
2. Orkun Kökcü (11 -> 4,0)
3. Tyrell Malacia (10 -> 3,0)
4. Marcos Senesi (9 -> 2,0)
5. Leroy Fer (8 -> 1,0)
6. Jens Toornstra (5 -> 0,0)
7. Steven Berghuis (2 -> 0,0)
8. Nick Marsman (1 -> 0,0)
8. Lutsharel Geertruida (1 -> 0,0)
10. Dylan Vente (0 -> 0,0)
10. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
10. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
10. Sven van Beek (0 -> 0,0)
10. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
10. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
10. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
10. Liam Kelly (0 -> 0,0)
10. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
10. Sam Larsson (0 -> 0,0)
10. George Johnston (0 -> 0,0)
10. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
10. Renato Tapia (0 -> 0,0)
10. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
10. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
10. Edgar Miguel Ié (0 -> 0,0)
10. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
10. Wouter Burger (0 -> 0,0)
10. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
10. Cheick Touré (0 -> 0,0)
10. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
10. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
10. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
10. Denzel Hall (0 -> 0,0)
10. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
is bijlow ook nog geblesseerd want heb totaal geen vertrouwen in marsman die kan er niks van zucht...

Jorgensen, vermeer, haps, karsdorp, ie zijn weer eens geblesseerd dus doen niet mee :S

A.u.b. zo spelen. Anders maak je geen kans.

Narsingh fer Senesi Malacia
Tapia van der Heijden
Larsson
Toornstra Berghuis Sinisterra

wissels:
Ayoub, Burger, Kokcu (scoort nooit en te licht tegen die grote rangers spelers), Botteghin, van Beek.

Ayoub er in als we 20 minuten voor tijd nog niet op voorsprong staan en een verdediger er uit. Op 10 zetten Larsson in de spits naast berghuis.

Mocht glasgow rangers druk zetten kan je ook inzakken tot 5-3-2 en ze weg counteren.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Hoe wilde je spelen, is deze opstelling in random order of ook gebaseerd op positie? Narsingh als back en senesi als buitenspeler?
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Excuus sinisterra als buitenspeler uiteraard. Dat was een fout.

Narsingh inderdaad testen als rechts back. Is snel en heeft een voorzet. Verdedigen kunnen onze normale backs toch al niet. Of ze zijn geblesseerd (Karsdorp, ie) Dus dan maar een speler die mss aanvallend wat kan brengen a la promes op die positie in het nederlands elftal.
+1/-0