Transparent
Inloggen
Sluiten

Winst voor Feyenoord noodzakelijk tegen Rangers om kans te houden op Europese overwintering

27 november 2019 10:33

Feyenoord zal het donderdag in de eigen Kuip opnemen tegen Rangers FC. Om kans te blijven houden op overwintering in de Europa League is het noodzakelijk dat er gewonnen wordt tegen de Schotse ploeg. Bij winst met twee of meer doelpunten verschil heeft Feyenoord aan een gelijkspel tegen Porto komende maand voldoende om te overwinteren. Indien er echter niet gewonnen wordt van Rangers is de ploeg na vijf wedstrijden al uitgeschakeld. Weet Feyenoord met één treffer verschil te winnen van Rangers is het mede afhankelijk van de resultaten op andere velden.

Net zoals in de Europa League staat Rangers FC ook in de eigen competitie op een tweede plaats. Het heeft weliswaar evenveel punten als koploper Celtic, maar een iets minder doelsaldo. De overige ploegen staan inmiddels alweer op een grote achterstand. Nadat het duel tegen Feyenoord in Schotland in september werd gewonnen volgde een nipte nederlaag bij Young Boys. Op bezoek bij Porto werd gelijk gespeeld, waarna de Portugezen in Glasgow werden verslagen.

Het wordt donderdag de vijfde keer dat Feyenoord in eigen huis een Schotse tegenstander treft en gezien de historie zal dat veel vertrouwen bieden. De vier voorgaande wedstrijden werden namelijk allemaal gewonnen. St. Mirren FC (1983, 2-0), Aberdeen FC (1987, 1-0), Glasgow Rangers (2002, 3-2) en Heart of Midlothian FC (2004, 3-0) werden met een nederlaag weer terug gestuurd richting Schotland. In alle gevallen zou Feyenoord ook doorgaan naar de volgende ronde, waarbij in 2002 uiteindelijk zelfs de UEFA Cup werd gewonnen door in De Kuip Borussia Dortmund te verslaan.


Tags

rangers glasgow kuip porto schotland schotse aberdeen celtic dortmund heart historie midlothian mirren uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

aannemen acardipane advocaat arnesen beek bestlander botteghin bundesliga cariere conteh dickie diemers edirin fer frankrijk hamburg hanegem hassel herstructureren johnston jong kuip linssen onzin pauli petrovic ramesoe sabau schelvis senesi