Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenMarcos Senesi kopt Feyenoord in slotfase voorbij RKC


Tijdstip
10 november 2019
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Marcos Senesi kopt Feyenoord in slotfase voorbij RKC; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Marcos Senesi kopt Feyenoord in slotfase voorbij RKC

Feyenoord heeft zondagmiddag weten te winnen van RKC Waalwijk. In De Kuip werd de hekkensluiter van de Eredivisie met 3-2 verslagen. Na een 0-2 achterstand kwam de ploeg van Dick Advocaat voor rust nog op gelijke hoogte via treffers van Nicolai Jørgensen en Sam Larsson. Marcos Senesi zorgde vlak voor tijd voor de overwinning.

Feyenoord begon nog zwak aan het duel. Het was heel slordig in de passing en ging de duels bovendien veel te slap in. Het zorgde ervoor dat RKC na een kwartier spelen verdiend de openingstreffer wist te maken en enkele minuten later kwam de nummer laatst van de Eredivisie zelfs op een 0-2 voorsprong. Feyenoord leek wakker geschud te worden en enkele minuten later zorgde Nicolai Jørgensen met het eerste schot op doel van Feyenoord voor de aansluitingstreffer. RKC kreeg vervolgens weer wat kansjes, maar vlak voor rust kwam Feyenoord toch op gelijke hoogte na een vrije trap van invaller Sam Larsson. Hij was na de treffer van Jørgensen in de ploeg gekomen voor de geblesseerde Luis Sinisterra.

Na rust was het vooral eenrichtingsverkeer richting het doel van RKC. Orkun Kökcü werd een paar keer gevaarlijk met een schot, terwijl een kopbal van Jørgensen van de lijn werd gehaald. Vervolgens kreeg ook Steven Berghuis enkele goede mogelijkheden en zag Jens Toornstra een inzet van hem gekeerd worden. De krachten vloeiden langzaam weg en steeds meer begon het publiek in De Kuip te vrezen voor puntverlies. Vijf minuten voor tijd sloeg Marcos Senesi echter toe. Hij kopte een vrije trap van Berghuis snoeihard binnen en zorgde daarmee voor de verdiende voorsprong.

Een kleine minuut later was het duel definitief beslist. Middenvelder Spierings kreeg een gele kaart vanwege een overtreding en sloeg uit frustratie die kaart uit de handen van scheidsrechter Makkelie. Het gevolg was direct een tweede gele kaart, waardoor Spierings met rood van het veld werd gestuurd. Feyenoord kwam geen moment meer in gevaar, al zag het Senesi met een handblessure nog wel uitvallen.

In de slotfase was er nog veel tumult in het strafschopgebied. Berghuis gaf een por in de maag van doelman Vaessen en de keeper stortte enkele seconden later pas overdreven naar de grond. Zowel scheidsrechter Makkelie als de VAR trapten niet in het toneelstukje. Niet veel later werd er afgefloten voor het einde van de wedstrijd en kan Feyenoord ondanks dat het nog altijd maar tiende staat vooral omhoog kijken. De ploeg staat nog maar vier punten van een direct ticket voor de Europa League.


Steven Berghuis: 'Ik ben blij voor Marcos, dat was een leuk moment'

In gesprek met Fox Sports gaf Steven Berghuis aan blij te zijn dat Feyenoord toch nog wist te winnen van RKC. "Gelukkig wel, maar het was wel een goede tweede helft. Daar ben ik blij mee", aldus Berghuis. "In de tweede helft stonden we veel hoger op het veld en speelden we eigenlijk alleen maar op hun helft. We brachten veel mensen op hun helft om kansen te creëren. Je ziet dit seizoen vaak dat de ruimtes lang worden en het vaak naar achteren gaat. Dan krijgt ook een ploeg als RKC kansen. Dat was in de tweede helft niet. Dat was goed."

Volgens de aanvoerder moet de ploeg hierop voortborduren. "Hier kunnen wel mee verder", zo gaf hij aan. "Het is ook mogelijk als je hogerop speelt je veel mensen brengt in de aanval. Dan kun je veel kansen creëren."

De aanvaller vond wel dat hij zelf ook had moeten scoren. "Ik had er minimaal twee moeten maken. Die kopbal op de paal, maar die laatste had ook moeten zitten", zei hij daarover. "Ik schrok er van, omdat ik dacht dat hij hem weg tikte. Hij raakte hem iets, waardoor hij opstuiterde en ik hem op mijn enkel raakte, maar die moet er wel in. Gelukkig scoorde Marcos. Ik ben blij voor hem. Dat was een leuk moment."


Jens Toornstra: 'We begonnen weer niet goed aan de wedstrijd'

Jens Toornstra vond dat de winst tegen RKC zwaarbevochten was. "We begonnen vandaag met 0-2 achter. We begonnen weer niet goed aan de wedstrijd. Dat hebben we echt al vaak gehad dit seizoen", aldus Toornstra in gesprek met Fox Sports. "We buigen het daarna wel om. Dat horen we ook te doen natuurlijk. Maar daardoor kost het wel onnodig veel kracht allemaal."

Voetballend ging het tegen RKC met momenten zeer moeizaam. "Ook in de vorige twee wedstrijden was het voetballend ook nog niet zo zoals we willen", zo gaf hij aan. "We focussen ons nu alleen om het defensief zo compact mogelijk te houden. Dat hebben we in het eerste kwartier niet gedaan en dan maak je het jezelf onnodig moeilijk. Daarna hebben we wel getracht te voetballen. Het was alsnog slordig, maar kijk hoeveel kansen we hebben gehad. Als we daar nog iets scherper op zijn, kost het misschien iets minder kracht."

De 3-2 tegen RKC werd flink gevierd. "Dat is nu een beetje de fase waarin we zitten", zei de middenvelder daarover. "Nu moeten we blij zijn met deze drie punten en dat we de aansluiting met boven weer vinden. Nu tijd voor een weekje rust."


Dick Advocaat: 'Na de 0-2 lieten we zien wat we willen'

Dick Advocaat gaf in gesprek met Fox Sports aan niet blij te zijn met hoe zijn ploeg aan de wedstrijd begon. "In de eerste fase gaven we het spel dat we graag wilden dicteren uit handen. Na de 0-2 lieten we zien wat we willen. In de tweede helft hebben we bijna geen kans meer weggeven. Complimenten aan de groep", aldus Advocaat. "De goals vielen heel erg makkelijk en spelers werden heel makkelijk weg gezet. Ik heb in de rust gezegd dat dat op dit niveau niet mag gebeuren. Eerst moet je je richten op je defensieve taak. Daarna heeft het team goed gereageerd en hebben ze het goed opgepakt. Continu hadden we druk op de tegenstander. Dat was heel prettig om naar te kijken."

De score had tegen de nummer laatst hoger uit kunnen vallen. "Steven had twee of drie goals kunnen maken. Er waren ook nog een paar momenten dat een bal net voorlangs ging, maar er niemand was. We hebben genoeg mogelijkheden gehad om het al eerder te beslissen", zo gaf Advocaat aan. "Dat gebeurt dan niet. Je wordt dan nerveus, maar we bleven zoeken naar die goal en uiteindelijk viel die dan ook."

Ook bij Advocaat was de vreugde groot na de 3-2. "Ik voelde met het elftal mee. We moeten niet vergeten dat we van heel ver komen", zei hij daarover. "Elf wedstrijden gespeeld en veertien punten is echt niet goed. Je komt dan ook nog 0-2 achter. Als we dan terugkomen tot 3-2 heb ik daar heel veel plezier in."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 3-2 (2-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Maatsen ('14)
Goal
0-2 Sow ('19)
Goal
1-2 Nicolai Jørgensen ('25)
Goal
2-2 Sam Larsson ('40)
Goal
3-2 Marcos Senesi ('85)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
47.431 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Jan-Arie Van der Heijden ('7)
Kaart
RKC Waalwijk: Mulder ('10)
Kaart
Feyenoord: Leroy Fer ('34)
Kaart
RKC Waalwijk: Rienstra ('78)
Kaart
Feyenoord: Orkun Kökcü ('80)
Kaart
RKC Waalwijk: Delcroix ('64)
Kaart
RKC Waalwijk: Spierings ('85)
Kaart
RKC Waalwijk: Spierings ('86)

Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraNicolai JørgensenSteven Berghuis


Leroy FerOrkun KökcüJens Toornstra


Ridgeciano HapsJan-Arie Van der HeijdenMarcos SenesiLutsharel Geertruida


Kenneth Vermeer

Wissels:

'25 Sam Larsson voor Luis Sinisterra
'46 Renato Tapia voor Jan-Arie Van der Heijden
'90 Yassin Ayoub voor Marcos Senesi


Opstelling RKC Waalwijk

MaatsenVenteSow


RienstraSpieringsLeemans


BakariDelcroixMulderGaari


Vaessen

Wissels:

'65 Tahiri voor Maatsen
'73 Vermeulen voor Vente
'81 van Weert voor Mulder


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 3-0 (0-0)
 4 3-1 (1-1)
 3 3-0 (2-0)
 3 3-0 (2-0)
 3 3-1 (1-0)
 3 4-2 (2-1)
 3 3-0 (1-0)
 3 3-0 (1-0)
 3 3-1 (1-0)
10  3 3-0 (2-0)
11  3 3-0 (1-0)
12  3 3-0 (1-0)
13  3 3-0 (1-0)
14  3 3-0 (1-0)
15  3 3-1 (2-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.25. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Marcos Senesi (42 -> 5,0)
2. Sam Larsson (20 -> 4,0)
3. Ridgeciano Haps (19 -> 3,0)
4. Jens Toornstra (10 -> 2,0)
5. Orkun Kökcü (5 -> 1,0)
6. Nicolai Jørgensen (2 -> 0,0)
6. Renato Tapia (2 -> 0,0)
8. Yassin Ayoub (1 -> 0,0)
8. Lutsharel Geertruida (1 -> 0,0)
10. Dylan Vente (0 -> 0,0)
10. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
10. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
10. Sven van Beek (0 -> 0,0)
10. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
10. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
10. Liam Kelly (0 -> 0,0)
10. Steven Berghuis (0 -> 0,0)
10. George Johnston (0 -> 0,0)
10. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
10. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
10. Leroy Fer (0 -> 0,0)
10. Nick Marsman (0 -> 0,0)
10. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
10. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
10. Edgar Miguel Ié (0 -> 0,0)
10. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
10. Wouter Burger (0 -> 0,0)
10. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
10. Cheick Touré (0 -> 0,0)
10. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
10. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
10. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
10. Denzel Hall (0 -> 0,0)
10. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Zullen ze weer medelijden hebben met de nummer laatst zoals gewoonlijk en weer een paar puntjes geven aan een degradatie kandidaat.
Laat die Deen aub maar op de bank daar zit totaal geen puf meer in of zou Dikkie het voor elkaar krijgen om er toch nog iets van te maken.
+1/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
aub wisselen. Zet narsingh maar rechts back als ie niet kan spelen. fer in de verdediging hoeft hij minder te lopen en van der heijden op het middenveld.

tapia of ayoub voor kokcu.


ok lol dat kan nu dus al niet meer. wel benieuwt hoe tapia het doet met senesi beide spaans talig moet kunnen in de verdediging. Alleen fer zou ook kunnen hoeft daar minder te lopen.

verlicht de druk op geertruida door jorgensen op 10 te zetten berghuis in de spits en toornstra op rechts op de vleugel
+1/-0

4 jaar geleden
Oliedomme actie van Berghuis.
Eerlijk gezegd, moet de keeper na 5, 7 seconden zo zielig doen.
Matennaierij. Dat hoort niet.
Maar Berhuis hoort gewoon zijn handen (ellebogen) thuis te houden.
+1/-0

4 jaar geleden
Berghuis (en Feyenoord) komen ontzettend goed weg. Deze actie is gewoon een directe rode kaart en een navenante schorsing, dat zowel de scheidsrechter als de VAR anders beslissen in deze situatie is puur geluk.

Dat zo'n reactie van de keeper niet op het voetbalveld thuishoort doet daar niets aan af, Berghuis moet zijn poten ('ellebogen') thuishouden. Simpel.

Ik vind Berghuis in dit soort situaties veel te primair ('dom') reageren, hij moet zich leren beheersen. En zo'n interview na afloop maakt het er niet beter op. Alhoewel ik dan nog denk 'met zijn natte haren komt hij net de kleedkamer uit en zit hij nog adrenaline van de wedstrijd, dan reageer je misschien nog niet weloverwogen', had hij misschien tegen zichzelf in bescherming genomen moeten worden. Even (nog) niet reageren, dan waait het hopelijk over en geef je de indruk dat Berghuis even zijn zonden mag overdenken.

Nu lijkt het erop dat hij bij voorbaat hier helemaal niets van leert.
+1/-0