Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord treft zondag nummer laatst RKC met huurling Dylan Vente

9 november 2019 02:09

Voor Feyenoord wacht zondag een thuiswedstrijd tegen RKC, de huidige nummer laatst van de Eredivisie. De verrassende promovendus leek direct hard af te stevenen op degradatie, maar wist vorig weekend voor het eerst dit seizoen te winnen. Heracles Almelo werd in eigen huis met 2-0 verslagen, nadat het enkele dagen daarvoor nog met 4-3 had verloren van de Almeloërs voor de TOTO KNVB Beker.

Aanstaande zondag zal het duel in competitieverband voor de 24ste keer op het programma staan. Feyenoord wist tot nu toe 16 keer te winnen, speelde 6 keer gelijk en verloor slechts 1 keer. De grootste zege die Feyenoord tegen de Waalwijkers wist te boeken is 5-0. Dat resultaat werd behaald in de seizoenen 1989/1990 en 1996/1997. Bij de zege in 1990 maakte Piet Keur drie doelpunten, terwijl Gaston Taument zijn naam in 1997 drie keer terug zag op het scorebord. In 2014 troffen beide ploegen elkaar voor het laatst in de Eredivisie. Door twee treffers van Graziano Pelle werd met 2-0 gewonnen.

Voor Dylan Vente zal het duel zondag extra speciaal zijn. De door Feyenoord opgeleide spits speelt dit seizoen op huurbasis van RKC en zal daardoor tijdelijk terugkeren in De Kuip. Fred Grim werkte eerder als assistent-trainer van Dick Advocaat bij het Nederlands elftal en Sparta, waarna hij vorig jaar zomer naar RKC vertrok.




Tags

rkc vente eredivisie advocaat almelo almeloers degradatie graziano grim heracles keur knvb kuip pelle promovendus sparta taument

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.352 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat volkslied willykment woningbouw yoda