Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord gelijk tegen Young Boys na op en neer gaand duel


Tijdstip
7 november 2019
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Europa League
Televisiezender
RTL 7


Feyenoord gelijk tegen Young Boys na op en neer gaand duel; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord gelijk tegen Young Boys na op en neer gaand duel

Feyenoord heeft donderdagavond in eigen huis tegen Young Boys gelijk gespeeld. Het duel in De Kuip eindigde in 1-1. Via een strafschop van Steven Berghuis kwam de ploeg nog wel op voorsprong, maar na rust wist de Zwitserse ploeg gelijk te maken.

Direct vanaf het begin ontstond al een wedstrijd die over en weer ging. Beide ploegen zochten de aanval en de eerste grote kans was na ruim tien minuten voor Luis Sinisterra. Een schot van de Colombiaan werd echter geblokkeerd en voorkwam de openingstreffer. Feyenoord zou enkele minuten later alsnog op voorsprong komen toen Ridgeciano Haps onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Aanvoerder Steven Berghuis ging achter de bal staan en schoot hard de 1-0 binnen.

Ook na die openingstreffer bleef Feyenoord de gevaarlijkste ploeg, al waren beide teams vooral erg slordig waardoor grote kansen uitbleven. Nicolai Jorgensen kreeg nog wel een goede kans, maar kon net niet bij de bal. Young Boys leek vlak voor rust plotseling de gelijkmaker voor het inschieten te hebben, maar de bal werd verkeerd geraakt en het liep voor Feyenoord met een sisser af.

In de tweede helft kwam Feyenoord een stuk slechter voor de dag. Young Boys zette nadrukkelijk aan en kreeg meerdere kansen om gelijk te maken. Net toen Feyenoord wat meer grip op het duel leek te krijgen, viel de treffer van de Zwitsers alsnog. Edgar Miguel Ié ging in de fout en raakte daarbij uiteindelijk ook geblesseerd, waarna invaller Spielmann daar dankbaar gebruik van maakte en voor de 1-1 zorgde.

Beide ploegen gingen vervolgens voor de winst. Young Boys schoot vlak voor doel net over, terwijl Jorgensen in blessuretijd de winst voor het inschieten leek te hebben. Hij leek echter te schrikken van de kans, waardoor het duel eindigde in 1-1. Feyenoord staat door het gelijke spel nu op de derde plaats. Winst over drie weken in eigen huis tegen Rangers FC is noodzakelijk om nog kans te maken om door te gaan. Puntverlies tegen de Schotten betekent al direct uitschakeling.


Steven Berghuis: 'We riepen het een beetje over onszelf af'

Steven Berghuis gaf in gesprek met RTL 7 aan te balen van het gelijke spel tegen Young Boys. "Als je op het laatst de kansen tegen krijgt en Young Boys elke keer gevaarlijk is vanuit de counter omdat wij niet goed staan, ben je blij met een punt", aldus Berghuis. "Maar zo ga je de wedstrijd niet spelen. We hadden drie punten moeten halen."

Er zat qua niveau een groot verschil in beide helften. "In de eerste helft hebben we een paar goede mogelijkheden gehad om doelpunten te maken. In de tweede helft waren we slordig en kwamen we bijna niet meer van de eigen helft af. Dan roep je het een beetje over jezelf af", zo gaf hij aan.


Dick Advocaat: 'Uiteindelijk zat er niet meer in dan 1-1'

In gesprek met RTL 7 gaf Dick Advocaat aan dat 1-1 de juiste weergave was gezien het spelbeeld. "Het is een lastige ploeg om tegen te spelen met zoveel snelheid voorin", aldus Advocaat. "We gaven nogal eens de bal weg op het middenveld, waardoor zij in hun kracht konden komen en daar aardig wat kansjes uit kwamen. Wij hadden ook mogelijkheden, maar uiteindelijk zat er niet meer in dan 1-1. We konden uiteindelijk wel meer risico gaan nemen, maar ik had niet het gevoel dat dat zou helpen."

Feyenoord kwam nog wel op voorsprong, maar kon niet doordrukken. "We hadden veel te veel onnodig balverlies. We konden de bal niet snel aanspelen, waardoor ze gaan draaien en dan de bal verliezen", zo gaf hij aan. "Dat kan alleen maar beter. Je kan niet in zes dagen verwachten dat alles in één keer beter is. Ze hebben hard gewerkt en alles geprobeerd. We hadden een paar geweldige aanvallen die dan net niet lukken, maar we hadden ook totaal onnodig balverlies op het middenveld, waardoor de tegenstander in hun spel kon komen. Daar bleven zij gevaarlijk in en die kregen ook nog wat kansjes."

Dat Rangers in eigen huis wist te winnen van FC Porto is voor Feyenoord ongunstig. "Er zijn nog twee wedstrijden te spelen en daarin is nog alles mogelijk. Het wordt natuurlijk wel moeilijk, maar dat wisten we voor de wedstrijd ook al", zei hij daarover. "We kunnen nog zes punten halen. Daar moet je als voetballer altijd vanuit gaan. Op het einde zien we wel waar we staan."


Rick Karsdorp: 'Ik moet gewoon veel meer brengen'

Rick Karsdorp gaf in gesprek met RTL 7 aan te balen van zijn eigen spel. "Iedereen weet wat ik kan en wat ik kan brengen. Alleen ik breng het niet. Daar baal ik ook heel erg van", aldus Karsdorp. "In de eerste helft leid ik heel veel balverlies. Dat heeft natuurlijk ook met mezelf te maken, maar als je heel weinig afspeelmogelijkheden hebt, wordt het heel lastig. Maar ik moet gewoon veel meer brengen. Het komt er alleen niet uit. Of dat met mijn lies te maken heeft, weet ik niet. Maar het moet gewoon anders."

De rechtsback vindt zelf ook dat het veel beter moet. "Iedereen kent mijn verhaal. Ik heb twee jaar heel weinig gespeeld. Ik ging hier met een heel goed gevoel weg. Had hier twee of drie topseizoenen gehad, maar heb daarna vervelende blessures gehad", zo gaf hij aan. "Je wil daarna de draad weer oppakken bij Feyenoord, maar persoonlijk komt het er bij mij nog niet uit. Waar het precies aan ligt... Daar heb ik nu niet zo een antwoord op. Maar iedereen weet dat het wel beter moet."

Het gelijke spel vond Karsdorp terecht, maar er had wel meer ingezeten. "Luis had de bal na een paar minuten al voor het inschieten en daarna kregen we natuurlijk die penalty. Zij hebben ook hun kansen gehad. Het was een wedstrijd die op en neer ging. Vooral op het laatst", zei hij daarover. "We hadden vandaag kunnen winnen. Als we nu van Rangers-thuis winnen, wordt het een spannende finale op bezoek bij Porto."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Steven Berghuis ('18, penalty)
Goal
1-1 Spielmann ('71)
Scheidsrechter
Gil (Pol)
Toeschouwers
45.022 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
BSC Young Boys: Nsame ('23)
Kaart
Feyenoord: Steven Berghuis ('32)
Kaart
Feyenoord: Orkun Kökcü ('39)
Kaart
Feyenoord: Luis Sinisterra ('45)
Kaart
BSC Young Boys: Ngalameu ('60)
Kaart
Feyenoord: Jan-Arie Van der Heijden ('66)
Kaart
BSC Young Boys: Lustenberger ('90)

Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraNicolai JørgensenSteven Berghuis


Jens ToornstraOrkun KökcüRenato Tapia


Ridgeciano HapsJan-Arie Van der HeijdenEdgar Miguel IéRick Karsdorp


Kenneth Vermeer

Wissels:

'73 Sam Larsson voor Luis Sinisterra
'73 Marcos Senesi voor Edgar Miguel Ié


Opstelling BSC Young Boys

AssaleNsameNgalameu


LustenbergerAebischerFasnacht


LotombaZesigerSoerensenGarcia


von Ballmoos

Wissels:

'68 Spielmann voor Ngalameu
'68 Janko voor Lotomba
'86 Mambimbi voor Assale


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 1-1 (0-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 3-1 (1-0)
 3 3-1 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 3-1 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 3-1 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
10  3 3-1 (1-0)
11  3 3-1 (1-0)
12  3 1-0 (1-0)
13  3 2-1 (1-0)
14  3 2-1 (1-0)
15  3 1-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.77. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Ridgeciano Haps (30 -> 5,0)
2. Steven Berghuis (15 -> 4,0)
3. Kenneth Vermeer (9 -> 3,0)
4. Jan-Arie Van der Heijden (7 -> 2,0)
5. Niemand (6 -> 1,0)
6. Marcos Senesi (4 -> 0,0)
6. Luis Sinisterra (4 -> 0,0)
6. Renato Tapia (4 -> 0,0)
9. Jens Toornstra (3 -> 0,0)
10. Sam Larsson (2 -> 0,0)
10. Rick Karsdorp (2 -> 0,0)
12. Dylan Vente (0 -> 0,0)
12. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
12. Sven van Beek (0 -> 0,0)
12. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
12. Liam Kelly (0 -> 0,0)
12. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
12. George Johnston (0 -> 0,0)
12. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
12. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
12. Leroy Fer (0 -> 0,0)
12. Nick Marsman (0 -> 0,0)
12. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
12. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
12. Edgar Miguel Ié (0 -> 0,0)
12. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
12. Wouter Burger (0 -> 0,0)
12. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
12. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
12. Cheick Touré (0 -> 0,0)
12. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
12. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
12. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
12. Denzel Hall (0 -> 0,0)
12. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Wij als supporters hebben een overwinning nodig! :). Bekerloting 1 van de zwaarste en kans op bekerwinst (alles behalve bekerwinst is nutteloos) lastig in te schatten dan is overwintering de redding van het seizoen! Ajakkes jankerts wees blij met gelijkspel uit. In NL hebben ze scheids/var bijna altijd mee. Omdat die 5-4 door nieuwe handsregel wordt afgekeurd (bizar alle aanvallende aanraking met de hand is geen doelpunt.....) zijn ze niet uitgeschakeld. Anders waren ze uitgeschakeld geweest denk ik bij niet winnen valencia thuis en lille uit. Sowieso speelde chelski het ongelofelijk slecht uit natuurlijk 20 minuten thuis tegen 9 man :\(.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Je moet wel heel blind zijn om niet toe te geven dat Ajax een geweldige ploeg heeft en heeeel goed voetbal speelt....
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Zeker! Blind is wel een mooie woordspeling in deze :-). Maar ze genieten er amper van door dat gejank, bizar, dan zouden wij er wel van moeten genieten terwijl ze het zelf niet doen? Ze spelen oa goed icm aantrekkelijk spel door 5 spelers die 4 miljoen verdienen en normaal gesproken niet in NL zouden spelen. Het voetbal is totaal verpest door geld en zij profiteren daar goed van en wij helaas niet. Maar er is overdreven veel aandacht voor 2 gele kaarten. Als dat bij ons gebeurt hoor je niemand. Je kunt het vergelijken met als wij met de Vrij, Kongolo, Ake, de Roon en Wijnaldum hadden gespeeld met Koeman als coach. Hoe hadden wij het dan gedaan? Vanavond 2-0 en rangers-porto gelijk is bovenaan!!
+1/-0

 
4 jaar geleden
Calimiro gedrag...op een feijnoordsite zeuren over Ajax. We hebben bij ons eigen cluppie genoeg om ons druk over te maken.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Vooral bestuurlijk en daardoor had Jaap Stam het ook moeilijk. Het draait altijd om goeie omstandigheden voor een trainer te creëren. Dat heeft de a.i.-leiding niet gedaan.
+1/-0

4 jaar geleden
Kijk wel weer uit naar een avondje el in de kuip.
+2/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Zonde van het tegen doelpunt wou net zeggen haal sinisterra en kokcu er af voor narsingh en ayoub.


Voor de gele kaarten die die 2 hebben gaat ook geheid mis.
ie er uit en senesi er maar in...

ie is helaas een faalhaas op belangrijke momenten. Niet meer opstellen. nu met die blessure eerst de hands ballen je kan niet op die jonge aan bij belangrijke momenten. Zet tapia of fer maar naast van der heijden in de verdediging.

Niet larsson er in zucht... nu mis je weer snelheid op links...

Zonde kokcu verprutst weer een goeie schot kans...

Helaas... een gelijkspel is niet genoeg.

berghuis had weer veel te veel balverlies. Ie faalde weer nu weer een blessure op een verkeerd moment... Tapia deed het wel redelijk en van der heijden ook. Kokcu is totaal ongevaarlijk met afstandsschoten en werkt niet op het middenveld in europese wedstrijden. Toornstra ook helemaal niet gezien. Jorgensen kan niks in de kleine ruimte. Sinisterra scoort ook veel te weinig. karsdorp was weer matig en Larsson is niks op de vleugel... Haps speelde wel goed.

Het is niet best maar kijk naar de zwaktes en speel voortaan in europa en in de beker zo:

Narsingh Berghuis Toornstra
Jorgensen
van der heijden Tapia
haps senesi fer karsdorp/ie/geertruida
Vermeer

(of fer en tapia omdraaien van positie)
(op het middenveld kan je ayoub nog eens proberen in plaats van van der heijden als je met de punt naar achteren wil spelen).


Snelheid op links met narsingh hopen dat hij iets meer in de combinatie kan dan sinisterra. Berghuis ind e spits zetten want verdedigend en in de passing vreselijk. Toornstra blijft mee ruit de duels in het middenveld op rechts op de vleugel deed dat ook prima bij rutte kan het middenveld helpen.

Jorgensen kan op 10 met lengte en kracht meer brengen en kan wel van afstand scoren. Van der heijden geeft meer verdedigende impulsen op het middenveld en een linker been. Tapia speelde best prima nu maar fer kan ook naast van der heijden.
Haps laten staan (of malacia kansen geven). Senesi dan maar weer opstellen blijft een zwakke plek in de defensie. Fer of tapia (tapia spreekt wel spaans net als senesi) er naast. Karsdorp moet echt beter... Helaas is geertruida ook nog niet geweldig narsingh als rechtsback zou je nog kunnen testen.
+1/-0

4 jaar geleden
Je kunt volgens mij de beste trainer ter wereld neerzetten en een super TD, maakt niet zovéél uit, déze selectie klopt gewoon niet. Het is los zand en dan nog van twijfelachtige kwaliteit.
+1/-0