Transparent
Inloggen
Sluiten

Winst voor Feyenoord lijkt noodzakelijk tegen Young Boys

6 november 2019 00:22

Voor Feyenoord wacht donderdag een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen als Young Boys op bezoek komt in De Kuip. Een overwinning tegen de Zwitserse koploper in de groep is noodzakelijk om nog kans te blijven houden op overwintering. Ook in de eigen competitie gaat de ploeg aan kop nadat het afgelopen twee seizoenen ook al landskampioen wist te worden.

Het zal donderdag de vijfde keer worden dat Feyenoord in officieel verband in Rotterdam een wedstrijd speelt tegen een Zwitserse tegenstander. Servette FC was in 1962 de eerste Zwitserse ploeg en die wist met 1-3 te winnen. In 1991 eindigde het duel tegen Sion in 0-0, terwijl FC Luzern (4-1, 1992) en FC Basel (1-0, 2000) werden verslagen.

Voor Dick Advocaat zal het de eerste keer worden dat hij als hoofdtrainer tegenover een Zwitserse ploeg staat in een officiële wedstrijd. In totaal zat hij al 35 keer eerder als trainer op de bank van een Nederlandse club in een Europese wedstrijd. Als trainer van PSV kwam hij tot 26 wedstrijden, terwijl hij bij AZ in negen Europese wedstrijden de hoofdtrainer was. In totaal won hij 15 keer, speelde 12 keer gelijk en 8 keer werd verloren. Jaap Stam speelde nog negen Europese wedstrijden onder Advocaat, terwijl ook Luciano Narsingh, Steven Berghuis en Ridgeciano Haps al onder Advocaat gespeeld hebben.


Discussieer mee op de forums


Tags

zwitserse advocaat basel berghuis haps kuip landskampioen luciano luzern narsingh overwintering ridgeciano servette sion stam

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat anderlecht arnesen arrow been beneliga berghuis bestuur bosz cocu dickie dirkteur fraser gio gkl hanegem herik jol jorien kees koeman kokcu martin marwijk nederland pakweg schimmige socrates ven