Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord verliest in Zwitserland vanaf de strafschopstip


Tijdstip
24 oktober 2019
Stadion
Stade de Suisse
Gelegenheid
Europa League
Televisiezender
RTL 7


Feyenoord verliest in Zwitserland vanaf de strafschopstip; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord verliest in Zwitserland vanaf de strafschopstip

Feyenoord heeft ook haar tweede uitwedstrijd in de groepsfase van de Europa League verloren. De ploeg van Jaap Stam ging tegen Young Boys met 2-0 onderuit. Beide tegentreffers werden vanaf de strafschopstip binnen geschoten.

Feyenoord begon belabberd aan het duel tegen Young Boys. Tekenend voor die start was een situatie in de veertiende minuut. Een hoge voorzet van Young Boys werd op bizarre wijze door Edgar Miguel Ié weggeslagen, waardoor de Zwitsers volkomen terecht een strafschop kregen en heel makkelijk op voorsprong kwamen.

Young Boys was ook daarna de betere ploeg, al kwamen beide ploegen moeilijk tot kansen. Halverwege de eerste helft kreeg de thuisploeg plotseling nog een penalty. Aanvaller Assalé liep in buitenspelpositie tegen de uitgestoken hand op van Kenneth Vermeer en liet zich vallen. In plaats van dat Feyenoord een vrije trap kreeg vanwege buitenspel trapte de scheidsrechter in de valpartij en werd het 2-0. Niet veel later kreeg Feyenoord via Luis Sinisterra de eerste grote kans, maar zijn inzet kon worden gekeerd door de doelman.

Na rust kwam Feyenoord iets beter uit de kleedkamer en kreeg het een paar mogelijkheden. Een afstandsschot van Orkun Kökcü kon met moeite worden gestopt door de Zwitserse keeper. Vaak maakte de ploeg van Jaap Stam in de buurt van het doel de verkeerde keuze, waardoor het amper tot goede kansen kwam en aan de stand niets meer veranderde.

Door de nederlaag zakt Feyenoord van de koppositie direct naar de laatste plaats. Over twee weken speelt het in de eigen Kuip opnieuw tegen Young Boys.


Jaap Stam: 'Iedereen met beetje kijk op voetbal heeft kunnen zien dat we goed kunnen voetballen'

In gesprek met RTL 7 gaf Jaap Stam aan te balen van de nederlaag tegen Young Boys. "We verliezen de wedstrijd door twee penalty's. Één moment van verstandsverbijstering en de tweede was volgens mij geen penalty. Hij liep tegen de handen van de keeper", aldus Stam. "In de beginfase hadden we moeite met het veld. Moesten we wennen aan de snelheid van de inspeelpass. De intentie was wel heel goed om dat te gebruiken. Daarna pakten we dat heel goed op, spelen we goed voetbal en domineer je de hele wedstrijd. Je komt dan ook dicht bij hun goal, maar dan moet je zelf ook de trekker over halen."

Volgens Stam was de wedstrijd exemplarisch voor de fase waarin Feyenoord nu zit. "Alles zit dan tegen. De schoten worden net gepakt door de keeper of geblokt. We zijn soms net niet doortastend genoeg. We krijgen wel genoeg mogelijkheden en bent dicht bij", zo gaf hij aan. "Uiteindelijk zie je wel dat je goed kan voetballen en speel je er doorheen. We hebben een tegenstander waar iedereen vol lof over spreekt heel moeilijk kunnen maken."

De trainer van Feyenoord had voldoende aanknopingspunten gezien. "Iedereen die een beetje kijk heeft op voetbal heeft kunnen zien dat we goed kunnen voetballen", zei hij daarover. "Buiten de beginfase waarin het onnauwkeurig was. Dat kwam niet door de druk van de tegenstander, maar omdat de passing onnauwkeurig was. Dat kwam door het moeten wennen aan het veld. Daarna pakten we het heel goed op."


Jens Toornstra: 'We gaven twee pingels weg en liepen daarna achter de feiten aan'

Jens Toornstra gaf in gesprek met RTL 7 aan dat Feyenoord het aan zichzelf te wijten had dat het verloor van Young Boys. "We begonnen heel slecht vandaag. We gaven twee pingels weg en liepen daarna achter de feiten aan", aldus Toornstra. "Het was gewoon niet nodig. We hebben in dat opzicht onszelf de das om gedaan."

De middenvelder was niet te spreken over de handsbal van Edgar Miguel Ié. "Dat was geen slimme actie. Ik hoop dat hij dat zelf ook weet. Ik zag dat zijn handen heel hoog waren", zo gaf hij aan. "Tegen Glasgow was er ook al zo'n moment. Hij weet dat zelf ook. In het heetst van de strijd gebeuren dat soort dingen. Helaas nu twee keer bij ons."

Toornstra had geen verklaring waarom Feyenoord zo slecht aan de wedstrijd begon. "Die vragen stellen we onszelf ook. We hebben gisteren op dit veld getraind. We weten dat dit een glad en snel veld is. Maar van de eerste tien ballen leverden we er acht in zonder druk. Je begint dan slecht en geeft de tegenstander een goed gevoel zonder dat dat nodig is", zei hij daarover. "Dan komen ook nog die twee penalty's. Dat is ook onnodig. We spelen gewoon met heel weinig zelfvertrouwen en dat is heel lastig."


Tyrell Malacia: 'Het veld mag geen excuus zijn'

Tyrell Malacia was blij dat hij tegen Young Boys in de basis mocht starten. Dat gaf hij aan in gesprek met RTL 7. "Het was voor mij persoonlijk lekker. Ik heb lange tijd niet gespeeld, dus ik was blij om te spelen", aldus Malacia. "Je moet gewoon je mannetje staan. Ik moest er staan vandaag en heb gedaan wat ik kon doen."

Malacia heeft geen verklaring waarom het bij Feyenoord niet draait. "Ik zou echt niet weten waar het aan ligt", zo gaf hij aan. "We moeten daarvoor de koppen bij elkaar gaan steken en met elkaar gaan zitten."

Feyenoord begon heel zwak aan de wedstrijd. "Het was in het begin even wennen. Het is een ander veld", zei hij daarover. "Dat mag geen excuus zijn. We hadden gewoon ons eigen ding moeten doen."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 2-0 (2-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Assale ('14, penalty)
Goal
2-0 Nsame ('28, penalty)
Scheidsrechter
Kehlet (Den)
Toeschouwers
27.641 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Edgar Miguel Ié ('14)
Kaart
Feyenoord: Kenneth Vermeer ('27)
Kaart
BSC Young Boys: Sörensen ('39)
Kaart
Feyenoord: Leroy Fer ('69)
Kaart
Feyenoord: Steven Berghuis ('86)
Kaart
Feyenoord: Ridgeciano Haps ('88)

Opstelling Feyenoord

Sam LarssonLuis SinisterraSteven Berghuis


Jens ToornstraLeroy FerOrkun Kökcü


Tyrell MalaciaMarcos SenesiEdgar Miguel IéLutsharel Geertruida


Kenneth Vermeer

Wissels:

'37 Eric Botteghin voor Edgar Miguel Ié
'74 Luciano Narsingh voor Orkun Kökcü
'81 Ridgeciano Haps voor Tyrell Malacia


Opstelling BSC Young Boys

NsameAssaleNgamaleu


LustenbergerAebischerFassnacht


LotombaZesigerSörensenJanko


Von Ballmoos

Wissels:

'42 Gaudino voor Lustenberger
'66 Burgy voor Assale
'86 Garcia voor Fassnacht


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 2-0 (1-0)
 6 2-0 (1-0)
 5 2-0 (1-1)
 5 3-0 (2-0)
 4 3-1 (2-0)
 4 2-1 (1-0)
 4 2-1 (1-0)
 4 2-1 (1-0)
 4 2-1 (1-0)
10  4 2-1 (1-0)
11  4 1-0 (1-0)
12  4 2-1 (1-0)
13  3 2-1 (0-0)
14  3 2-1 (1-1)
15  3 3-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.68. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Marcos Senesi (20 -> 5,0)
2. Luis Sinisterra (15 -> 4,0)
3. Niemand (13 -> 3,0)
4. Tyrell Malacia (12 -> 2,0)
5. Kenneth Vermeer (5 -> 1,0)
6. Lutsharel Geertruida (3 -> 0,0)
7. Steven Berghuis (2 -> 0,0)
7. Sam Larsson (2 -> 0,0)
9. Leroy Fer (1 -> 0,0)
9. Orkun Kökcü (1 -> 0,0)
11. Dylan Vente (0 -> 0,0)
11. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
11. Sven van Beek (0 -> 0,0)
11. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
11. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
11. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
11. Liam Kelly (0 -> 0,0)
11. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
11. George Johnston (0 -> 0,0)
11. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
11. Renato Tapia (0 -> 0,0)
11. Nick Marsman (0 -> 0,0)
11. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
11. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
11. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
11. Edgar Miguel Ié (0 -> 0,0)
11. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
11. Wouter Burger (0 -> 0,0)
11. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
11. Cheick Touré (0 -> 0,0)
11. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
11. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
11. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
11. Denzel Hall (0 -> 0,0)
11. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Wat moet je nu met Jorgensen dan wel en dan weer niet hoe kan je gvd bouwen aan een elftal met een spits die er af en toe eens is en als hij er is is het een drama,laat hem er van af nu aan niet meer in staan en lekker banken of met jong Feyenoord mee laten hobbelen,dit kan gewoon niet meer.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Inderdaad pitbull. Feyenoord had die € 7.000.000 beter kunnen uitgeven aan een spits, die kan spelen op gras, kunstgras en zandvlakte. Nu blijft het steeds maar aanmodderen.
+1/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
heren wat was de zekerheid geweest dat feyenoord een goeie spits had gehaalt? zie voorbeeld kazim uit het verleden... laten we eerst eens een scout vinden die kwaliteiten bij spelers op waarde weet te schatten. Want we halen de ene na de andere miskoop binnen.

je kan je nu beter richten op transfervrije spelers en eigen jeugd opleiden want je aankopen zijn aller belabberdst en kosten je bergen aan geld. En Feyenoord heeft al niet veel te besteden.
+1/-1

4 jaar geleden
Wat een trieste reacties weer vol met aannames en media gezwets .
Lekker blijven hangen in als dit als dat .
Het is nu eenmaal zoals het is .
Geen jorgi of andere echte spits.
Niet de vorm dus moeten we wat anders .
532 is dan een logische optie .
+1/-0

4 jaar geleden
Met die 5-3-2 opstelling ben ik het helemaal eens, laat het maar weer eens zien
+2/-0

4 jaar geleden
Die is niet wijs. Zou 'ie het zelf geloven?
+1/-0