Transparent
Inloggen
Sluiten

Donderdag wacht voor Feyenoord eerste van twee loodzware uitwedstrijden deze week

23 oktober 2019 09:47

Voor Feyenoord staat donderdag in de Europa League een pittige uitwedstrijd op het programma. De ploeg van Jaap Stam zal het dan in Zwitserland opnemen tegen Young Boys. Afgelopen seizoen wisten de Zwitsers met een gigantische voorsprong op de rest de landstitel binnen te slepen. Momenteel bezetten ze de tweede plaats op een punt achterstand van FC Basel. Het verloor dit seizoen in de competitie echter nog geen enkele wedstrijd.

Als kampioen van Zwitserland begon voor Young Boys het Europese seizoen in de laatste voorronde van de Champions League. Het Servische Rode Ster Belgrado bleek op basis van uitdoelpunten net te sterk, waardoor de ploeg doorstroomde in de groepsfase van de Europa League. De groep werd begonnen met een 2-1 nederlaag op bezoek bij FC Porto, terwijl met diezelfde cijfers in eigen huis werd gewonnen van Rangers FC. Vorig seizoen kwam Young Boys wel uit in de groepsfase van de Champions League en wist daarin in eigen huis te winnen van Juventus. Twee keer wist Young Boys in de historie te overwinteren in Europa. In de seizoenen 2010/2011 en 2014/2015 hield het Europese seizoen op in de tweede ronde van de Europa League. Respectievelijk Zenit Sint-Petersburg en Everton bleken toen te sterk.

Feyenoord speelde nog nooit eerder tegen Young Boys in officieel verband. Wel trof het al vaker een Zwitserse tegenstander. In het seizoen 1962/1963 was Servette FC de eerste tegenstander. In Zwitserland won Feyenoord met 1-3, maar verloor in Rotterdam met dezelfde cijfers. Omdat er destijds nog geen verlengingen waren, werd in het Duitse Düsseldorf een beslissingswedstrijd gespeeld. Feyenoord won toen weer met 3-1. In het seizoen 1991/1992 bleek Feyenoord in de Europa Cup 2 na strafschoppen te sterk voor FC Sion, nadat beide duels in 0-0 waren geëindigd. Een seizoen later was Feyenoord in hetzelfde toernooi te sterk voor FC Luzern. Na een 1-0 nederlaag werd in Rotterdam met 4-1 gewonnen. FC Basel was de tegenstander in het seizoen 2000/2001 in de UEFA Cup en werd twee keer verslagen. FC Basel was in de seizoenen 2004/2005 en 2006/2007 ook de tegenstander van Feyenoord in de groepsfase van de UEFA Cup. Destijds trof je in de groepsfase de ploegen maar één keer en in beide edities was dat voor Feyenoord een uitwedstrijd. De ploeg ging in 2004/2005 onderuit met 1-0 en speelde in 2006/2007 gelijk met 1-1.

De selectie van Young Boys kent één speler met een verleden in Nederland. Miralem Sulejmani speelde voor zowel sc Heerenveen als Ajax en kwam in totaal tot 196 officiële wedstrijden. Inmiddels is hij bezig aan zijn vijfde seizoen bij Young Boys.




Tags

basel zwitserland uefa beslissingswedstrijd doorstroomde dusseldorf everton gigantische heerenveen historie juventus landstitel luzern miralem nederland petersburg porto rangers servette sion stam ster sulejmani uitdoelpunten verlengingen voorronde zenit

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie players poor reds schreuder slot stengs there think twente what will year yoda zerrouki