Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord wint van ADO ondanks miraculeuze eigen doelpunten


Tijdstip
15 september 2019
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Feyenoord wint van ADO ondanks miraculeuze eigen doelpunten; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord wint van ADO ondanks miraculeuze eigen doelpunten

Feyenoord heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag weten te winnen. De ploeg van Jaap Stam won uiteindelijk met 3-2. Rick Karsdorp en Leroy Fer wisten beiden vanaf de strafschopstip te scoren, terwijl Luciano Narsingh voor de mooiste treffer van de middag zorgde. Beide doelpunten van ADO Den Haag werden door Feyenoord in eigen doel gewerkt.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd en drong direct vanaf het eerste fluitsignaal aan. Na ruim vijf minuten werd het daarvoor al beloond toen de bal op de stip ging nadat Ridgeciano Haps onderuit werd getrokken. Rick Karsdorp schoot de bal buiten bereik van doelman Havekotte in het doel.

ADO werd volledig overlopen door de ploeg van Jaap Stam en het leek een kwestie van wachten tot er meer treffers vielen. Na twaalf minuten werd het spel even onderbroken vanwege de aangekondigde knuffelactie. Vanuit het uitvak werden ongeveer 4000 knuffels naar beneden gegooid. Een paar minuten later viel dan de volkomen terechte tweede goal toen Luciano Narsingh goed de bal veroverde en een een-twee aanging met Luis Sinisterra. De gelegenheidsspits zorgde met een stift voor de zeer fraaie 2-0.

Ook na die treffer bleef Feyenoord oppermachtig en ging het op jacht naar meer doelpunten. Tien minuten voor rust floot scheidsrechter Gözübüyük opnieuw voor een strafschop nadat Meijers zeer opzichtig hands maakte. Dit keer ging Leroy Fer achter de bal staan en hij schoot onberipselijk de derde treffer binnen. Hij zorgde daarmee ook voor de uiteindelijke ruststand.

Vrij snel na rust kreeg Feyenoord via Larsson en Narsingh twee grote kansen, maar Havekotte kon nu wel redding brengen. De echte scherpte bij Feyenoord was echter weg, waardoor ADO er af en toe gevaarlijk uit kon komen. Het leidde een kwartier voor tijd zelfs tot de aansluitingstreffer toen Edgar Miguel Ié een voorzet met een omhaal wilde wegwerken, maar de bal daarmee in eigen doel schoot.

De wedstrijd kantelde opeens volledig en Feyenoord leek het helemaal kwijt te zijn. De Hagenezen leken helemaal terug in de wedstrijd te komen toen enkele minuten later ook Renato Tapia voor een eigen doelpunt zorgde. Hij kopte de bal achter Kenneth Vermeer. In de resterende minuten kwam Feyenoord echter niet meer in gevaar, ondanks dat ADO volle bak ten aanval ging.

Het hoogtepunt voor Feyenoord in de tweede helft was de rentree van Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra. Beide spelers kwamen vanwege blessures dit seizoen nog niet in actie.


[video] Highlights | Feyenoord - ADO Den Haag | 2019-2020


Leroy Fer: 'Wat wij in de tweede helft hebben laten zien is niet Feyenoord waardig'

In gesprek met Fox Sports gaf Leroy Fer aan iet te spreken te zijn over het spel van Feyenoord na rust. "Wat wij in de tweede helft hebben laten zien is ten eerste niet Feyenoord waardig en ten tweede veel te makkelijk hoe wij die doelpunten weggeven", aldus Fer. "In de eerste helft was het redelijk tot goed met de drie doelpunten die we maakten. In de tweede helft waren we veel te slap en dat zag je ook aan de doelpunten die we weggaven."

Fer ging verder: "We kregen in de tweede helft nog twee goede kansen, die moet je ook gewoon maken. Dan voetbal je heel anders. We zullen dit zeker gaan bespreken met z'n allen."


[video] KNUFFELREGEN | Geweldige supportersactie voor Sophia Kinderziekenhuis; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

[video] KNUFFELREGEN | Geweldige supportersactie voor Sophia Kinderziekenhuis


Jaap Stam: 'Uiteindelijk is het belangrijkste dat we gewonnen hebben'

Jaap Stam gaf in gesprek met Fox Sports aan niet verwacht te hebben dat het duel tegen ADO zo zou eindigen. "Je weet dat in de voetballerij alles kan gebeuren. Dat hebben we zelf ook meegemaakt", aldus Stam. "We hebben er in de rust op gehamerd dat de intensiteit en de manier van voetballen in de eerste helft ook vol moet gaan houden. Je weet dat als je met 3-0 voor staat in de rust het soms wat minder kan gaan. We hebben aangegeven dat als je meer doelpunten kan maken, je dat moet doen. Maar dat moet dan wel in het goede doel. Dat is altijd wel makkelijk."

Stam ging verder: "Uiteindelijk is het belangrijkste dat we gewonnen hebben. We hebben enorm veel kansen gehad in de eerste helft en in het begin van de tweede helft ook wel een paar goede. Als je er dan meer maakt, is het sowieso al gelopen. We mogen het alleen niet zo spannend houden."

De trainer van Feyenoord was zeer te spreken over de eerste helft. "Dat wil je dan ook doorzetten. Uiteindelijk onthouden mensen vaak alleen de tweede helft. Zo gaat dat sowieso in het leven. Het laatste gedeelte onthoud je veel meer dan het eerste", zo gaf hij aan. "Uiteindelijk hebben we drie punten en dat is het belangrijkste. We hebben bij vlagen heel goed gespeeld en veel kansen gekregen. Goede doelpunten gemaakt, maar dat hadden er meer moeten zijn. We hebben ook eigen doelpunten gemaakt, maar dat doen we ook niet expres. We moeten er gekeken over de hele wedstrijd wel meer uit kunnen halen."


[video] Luciano Narsingh blij met thuiszege en eerste competitiegoal


Jens Toornstra: 'Extra blij dat ik vandaag heb kunnen spelen'

Jens Toornstra was blij dat hij tegen ADO Den Haag zijn rentree bij Feyenoord mocht maken. De middenvelder ontbrak de afgelopen maanden vanwege een blessure. "Het was een heel ingewikkelde blessure", aldus Toornstra in gesprek met Fox Sports. "Het was een syndesmose blessure, een bandje dat jouw scheen- en kuitbeen bij elkaar houdt. Die was gescheurd. Ik moest rusten en rustig opbouwen. Het was voor mij voor het eerst dat ik zolang aan de kant heb gestaan. Daarom extra blij dat ik vandaag heb kunnen spelen."

De middenvelder kreeg de opmerking dat Feyenoord een heel behoorlijke selectie heeft als iedereen fit is, terwijl er aan het begin van het seizoen veel twijfels waren. "Die waren er niet bij ons", zo gaf hij aan. "Ik ben blij dat iedereen weer fit is. Een lekker brede selectie is altijd goed."


[video] 'Debuut betekent heel veel voor mij' | Interview Marouan Azarkan


Nicolai Jørgensen: 'Ik heb een geweldig gevoel bij deze club'

In gesprek met De Telegraaf gaf Nicolai Jørgensen aan in shock te zijn toen hij tegen ADO Den Haag mocht invallen. "Het was al een speciaal moment voor me omdat ik er zo lang uit ben geweest. Dan droom je al die tijd van het moment dat je weer mag opdraven in het elftal en in ons eigen stadion", aldus Jørgensen. "Ik rekende op vijf minuutjes aan het eind van de wedstrijd. Maar de trainer riep al heel vroeg: ’Hé Nico…’ Vervolgens wist ik niet wat me overkwam. Ik voelde zoveel warmte en zoveel waardering van de fans. Ongelooflijk om mee te maken. Ik werd er helemaal emotioneel van. It was going under my skin."

De Deense spits schrok er zo van dat hij verkrampte. "Ik heb op een WK gespeeld, ik heb hier prijzen gewonnen, ben topscorer geweest en heb toch best wel wat meegemaakt in mijn loopbaan. Ik heb de laatste drie weken ongelooflijk hard getraind. Vaak twee keer per dag. Dan ben je op zeker moment wel fit, maar dan heb je nog geen wedstrijden gespeeld. Dat moet nu gebeuren", zo gaf hij aan. "Ik heb een week of drie nodig om in het ritme van mijn ploeggenoten te komen. Want ik zit nog niet op hun niveau. Ik heb in drie weken een seizoensvoorbereiding van zes weken moeten stoppen."

Jørgensen is blij dat hij bij Feyenoord gebleven is. "Ik kon misschien naar een andere club, maar stiekem hoopte ik op deze kans bij Feyenoord. Ik heb een geweldig gevoel bij deze club", zei hij daarover. "Het zou niet alleen qua voetbal lastig zijn om weg te gaan, maar ook wat mijn familie betreft. Mijn vrouw is net als ik heel gelukkig in Rotterdam. Onze familie komt voortdurend over en we houden van de stad. Ik denk dat m’n vrouw m’n rentree vandaag daarom ook emotioneel vond."


Willem van Hanegem: 'Feyenoord speelde voor rust helemaal niet zo goed'

Willem van Hanegem is het niet eens met de opmerkingen dat Feyenoord een goede eerste helft speelde. Dat geeft hij aan in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. "Nu lijkt het achteraf misschien makkelijk praten, maar ik vond Feyenoord voor rust al helemaal niet zo goed spelen. Toen al kon je aan zien komen dat het nog heel benauwd kon worden", aldus Van Hanegem.

Op televisie werd volgens de Kromme gedaan alsof het een geweldige voetbalshow was geweest. "Nou, sorry hoor, dat was het echt niet. In werkelijkheid maakte ADO het Feyenoord gewoon heel gemakkelijk. De ploeg zakte ver terug, maar de ruimtes waren juist heel groot", zo geeft hij aan. "Zoals Renato Tapia speelde, dat zou ik nu, op m'n 75ste, ook nog wel kunnen. Dat was een soort walking football - en zo waren er meer bij Feyenoord. Als je zag hoeveel tijd en ruimte ze kregen, speelde Feyenoord juist heel erg slordig."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 3-2 (3-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Rick Karsdorp ('6, penalty)
Goal
2-0 Luciano Narsingh ('21)
Goal
3-0 Leroy Fer ('33, penalty)
Goal
3-1 Eigen doelpunt Edgar Miguel Ié ('77)
Goal
3-2 Eigen doelpunt Renato Tapia ('84)
Scheidsrechter
Gözübüyük
Toeschouwers
40.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
ADO Den Haag: Ould-Chikh ('6)
Kaart
ADO Den Haag: Beugelsdijk ('34)
Kaart
Feyenoord: Eric Botteghin ('36)
Kaart
ADO Den Haag: Malone ('50)

Opstelling Feyenoord

Sam LarssonLuciano NarsinghLuis Sinisterra


Leroy FerOrkun KökcüRenato Tapia


Ridgeciano HapsEdgar Miguel IéEric BotteghinRick Karsdorp


Kenneth Vermeer

Wissels:

'62 Nicolai Jørgensen voor Sam Larsson
'72 Marouan Azarkan voor Luis Sinisterra
'76 Jens Toornstra voor Leroy Fer


Opstelling ADO Den Haag

FalkenburgNecidOuld-Chikh


BakkerGoossensImmers


MeijersPinasBeugelsdijkVan Ewijk


Havekotte

Wissels:

'46 Cibicki voor Ould-Chikh
'46 Malone voor Bakker
'79 Summerville voor Falkenburg


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 3-2 (1-0)
 4 3-0 (2-0)
 4 3-0 (1-0)
 4 3-1 (2-1)
 4 3-1 (2-0)
 4 3-0 (1-0)
 4 3-1 (2-0)
 4 3-0 (1-0)
 4 3-1 (1-0)
10  4 3-0 (2-0)
11  4 3-1 (1-0)
12  4 3-0 (1-0)
13  4 3-1 (1-0)
14  4 3-0 (1-0)
15  4 3-0 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.52. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Ridgeciano Haps (29 -> 5,0)
2. Luis Sinisterra (27 -> 4,0)
3. Leroy Fer (23 -> 3,0)
4. Rick Karsdorp (10 -> 2,0)
5. Luciano Narsingh (8 -> 1,0)
6. Sam Larsson (6 -> 0,0)
7. Kenneth Vermeer (5 -> 0,0)
8. Orkun Kökcü (4 -> 0,0)
9. Renato Tapia (3 -> 0,0)
9. Edgar Miguel Ié (3 -> 0,0)
9. Niemand (3 -> 0,0)
12. Eric Botteghin (1 -> 0,0)
12. Marouan Azarkan (1 -> 0,0)
14. Dylan Vente (0 -> 0,0)
14. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
14. Sven van Beek (0 -> 0,0)
14. Marcos Senesi (0 -> 0,0)
14. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
14. Liam Kelly (0 -> 0,0)
14. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
14. Steven Berghuis (0 -> 0,0)
14. George Johnston (0 -> 0,0)
14. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
14. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
14. Nick Marsman (0 -> 0,0)
14. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
14. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
14. Wouter Burger (0 -> 0,0)
14. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
14. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
14. Cheick Touré (0 -> 0,0)
14. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
14. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
14. Denzel Hall (0 -> 0,0)
14. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden (gewijzigd)
Ongelofelijk weer de VAR bij de afgekeurde 1-2 van Heerenveen. Nu hoeft de var er zeker niet 100 procent van overtuigd te zijn tov de scheids..... Lichte aanraking van Woudenberg en fopduik veltvrouw. En de scheids moest gaan kijken in een volle Arena nadat 5 spelers om hem in hadden gepraat op een scherm die express voor de volle tribune staat tja 😕😟. Maar goed eerst zelf winnen tegen adeau. Hup Feyenoord!
Update: en dat is gelukt pfffff. Tapia de domme versie van Corky... Man man man.
+1/-1

 
4 jaar geleden
De laatste wedstrijden van de neuzen worden ze weer flink geholpen,strontziek wordt je er van,het paradepaardje van de knjb.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Wat nog het meest irritante is, is dat de meeste snavels zo volledig geïndoctrineerd en overtuigd van zichzelf zijn dat ze niet eens de discussie hierover aan gaan. Van elke andere club zouden een paar collega's (of anderen die je spreekt op maandag) zeggen tja twijfel of je kunt m geven of niet of wel mee eens of niet mee eens. Ook als het over Feyenoord zelf gaat of andere clubs. Nee hoor ze zijn het er allemaal volledig mee eens.... :-(. Zo triest, twijfel is gewoon niet ingrijpen VAR, behalve bij hunnie. Hark asjeblieft nog meer miljoenen binnen die naar beneden druppelen vanuit de volledig door geld verziekte voetbalwereld richting hun gehypte spelers (op frenkie na die is echt top en had als feyenoord fan bij ons moeten spelen helaas net als zyech die door twente weg gekaapt is) en ga met allemaal buitenlanders in een super league spelen, evt met pisv erbij. Dan hebben wij gewoon in NL een normale eerlijke leuke volkssportcompetitie met voornamelijk NL jongens en echte rauwe voetbalfans zonder glory hunters, meelopers en verwend theaterpubliek. Lekker in een gerenoveerde kuip, mensen die niet zonder overdekt stadion, ajakkes media, roltrappen, eten/drank zonder rij en pislucht kunnen blijf lekker weg.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Goed weergegeven Kuytebijter,het grote geld heeft deze sport ook al kapot gmaakt helaas en wat betreft dat riool in dat vreselijke linkse gedrocht amsterdom met dat meeloop bioscoop publiek kan de stront inzakken of zij nu punten halen voor het Nederlandse voetbal door de champions league te halen zal mij een worst zijn,en idd is Frankie een Feyenoordfan zoals heel zijn familie is hiermee viste Feyenoorde weer eens achter het net.
+1/-0

4 jaar geleden
Team zonder ruggegraat, waardeloos zootje. Na 30 minuten 3-0 en dan net zo lang lummelen tot het 3-2 geworden is. Waardeloos.
+1/-0