Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord kent doorgaans weinig problemen met ADO Den Haag

12 september 2019 16:41

Zondag wacht voor Feyenoord een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, de huidige nummer elf van de Eredivisie. De Hagenezen begonnen aan het seizoen met drie nederlagen, maar wisten in de laatste twee wedstrijden wel de overwinning te pakken. ADO lijkt nog vooral zoekende na het vertrek van smaakmaker Abdenasser El Khayati.

Het duel van zondag wordt de 46ste keer dat beide ploegen elkaar in Rotterdam treffen voor de competitie. 29 van de voorgaande edities werden gewonnen door Feyenoord, 8 keer eindigde het in een gelijkspel en 8 keer ging Feyenoord onderuit tegen de Hagenezen. De grootste overwinning werd behaald in het seizoen 1960/1961. Feyenoord wist toen met liefst 7-1 te winnen. De meest doelpuntrijke uitslag is 6-3. Dat resultaat haalde Feyenoord zowel in het seizoen 1957/1958 als in 2004/2005. Vorig seizoen eindigde het duel nog in een 0-2 nederlaag toen de wedstrijd in teken stond van het afscheid van Robin van Persie en Giovanni van Bronckhorst.

Twee seizoenen geleden wist Feyenoord wel te winnen. Steven Berghuis groeide in dat duel met een doelpunt en twee assists uit tot man van de wedstrijd in de 3-1 overwinning. Namens Feyenoord scoorden ook Tonny Vilhena en Jens Toornstra, terwijl voormalig Feyenoorder Lex Immers zorgde voor de Haagse treffer.

Immers is bovendien niet de enige voormalig Feyenoorder in dienst van ADO Den Haag. Ook Michiel Kramer en John Goossens spelen in de Hofstad. Bovendien wordt dit seizoen Crysencio Summerville gehuurd van Feyenoord. Assistent-trainer Edwin de Graaf speelde als voetballer ook in het rood-wit van Feyenoord. Aan de zijde van Feyenoord is Toornstra de enige speler die ook voor ADO Den Haag uitkwam.




Tags

ado toornstra abdenasser berghuis bronckhorst crysencio doelpuntrijke eredivisie goossens graaf khayati kramer lex michiel persie smaakmaker summerville uitkwam vilhena zoekende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship hancko kloese kraaij liverpool middenveldert milambo nederland oosting poor reds schreuder slot soap there think trend what will willykment year yoda zerrouki