Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden



Feyenoord ook gelijk in tweede competitieduel na zeer matige pot


Tijdstip
11 augustus 2019
Stadion
Abe Lenstra Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


Feyenoord ook gelijk in tweede competitieduel na zeer matige pot; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord ook gelijk in tweede competitieduel na zeer matige pot

Feyenoord heeft op bezoek bij sc Heerenveen niet weten te winnen. Het uitduel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Via een strafschop van Steven Berghuis kwam Feyenoord in de blessuretijd van de eerste helft nog op voorsprong, maar in de tweede helft kwamen de Friezen langszij.

Feyenoord werd, met Rick Karsdorp in de basis, vanaf het begin direct teruggedrongen door sc Heerenveen. Het was vooral de thuisploeg die aan de bal was en na een overtreding van Eric Botteghin kreeg het binnen het kwartier ook een strafschop. Dankzij een geweldige redding van Kenneth Vermeer werd een achterstand echter voorkomen.

Feyenoord kwam vervolgens iets beter in de wedstrijd, maar beide ploegen wisten nauwelijks gevaarlijk te worden. Een vrije trap van Heerenveen-middenvelder Faik ging net naast het doel, terwijl Feyenoord het gevaarlijkst werd via twee afstandsschoten van Renato Tapia.

Alles veranderde echter vlak voor rust. Eerst kreeg Feyenoord via Orkun Kökcü een grote kans, terwijl nog geen minuut later Heerenveen dicht bij een treffer was. Aan het eind van de eerste helft mocht Feyenoord nog één keer ten aanval trekken en dat leidde direct tot een strafschop. Een voorzet werd door sc Heerenveen-verdediger Floranus met zijn hand weggewerkt, waardoor de bal op de stipt ging. Steven Berghuis zorgde dat Feyenoord met een voorsprong de kleedkamers op mocht zoeken.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Het balbezit ging over en weer, maar kansen waren er nauwelijks. Heerenveen kreeg halverwege de tweede helft plots een opgelegde kans toen Wouter Burger de bal verspeelde. Het was aan Berghuis te danken dat de voorsprong voor Feyenoord op het scorebord bleef staan, omdat hij de bal op de doellijn tegen wist te houden.

Feyenoord leek verder ogenschijnlijk eenvoudig op de been te blijven, maar tien minuten voor tijd moest de ploeg toch een tegendoelpunt slikken. Verdediger Dresevic mocht van meer dan dertig meter uithalen en zijn schot ging met een rare zwabber in het doel.

In de resterende minuten probeerde Feyenoord iets meer aan te zetten, maar een schot op doel was er niet te zien aan beide kanten. Het tweede competitieduel van dit seizoen eindigde daarom ook in een gelijkspel.


[video] Highlights | sc Heerenveen - Feyenoord | Eredivisie 2019-2020


Eric Botteghin: 'We hadden 0-2 moeten maken aangezien anders dit kan gebeuren'

In gesprek met Fox Sports was Eric Botteghin teleurgesteld over het resultaat in Heerenveen. "We begonnen slordig, maar daarna hadden we een goed antwoord met een goal", aldus Botteghin. "We hebben daarna de controle over de wedstrijd, maar moeten dan de 0-2 maken aangezien anders dit kan gebeuren."

Heerenveen kwam tien minuten voor tijd met een schot van grote afstand op gelijke hoogte. "Het was een heel goed schot van de verdediger. Daar kun je weinig aan doen", zo gaf de aanvoerder van Feyenoord aan. "We moeten vooruit verdedigen. Ik heb geprobeerd te coachen om druk op de bal te zetten, maar dat deden we niet."

Feyenoord leek niet op de ploeg die donderdagavond nog Dinamo Tbilisi volkomen kansloos liet. "Ik vond ons niet fris vandaag. Dan komen de slordigheden en ben je niet goed in balbezit", zei hij daarover. "Voor de wedstrijd voelde iedereen zich goed en was iedereen fit, maar ik vond ons dus echt niet fris."

Volgens de verdediger was de strafschop die Heerenveen kreeg niet terecht. "Hij was te makkelijk gegeven. Ik raakte hem nauwelijks", aldus Botteghin. "Ik raakte hem niet vol. Ik trok mijn been in. Hij sprong zoals je dat in een zwembad doet."


[video] Vermeer over penalty en gelijkspel in Heerenveen


Jaap Stam: 'We hadden verwacht dat we een ander spel zouden spelen als vandaag'

Jaap Stam was in gesprek met Fox Sports niet tevreden over het spel van zijn ploeg. "We hadden verwacht dat we een ander spel zouden spelen als vandaag", aldus Stam. "Het was te gehaast, we waren op momenten niet fris en niet scherp genoeg. Het was niet goed aan de bal, de kwaliteit van de passing was ook niet goed. We leverden de ballen steeds in, waardoor je steeds in omschakelmomenten kwam. We kozen steeds voor de lange bal in plaats van balbezit te houden, waardoor je ook weer grotere afstanden moet overbruggen om de tweede bal te veroveren. Die bal verover je dan niet, waardoor je weer achteruit moet lopen. Uiteindelijk bleef je steeds in dat ritme zitten."

Volgens de trainer van Feyenoord speelde het ook mee dat Feyenoord de wedstrijd tegen Dinamo Tbilisi in de benen had. "We weten allemaal de situatie waarin wij verkeren, waarin we moeten spelen met spelers die nog niet helemaal fit zijn", zo gaf hij aan. "Uiteindelijk moet je in je wissels ook daar rekening mee houden in plaats van dat je gericht kan wisselen en je bijvoorbeeld een extra spits in kan brengen. Daar moet je ook naar kijken. Uiteindelijk hebben we maar een puntje uit deze wedstrijd en dat is te weinig. Dat weten wij ook."

Feyenoord had veel moeite met het spel van Heerenveen. "Je weet dat als je hier komt dat je dan onder druk gezet gaat worden. Dat proberen ze in een hoog tempo te doen. Af en toe heb je ruimte in de rug als zij druk proberen te zetten op onze helft. Af en toe moet je dan gebruik maken van die ruimte en eerder de diepte zoeken. Als dat niet gebeurt, wordt het moeilijk."


[video] Jaap Stam (trainer Feyenoord): 'Het was geen beste wedstrijd'


Kenneth Vermeer: 'Al met al is het een terechte uitslag'

Volgens Kenneth Vermeer had hij geen kans op het afstandsschot van sc Heerenveen. "Het was de bekende zwabberbal. In de warming-up zagen we al dat ballen die normaal gesproken rechtdoor gaan alle kanten opgingen. In de wedstrijd ging een vrije trap van Faik ook al de andere kant op en dat was nu weer", aldus Vermeer in gesprek met Fox Sports. "We spelen bij Feyenoord met een Adidas-bal. Die doet dat minder. Tegenwoordig trappen ze geen normale ballen meer."

De doelman was na de treffer woedend op zijn medespelers. "Er was nul druk op de bal. Hij schiet hem dan, maar hij had nog een aantal meters door kunnen lopen en uit kunnen halen", zo gaf hij aan. "Het mocht niet zo zijn. Al met al is het een terechte uitslag."

Vermeer stopte in de eerste helft nog een strafschop. De doelman kreeg de vraag wat zijn geheim was, omdat hij regelmatig penalty's weet te stoppen. "Ik heb geen geheim. Je moet gewoon proberen om die bal te stoppen", zei hij daarover. "Ik probeer altijd zo lang mogelijk te blijven staan. Hij schiet hem niet verkeerd in, maar met een beetje geluk hou ik hem tegen. Een goed genomen penalty hou je over het algemeen niet tegen, maar vandaag lukte mij dat wel gelukkig."


[video] Sam Larsson (Feyenoord): 'Moet aan wisselvalligheid werken'


Rick Karsdorp: 'Je speelt hier maar 1-1, maar persoonlijk is het fantastisch'

Rick Karsdorp had een dubbel gevoel overgehouden aan het duel in Heerenveen. Dat gaf hij aan in gesprek met Fox Sports. "Je speelt hier maar 1-1, maar persoonlijk is het fantastisch", aldus Karsdorp. "Ik ben weer terug waar ik wil zijn. Ook al is het maar voor tien of elf maanden. Ik ben blij om hier weer te zijn."

De verdediger hoefde niet lang na te denken toen Feyenoord zich meldde. "Ik heb twee jaar heel weinig gevoetbald. Iedereen weet dan dat je heel weinig vertrouwen hebt. Op een gegeven moment hoorde ik van de club dat ik verhuurd mocht worden", zo gaf hij aan. "Je gaat dan je opties bekijken en op een gegeven moment kwam Feyenoord voorbij. Als er iemand vertrouwen heeft in de club en binnen de club, ben ik dat wel. Daarom is mijn keuze op Feyenoord gevallen."

Karsdorp ging verder: "Ik had wat gesprekken met de club en met mijn managers. Maar eigenlijk was ik al heel snel overtuigd van Feyenoord en heb ik snel de knoop doorgehakt. Ik heb gelijk gezegd dat ik terug wilde naar Feyenoord en dat ze nee konden zeggen tegen de andere clubs. Ik ga lekker een jaartje knallen hier."

De verdediger mocht direct in de basis starten, maar na ruim een uur was voor hem de tank leeg. "Tot vier of vijf dagen voordat ik naar Feyenoord kwam heb ik alleen maar in de gym gezeten. Heb ik niet buiten getraind. Ik heb ook pas één keer met het team getraind", zei hij daarover. "Het team had natuurlijk donderdag een wedstrijd, dus de training was ook niet zwaar. Ik heb niet veel met de jongens getraind. Komende week zal dat ook niet zo zijn. Maar ik moet gewoon fit worden en veel loopjes gaan doen. Dan hoop ik zondag er wel negentig minuten te staan."


[video] Vermeer (Feyenoord) woest over tegentreffer: 'Hij krijgt zoveel ruimte'


Kees Kist: 'Steven Berghuis is een speler voor wie je als voetballiefhebber naar het stadion komt'

De Telegraaf-rapporteur Kees Kist is lovend over de kwaliteiten van Steven Berghuis. "Steven is een speler voor wie je als voetballiefhebber naar het stadion komt. Het is een zegen voor Feyenoord dat hij zijn contract tot 2022 heeft verlengd", aldus Kist, die aanwezig was bij het duel tegen sc Heerenveen. "Ik kan geen andere speler in de selectie van Feyenoord opnoemen die qua niveau in de buurt komt van Berghuis. Zeker niet als je puur naar kwaliteit kijkt. Steven doet simpelweg bijna niets fout."

Kist gaat verder: "Hij zet de lijntjes uit, al zijn passes komen aan, hij werkt keihard en heeft een sublieme techniek. Het lijkt hem niet veel moeite te kosten om ballen 'op de stropdas' van een medespeler te leggen. Berghuis stak er met kop en schouders bovenuit."

Berghuis maakte vanaf de strafschopstip het enige doelpunt voor Feyenoord. "Daar zat ontzettend veel gif in. Het was net alsof Steven de bal dwars door het net heen wilde schieten. Dat is tekenend voor zijn instelling", zo geeft Kist aan. "Helaas slaagden zijn ploeggenoten er niet allemaal in om zo’n hoog niveau te halen. Of dit hem kan gaan irriteren? Dat denk ik niet. Berghuis heeft er een goede kop op zitten. Hij heeft het karakter om de kar te blijven trekken.

Momenteel wordt Berghuis opgesteld als spits, waar hij een vrije rol kan vervullen. "Ook dat vult hij uitstekend in", zegt Kist daarover. "Hij speelt een beetje hangend. Soms duikt hij links op, dan weer rechts en dan weer in het centrum. Die vrije rol past hem goed en hij kan dat als geen ander. Berghuis is een complete voetballer, dus die kun je overal voorin opstellen."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Steven Berghuis ('45, penalty)
Goal
1-1 Dresevic ('80)

Opmerkelijk: '13 Odgaard (Hee) mist een strafschop

Scheidsrechter
Kamphuis
Toeschouwers
18.600 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling Feyenoord

Sam LarssonSteven BerghuisLuis Sinisterra


Renato TapiaOrkun KökcüWouter Burger


Ridgeciano HapsJan-Arie Van der HeijdenEric BotteghinRick Karsdorp


Kenneth Vermeer

Wissels:

'60 Yassin Ayoub voor Orkun Kökcü
'60 Luciano Narsingh voor Luis Sinisterra
'66 Lutsharel Geertruida voor Rick Karsdorp


Opstelling sc Heerenveen

Van BergenOdgaardEjuke


KongoloFaikBruijn


WoudenbergBotmanDresevicFloranus


Hahn

Wissels:

'77 Van der Heide voor Ejuke
'78 Ras voor Bruijn


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 1-1 (1-0)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (0-0)
 3 1-2 (0-1)
 3 1-2 (0-1)
 3 1-2 (0-1)
 3 1-2 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
10  3 1-2 (0-1)
11  3 1-3 (0-1)
12  3 1-4 (0-1)
13  3 1-3 (0-1)
14  3 1-3 (0-1)
15  3 1-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.19. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Steven Berghuis (34 -> 5,0)
2. Kenneth Vermeer (25 -> 4,0)
3. Renato Tapia (22 -> 3,0)
4. Orkun Kökcü (10 -> 2,0)
5. Rick Karsdorp (7 -> 1,0)
6. Niemand (6 -> 0,0)
6. Luis Sinisterra (6 -> 0,0)
8. Ridgeciano Haps (5 -> 0,0)
8. Eric Botteghin (5 -> 0,0)
10. Sam Larsson (3 -> 0,0)
11. Sven van Beek (1 -> 0,0)
11. Lutsharel Geertruida (1 -> 0,0)
13. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
13. Jeremiah St. Juste (0 -> 0,0)
13. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
13. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
13. Tonny Vilhena (0 -> 0,0)
13. Renato Tapia (0 -> 0,0)
13. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
13. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
13. Ramon Ten Hove (0 -> 0,0)
13. Robin van Persie (0 -> 0,0)
13. Dylan Vente (0 -> 0,0)
13. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
13. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
13. Cheick Touré (0 -> 0,0)
13. Mo El Hankouri (0 -> 0,0)
13. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
13. Calvin Verdonk (0 -> 0,0)
13. Jordy Clasie (0 -> 0,0)
13. Wouter Burger (0 -> 0,0)
13. Joris Delle (0 -> 0,0)
13. Cuco Martina (0 -> 0,0)
13. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
13. Liam Kelly (0 -> 0,0)
13. George Johnston (0 -> 0,0)
13. Leroy Fer (0 -> 0,0)
13. Nick Marsman (0 -> 0,0)
13. Emil Hansson (0 -> 0,0)
13. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
13. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
13. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
13. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
13. Denzel Hall (0 -> 0,0)
13. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Aub kijken of er nog meer ballast in de selectie zit die je mss nu nog kunt verkopen en je selectie kunt versterken.
Vente valt af in de spits. Kelly valt af op het middenveld. Probeer die nog te verhuren. Nieuwkoop is ook erg vaak geblesseerd... En verdonk komt ook niet meer aan de bak. Sinisterra valt heel erg mee op de vleugel. Larsson heeft wat goeie momenten maar enkel weer als de wedstrijd is gespeelt. Berghuis speelde prima als valse 9 dus dat blijven testen. Blijven kijken of tapia het op zijn cdm positie goed doet en wat wedstrijden de kans geven.

Nu door blijven selecteren. Ayoub en larsson eens op de beste plekken neer zetten waar ze zouden kunnen renderen om te kijken of ze het team naar een hoger niveau kunnen tillen en kijken of je zonder van der heijden en botteghin kan in het centrum.

Team tegen heerenveen:

Sinisterra berghuis narsingh
Ayoub larsson tapia
Haps johnston fer karsdorp
Vermeer

Snelheid op je vleugels. Met de punt naar voren larsson als 10 (wissel kokcu voor larsson in de wedstrijd deed het prima en hou je achter de hand) ayoub box to box (wisselen ayoub voor van der heijden kijken hoe die op he middenveld rendeert) tapia als bal afpakker.
Kijken of johnston wat is, fer in het centrum van de verdedeging kan en hoe fit karsdorp is.

Na deze pot in deze opstelling weet je meteen heel veel meer.
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

3 jaar geleden
Karsdorp erin de rest hetzelfde houden tot we een spits hebben .
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
En met van der heijden en bottegin in het centrum blijven spelen??? Tegen tblisi is de verdedeging niet getest. En knakte ze pas echt na de tode kaart. Heerenveen heeft heel wat snellere spelers vorin. Lijkt me geen handige keuze zoals jij die schetst.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Nu met Tapia spelen is niet handig (ik ben er sowieso niet voor haalt bal op bij eb en geeft m aan JAVDH of andersom maar nu helemaal niet), genoeg alternatieven en dan wil hij zeker niet weg en raak je hem niet kwijt. Waarom is Kelly gekomen Jaap? En Ayoub is nu nog wel beter dan Burger die veel gevaarlijke fouten maakt. We moeten sowieso winnen om puntverlies vorige week goed te maken ik ben benieuwd. Come on! De 5-0 van Huntelaar is gewoon 1000 procent buitenspel maar de VAR laat het gewoon gaan. Heb ik een nieuwe regel gemist?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik ben toch blij dat Tapia wel speelt, beste speler aan onze kant vandaag.
+1/-0

3 jaar geleden
Feyenoord niet goed maar de scheids velen malen slechter .
Gelijkgespeeld dankzij een zondagschot .
Maar de beslissingen tijdens de wedstrijd duidelijk in het voordeel voor de thuisclub.
Heerenveen liggen vrije trap ,feyenoord kijkt vrije trap tegen
+1/-0

 
3 jaar geleden
Scheidsrechter was idd slecht, maar de meeste spelers bij ons waren nog slechter, waarbij Larsson veruit de allerslechtste was, jemig wat heb ik me zitten irriteren aan hem
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Nou ik niet echt .
Kamphuis was al genoeg irritatie .
Vrije trappen ,ingooien ,corners 2 minuten extra ,in de weglopen de man is een schande .
Net als de rest .
Bekijk bijna alle wedstrijden het is fout op fout .
Behalve voor 020 komt iedereen aan de beurt .
Feyenoord extra want wij zijn de slapende reus en ze zijn oh zo bang
+1/-0

 
3 jaar geleden
Helaas zijn we al ruim 25 jaar de zogenaamde ''slapende reus''...Vraag is wie hem wakker zal maken,geduld begint wat op te raken.Verder een meer dan vervelende pot voetbal,als ik het zo mag omschrijven,gezien.De arbitrage,hoe beroerd dan ook,mag nooit en te nimmer een excuus zijn,voetballend is het drama,en dat is wat zwak uitgedrukt!!!Laat die miljoenen van wie dan ook maar komen,het wordt ergerlijk.Mijn Feyenoordhart doet pijn,enorm…..
+1/-0

 
3 jaar geleden
Die miljoenen zijn eral er zit nog geen naam aan .
Zal na 31 augustus wel komen .
Verder hebben beslissingen wel degelijk invloed maar goed
+1/-0

3 jaar geleden
Ik hoop dat je gelijk hebt Feyenoordgazza want dat is heel hard nodig en snel,even terug op de wedstrijd dat heereveen zat er op een gegeven moment er wel een beetje doorheen hun opdracht was het afjagen van de Feyenoordspelers en het is jammer dat wij er geen gebruik van maakten op een gegeven ogenblik,je zag ook dat je Fer miste op het middenveld,en nog wat wat een jankploegje is dat heereveen soms leek het alsof ze aan het dood waren gaan!
+2/-0

 
3 jaar geleden
Pitbull het is gewoon niet klaar ons elftal daarom krijg je dit.
Verder zonder dat zondagsschot had je gewoon gewonnen .
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Inderdaad,hopen dat ze hiervan weer iets hebben geleerd,je zag ook dat er geen leider in het veld stond die deze gasten door elkaar schud om een beetje meer gas te geven.
+1/-0

3 jaar geleden
Ja inderdaad die scheidsrechter was toch drama joh, hij was de reden dat:
-Sam Larsson als een drol speelt en geen bal raakt
-Het centrale duo dramatisch speelt
-Burger fout op fout maakt
-Het 32 minuten duurde voordat Tapia een poging ondernam om op het doel te schieten
-Kokcu niet te zien was vandaag
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik zei ook dat feyenoord slecht was .
Feyenoord zit helaas nog in de voorbereiding .
Imherent aan de situatie waar in we zitten met het budget wat we hadden (misschien niet meer gezien de interesse in die argentijnen)
Waardoor je gedwongen moet wisselen of een belangerijke schakel rust moet geven .
Kokcu en burger zijn gewoon jonge gastjes die wisselvallig zijn.
Deze 2 met een zenuwachtig tapia in het begin ,is ook niet echt lekker voor ons centrum ,later ging dat veel beter met tapia
Sam larsson was idd niet best maar kreeg ook amper een goede pass.
Anyway je speelt gelijk door een zondagsschot die binnenkant paal gaat .
Daar kan je weinig aan doen .
Helaas een mooi schot
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden
Eens
het was niet best. Het blijkt ook dat stam tactisch niet zo goed is. Niet de juiste poppetjes op de juste plaats kan zetten niet best kwaliteiten van speler kan inschatten (zie kelly) en niet een goed samenhangend team neer kan zetten met het hudige materiaal en niet best wisselt.

Het lijkt wel een goede velttrainer en zijn spel op vatting bevalt me.

De rest zijn verbeter puntjes.

Je had zo moeten spelen als ik eerder aan gaf in dit topic om wijzer te worden over je selectie. Dan weet je van wie je nog afscheid moet nemen voor de transfer deadline.
+1/-0