Transparent
Inloggen
Sluiten

Uitwedstrijd tegen sc Heerenveen vaak lastig voor Feyenoord

10 augustus 2019 09:01

Na de overtuigende overwinning tegen Dinamo Tbilisi wacht voor Feyenoord zondagmiddag voor de Eredivisie een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. De Friezen zijn uitstekend aan het seizoen begonnen na een 0-4 zege op bezoek bij Heracles Almelo en staan bij het ingaan van de tweede speelronde daardoor gedeeld aan kop van de competitie. Ook AZ begon aan de competitie met dezelfde cijfers.

Feyenoord heeft het vaak lastig op bezoek in Heerenveen. Van de voorgaande 27 ontmoetingen in de Eredivisie werden er slechts 12 gewonnen. 5 keer eindigde het duel in een gelijkspel, terwijl 10 keer de zege naar de thuisploeg ging. De afgelopen vier seizoenen wist Feyenoord echter steeds als winnaar van het veld te stappen. De wedstrijd van afgelopen seizoen was wellicht de meest spectaculaire ooit tussen beide ploegen. Feyenoord haalde in de eerste helft hard uit met drie doelpunten en toen vlak na rust Tyrell Malacia de vierde treffer voor Feyenoord maakte, leek het duel definitief beslist. Twintig minuten voor tijd wist Heerenveen echter te scoren. Feyenoord leek het opeens volledig kwijt en kreeg kans op kans om de oren. De Friezen wisten terug te komen tot 3-4 en gingen vol op jacht naar de gelijkmaker. In blessuretijd zorgde Yassin Ayoub er echter voor dat de score weer verder werd uitgebreid in het voordeel van Feyenoord en een 3-5 zege was het eindresultaat.

Voor meerdere spelers heeft het duel van zondag een speciaal tintje. Warner Hahn, Lucas Woudenberg en Rodney Kongolo hebben alle drie een verleden in Rotterdam, terwijl Feyenoord-aanvallers Luciano Narsingh en Sam Larsson dat juist in Heerenveen hebben. Larsson werd twee seizoenen geleden direct overgenomen van sc Heerenveen.




Tags

heerenveen eredivisie larsson almelo ayoub dinamo eindresultaat hahn heracles kongolo lucas malacia narsingh spectaculaire tbilisi tintje tyrell warner woudenberg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.329 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geertruida gimenez hancko intensiteit jong kompas kraaij kroes middenveldert minteh praag religie rvc slot sobat stengs timber ueda wieffer willykment woerts yoda zerrouki