Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Feyenoord onderuit in afscheidswedstrijd Van Persie en Van Bronckhorst


Tijdstip
12 mei 2019
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 4


Feyenoord onderuit in afscheidswedstrijd Van Persie en Van Bronckhorst; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord onderuit in afscheidswedstrijd Van Persie en Van Bronckhorst

Feyenoord heeft het afscheid van Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie niet in stijl af weten te sluiten. De thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag ging namelijk met 0-2 verloren.

Met als doel om Robin van Persie en Giovanni van Bronckhorst het afscheid te geven wat ze horen te krijgen, begon Feyenoord vol goede moed aan de wedstrijd. Onder aanvoering van Van Persie werd jacht gezet op de openingstreffer en meerdere kansen volgden dan ook. De aanvoerder zelf was nog het dichtst bij een doelpunt met een schitterende kopbal. Hij kwam echter op de paal.

ADO Den Haag kon er aanvallend niets tegenover stellen, waardoor de voorsprong die de Hagenezen vlak voor rust pakten volledig uit het niets viel. Een inzet van Falkenburg werd door Kenneth Vermeer nog fantastisch gered, maar na de hoekschop die daarop volgde was het alsnog raak.

Na rust wist ADO de voorsprong zelfs uit te breiden na twee treffers, waardoor met Nicolai Jørgensen een extra spits werd ingebracht. De Hagenezen kregen door die aanvallende wissel echter de grootste kansen en Feyenoord ontsnapte aan een nog grotere achterstand.

Nadat vlak voor tijd Jeremiah St. Juste en Steven Berghuis de paal raakten en zo niet wisten te scoren, volgde diep in blessuretijd het moment waar iedereen op wachtte. Van Persie werd onder luid applaus naar de kant gehaald en ging door een erehaag van spelers van Feyenoord én ADO buiten het veld, waarmee zijn carièrre als voetballer is afgelopen.


[video] Van Persie Legend & Gio Bedankt


Giovanni van Bronckhorst: 'Ik vond het heel mooi om te ervaren'

Ondanks dat Feyenoord verloor was Giovanni van Bronckhorst in gesprek met Fox Sports erg blij hoe zijn afscheid verliep. "Het was geweldig. Het is een heel mooi moment geweest om de waardering te voelen in het stadion. Dat is een gevoel dat ik nooit zal vergeten", aldus Van Bronckhorst. "Ik had wel spanning, omdat ik niet wist wat er ging gebeuren. Maar uiteindelijk heb ik alles wat er na rust gebeurde heel intens beleeft. Ik vond het heel mooi om te ervaren."

Van Bronckhorst kijkt met een heel goed gevoel terug op zijn vier jaar als hoofdtrainer. "Het allerbelangrijkste is mijn liefde voor de club. Dat voel je in je lichaam en dat zorgt er ook voor dat je geraakt wordt door gebeurtenissen", zo gaf hij aan. "Het aller belangrijkste voor mij is om mijn liefde voor de club te koesteren. De liefde voor de club is altijd. Ik sluit niet uit dat ik nog ooit terug kom."


[video] Berghuis gunde Van Persie doelpunt tegen ADO


Robin van Persie: 'Ik heb veel doelen bereikt en bij prachtige clubs gespeeld'

In gesprek met Fox Sports gaf Robin van Persie aan het jammer te vinden dat hij niet scoorde tegen ADO Den Haag. "Ik had toch graag mijn goaltje mee gepakt. Hij ging op de paal, net naast of hij werd geblokt", aldus Van Persie. "Dat hoort ook bij voetbal. Het kan niet altijd mee zitten. Ik heb er alles aan gedaan. Tot kramp aan toe."

Van Persie had na afloop wel een raar gevoel. "Zeventien jaar ben ik gewend geweest dat er altijd weer een volgende wedstrijd komt. Dat is nu niet", zo gaf hij aan. "Dat besef was er de afgelopen weken ook al. Dat is toch wel raar. Dat voel je ook wel in je buik. Ik kreeg er zelfs puistjes van. Dat heeft hier ook mee te maken denk ik."

De aanvoerder houdt veel gevoelens over van zijn afscheid. "Ik ga het heel erg missen. Vooral het toeleven naar grote wedstrijden. Dat is vaak iets wat al twee weken voor een grote wedstrijd gebeurd. Dat ga ik zeker missen", zei hij daarover. "Maar ergens voelt het ook goed. Ik heb er voor mijn gevoel het maximale uitgehaald. Ik heb zeker niet alles goed gedaan. Ik heb ook mijn fouten gemaakt door de jaren heen. Ik heb veel doelen bereikt en bij prachtige clubs gespeeld. Dat zijn dingen waar ik trots op ben."


[video] Toornstra: 'Van Persie de beste speler met wie ik ooit samen heb gespeeld'


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 0-2 (0-1)

Kaarten: -


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 1 2-2 (1-0)
 1 5-2 (2-1)
 1 4-2 (2-1)
 1 4-2 (1-0)
 1 3-2 (2-1)
 1 4-2 (2-1)
 1 3-2 (1-0)
 0 3-1 (1-1)
 0 4-1 (2-0)
10  0 2-0 (1-0)
11  0 2-0 (1-0)
12  0 3-1 (1-0)
13  0 3-1 (1-0)
14  0 3-1 (2-0)
15  0 4-0 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.00. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Robin van Persie (23 -> 5,0)
2. Niemand (13 -> 4,0)
3. Kenneth Vermeer (6 -> 3,0)
4. Tonny Vilhena (3 -> 2,0)
5. Sam Larsson (2 -> 0,5)
5. Jens Toornstra (2 -> 0,5)
7. Steven Berghuis (1 -> 0,0)
7. Orkun Kökcü (1 -> 0,0)
9. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
9. Sven van Beek (0 -> 0,0)
9. Jeremiah St. Juste (0 -> 0,0)
9. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
9. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
9. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
9. Renato Tapia (0 -> 0,0)
9. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
9. Ramon Ten Hove (0 -> 0,0)
9. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
9. Dylan Vente (0 -> 0,0)
9. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
9. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
9. Cheick Touré (0 -> 0,0)
9. Mo El Hankouri (0 -> 0,0)
9. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
9. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
9. Calvin Verdonk (0 -> 0,0)
9. Jordy Clasie (0 -> 0,0)
9. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
9. Wouter Burger (0 -> 0,0)
9. Joris Delle (0 -> 0,0)
9. Cuco Martina (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Een enorme deceptie alweer.Notabene de afscheidswedstrijd van een icoon,dat de helft van het team er geen snars van begreep vind ik al tijden zo.Inspiratieloos,kwalitatief ver onder de maat,blinde paarden,en zo kan ik nog wel even doorgaan.Hopelijk wordt er van velen ook afscheid genomen,helaas heeft de club geen liquide middelen,anders zou je er maar al te graag geld bijgeven.Hoe het a.s. seizoen moet?Geen idee,misschien wordt de nacompetitie gehaald....Feyenoord till I die,maar vandaag weer een aantal maanden bekort.Sterkte mensen!
2 weken geleden
Wat een drama, zeker voor van Bronckhorst en van Persie.
Dat we het thuis niet kunnen opbrengen om van ADO Den haag te winnen.
Diep triest.
Wat hebben de directeuren het geld toch verkwanseld.
We waren kampioen, spelers goed verkocht, Champions Leage gespeeld, de beste spits houdt er mee op, en wat nu? Geen geld, geen speler die verkocht wordt, je kunt ze aan de straatstenen niet kwijt.
Feyenoord City sowieso maar afblazen. Alle spelers per opbod verkopen en van die 3 ton 11 nieuwe amateurs kopen. Je krijgt hetzelfde te zien, maar we hebben wat andere gezichten.
Of misschien direct maar alles opheffen.
2 weken geleden
Om je kapot te schamen,deze gasten hebben totaal geen respect!het boeit ze voor geen meter om de een na laatste wedstrijd waar twee ras feyenoorders afscheid nemen een stapje harder te lopen,door en door verrot,waar begint japie aan!
2 weken geleden
Natuurlijk heeft Feyenoord het niet goed gedaan, maar vergeet ook Den Haag niet. Die vochten zich een ongeluk en tegen ajax gingen ze eraf met 1-5. Wel een verschil! Ik begrijp niet waarom ze in een haag gingen staan bij de afscheid in de wedstrijd. Ik heb voor altijd een hekel aan Den Haag. Bah.