Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord diep in blessuretijd onderuit in Utrecht


Tijdstip
31 maart 2019
Stadion
Stadion Galgenwaard
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Feyenoord diep in blessuretijd onderuit in Utrecht; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord diep in blessuretijd onderuit in Utrecht

Feyenoord is in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht onderuit gegaan. De wedstrijd in Stadion Galgenwaard eindigde in 3-2. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kwam nog wel met 2-0 achter, maar door treffers van Sam Larsson en Robin van Persie werd het weer gelijk. Diep in blessuretijd verloor het echter alsnog.

Giovanni van Bronckhorst had enkele verrassingen in zijn opstelling. Jan-Arie van der Heijden, Orkun Kökcü en Steven Berghuis waren gepasseerd. Zij werden vervangen door Sven van Beek, Jens Toornstra en Nicolai Jorgensen. Het duel begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag in Utrecht twee weken geleden.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd. Sam Larsson kreeg een goede kans na een uitstekende pass van Jens Toornstra, maar zijn schot kon worden gekeerd, terwijl Robin van Persie weggleed toen hij de bal voor het inschieten had. Na de goede start ging het niveau aan beide kanten hard omlaag en er gebeurde lang niets noemenswaardig op het veld.

Dat veranderde na ruim een half uur spelen. FC Utrecht kreeg een vrije trap op de rand van het strafschopgebied en die werd vervolgens door Emanuelson via de paal achter Kenneth Vermeer geschoten. Na de treffer veranderde er weinig aan het spelbeeld. Al werd Feyenoord diep in blessuretijd van de eerste helft nog gevaarlijk, maar in de kluts wilde de bal er niet in.

Ook na rust bleef het spel hetzelfde. FC Utrecht kon eenvoudig overeind blijven en kreeg na een uur spelen zelfs de 2-0 cadeau toen Kenneth Vermeer de bal in de voeten van Bahebeck schoot. Hij hoefde de bal alleen maar opzij te spelen naar Van de Streek en een nieuwe treffer was een feit.

Van Bronckhorst greep direct in en bracht met Steven Berghuis voor Eric Botteghin een extra aanvaller. Een paar seconden na zijn invalbeurt gaf hij al een assist op Larsson, die de bal hoog in het doel schoot en daarmee voor de aansluitingstreffer zorgde.

Ondanks dat FC Utrecht na die treffer de gevaarlijkste ploeg bleef, was het een kwartier voor tijd opnieuw raak. Een schot van Tonny Vilhena werd door doelman Jensen niet goed verwerkt, waarna Van Persie eenvoudig voor de gelijkmaker kon zorgen.

Het laatste kwartier oogde erg chaotisch. Beide ploegen streden voor de winst, maar waren erg slordig, waardoor de bal op en neer ging. Zowel FC Utrecht als Feyenoord claimde bovendien tevergeefs voor een strafschop, maar scheidsrechter Gözübüyük en de VAR gingen hier niet in mee. Het duel leek te eindigen in een gelijkspel, maar terwijl de vier minuten blessuretijd die werden aangegeven al voorbij waren, mocht FC Utrecht nog een vrije trap nemen. Een schot van Bazoer kwam nog op de lat, maar de rebound werd door Letschert binnen gekopt en direct daarna floot Gözübüyük af.


[video] Van Bronckhorst weet nog niet of Berghuis zijn straf heeft uitgezeten


Robin van Persie: 'Ik denk dat we meer verdiend hadden vandaag'

In gesprek met Fox Sports gaf Robin van Persie aan dat het erg tegen had gezeten voor Feyenoord. "Ik denk dat we meer verdiend hadden vandaag. We speelden bij vlagen goed en creëerden veel kansen. Gelijk was misschien eerlijker geweest", aldus Van Persie.

De aanvoerder vond niet dat het iemand te verwijten viel dat FC Utrecht alsnog wist te winnen. "Die bal valt gewoon perfect terug voor Utrecht en precies in zijn loop zodat hij hem in kan koppen", zo gaf hij aan. "Is het dan onze schuld? Ik denk het niet."

Door de nederlaag zal de stemming binnen de club negatief blijven. "Dat is jammer, want we speelden gewoon een goede pot. Zeker bij vlagen. Mooie aanvallen en we komen goed terug in de wedstrijd. Dan is het heel zuur dat je zo verliest", zei hij daarover.


[video] Steven Berghuis: 'Gestraft voor een akkefietje op de training'


Giovanni van Bronckhorst: 'Heel spijtig dat je op het laatst de goal tegen krijgt'

Giovanni van Bronckhorst baalde in gesprek met Fox Sports dat Feyenoord in de laatste seconde nog verloor. "Je weet dat bij zo'n laatste aanval met de bal voor de goal alles kan gebeuren. Je hoopt niet dat die goal dan valt, maar hij valt dan wel. Het kost ons in de allerlaatste seconde de wedstrijd", aldus Van Bronckhorst. "We komen nog goed terug in de wedstrijd. We kregen ook nog een goede kans met Tonny Vilhena om op voorsprong te komen, maar het valt nu net de andere kant op."

Kenneth Vermeer maakte bij de eerste twee tegentreffers een slechte indruk. "We weten dat Kenneth een heel goede keeper is, maar we weten dat dit soort dingen gebeuren in het voetbal. Hij doet dit niet expres, maar het zijn wel dingen die gebeuren waarin je fouten maakt en de tegenstander kan profiteren. Het levert Utrecht twee doelpunten op, waarbij wij in het eerste kwartier in de eerste helft op voorsprong moeten komen", zo gaf de trainer van Feyenoord aan. "In die fase kunnen we onszelf belonen, maar dat doen we niet. Dat hebben we al een paar keer gedaan in uitwedstrijden en ook vandaag weer. Het gebeurt niet. Je komt 2-0 achter, je werkt je heel goed terug in de wedstrijd. Nog kans om de wedstrijd te winnen, maar uiteindelijk verlies je in de laatste seconde."

Het inbrengen van Steven Berghuis zorgde direct voor effect. "In de rust hebben we gezegd dat we in de eerste fase zouden kijken hoe het ging lopen. Of we terug in de wedstrijd konden komen op dezelfde manier van spelen. Daarna zouden we gaan omschakelen", zei hij daarover. "Na de 2-0 moest dat en de eerste actie was een geweldige voorzet. Uiteindelijk helpt dat ons in de wedstrijd en maken we met Robin ook de tweede. We gaan daarna vol voor de winst en dan is het heel spijtig dat je op het laatst de goal tegen krijgt."


[video] Kenneth Vermeer over fout: 'Raakte hem gewoon totaal verkeerd'


Steven Berghuis: 'Er is van de week iets gebeurd op de training'

Steven Berghuis was gepasseerd voor de wedstrijd tegen FC Utrecht. In gesprek met Fox Sports gaf hij aan dat hij gestraft was. "Er is van de week iets gebeurd op de training. Voor mij niet dusdanig om mij daarvoor te straffen, maar voor de trainer wel", aldus Berghuis. "Ik vond het niet dusdanig dat het een straf moest zijn, maar je accepteert het."

De aanvaller ging verder: "Wat mij betreft is het nu uit de wereld. Of het voor de trainer ook zo is, weet ik niet. Maar we moeten er ook geen enorme bom van maken. We moeten gewoon door, want deze club staat zwaar onder druk en daar helpen dit soort dingen niet bij."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 3-2 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Emanuelson ('33)
Goal
2-0 Van de Streek ('60)
Goal
2-1 Sam Larsson ('64)
Goal
2-2 Robin van Persie ('75)
Goal
3-2 Letschert ('90)
Scheidsrechter
Gözübüyük
Toeschouwers
21.758 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling Feyenoord

Sam LarssonNicolai JørgensenJens Toornstra


Tonny Trindade de VilhenaRobin van PersieJordy Clasie


Ridgeciano HapsSven van BeekEric BotteghinCuco Martina


Kenneth Vermeer

Wissels:

'63 Steven Berghuis voor Eric Botteghin
'82 Yassin Ayoub voor Jordy Clasie
'88 Orkun Kökcü voor Jens Toornstra


Opstelling FC Utrecht

BahebeckVan de StreekKerk


EmanuelsonVan OvereemBazoer


GavoryJanssenLetschertKlaiber


Jensen

Wissels:

'76 Kramer voor Bahebeck
'79 Strieder voor Emanuelson
'88 Venema voor Kerk


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 3-2 (1-1)
 5 3-1 (1-0)
 4 3-1 (2-1)
 4 3-0 (2-0)
10  4 2-1 (1-0)
11  3 2-2 (1-0)
12  3 1-2 (1-0)
13  3 1-2 (1-0)
14  3 2-2 (1-0)
15  3 1-2 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.08. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Steven Berghuis (20 -> 5,0)
2. Niemand (17 -> 4,0)
3. Eric Botteghin (11 -> 3,0)
4. Sam Larsson (8 -> 2,0)
5. Nicolai Jørgensen (3 -> 0,3)
5. Justin Bijlow (3 -> 0,3)
5. Orkun Kökcü (3 -> 0,3)
8. Jeremiah St. Juste (2 -> 0,0)
8. Jens Toornstra (2 -> 0,0)
10. Yassin Ayoub (1 -> 0,0)
10. Wouter Burger (1 -> 0,0)
12. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
12. Sven van Beek (0 -> 0,0)
12. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
12. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
12. Tonny Trindade de Vilhena (0 -> 0,0)
12. Renato Tapia (0 -> 0,0)
12. Ramon Ten Hove (0 -> 0,0)
12. Robin van Persie (0 -> 0,0)
12. Dylan Vente (0 -> 0,0)
12. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
12. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
12. Cheick Touré (0 -> 0,0)
12. Mo El Hankouri (0 -> 0,0)
12. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
12. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
12. Calvin Verdonk (0 -> 0,0)
12. Jordy Clasie (0 -> 0,0)
12. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
12. Joris Delle (0 -> 0,0)
12. Cuco Martina (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Gio, doe mij en heel veel feyenoordsupporters een plezier en hou de eer aan jezelf en ga morgen lekker op vakantie.
+1/-0

5 jaar geleden
Gaat nog lastig worden om derde te worden. Donderdag met Vermeer, van Persie,Youb. De rest aanvullen met spelers uit de A1. Wie weet gaat het dan wel lukken. Ja, ja, Utreg uit altijd lastig.
+1/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Een waarlijk einde van een hectische week,deze alweer 8e nederlaag in het seizoen.Wie nog weet hoe het moet,zal uit goed hout gesneden moeten zijn om het tij te keren,de problemen stapelen zich per minuut op bij deze club.Het beoogde schockeffect na het bekend maken van het vertrek van de huidige TD heeft geen invloed gehad op het resultaat,echter,dit is al maanden aan de gang en zal nog minimaal 7 wedstrijden gaan duren.In geval van nacompetitie zet ik mijn geld niet op mijn cluppie,dat is ooit wel anders geweest helaas.Sterkte aan alle fans,en vooral morgen bij de koffieautomaat!!
+1/-0